16.03.07, 22:32
Teoria brzmi, że w polskiej muzyka od dobrych paru lat, bez dzielenia na gatunki, w wersji mejnstrimowej i andergrandowej to chujnia z grzybnią i ogólne truchło na który ostatnio pasą się jakieś koszmarne Muchy

Upadła.

Co prawda, fakt, że coś się dzieje ogranicza się jak na razie do koszmarnego miasta Breslau, ale w przeciągu paru tygodni trafiłem na trzy ciekawostki. Dwie juz zapodałem - Karbido ze Stolikiem, Erę Wodnika z Podwodnym WrocLoviem (dzięki anonimowemu koledza, co mi linka podklepał), a dziś wyszarpałem od zioma DVD z koncertem przesymaptycznych pojebów, kryjących się pod szyldem Formacja Chłopięca Legitymacje. I powiem, że od debiutu jassowców nic nie wzbudziło we mnie tak szczerej radości.

Obrazek z koncertu:
teledyski.onet.pl/10173,1347454,teledyski.html
Piosenka i obrazek będacy trailerem z rzeczonego DVD:
www.legitymacje.art.pl/media.html
Inny obrazek, o dziwo z polskiej TV:
www.youtube.com/watch?v=ED5MRltCxKs
i jak tak dalej pójdzie, to może jeszce parę moich teori na temat polskiej muzyki upadnie...

P:)
Obserwuj wątek
    • pytajnick Re: Teoria 16.03.07, 23:43
      > Legitymacje.

> Inny obrazek, o dziwo z polskiej TV:

To widać byli na Woronicza dwa razy, bo widziałem ich inny "występ" w porannym
      paśmie TVP, na początku lutego. Śpiewali coś alalatynowskiego połączonego z
      mega-emo (czytaj: przeżywanie mega-ekstazy na scenie w związku z bliskością
      mikrofonu), a jeden z nich był przebrany za wielkiego białego misia i dawał
      tańcem niezłego czadu. W zasadzie ten miś to było zjawisko same w sobie i do
      dziś nie mogę go wyrzucić z pamięci, a wręcz chętnie zobaczyłbym to raz jeszcze.

Bardzo podoba mi się to gdakanie z teledysku z onetu, dzięki.
      • kubasa Re: Teoria 17.03.07, 02:21
        Widziałem ich występ w dzisiejszej Podróży z żartem i byli totalnie nieśmieszni.
    • sss9 Re: Teoria 19.03.07, 09:00
      Legitymacje - miałeś okazję zobaczyć na żywca przed dwoma laty na katowickim
      LOT. przegapiłeś - żałuj, wypadli znacznie lepiej niż na dvd.:)
      • cze67 Re: Teoria 19.03.07, 09:35
        Fragmenty koncertu Legitymacji widziałem we Wrocku w zeszłym roku (fragmenty,
        bo czekałem na pokaz fulmowy, który się opóźniał, więc chodziłem to tu to tam).
        Były dwa misie i było to fajne, bardziej performersko, ale też muzycznie-
        transowo. Się nieco uśmiałem.

A potem spoważniałem na "Aleksandrze Newskim".
        • sss9 Re: Teoria 19.03.07, 15:02
          no, na Newskim, to na lachy nie ma nawet marginesu.

ale co do teorii, która wg Braineatera rzekomo upadła, to veto! a to dlatego, że
          wymienione jaskółki, to jednak tylko jednorazówki, nie dające perspektyw na
          udaną kontynuację. wiosna to nie jest, ale może zwyczajnie wcale nie ma być...
    • cze67 Re: Teoria 19.03.07, 15:24
      braineater napisał:

> który ostatnio pasą się jakieś koszmarne Muchy

Jeżeli reszta ich numerów jest taka, jak puszczane w Trójce Miasto ważnych
      spraw (nie wiem czy taki tytuł, ale powtarza się w refrenie) to zgadzam się z
      Tobą jak najbardziej.
      • ilhan Re: Teoria 19.03.07, 18:36
        cze67 napisał:

> braineater napisał:
        >
        > > który ostatnio pasą się jakieś koszmarne Muchy
        >
        > Jeżeli reszta ich numerów jest taka, jak puszczane w Trójce Miasto ważnych
        > spraw (nie wiem czy taki tytuł, ale powtarza się w refrenie) to zgadzam się z
        > Tobą jak najbardziej.

Hola hola. Nie mówię, że "Miasto doznań" to jakaś sensacja czy chociażby najlepszy utwór Much (bo wg mnie nawet nie w Top 5), ale "koszmarne"?
        • cze67 Re: Teoria 20.03.07, 09:28
          > Hola hola. Nie mówię, że "Miasto doznań" to jakaś sensacja czy chociażby
          najlepszy utwór Much (bo wg mnie nawet nie w Top 5), ale "koszmarne"?

Sory, faktycznie, zagalopowałem się. Myślę, że miernota będzie lepszym
          określeniem.
          • nemrrod Re: Teoria 20.03.07, 11:15
            Muchy są w miarę spoko. Dawajcie swoje top 5!
            • ilhan Re: Teoria 20.03.07, 11:40
              nemrrod napisał:

> Muchy są w miarę spoko. Dawajcie swoje top 5!

Chętnie, ale to może w nowym wątku?
    • glebogryzarka1 Re: Teoria 19.03.07, 16:23
      > Obrazek z koncertu:
      > teledyski.onet.pl/10173,1347454,teledyski.html

bardzo fajne, dopóki udają zwierzątka. później grają.

> www.youtube.com/watch?v=ED5MRltCxKs

prawdopodobnie jestem prosty jak konstrukcja zx81 i to dlatego się zażenowałem
      • kubasa Re: Teoria 20.03.07, 03:19
        glebogryzarka1 napisał:

> > Inny obrazek, o dziwo z polskiej TV:
        > > www.youtube.com/watch?v=ED5MRltCxKs
        >
        > prawdopodobnie jestem prosty jak konstrukcja zx81 i to dlatego się zażenowałem

A tak, to jest własnie ten fragment co był u Welllman i Prokopa, a o którym
        pisalem.
        • jazzkam Re: Teoria 21.03.07, 09:07
          co to ma być?! w ogóle legitymacje są w miarę popularne we wrocławiu, nigdy nie
          słuchałem tego, ale to co tutaj zapodano to jakaś żenada NO BEZ KITU NO
          • cze67 A na screenagers zapodali 26.03.07, 11:48
            takie cuś:
            tinyurl.com/2dc82v
            ciekawe do zapoznania się
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka