Dodaj do ulubionych

Objazdowka z Bangkokiem czy pobyt w Krabi

28.03.15, 16:38
Witam
Wiem, że ile osób tyle opinii. Ale mocno się zastanawiam, czy wybrać objazdówkę po Tajlandii np. z Laosem czy Kambodża, czy wybrać hotel w rejonie Krabi i kilka wycieczek krajobrazowych w tym rejonie Tajlandii. Pierwszy raz będę w Tajlandii, do tej pory wybierałem zawsze hotele i korzystałem ze zwiedzania z biurami lub samodzielnie. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • simon_r Re: Objazdowka z Bangkokiem czy pobyt w Krabi 01.04.15, 17:11
      Kupić bilet na samolot, wysiąść w Bangkoku i jechać tam gdzie się chce... Tajlandia jest właśnie tak prosta w obsłudze. Kupowanie wycieczek w BP to strata kasy i czasu na miejscu.
    • martushka11 Re: Objazdowka z Bangkokiem czy pobyt w Krabi 08.04.15, 21:54
      Dokładnie tak jak pisze mój przedmówca. Kupić bilety do i z Bangkoku. Zwiedzić stolicę i jej okolice, a następnie polecieć na południe, na przykład właśnie do Krabi. Bangkok i Krabi z łatwością można też połączyć np. z Siam Rep w Kambodży, o północy Tajlandii nie wspominając. Lecieć samemu, absolutnie nie z biurem. Poruszanie się po tym kraju to czysta przyjemność. Nawet jeśli nie ma się wiele czasu, to bogata siatka połączeń lotniczych pozwala na szybkie poruszanie się z miejsca na miejsce.
      • sylwek_s Re: Objazdowka z Bangkokiem czy pobyt w Krabi 24.05.15, 22:18
        Hejka! Byłem już dwa razy - bilet do Bangkoku, a potem ku przygodzie!!!! Z angielskim można 2 90% turystycznych miejsc sie dogadać - zarówno Tajlandia jak i Kambodża... a jak szukasz spokoju, miłych ludzi i chcesz ucieć od turystycznego zgielku... Kambodża!!!!
        • moler1 Re: Objazdowka z Bangkokiem czy pobyt w Krabi 28.05.15, 13:35
          Mogę tylko potwierdzić poprzedników. Bilet do Tajlandii i dalej podróżuj, może być Krabi mogą być inne wyspy, gdziekolwiek trafisz raczej będziesz zadowolony :-) Do Kambodży warto pojechać pociągiem. Cena biletu ok. 5 zł :-) Można też lecieć jak się chce, np. do Siem Riep, bajeczne miejsce ;-)
          • marinik Re: Objazdowka z Bangkokiem czy pobyt w Krabi 30.07.15, 14:42
            moler1 - bądź precyzyjny - za 5 zl to dojedziesz do granicy a nie Siem Reap
            • simon_r Re: Objazdowka z Bangkokiem czy pobyt w Krabi 18.08.15, 15:16
              Nawet nie do granicy gdyż stacja w Arayaprathet jest parę kilometrów od granicy... do granicy jeszcze Tuktuk za 60BHT i za granicą np. taksówka za 30USD do Siem Raep lub autobus za 6USD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka