Dodaj do ulubionych

Moje wrazenia Egipt sierpien2013

22.12.13, 16:36
wylecieliśmy w dn13.08.13 akurat wprowadzono tam stan wyjątkowy
podroz 4 godz minela fajnie w samolocie bylo troche ciasno
ale cwiartka zubrowki pomogla:)
fajne stewardesy
po wyladowaniu czekalismy 2 godz az nas wpuszczą troche nas to dziwilo nie wiedzielismy ze jest tu stan wyjatkowy ,potem jechalismy do hotelu pod konwojem wojska
ale wrazenia -wczasy na wojnie,potem w hotelu dalo sie napiwek za fajny pokoj
stwierdzilem ze na wodke jest za gorąco i ze w ogole jest goraco tylko zimne piwo
busy dowozily nas do morza w 5 minut
do morza bylo strach wejsc bo byly w nim rekiny i weze
ale obok plazy byl basen a podescie stal wojak z kałaszem
no i beach barze wyzerka i piwo w ramach all inc.
\plaza troche wysuszona spalona sloncem twarda ale namiastka piasku byla
jak w Somalii
dostalismy zaproszenia na masaz dowiedzialem sie ze to tylko masaz bez seksu
ale wystarczylo fajna byla ta arabka'
w ogole te poowijane od stop do glow kobiety dzialaly na wyobraznie erotyczną
wyżerka byla w miarę wporzo i wazne ze zimno piwo bylo za darmo od 10.00 do 23.oo
potem jakims cudem udalo sie organizatorom zalatwic wypad do Israela
szalencze tempo caly dzien tj niedziela caly dzien na nogach wrocilismy do hotelu o 22.oo ipadlem ze zmęczenia ale warto
bylo -zapadla w pamiec szczegolnie ta extra kontrola na granicy z Isrealem i przy Scianie placzu.
morze martwe podraznilo mi miejsca intymne
w ogole udalem sie do egiptu ze zaznac troche dzikości
tam przeciez juz zaczynają się tereny tzw dzikie
przy powrocie lot byl opozniony
oddetknąłem z ulgą jak wylądowalismy w Europie:)
ale fajnie bylo:)
Obserwuj wątek
    • kasia_p45 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 22.12.13, 18:34
      Ciekawe wrażenia. Mnie zastanawia co tak naprawdę odetkałeś z ulgą po wylądowaniu w Europie? I co tam takiego dzikiego widziałeś? Bardzo jestem ciekawa :D
      • martinsam1 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 22.12.13, 19:12
        No odetknalem z ulga bo chwilami myslalem z sie z tego kraju juz nie wydostane, co dzikiego ?dziwne ryby weze wielblady egzotyczna muzyka i kultura i krajobrazy,ps piekne sa oczy arabek choc to owoc najbardziej zakazany z zakazanych:)
    • kornel-1 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 22.12.13, 19:41
      Panie prawdy, Ojcze bogów,
      Który uczyniłeś ludzi, który stworzyłeś zwierzęta,
      Panie wszystkiego co istnieje, który stworzyłeś drzewo życia,
      Który stworzyłeś trawy i dajesz życie bydłu,
      Wielka siło, którą zrodził Ptah,
      Młodzieńcze piękny i umiłowany,
      Ku któremu bogowie wznoszą modły,
      Który stworzył to co u góry i to co na dole, który oświecasz oba kraje,
      Który przemierzasz niebiosa w pokoju,
      Królu Górnego i Dolnego Egiptu, Re zwycięzco, Naczelniku dwóch Krajów,
      Wielki w mocy, Panie szacunku,
      Naczelniku, który czynisz całą ziemię.

- ustrzeż mnie przed towarzystwem takich ludzi!

Kornel
      • martinsam1 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 22.12.13, 19:44
        A co niby ci sie tu niepodoba:)?
        • janan2 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 22.12.13, 23:11
          Hmmm!
          Wszystko się podoba he he.Choć relacja tak jakby nieco spóżniona.Wracałeś piechotą,na wielbłądzie,czy może wierchem na jakim ośle.Mogło się coś udzielić z takiej trzęsiawki jak by tak jeszcze na oklep.

Poza tym uściślij nieco jakie to węże w tym morzu bywają!?Dusiciele jakie,czy też pomyliłeś mureny z jaką swojską naszą żmiją lub padalcem!?
          Co to za przygody przy Scianie Płaczu!?Widocznie karteczki nie zatknąłeś,no i potem to już idzie seria złych dopustów z woli Allacha.Z tego pewno te dodatkowe kłopoty.Szczególnie w M.Martwym.A nie przyszło ci do głowy moczyć wyłącznie głowy!?Może by "cuś" pomogło.No i dodatkowo same plusy.Miejsc intymnych by ci nie obżarło tą solanką,miałbyś więcej siły,werwy ochoty no i branie u Arabek,a tak musiałeś tylko zaglądać w piękne migdałowe oczy.Qrcze!A może przypadkiem(niech Allach broni) nie z tej strony zaglądałeś!?.Nic ci się nie omsnęło z tych wrażeń!?Opowiedz coś więcej,bo to takie roztrzepane,że nic a nic nie kumam.
          • rojb.erek Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 23.12.13, 06:45
            ehhh no jakbyś przelał moje mysli....
            choć też przyszło mi do głowy, że podróż powrotna nie tyle na wielbłądzie czy osiołku co palcem po mapie w tą i nazad ...... ale to wrażenie tylko ,sądząc po opisie węży morskich i kłopotów przy ścianie mimo że ściana płaczu to osobiście kłopotów w wymiarze przytoczonym przez autora to nie widziałam....
            • kasia_p45 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 23.12.13, 11:51
              A ja nadal nie rozumiem co takiego było zatkane, że odetkał z ulga po wylądowaniu w Europie??? He??
              • janan2 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 23.12.13, 13:07
                @ Kasia!
                A co Ty taka dociekliwa!?Zresztą z wrodzoną Ci chyba zwyczajną grzecznością i dyplomacją wyższego sortu.Jak tak wracał wierzchem,no to mogło niektóre naturalne funkcje organizmu lekko przytkać.A to nie w kij dmuchał.Troszkę mu zeszło,może przestraszony,no bo szlakiem krzyżowców to długo schodzi.Tym bardziej,że w okolicach Alleppo strzelają.Jaki tak qrna kobyła, albo osioł się spłoszył i poniósł w siną dal gdzieś na stepy Scytów jeszcze przez Kaukaz!?No to długo zeszło z powrotem i wspomnieniami.Zatkać mogło na bank tego co wierzchem,nie wspominając o kobyle.Super wątek.Taki"ku pokrzepieniu serc" w świąteczny czas ok!?A Ty tu o detale pytasz.Można się domyślić.Co Ty taka niegramotna!?Fajowy wolny temat na święta!Pytaj bardziej o wrażenia "z pobytu",a nie dolegliwości.Każde zdanie,a wręcz słowo,można rozwinąć na dziesięć różnych sposobów.Nie ma czym się podniecać.Ale wara od osobistych przeżyć przezywającego podróż do Egiptu.Tobie akurat nie przystoi,więc po co się podpalać wzorem niektórych oburzonych wpisem.Było pożyczyć tej Twojej miotły o!Nie było by problemu z granicami,ze ścianami,solanką M.Martwego i powrotem na oklep.O reszcie nie wspomnę.Napisze zapewne co i jak z tym Egiptem,coby inni takich przygód nie mieli.
                • kasia_p45 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 23.12.13, 14:25
                  Tak czy owak Janan ja zawsze dociekliwa byłam. Zapomniałeś? :) Jakoś tak mnie interesuje co go tak przytkało, że dopiero w Europie się odetkał :)).. Może rzeczywiście sól Morza Martwego go zatkała ale wierzyć mi się nie chce bo mnie tam nie zatykało, a byłam przecież i zażywałam kąpieli w tej solance :) A może faktycznie jazda na jakiejś dzikiej kobyle tudzież wielbłądzie? Ot, mamy zagadkę na Święta.. A może Gwiazda Betlejemska go oślepiła.. ale to już chyba inna historia?? :P
                  • janan2 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 23.12.13, 14:52
                    Aj tam.Dolegliwości jednym słowem...po tak długim powrocie!?.
                    A mógł poprosić o sposoby na leczenie "przytkania".Leczy się w zasadzie tym samym.Najlepiej grudkami tamtejszej soli.Mam jeszcze tego do cholery,zawsze więc można poratować ziomala.To tak na wszelki wypadek jakby co.No bo jak tak zapoda slubnej jedną taką "tabletkę" pod język,(wazne przed świętami) no to przytka z gadaniem przynajmniej na trzy dni,co najmniej.Nie wiem tylko czy działa to obustronnie,trzeba by sprawdzić.Ale mniemam że tak.Wiec jest objaw,profilaktyka i leczenie jednocześnie.A Ty dociekliwa nadzwyczaj w tak prostym problemie.
                    • doral2 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 23.12.13, 17:38
                      założyciel wątku chyba pierwszy raz wyjechał poza granice polski i stąd jego ekscytacje.
                      w szczególności darmowym piwem od rana do wieczora...
    • martinsam1 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 23.12.13, 21:13
      No bo co mozna robic na urlopie glowne atrakcje to piwo basen opalanie ogladanie kobiet, co wezy to jak widze to uciekam,poza tym bylismy godnymi ambasadorami polski bo w israelu ziemi swietej zesmy nie pili dopiero w ejlacie dwa piwa koszerne tylko dwa bo drogo 4 euro, a egipt zesmy opuscili raczej radzi bo jednak taka jakas niepewnosc kraju w napieciu tam byla no stala obawa przed wezami i rekinami ,no ale takie wrazenia tez sa cenne wszystko trza zaliczyc:)
      • kasia_p45 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 23.12.13, 23:09
        Ha, Ha , LOL... hihi
    • martinsam1 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 25.12.13, 21:02
      A jak mojej wiekowej mamusi oznajmilem ze lece do egiptu to ona to odebrala jakbym lecial na wojne lub do krainy ludozercow ,a potem jak sluchala szokujace relacje tv z kairu a ja ja uspokajalem to ona myslala ze ja sztucznie uspokajam a jestem w oku wojennego cyklonu ,
      • martinsam1 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 25.12.13, 21:04
        I odpowiadam czemu ta relacja dopiero teraz ,no bo teraz jest czas na podsumowanie roku sa ferie a wczesniej moja glowa byla zajeta praca
        • mob-os Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 25.12.13, 21:34
          Zenujące wypociny pseudo-turystow. Pozdrawiam tych którzy wnoszą na forum ważne informacje i życzę na 2014 samych konstruktywnych wiadomości.
          • volvo74 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 26.12.13, 12:34
            jak bym wiedział że po ćwiartce żubrówki zobaczę te węże i rekiny to bym z połówkę wypił
            co do solanki w morzu cóż wejscie do niej po intensywnej klątwie boli oj boli
    • martinsam1 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 26.12.13, 19:05
      • mariusz282 Re: Moje wrazenia Egipt sierpien2013 26.12.13, 20:09
        Ehh dawno nie byłem tutaj dopiero teraz gdy planuje kolejny wypad do Egiptowa.... czytając wrażenia autora uśmiałem się jak norka. Mało tego jak rozumiem wasze subtelności ... one nie docierają tak gdzie powinny, Niemniej jednak smiejąc się "odetknałem" po swiatecznych zmaganiach z potrawami:) heheheh
        • tomek9991 Od... się od autora wątku 26.12.13, 21:35
          Napisał, co mu się spodobało, szczerze, bez ściemy

Powiedzmy sobie szczerze: Egipt poza hotelami ==== brud, smród i ubóstwo.
          90% rodaków jeździ do hoteli się pobyczyć, pojeść i popić, tylko zblazowani pseudointelektualiści udają, że ich coś więcej interesuje
          • janan2 Zblazowany pseudointelektualista udaje... 27.12.13, 11:47
            Jak to pisałeś,to przekroczyłeś barierę powiedzmy dzwięku,czy jescze trzymało po świętach!?Rozumiem ten ból dnia następnego,ale od razu tak "miarodajna" opinia!?Lepiej wtedy nie podchodzić do kompa.Czemu obrażasz obrońco tez nie do obronienia!?Wyobraż sobie,że do Egiptu nie lecą wyłącznie zblazowani.Ciekawi świata owszem.I to więcej niż ci się wydaje.Nie każdy leci zwiedzać barki,baseny,hotele czy z tej perspektywy oglądać i poznawać Egipt.

Poza tym wątek nie o tym,że "Egipt poza hotelami===brud ,smród i ubóstwo".To tylko twoja opinia.No i na dokładkę nie wiesz za bardzo do jakiego regionu jedziesz,że tak to cię dziwi.Było wybrać jaki przyzwoity ,kraj,szpital,sanatorium czy nawet porodówkę.Tam wszystko powinno być sterylne i czyste.Po cholerę jedziesz do Egiptu!?Zamiast tam opijać się napojów wyskokowych bardzo wątpliwej jakości,no to czy nie taniej w kraju lub gdzieś bliżej!?A nie mędzić tutaj swoimi przemyśleniami.Wtopa.

Rzecz na tym wątku polega na tym,że wyjątkowo głupio napisany.Albo autor dostał olśnienia z poślizgiem,albo dopiero zaczyna zapoznawać się z kompem.W każdym razie nie do obrony.Tym sposobem powiela się głupie opinie.Taki sam mądry poczyta,no i zanim dojedzie już jest ustawiony mentalnie.A może to celowa prowokacja!?Może tak też dał by powiedzmy namiary na te egipskie masażystki!?.Qrna!Jakoś nie spotkałem,nawet sprzątaczek.Wszystkie tego typu "panie" były płci męskiej.Ale ja nie jestem akurat aż takim "znafcą",zawsze jak lecę ,to pierwszy raz od zawsze.Jak powinny wyglądać wspomnienia o które co raz trudniej,no to obok pisze vicehrabia.Raczej mu nie dorówna,ale przynajmniej tak to powinno mniej więcej wyglądać.A to "cuś" założyciela!?Bez komentarza.Jako jedyny jesteś jego obrońcą.
            • tomek9991 Re: Zblazowany pseudointelektualista udaje... 27.12.13, 12:40
              Napisałem prawdę, tak jest i z faktami się nie dyskutuje.

90% siedzi w hotelach i się byczy. Pozostałe 10% bawi się w nurkowanie i inne ambitne rozrywki.
              Kraj jest rozpaczliwie biedny i brudny.

Co tu jest nieprawdą ?
              • janan2 Re: Zblazowany pseudointelektualista udaje... 27.12.13, 13:13
                Te 10% to przegięcie.Wychodzi,że tylko co dziesięty korzysta z fakultetów powiedzmy.To nieprawda.Jak się da to jakoś wszyscy prawie jadą do Luksoru czy Jerozolimy zobaczyć.Nurki to całkiem oddzielna działka.Zresztą nie tylko "kupy kamiani" w Gizie czy muzeum kairskie.10% to ochlaje,(zresztą ile razy można oglądać to samo jak często się jeżdzi,więc mylne twierdzenie) co poza hotelami nic nie widzą i nic ich nie interesuje i nigdzie nie jadą.Takia moja opinia.

Co tam jest normą z brudem i biedą,no to razi wyłacznie tych przywykłych do sterylności.Oni tak mają od wieków.Przywykli i u nich to normalność.Mnie też razi,ale nic z tego nie wynika.Bieda zawsze tam była i będzie, choćby ze względu na przyrost naturalny.W tej kulturze i kraju "trzeciego świata" już tak jest.Moje do progu domu,a co poza nim to już nie moja sprawa.Więc jest jak jest.Walka z wiatrakami i nie dotyczy to wyłącznie tylko Egiptu.
                • tomek9991 Re: Zblazowany pseudointelektualista udaje... 28.12.13, 00:06
                  Ale o jakich wyieczkach do Kairu i Gizy ty piszesz ?

www.tvn24.pl/zabici-na-ulicach-egipskich-miast-protesty-islamistow,382718,s.html
                  To było i się zmyło
                  • janan2 Re: Zblazowany pseudointelektualista udaje... 28.12.13, 12:33
                    "jak się da ,to prawie wszyscy jadą".Tu w cytacie zawarte twoje rozterki,wiec nie łap za słówka.

Przez ostatnie dwa lata"jak się da" z cytatu,nie wszędzie było możliwe.W tym Kair i Giza,jednak nie dla wszystkich i nie wszystkie BP.W tym względzie nie udawaj znowu takiego do tyłu, co to nie wie o czym mowa.Ale czy wszystkie fakultety!?Jednak nie,ale można zawsze coś wybrać zastępczego.Byłem i na Synaju i w Jerozolimie w tym roku.Inni także.Dało się!?Poza tym jeśli ktoś raz był koło Sfinksa,no to po cholerę ma jeżdzić tam za każdym razem jak jest w Egipcie!?Wybierze coś innego.Wszystkiego tradycyjnym sposobem fakultetów,nie da się zwiedzic za jednym lub dwoma pobytami.Ilość atrakcji w każdym kraju też jest ściśle określona,ale w Egipcie akurat nie da rady nawet galopem,więc ludziska jadą i zwiedzają.Niekoniecznie tylko hotele i barki.
              • volvo74 Re: Zblazowany pseudointelektualista udaje... 28.12.13, 18:53
                tomek9991 napisał:

> Napisałem prawdę, tak jest i z faktami się nie dyskutuje.
                >
                > 90% siedzi w hotelach i się byczy. Pozostałe 10% bawi się w nurkowanie i inne a
                > mbitne rozrywki.
                > Kraj jest rozpaczliwie biedny i brudny.
                >
                > Co tu jest nieprawdą ?

jest brudny dla nas bo tak żyją ale są wyjątki w soho squer było czyściej niż gdziekolwiek w Polsce
                10% przesada fakt Polacy są mało ambitni wszystko trzeba im pod nos ale na wycieczki każdy pojechał z hotelu z polaków a inne nacje nie
                co do biedy to też zobacz ile co tam kosztuje znam polaków co pracują tam za 1500zł i sobie żyją lepiej niż w Polsce za 4000
                czy jest co oglądać chłopie - policzyłem że jak pojadę 3 razy pod rząd po 2 tyg nie zrobię i nie zobaczę tego co chce
                • tomek9991 Re: Zblazowany pseudointelektualista udaje... 29.12.13, 00:46
                  Za Mubaraka to był kraj i na byczenie się w hotelu, i na zwiedzanie, np. rejs po Nilu.

Mnie ich brud i bieda nie cieszą, jeszcze ta rewolucja, mam w d..., że tanio.
                  Być więźniem w hotelowej enklawie, kompletnie bez sensu
            • martinsam1 Re: Zblazowany pseudointelektualista udaje... 27.12.13, 15:48
              a propo tych masażystek to wyjasniam ,choc nie chce tu uprawiać reklamy ,
              bylismy w hotelu el wakala tree corneg highs taba i jest kobieta arabka masazystka i w znajdującym sie tam centrum handlowym tez jest salon masazu
              masazystka masuje w obecnosci faceta arabskeigo opiekuna ale ona za stosownym napiwkiem przymyka oka na swą czujność religijną:) i pewne drobne odchylenie od standardowego masazu jest mozliwe:)
              • martinsam1 Re: Zblazowany pseudointelektualista udaje... 27.12.13, 16:55
                tzn oko przymykał ten facet arab opiekun masazystki jak mu sie dalo napiwek
                a masazystka wczesniej podobno praktykowala w niemczech
                • rafi1015 Re: Zblazowany pseudointelektualista udaje... 27.12.13, 20:55
                  Niewiarygodne wspomnienia, no super. A może jeszcze coś więcej z tych przemyśleń. Być może jakiś nowy przewodnik po Egipcie powstanie. A Taba heights jest OK, wszystkim egiptomaniakom takim jak ja gorąco polecam. Pozdrawiam. No i na koniec, do Egiptu i podobnych krajów nie lata się tylko do hoteli, mając nadzieje na sterylne wnętrza. Takie można sobie stworzyć w domu i mieć na co dzień.
                  • martinsam1 Re: Zblazowany pseudointelektualista udaje... 27.12.13, 21:27
                    Dokladnie ,sterylnosc i porzadek mamy w europie, tam jedziemy po przygody i egzotyke:) po to czego nie ma w europie, powiem wam ze ci zyczliwi egipcjanie za pare no troche wiecej niz pare euro chcieli mi zorganizowac nocny rajd po zakamuflowanych miejscach uciech cielesnych w pobliskim ejlacie:)!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka