yanek37 26.07.14, 14:14 Hej, Może ktoś robił ten napój ? znam składniki ale nie wiem w jakiej kolejności i jak to zrobić. Mam świeżą miętę, limonkę no i wodę i resztę według uznania :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dariusznow Re: Zielony napój 26.07.14, 15:00 zapewne chodzi Ci o napój z limonki mocno zchłodzony, czasami z lodowym kruszonem (taki lubię najbardziej) w samaku kwaśno-słodki Widzialem jak mi go robili w ktorejs z knajpek z owocami morza. Byłem jedynym klientem więc sie bardzo starali i mogłem podpatrzeć to i owo limonki (całe) lód i cukier wrzucili do miksera i wszystko bardzo dokładnie wymiksowali Cała sztuka chyba polega na odpowiednich proporcjach, bo przywiozłem limonki i w domu robiłem podobnie, ale już tak nie smakowało No i nie zapominaj o tzw magii chwili nie wszystko w domu smakuje tak jak na urlopie :) ale warto probować :) Odpowiedz Link Zgłoś
sandrula33 Re: Zielony napój 30.07.14, 13:20 z mlekiem jeszcze lepiej smakuje, ale w Polsce zeczywiscie nie ma magi chwili dariusznow napisał: > zapewne chodzi Ci o napój z limonki mocno zchłodzony, czasami z lodowym kruszon > em (taki lubię najbardziej) w samaku kwaśno-słodki > > Widzialem jak mi go robili w ktorejs z knajpek z owocami morza. Byłem jedynym k > lientem więc sie bardzo starali i mogłem podpatrzeć to i owo > > limonki (całe) lód i cukier wrzucili do miksera i wszystko bardzo dokładnie wym > iksowali > > Cała sztuka chyba polega na odpowiednich proporcjach, bo przywiozłem limonki i > w domu robiłem podobnie, ale już tak nie smakowało > > No i nie zapominaj o tzw magii chwili nie wszystko w domu smakuje tak jak na ur > lopie :) > > ale warto probować :) Odpowiedz Link Zgłoś