wykus1 22.08.13, 09:58 www.sunfun.pl/aktualnosci?news=9 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zetka73 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 22.08.13, 10:06 Nie "wysyła" :) tylko lata w dalszym ciągu ( czyt. nie odwołuje lotów ) kto chce leci. Nikogo na siłe nie zmuszają do lotu. Zmienili tylko zapis o terminie realizacji zamienionych wycieczek. To chyba uczciwe podejście ( lepsze niż to z 14 realizacją) Odpowiedz Link Zgłoś
singsing74 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 22.08.13, 10:20 "W związku ze stanowiskiem MSZ z dn. 16.08.2013 Sun & Fun Holidays informuje, iż na dzień dzisiejszy podjął decyzję o kontynuacji realizacji wylotów do Egiptu zgodnie z wcześniej przyjętym programem." Trzeba mieć tupet, żeby wyraźną informację MSZ odradzającą wyjazdy do Egiptu zinterpretować w ten sposób. To już nie jest biznes tylko kur..stwo! Odpowiedz Link Zgłoś
zetka73 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 22.08.13, 10:27 nie rozumiem czemu chcesz ograniczać wolność ludzi do decydowania. ?! Poza tym każdy kto wykupił wycieczkę może zrezygnować lub zamienić na inny kierunek w dowolnym terminie - czy to jest nieuczciwe ? Czemu uważasz ze powinni wstrzymać całkowicie loty i odwołać wycieczki ? Odpowiedz Link Zgłoś
singsing74 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 22.08.13, 10:36 Przestań już z tą wolnością. Nawet mi o to nie chodziło. Przeczytaj co napisali w komunikacie !!! "W związku ze stanowiskiem MSZ ..." To chamska i wstrętna manipulacja, a co mniej rozgarnięci w to uwierzą. Gdyby chcieli napisać prawdę to powinno być: Na przekór stanowiska MSZ latamy dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
wykus1 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 22.08.13, 11:00 zetka73 a ja mam do ciebie pytanie czy ty w SUN&FUN pracujesz na etacie czy tylko na umowę zlecenie do pisania postów? Odpowiedz Link Zgłoś
zetka73 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 22.08.13, 11:07 to jest moje zadnie od samego początku zamieszania z Egiptem - i nie pracuję w ogóle w branży turystycznej, a w sumie szkoda. Akurat Sun Fun jako jedni z nielicznych nie zawiesili lotów dotychczas to i tu się wypowiadam :) W wezyrze np. mój wpis byłby bez sensu :) Sama miałam dylemat przed wylotem jednak się zdecydowałam ale była to moja decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
kwestus1231 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 22.08.13, 11:38 Tylko szkoda ze nie napisali tłustym drukiem, ze zamiana jest praktycznie niemożliwa, bo brak miejsc w innych kieunkach i, ze dokonanie zmian jest bardzo niekorzystne, bo automatycznie podniesli ceny na inne kierunki i teraz za 2 tyg wykupione mozesz zmienic bezkosztowo na 1 tydzien.,,, albo doplacic najlepiej drugie tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaskaolsztyn Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 22.08.13, 18:43 Nie rozumiem wiekszosci z Was.Wysylali do egiptu zle odwolali wyjazdy jeszcze gorzej.Ogolny placz i lament .Kurcze o co Wam tak naprawde chodzi.Mam wrazenie ze zalezy Wam jedynie na zadymie....Nie wspomne o tym ze nie rozumiem rodzicow z malymi dziecmi na rekach ktorzy mimo wszystko leca do egiptu-pytanie dlaczego tak ryzykuja...bo co..bo zaplacone?-a w razie nieszczescia bedzie krzyk ze polska nie pamieta o swoich obywatelach ze ich nie sciaga do polski.Kurcze ludzie troche otrzezwienia -egipt byl OK ale teraz zapomnijcie choc na jakis czas o tym kierunku i ewentualnie wybierajcie inne kraje lub zabierajcie gotowke ktore biuro zwraca w 100%-tach.Najwazniejsze jest bezpieczenstwo wasze i dzieciakow a nie od lat planowany urlop. Pozdrawiam i zycze zdrowego rozsadku. Odpowiedz Link Zgłoś
mateo.1977 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 22.08.13, 19:40 Oni nie odwołali praktycznie żadnych lotów. Postanowili zrobić dobry ruch marketingowy i ogłosili szumnie odwołanie lotów... na 6 pełnych dni i zgodnie z treścią z komunikatem nr 4, którego fragment cytuje: "Informujemy, iż Sun&Fun Holidays zamierza kontynuować dalsze wyloty do Egiptu, tj. od wylotu 29/08/2013 o ile sytuacja w kurortach nie ulegnie pogorszeniu." zamierzają wznowić za tydzień co sprawia, że jako ich klient jesteś totalnie skołowany. Dlaczego zawiesili loty ? Sytuacja w przeciągu 24h od ostatniego komunikatu w żaden sposób się nie pogorszyła. Dlaczego deklarują wznowienie wylotów w przypadku niepogorszenia się sytuacji w kurortach? Przecież to w brew logice, że zwieszają i nie czekając na poprawę wznawiają Odpowiedz Link Zgłoś
lelex Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 27.08.13, 19:30 kaskaolsztyn napisał(a): Nie wspomne o tym ze nie rozumiem rodzicow z > malymi dziecmi na rekach ktorzy mimo wszystko leca do egiptu-pytanie dlaczego > tak ryzykuja. A ja mam od lat pytanie dlaczego w ogóle latali do Egiptu z tak małymi dziećmi i na ogół przestawali, gdy te dzieci podrosły na tyle, żeby mogły cos z takiego wyjazdu zapamiętać. Dodam, że to jest pytanie retoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mateo.1977 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 22.08.13, 13:30 A jednak wstrzymali!!! Ale q... Dlaczego tylko na tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
kedar1985 Dobry ruch Sun&Fun 22.08.13, 18:09 Nie ulegają presji i panice innych. Niedawno z Sun&Fun wróciłem z Egiptu. Całe szczęście, że akurat powrót miałem wtedy kiedy to się wszystko zaczynało. Odpowiedz Link Zgłoś
darek.b70 Re: Dobry ruch Sun&Fun 22.08.13, 23:05 Stare info odwołali jak na razie do 29.08.2013 PECH Odpowiedz Link Zgłoś
wykus1 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 27.08.13, 14:09 www.sunfun.pl/aktualnosci?news=11 Odpowiedz Link Zgłoś
jacky6 SUN&FUN oświadczenie - kolejny numer... 27.08.13, 22:50 poczytajcie ludkowie ... zanim pójdziecie spać... Odpowiedz Link Zgłoś
inspector03 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 28.08.13, 03:28 to bardzo ciekawe, bo jeszcze wczoraj rano był komunikat nr 4 - w tym wątku zacytowałem go, bo wtedy było aktualne "Informujemy, iż Sun&Fun Holidays zamierza kontynuować dalsze wyloty do Egiptu, tj. od wylotu 29/08/2013 " Zaś po południu znikł ten komunikat nr 4 i został zastąpiony komunikatem nr 5: "W związku z utrzymującym się stanowiskiem polskiego MSZ, który odradza podróżowanie do Egiptu oraz informuje o możliwości eskalacji sytuacji w Egipcie, Sun & Fun Holidays postanawia wstrzymać dalsze wyloty do Egiptu do dn. 10/09/2013 włącznie." Ciekawe, co musi być na rzeczy, skoro nawet Sun & Fun zmienia we trybie przyśpieszonym zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
dzonasowa1 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 28.08.13, 08:30 no jak to czemu zablokoali bo im sie nie OPŁACA. Ostatnio mowił to samo prezes itaki ze nie bedzie puszczał powietrza w samolotach zeby latało. własnie teraz przez te 2tyg , 70% ludzi zmieniło kierunki. nie opłaca im się wysyłać po 15 osób, z alfy własnie lata po 15-20 osób w samolocie.. baa zaczeli sprzedawac nawet same miejsca.. mozna sobie za 1100zł poleciec w 2 str do egiptu i samemu znalesc hotel co sie teraz by bardziej opłacało bo ceny spadły, zresztą prezes alfy mówił, że u nich rezygnacja skonczy się plajtą. prawie kazde biuro już się wyklepało ze wcale nie chodziło o bezpieczenstwo tylko o to ze były puste samoloty. a ludzie skakali z radosci ohh odwołali nam loty tak o nas dbają. tylko teraz zaczyna wychodzic prawd.a nie wiem czemu nie mowi się ze latają w 100/% anglicy, rosjanie, niemcy skandynawie, niemcy i rosjanie za kilka dni odblokowują całkiem loty. Odpowiedz Link Zgłoś
vson78 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 28.08.13, 08:53 Alfa z dwóch czarterów zrobiła jeden. Teraz jest wylot z Warszawy z międzylądowaniem w Katowicach. Widać że dużo ludzi lata.... Odpowiedz Link Zgłoś
dzonasowa1 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 28.08.13, 09:01 ja lece pojutrze z wawy do hurgh i nie mam międzylądowania... Odpowiedz Link Zgłoś
vson78 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 28.08.13, 09:31 Zerknij na rozklad lotow Alfy na wrzesien, tydzien temu pozmieniaali. Sierpien zostal bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś
mateo.1977 Szansa na wznowienie lotów przez SUN&FUN 29.08.13, 19:15 Czy macie może jakieś info co do możliwości wznowienia lotów przez w/w biuro od 11.09.2013? Dotychczas na ich stronie nie było możliwości rezerwacji kierunku Egipt, natomiast dziś już taka możliwość istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
kikka24 Re: Szansa na wznowienie lotów przez SUN&FUN 29.08.13, 19:43 Z tego co ja obserwuje (Sharm 17.09.) to oferta byla caly czas dostepna ale cen nie maja przystepnych. Mam tam swoj ulubiony hotel do ktorego "jade" juz 5 raz, a cena nigdy nie byla taka wysoka, w porownaniu z majem i poprzednimi okresami jest to 600 zl wiecej na osobe. Wydaje mi sie, ze taka polityka chca tylko zniechecic ludzi i maja dobry pretekst do odwolanie kolejnych wylotow :((( Odpowiedz Link Zgłoś
czapla67 Re: Szansa na wznowienie lotów przez SUN&FUN 31.08.13, 16:03 Masz racę i z tym się zgadzam w 100% A odwoływanie wylotów co dwa tygodnia to dla nich na rękę bo lepiej im się oddaje kaskę na raty a nie hurrra wszyscy na raz. Ja mam wykupiony wyjazd z Gdańska do Hurghady 27-09 i pyślę że mogę po malutku zapomnieć o wyjeździe a inny kierunek mnie nie obchodzi a Alfa nie ma tego hotelu w swojej ofercie i oczywiście wykupiłam wycieczkę w styczniu z rabatami także kasę zaoszczędziłam - niezłą. Odpowiedz Link Zgłoś
kikka24 Re: Szansa na wznowienie lotów przez SUN&FUN 31.08.13, 17:54 Wczoraj zredukowali ceny ale na pazdziernik ( korzystna oferta!!! ) natomiast wrzesien pozostal bez zmian - ewidentnie widac, ze nie zależy im na wylocie we wrzesniu. Dodatkowo sprawdzilam oferte "Net Holiday" - rowniez maja hotel, ktorym jestem zainteresowana, malo tego, razem z Sun Fun czarteruja samolot (Katowice)...no wiec napisalem do nich z zapytaniem o rezerwacje i wylot 17.09. a w odpowiedzi dostalam.... Na obecną chwilę w tym terminie wstrzymaliśmy możliwość sprzedaży i przyjmowania nowych rezerwacji na ten kierunek , zatem nie ma możliwości założenia rezerwacji. Nie ma sie co łudzic.....Sun Fun z 5 osobami na pokladzie na pewno nie poleci! Odpowiedz Link Zgłoś
czapla67 Re: Szansa na wznowienie lotów przez SUN&FUN 31.08.13, 18:05 W ODP. Czyli możemy się pożegnać z wyjazdem opłaca im się oddać kasę niż wysyłać prawie pusty samolot. Czekam na inf o odwołaniu na 27-09 lotu i wnioskuję o zwrot kasy wybiorę się tam w innym terminie i napweno z alfą mam nadzieję że nie zbankrutują. Odpowiedz Link Zgłoś
kikka24 Re: Szansa na wznowienie lotów przez SUN&FUN 31.08.13, 18:23 Mozna rowniez kupic sam lot czarterowy z Alfa Star a hotel tutaj www.lowcostholidays.com/ tez to jest jakies wyjscie :) Odpowiedz Link Zgłoś
czapla67 Re: Szansa na wznowienie lotów przez SUN&FUN 31.08.13, 19:18 W odpowiedzi. Niestety nie ma mojego hotelu ale znalazłam podobny i za pokój bym zapłaciła 329 dolarów i do tego czarter to przewyższa dotychczaswy kosz mojej wycieczki chyba że źle liczę ale pomysł świetny Pytania do jakiego hotelu wyjeżdzasz ;) pytania do kikki24 Odpowiedz Link Zgłoś
kikka24 Re: Szansa na wznowienie lotów przez SUN&FUN 01.09.13, 00:56 Wybieram sie albo WYBIERALAM sie do Rehana Royal Beach and Spa 5*. Jest rowniez Rehana Sharm ale 4* aktualnie zamknieta - gosci kwateruja w Rehana Royal. Kiedy napisalam do SF dlaczego nadal maja w ofercie Rehana Sharm( zamkniety hotel ) dostalam odpowiedz.... W tej chwili hotel faktycznie robił przeniesienie do Rehana Royal czyli do części 5* przy plaży. Sytuacja jest jednak bardzo dynamiczna i coraz więcej hoteli wznawia funkcjonowanie. Nie umiem powiedzieć jak to będzie wyglądało 17.09. Moje odczucie jest zupelnie inne.... coraz wiecej hoteli jest zamykanych bo nie ma kto tam turystow "wywieść"!! :( Kolejny dowod na to, ze wylotow we wrzesniu nie bedzie - sprzedaja hotel, ktory jest zamkniety!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tu_nia Re: Szansa na wznowienie lotów przez SUN&FUN 31.08.13, 23:15 tez o tym myslalam, ale jest jedno ale wiele hoteli zawiesza dzialalnosc-sa zamykane z dnia na dzien,np.alf leila ale i inne, wiele hoteli sieciowych przenosi gosci do jednego z nich reszte zamyka,co jesli wykupie hotel przez lowcost albo inny traverepublic- tez duzy wybor ceny dobre, przyjade na miejsce a tu zonk- hotel zamkniety?? z biura mam rezydenta do ktorego moge dzwonic w razie czego a co w takiej sytuacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
kikka24 Re: Szansa na wznowienie lotów przez SUN&FUN 01.09.13, 01:09 Czesto sie tez tak zdarza z polskiego biura, ze kupujesz konkretny hotel a na MIEJSCU rezydent oznajmia Ci, ze nastapila zmiana i zakwaterowanie bedzie zupelnie gdzie indziej. W takim przypadku to ja sama zrobilabym tam rewolucje :) Odpowiedz Link Zgłoś
kikka24 Re: Szansa na wznowienie lotów przez SUN&FUN 01.09.13, 10:26 A tutaj inne strony, byc moze uda sie znalesc wymarzony hotel :) www.thomascook.com/ www.teletextholidays.co.uk/ www.onthebeach.co.uk/ www.expedia.co.uk/ www.ebookers.com/ www.firstchoice.co.uk/ www.holiday4you.com/ www.hotels4u.com/ Jestem ciekawa co to za hotel ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tu_nia Re: Szansa na wznowienie lotów przez SUN&FUN 01.09.13, 13:09 fajne stronki dzieki,ale trzeba sprawdzac bo na niektorych trzeba byc rezydentem UK, na pewno dziala travelrepublic i mozna placic karta debetowa, ale 1.jesli biuro zmienia hotel to zawozi nas do tego hotelu, tu nie ma biura nie ma opieki rezydneta, jest sam hotel wykupiony za posrednictwem tych stron, na lotnisku musze wziac taxi-nie wiem czy teraz sa tak dostepne jak dawniej- i dojechac pod hotel, patrze a tu hotel zamkniety na 4 spusty-co wtedy mam zorbic, komu zrobic te awanture?? 2.jesli hotele sa zamykane z dnia na dzien to jaki sens wybierac teraz hotel konkretny z tych stron skoro itak jest duze prawdopodobienstwo ze go nie dostane bo bedzie zamkniety 3.cena nie jest na tyle atrkacyjna zeby teraz w niepewnym czasie rezygnowac z opieki rezydneta alfy, hotel powiedzmy 1000zl plus czarter 1000 zl, razem 2000zl, za tyle i mniej mozna leciec z alfy bez kombinacji 3.te stronki super, ale kiedy hotele funcjonuja normalnie, a do tego przydalby sie ten wizzair do hurghady co mial latac od jesieni. ja odloze kase i poczekam. na marginesie,dopiero wrocilam z bulgarii-zamiast z egiptu, kupa jak cholera, nie warto zamieniac na inny kraj jesli sie jest uzaleznuionym od morza czerwonego i oddechu pustyni, lepiej czekac. Odpowiedz Link Zgłoś
czapla67 Re: Szansa na wznowienie lotów przez SUN&FUN 01.09.13, 14:30 W odp.Dziewczyny macie rację czekałam od stycznia (cena za osobę 1980, córcia 1150 wrzesień czy październik 2500za osobę) na tę wyprawę, bo właśnie wtedy wykupiłam wycieczkę ta tu załamka na całej linii Czekam na kasę i wyjazd jaki termin.... już sama nie wiem Mąż nie ma zamiaru wyjeżdźać gdy nie odwołają zagrożenia 3 stopnia na stronach MSZ nie chcę się denerwować i wykłócać bo dla mnie nie ma to takiego zaczenia jak wszyscy piszą że w kurortach jest spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_nia Re: Szansa na wznowienie lotów przez SUN&FUN 01.09.13, 15:18 jesli wakacje sa z alfy to oni kasy nie oddaja i trzeba jechac albo stracic, jesli z innego biura,lepiej odebrac pieniadze wlozyc na konto i poczekac na lepszy czas, pojechac na dluzej wtedy albo dwa razy do roku albo do lepszego hotelu, ale ja zamienilam na inny kraj- i to nie to, wielkie rozczarowanie, zadna turcja grecja tunezja czy bulgaria nie zastapi egiptu, bedziecie miec poczucie wyrzuconych pieniedzy jak ja- bo dla mnie egipt jest naj.i nie ma substytow tzn. moze i sa-dominikana ,ale tu juz cena od 5 tys od osoby-zaporowa dla wiekszosci Polakow.w egipcie teraz nawet all nie jest taki jak w opisie bo bary restauracje tematyczne pozamykane z braku gosci, animacje sie nie odbywaja, przedstawienia tez,wybor jedzenia mizerny-dobrze ze jeszcze maja jakies zapasy. w kurortach jest spokoj -ale tu chodzi nie o egipt a o syrie, atak amerykanow na syrie- kraj muzulmanski wisi na wlosku, teraz pomyslcie- ameryka uderza na syrie a hotele w egipcie -kraju muzulmanskim pelne bialych-niemuzulmaskich niewiernych turystow, niech teraz jakis mułła po ataku na syrie wezwie do dzichadu-wojny z niewiernymi ,rzuci haslo- morduj bialych i ci turysci siedza na tykajacej bombie.egipt zostal oczyszczony z turystow przez operacje w syrii, rozprawia sie z syria i loty wznowia.i hotele otworza a w tv oznajmia-mozna jezdzic.i bedzie jak dawniej, kwestia kilku miesiecy moze mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_nia neckermann sprzedaje same hotele 01.09.13, 15:58 od listopada dostepne na polskiej stronie neckermanna oferty samych hoteli w egipie-bez dolotu. widac im sie nie oplaca ,nie uzbieraja samolotu z kraju nawet do spolki z innymi biurami, a centralna rezrewacja itak idzie przez Niemcy, wiec cokolwiek zarobia dla nas to dobrze,zeby jeszcze wiizair te loty co zapowiadal realizowal. Odpowiedz Link Zgłoś
czapla67 Re: neckermann sprzedaje same hotele 01.09.13, 16:21 Hejka wykupiłam wycieczkę z biura Sun&Fun także 100% zwrot kaski po otrzymianiu kominkatu o zawieszeniu wylotów dostaję podobno po 3-4dniach. I kochana masz rację wpłacam kaske na konto i niech rośnie do następnego razu. Tylko mała wątpliwość znowu wykupię wycieczkę w styczniu np czerwiec, wrzesień i trafi się powtórka z rozrywki Mam nadzieje że nie !!!! Myślę tak samo jak ty Egipt jest The Best;-))) a wogóle ich aqua parki i klimat Kto nie był nie wie o czym mówimy. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_nia Re: neckermann sprzedaje same hotele 01.09.13, 16:48 ja juz nigdy po doswiadczeniu tego roku nie wykupie firsta, jak sytuacja wroci do normy to nawet na tydzien przed wylotem sie jakis hotel znajdzie. a co do egiptu- jesli ktos nigdy nie byl tam-nie zrozumie o czym mowa. ci co byli-zawsze beda wracac.w katalogach ladnie te inne kraje wygladaja-ale na miejscu rozczarowanie,nie ten klimat.poprostu. Odpowiedz Link Zgłoś
kikka24 re... 01.09.13, 17:01 Ja jednak nie odpuszczam :) jesli uda sie zmienic urlop na 2 tygodnie pozniej to WYRUSZAM z UK, mam o tyle dobrze, ze ja tu mieszkam.... aaaa i cana tez lepsza niz z Polski i bez tej calej nerwówki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
czapla67 Re: neckermann sprzedaje same hotele 01.09.13, 17:41 Napiszę do was jak dostanę komunikat Serdeczne pozdrowionka i buziaki przesyłam z okolic Gdańska ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dzonasowa1 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 28.08.13, 08:35 dziś np w hurghadzie ladują samoloty: bratysława x2, budapeszt, moskwa x 3, paryż, Stutgart, frankfurt, debrecen, dusseldorf, munich, kosice, to tylko dzis. a polska oczywiscie blokuje Odpowiedz Link Zgłoś
mateo.1977 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 28.08.13, 08:41 Jeżeli by tak latali wszyscy prawdopodobnie nie zamykali by hoteli. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 01.09.13, 16:43 zonasowa1 napisała: > dziś np w hurghadzie ladują samoloty: > > bratysława x2, budapeszt, moskwa x 3, paryż, Stutgart, frankfurt, debrecen, dus > seldorf, munich, kosice, > > to tylko dzis. a polska oczywiscie blokuje To jeszcze sprawdź liste pasażerów , bo w miescie prawie pustki i sporo hoteli się zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
ate853 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 28.08.13, 09:25 Sun&Fun już nie wysyła, ja lecę z Ecco Holidays 06.09 do HRG na 14 dni Odpowiedz Link Zgłoś
agat-a27 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 29.08.13, 20:09 No i po co tam lecisz? Odpowiedz Link Zgłoś
ssangria Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 02.09.13, 16:41 Ludzie, nie oszczędzajcie na bezpieczeństwie! betweenblankpages.wordpress.com/2013/08/18/nie-oszczedzaj-na-wakacjach/#more-1544 Odpowiedz Link Zgłoś
czapla67 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 02.09.13, 17:18 W odp. Każdy ma swoje zdanie ale ta wypowiedź powinna być dołączona w forum dotyczącym biura podróży Alfa Star. Serdeczne pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
mateo.1977 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 05.09.13, 17:46 Czeka ktoś może z Was na nowe oświadczenie SUN$FUN? Zakładam, że jeżeli do dziś oświadczenia nie obwieścili to dalej chcą odwołać wyloty. Szkoda mimo wszystko, że te biuro stara się jak najbardziej wyprowadzić klienta w las. Odpowiedz Link Zgłoś
czapla67 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 05.09.13, 18:32 Myślę że komunikat pojawi się jutro bądź najpóźniej w poniedziałek do godz. 14.00 Treść odwołanie wylotów do 23.09.2013 Nie ma co się łudzić nie opałac im się latać za małe obłożenie samolotów Odpowiedz Link Zgłoś
mateo.1977 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 05.09.13, 20:31 czapla67 napisał(a): > Myślę że komunikat pojawi się jutro bądź najpóźniej w poniedziałek do godz. 14 > .00 Treść odwołanie wylotów do 23.09.2013 Nie ma co się łudzić nie opałac im si > ę latać za małe obłożenie samolotów Dokładnie tak jak piszesz. Mimo wszystko to różni sun$fun od prawdziwych biur podróży. Taki kowalski ma zaplanowany z nimi wylot 12 września do Egiptu, a 9 września obwieszczają mu, że lot się nie odbędzie. Niestety ale pieniądze na koncie pojawią mu sie najwcześniej 3-5dni a co gorsza urlop już w pracy wypisany. Totalnie popieprzone biuro Odpowiedz Link Zgłoś
jacky6 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 05.09.13, 23:33 mateo.1977 napisał(a): Myślę że komunikat pojawi się jutro bądź najpóźniej w poniedziałek do go dz. 14... komunikat już się pojawił... pytanie podstawowe - ilu pasażerów jeszcze siedzi w domku swoim ? Odpowiedz Link Zgłoś
mateo.1977 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 06.09.13, 06:17 Który komunikat się pojawił? Odpowiedz Link Zgłoś
czapla67 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 06.09.13, 11:35 www.sunfun.pl/panel-klienta Brak inf. na panelu klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
piradzka Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 06.09.13, 12:20 Gdzie masz to dzisiejsze oswiadczenie? Poza komunikatem nr 5 nic tam wiecej nie ma :-( Odpowiedz Link Zgłoś
czapla67 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 06.09.13, 13:16 No właśnie nie ma go!!!! Jest tylko stare z 27-08-2013 Tak jak pisałam wcześniej nowe na 99% pojawi się w pon do 14.00 Z treścią o odwołaniu lotów do np 23-10-2013. Odpowiedz Link Zgłoś
piradzka Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 06.09.13, 13:21 czekam zatem do poniedzialku i ide odebrac kase, polece z alfa star, no chyba ze do 17 wrzesnia wybuchnie wojna w Syrii... Odpowiedz Link Zgłoś
jacky6 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 06.09.13, 13:36 piradzka napisał(a): polece z alfa star, no chyba ze do 17 wrzesnia wybuchnie wojna w Syrii... Alfa lata - tyle, że komasując destynacje ... a w Syrii wojna jest już dawna, bo chyba nie będzie incydentu o zajęcie ruskiej bazy morskiej :-) jakby co, to rakiety do kurortów nie dolecą, czuwają "patrioty" u pejsatych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piradzka Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 06.09.13, 13:47 piszac o wybuchu wojny mialam na mysli atak USA na rezim w Syrii :-I mam nadzieje ze Stany sie opamietaja, wszedzie wsadzaja swoje brudne lapska... najpierw zrownaja z ziemia a potem odbuduja za kase ktora im pozycza :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kikka24 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 06.09.13, 16:12 W komunikacie bedzie informacja o odwolanych wylotach do konca wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mateo.1977 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 06.09.13, 17:05 Gdybym był tego na 100% pewny wykupił bym inna wycieczkę oczywiście w prawdziwym biurze. Niestety ale jestem przekonany tak na 99% co do odwołania wycieczki a w związku z faktem, iż uważałem sun$fun w 99% za porządne biuro a jak się okazało przeciążył ten jeden procencik. Odpowiedz Link Zgłoś
ehmm Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 08.09.13, 18:23 Mateo,podaj proszę swojego maila- wysłałam Ci coś na gazetowego, ale mi wrócił.. Odpowiedz Link Zgłoś
mateo.1977 Re: SUN&FUN dalej wysyła - nowe oświadczenie 08.09.13, 18:59 ehmm napisała: > Mateo,podaj proszę swojego maila- wysłałam Ci coś na gazetowego, ale mi wrócił. > . mateo77@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
czapla67 Re: SUN&FUN dalej wysyła i traci... 09.09.13, 14:31 Hejka właśnie miałam tel od biura w którym wykupiłam wycieczkę operatora Sun&fun do Egiptu data wylotu 27-09-2013 No i niestety odwołali wszystkie wyloty do końca września(na stronie jeszcze brak inf a agenci już zostali powiadomieni). Dzisiaj napiszę pisemko o zwrot 100% kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
kikka24 Re: SUN&FUN dalej wysyła i traci... 09.09.13, 14:38 www.travelplanet.pl/aktualnosci/egipt-oswiadczenia-biur-podrozy,339.html SUN & FUN Oświadczenie z dnia 07.09.2013 Sun&Fun postanowił wstrzymać najbliższe wylot do Egiptu od dn. 22.08.2013 godz. 13:00 do wylotów do dn. 30.09.2013 włącznie. Sun&Fun zapewnia, że do tej pory wszyscy Klienci przebywający na miejscu wypoczywają bezpiecznie a ich powroty odbędą się zgodnie z planowanym wcześniej rozkładem. Klientom, których wyloty zostały wstrzymane biuro proponuje zmianę kierunku z dostępnej oferty Sun&Fun (katalogi lato 2013) bądź 100% zwrot wpłaconych środków. Klienci, którzy chcą dokonać zmiany, proszeni są o kontakt z biurem, w którym dokonali rezerwacji. Sun&Fun informuje jednocześnie, że wycieczki fakultatywne poza kurorty są wstrzymane do odwołania. Odpowiedz Link Zgłoś
jacky6 Re: SUN&FUN dalej wysyła i traci... 09.09.13, 14:51 kikka24 napisał(a): SUN & FUN Oświadczenie z dnia 07.09.2013 Sun&Fun postanowił wstrzymać najbliższe wylot do Egiptu od dn. 22.08.2013 godz. 13:00 do wylotów do dn. 30.09.2013 włącznie. Sun&Fun zapewnia, że do tej pory wszyscy Klienci przebywający na miejscu wypoczywają bezpiecznie a ich powroty odbędą się zgodnie z planowanym wcześniej rozkładem. Jakaś niespójność z datą wsteczną decyzji albo nieumiejętne zredagowanie oświadczenia. Co do powrotów - ciekawe jakimi skomunikowaniami czyli czarterami będzie się ratować ? Odpowiedz Link Zgłoś