Dodaj do ulubionych

Zielony napój

26.07.14, 14:14
Hej,
Może ktoś robił ten napój ? znam składniki ale nie wiem w jakiej kolejności i jak to zrobić.
Mam świeżą miętę, limonkę no i wodę i resztę według uznania :)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dariusznow Re: Zielony napój 26.07.14, 15:00
      zapewne chodzi Ci o napój z limonki mocno zchłodzony, czasami z lodowym kruszonem (taki lubię najbardziej) w samaku kwaśno-słodki

Widzialem jak mi go robili w ktorejs z knajpek z owocami morza. Byłem jedynym klientem więc sie bardzo starali i mogłem podpatrzeć to i owo

limonki (całe) lód i cukier wrzucili do miksera i wszystko bardzo dokładnie wymiksowali

Cała sztuka chyba polega na odpowiednich proporcjach, bo przywiozłem limonki i w domu robiłem podobnie, ale już tak nie smakowało

No i nie zapominaj o tzw magii chwili nie wszystko w domu smakuje tak jak na urlopie :)

ale warto probować :)
      • sandrula33 Re: Zielony napój 30.07.14, 13:20
        z mlekiem jeszcze lepiej smakuje, ale w Polsce zeczywiscie nie ma magi chwili

dariusznow napisał:

> zapewne chodzi Ci o napój z limonki mocno zchłodzony, czasami z lodowym kruszon
        > em (taki lubię najbardziej) w samaku kwaśno-słodki
        >
        > Widzialem jak mi go robili w ktorejs z knajpek z owocami morza. Byłem jedynym k
        > lientem więc sie bardzo starali i mogłem podpatrzeć to i owo
        >
        > limonki (całe) lód i cukier wrzucili do miksera i wszystko bardzo dokładnie wym
        > iksowali
        >
        > Cała sztuka chyba polega na odpowiednich proporcjach, bo przywiozłem limonki i
        > w domu robiłem podobnie, ale już tak nie smakowało
        >
        > No i nie zapominaj o tzw magii chwili nie wszystko w domu smakuje tak jak na ur
        > lopie :)
        >
        > ale warto probować :)
    • maleki00 Re: Zielony napój 27.07.14, 18:43
      a może to jest zielona herbata?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka