Gość: Monika IP: 195.47.201.* 18.08.04, 16:07 Abu Simbel. Czy warto pojechać tam z Hurgady na jednodniowa wycieczke? Ile trwa podróż. Ile kosztuje wycieczka z lokalnych biur? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawelb78 Re: Abu simbel 18.08.04, 16:34 Przecież z Hurghady to jest jakieś 600 km w jedną stronę....W jaki sposób wyobrażasz sobie odbycie takiej wycieczki w jeden dzień? Nie sądzę, aby jakiekolwiek lokalne biuro turystyczne w Hurghadzie organizowało wycieczki do Abu Simbel. Chyba że z przelotem samolotem (w Abu Simbel jest lotnisko). Poza tym świątynię w Abu Simpel zwiedza się w godzinach rannych, gdyż później upał tam panujący jest podobno niemożliwy do wytrzymania. Byliśmy w Abu Simbel z Asuanu (wyjazd o 4:00, zwiedzanie w godzinach 7:30-9:30. Gorąco polecam bo to z pewnością wyjątkowe miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: Abu simbel IP: 80.167.93.* 18.08.04, 17:28 Hany Alibaba organizuje wycieczke z Hurghady za 100 USD. Skoro mozna do Kairu, to tam tez, ale moze lepiej wybrac sie na zwiedzanie Luxor - Aswan - Abu Simbel ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Abu simbel IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 21:26 Ile kosztuje wycieczka o ktorej piszesz (Luksor-Asuan-Abu Simbel)? Byłaś na niej?? Moze jakaś krótka relacja. Z jakiego biura wykupilas ten wyjazd? Rozumiem ze on jest trzydniowy? Bardzo mi zalezy na zwiedzeniu Abu Simbel ale rowniez Luksoru wiec byc moze to jest jakis pomysl, zeby zwiedzic to za jednym razem. Jade do Egiptu po raz pierwszy i nie jestem jeszcze obeznana w tematyce wiec z gory przepraszam za glupkowate pytania. To co dla niektorych jest byc moze oczywiste, dla mnie niedoswiadczonego podroznika nie zawsze. Dzieki za wszelkie odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś