Dodaj do ulubionych

Bella Vista Tunezja

IP: *.crowley.pl 15.01.08, 15:19
Witajcie.Lecimy 05.06.2008 do Tunezji Hotel Bella Vista wylot z
Warszawy.Ciekawi jesteśmy kto z nami.Pozdrawiamy.Dodam,że jesteśmy małżeństwem
z 4 latkiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia Re: Bella Vista Tunezja IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.01.08, 21:54
      ja jadę do tego hotelu 03.07 z rodzinką zastanawiam się czy dokonałam dobrego wyboru. Różnie piszą o tym hotelu
      • Gość: nela Re: Bella Vista Tunezja IP: *.leczyca.info.pl 25.01.08, 11:51
        ja też 03.07 lece tam z rodzinką. nie mam niestety zbyt wielu info o
        tym hotele.... ciekawe?
        • Gość: gosia Re: Bella Vista Tunezja IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.08, 15:08
          to dawny occidental grad hotel jak lece z wrocka a ty?
      • Gość: Dorota Re: Bella Vista Tunezja IP: *.vlan132.shrike.lubman.net.pl 06.03.08, 10:31
        Witam My jedziemy w tym samym terminie z córką 12lat. Slyszałam ze
        hotel jest fajny, a samoloty tak bardzo nie przeszkadzają. Myślę że
        się spotkamy. My wylatujemy z Warszawy.
        • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 21:38
          bardzo prosze o opinie po powrocie my lecimy 30.07.08 na
          beatakos@wp.pl dziekuje
        • Gość: justa Re: Bella Vista Tunezja IP: *.malbork.mm.pl 19.06.08, 17:49
          Witam,ja lece 03.07 z 7-letnią córką ,proszę o kontakt ludzi,którzy
          lecą z Gdańska,mój gg;5615036,pozdrawiam
      • Gość: gośka wyszków Re: Bella Vista Tunezja IP: *.160.74.202.fuz.pl 12.03.08, 19:49
        Cześć! ja lecę z Warszawy 03.07 z mężem, córeczką 7lat i syn 12 lat.
        Pozdro!!!
        • Gość: nNUNA Re: Bella Vista Tunezja IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.08, 19:58
          MY LECIMY Z WROCŁAWIA Z 13 LATKĄ JAK NIC SIĘ NIE ZMIENI TO MAMY WYLOT O 7.50 JUŻ NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ
          • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 21:42
            my lecimy 30.07.08 bardzo prosze o opinie po powrocie nie wazne czy
            dobra czy zla moj adres beatakos@wp.pl dziekuje
        • Gość: asia inowrocław Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 14:41
          My też lecimy od 03-07 do tego hotelu z Poznania
          • Gość: pawlakis Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 11:14
            witam my tez lecimy z Poznania w tym terminie wiecie coś ciekawego
            o hotelu?
          • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 21:44
            my lecimy 30.07.08 bardzo prosze o opinie po powrocie jak bylo i co
            nas tam czeka nie wazne czy opinia bedzie dobra czy zla moj adres
            beatakos@wp.pl dziekuje
      • Gość: Monika Re: Bella Vista Tunezja IP: *.tvkdiana.pl 05.06.08, 11:06
        A my jedziemy do hotelu równiez 5.06.08 roku, tylko, ze z Katowic, i mamy piecio
        letniego synka i 12-letnia córę ! POzdrawiamy
        • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 21:45
          my lecimy 30.07.08 z 14 letnia corka bardzo prosze o opinie po
          powrocie nie wazne czy dobra czy zla moj adres beatakos@wp.pl
          dziekuje
    • Gość: Pezet Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 17:59
      czy macie jakieś opinie o uciążliwości pobliskiego lotniska? podobno
      samoloty mają tor podejścia znad morza.
      • Gość: gosia Re: Bella Vista Tunezja IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.08, 18:21
        Moja koleżanka , która mieszka obecnie w Susse powiedziała ,że lotnisko jest po drugiej stronie ulicy , ale samoloty w hotelu nie są uciżliwe gdyż startują daleko od hotelu.
        A sam hotel oceniła bardzo dobrze. Była rezydentem w scan jak hotel nazywał się jeszcze occidental. pozdrawiam
        • Gość: Pezet Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 21:03
          hmm... ale pas startowy jest oddalony o 400 m sprawdź w google earth
          • Gość: zgadza się Re: Bella Vista Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:45
            Ja nie byłem - pozbierałem jedynie foty, "ciekawe" rozwiązanie
            www.photoblog.krzywokulski.pl/2008/03/06/hotel-bella-vista-w-tunezji/
          • Gość: brak linku Re: Bella Vista Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 08:46
            www.photoblog.krzywokulski.pl/2008/03/06/hotel-bella-vista-w-tunezji/
        • Gość: Pezet Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 21:23
          na wakacje.pl są opinie
          www.wakacje.pl/hotele/tunezja/occidental-grand-7726.html
      • Gość: kalina Re: Bella Vista Tunezja IP: *.man.bydgoszcz.pl 02.06.09, 11:18
        byłam tam w zeszlym roku. samoloty traca znaczenie, podczas pobytu
        zaczelismy je zauwazac gdy koczyl sie nasz turnus i trzeba bylo
        wracac do Polski
    • guska1977 Re: Bella Vista Tunezja 26.01.08, 19:34
      Witam, a również lecę z rodzinką (2+3) do tego hotelu od 03.07 :-).
      • Gość: gosia Re: Bella Vista Tunezja IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.01.08, 21:47
        a z jakiego miasta?
        • guska1977 Re: Bella Vista Tunezja 27.01.08, 17:57
          Lecimy z Gdańska. Z tego, co się do tej pory dowiedziałam wylot jest już
          niestety 04 późno w nocy około pierwszej. Trochę to jest jak dla mnie pozbawione
          sensu, bo za hotel płacimy od 03.07, a z tego wynika, że na miejscu będziemy 04
          nad ranem. A jak jest u Was, o ile oczywiście lecicie z innego miasta. Ja
          wykupiłam opcję ubezpieczenia i jak będą miejsca w samolocie lecącego z innego
          miasta o bardziej ludzkiej godzinie i to 03, a nie 04 to chyba to zmienię.
          Pzdr., Agnieszka
          • Gość: wisnia_79 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.crowley.pl 27.01.08, 21:04
            Hejka.Z Wawy wylot do Tunezji jest o 8.50 Jesli chodzi o Scan i
            Tunis Air
      • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 21:48
        my lecimy 30.07.08 bardzo prosze o opinie po powrocie, jakie
        wrazenie no i co sam hotel oferuje nie wazne czy dobra czy zla moj
        adres beatakos@wp.pl dziekuje
    • Gość: gosia Re: Bella Vista Tunezja IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.08, 21:50
      A SKĄD ZNACIE GODZINY WYLOTÓW , MOŻNA TO JUŻ GDZIEŚ SPRAWDZIĆ?
      • Gość: wisnia_79 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.crowley.pl 27.01.08, 23:00
        w biurze podrózy nie raz z wielka łaską ale sa w stanie powiedziec
        choc zastrzegają,ze moga sie one zmienić
    • Gość: Cower Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 17:11
      Witajcie
      Zarezerwowałem wstępnie :) mam czas do jutra :) Bella Viste od
      19.06 - 03.07 - mam nadzieje ze bedzie fajnie :) Wylot z Wawy 8.50 :)
      Moze ktoś pozbierał jeszcze jakieś opinie ???
      Przesympatyczna Pani Ania ze Scana powiedziała że lotnisko nie
      przeszkadza bo samoloty podchodzą od innej strony :)
      C.
      • bratek72 Re: Bella Vista Tunezja 05.02.08, 11:04
        witam,
        my podobnie - do jutra ma rezerwacje na ten sam termin i wielki
        mentlik w głowie, niepokoi mnie bliskość lotniska a opinie na ten
        temat sa różne, duży plus to polska animacja dla dzieci a jedziemy z
        8- i 2-latkiem
        • Gość: Pezet Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 17:49
          jednak przestarszyłem się bliskości lotniska i wybrałem niższej
          klasy hotel sol club selima ale przynajmniej na pewno nic mi nie
          będzie buczało nad głową/pewnie znajdą się inne mankamenty bądź co
          bądź to hotel niższej kategorii więc cudów nie ma choć cena taka
          sama jak w bella vista/. pracuję w miejscu, które jest na torze
          podejścia do lotniska w krakowie /jakieś 10 kilometrów/ i pamiętam,
          że przez dwa lata ciężko mi było się przyzwyczaić do odgłosów
          podchodzących do lądowania samolotów. pozdrawiam
        • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 21:50
          my lecimy 30.07.08 bardzo prosze o opinie po powrocie czy lotnisko
          uciazliwe jak pokoje itp nie wazne czy dobra czy zla moj adres
          beatakos@wp.pl dziekuje
      • kika.m Re: Bella Vista Tunezja 05.02.08, 14:08
        Witam!
        Ja wybieram się z mężem i z 9-letnią Córeczką do Bella Vista od 29.05. , ale na dłuuuuugo, więc pewnie się z Wami spotkamy.
        Na forach istotnie informacji o hotelu jest wiele... (i lepszych i gorszych recenzji jest całkiem sporo - zwłaszcza o lotnisku...)., ale trzeba być dobrej myśli. Na pewno będzie SUPER!!!
        My już teraz cieszymy się na myśl o wakacjach i Wam też życzymy samych radosnych i optymistycznych planów.
        Pozdrawiamy Serdecznie!
        kika.m
        Więcej opinii o Bella Vista na stronach:
        forum.wakacje.pl/search.php?f=1&search=bella+vista&szukaj_w=body&globalsearch=&match=&date=0&fldauthor=0&fldsubject=1&fldbody=1&start=&dest=65%7C0%7C0&id_oferty=&sort=datestamp%20DESC
        Z kolei zdjęcia i filmy z Bella Visty (dawnego Occidental Grand Monastir) znajdziecie kilkając na:
        www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjęcia+z+urlopu_Hotel+Occidental+Grand+Monastir-ch_ub-hid_29452.htmllub
        pl.youtube.com/watch?v=2FizfcqrAHg
        Jeżeli ktoś ma jakieś pytania, albo po prostu chce popisać o zbliżających się wakacjach, to piszcie na forum lub na maila:
        kika.m@gazeta.pl

• kika.m Re: Bella Vista Tunezja 06.02.08, 13:48
          Witam!
          Opinie o Bella Vista (czyli o dawnym Occidental Grand Monastir) znajdziecie również na stronach:

recenzje-hoteli.invia.pl/tunezja/monastir/occidental-grand-hotel-monastir/R8224/
          recenzje-hoteli.invia.pl/tunezja/monastir/occidental-grand/R8550/
          www.travelzone.pl/forum.html?typeID=10;postID=563;tree=1
          www.holidaycheck.pl/hotel.php?hid=29452&ch=hb&zeigeAlteEintragungen=1&sprache=pl&reiterSelect=Singles+%26+Freunde
          www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjęcia+z+urlopu_Hotel+Occidental+Grand+Monastir-ch_ub-hid_29452.html

Pozdrawiam Serdecznie.
          kika.m
          • Gość: wisnia_79 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.crowley.pl 06.02.08, 21:31
            WItam i tutaj sie spotykamy :-))
            • kika.m Re: Bella Vista Tunezja 06.02.08, 22:01
              (...) Tak, ponownie spotykamy się na forach.
              Staramy się być na bieżąco i w temacie!!!
              I zaglądamy - i tu, i tam - żeby pozyskać jakieś cenne informacje. Jeśli macie jakieś pytania odnośnie Bella Visty, to piszcie do nas na maila:
              kika.martin@interia.eu
              Kontaktowaliśmy się z osobami, które spędzały wakacje w tym hotelu i mamy dosyć obszerny zasób różnych informacji. Jeżeli, więc macie jakieś szczegółowe zapytania, to piszcie do nas na maila i śmiało pytajcie!
              A może także znacie jakieś ciekawe (najlepiej pozytywne!!!) recenzje odnośnie hotelu? Chętnie wymienimy się wiadomościami.
          • Gość: NINA-1984 BELLA VISTA termin od 21.05.2009-04.06.2009 IP: *.itcomp.pl 14.01.09, 17:07
            Mam pytanko czy ktoś wybiera się w tym terminie?? My wyjeżdżamy z 5 letnią córeczką. Oferta z SCAN HOLIDAY-atrakcyjna cenowo :))
            • Gość: jurek 1977 Re: BELLA VISTA termin od 21.05.2009-04.06.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 09:08
              my wylatujemy 30.05.09 lecimy z curką 5 latek i synem 1 roczek mysle
              że spodkamy sie na miejscu z góry zycze udanego urlopu jurek do
              zobaczenia w tunezi
      • Gość: Aga Re: Bella Vista Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 14:33
        Wróciłam z hotelu Bella Vista w Tunezji 31.07.2008r i gorąco polecam.Wszelkie
        pytania proszę kierować na mój email:agarola@op.pl
    • Gość: nanka5 Re: Bella Vista Tunezja - do Wisni cerwcowy termin IP: *.chello.pl 06.02.08, 23:13
      Wisnio - my równiez lecimy w tym terminie - 6 osób dorosłych i 2mluszków - 2,5 i
      1,5 - chlopaczki. Wyglada na to, ze sie spotkamy - my tez z Warszawy
      • Gość: wisnia_79 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.crowley.pl 07.02.08, 01:24
        To świetnie.Dzieciaczki będą miały towarzystwo.No i rodzice równiez
        oczywiście hi hi :-)).W takim razie do miłego zobaczenia i mysle
        napisania jeszcze.Pozdrawiamy.
        • Gość: Mea_ Re: Bella Vista Tunezja IP: *.softpro2.pl 09.02.08, 20:59
          My lecimy w drugiej połowie lipca z 8-latkiem. Leci ktoś w tym
          terminie z dzieckiem w podobnym wieku?
          • Gość: maciej Re: Bella Vista Tunezja IP: *.satfilm.net.pl 13.02.08, 14:40
            My lecimy 31 lipca 8 letnią córką
            • Gość: wasiolka25 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.aster.pl 30.03.08, 15:54
              my lecimy dokładnie tego samego dnia z w-wy i także mamy córeczkę w tym samym wieku
            • Gość: JARO Re: Bella Vista Tunezja IP: 91.197.155.* 21.05.08, 08:52
              Hello,
              My też 31 lipca z Warszawy - w sumie 5 osób (dwóch chłopców 9 i 12 lat). Skąd
              lecicie?

• Gość: Olunka Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 22:48
            My lecimy z Krakowa 17.07 na tydzień - jesteśmy małżeństwem z 7
            letnim synem. Kto leci z Krakowa w tym terminie ?
            • agacik23 Bella Vista Tunezja 05.05.08, 21:56
              witam serdecznie!! Lecimy do Bella Vista 03.07.08 z Warszawy z
              czteroletnią córeczką. Jeśli ktoś leci w tym samym terminie- może
              warto już się zapoznać? :) pozdrawiam! mój mail: agacik20@tlen.pl
            • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 22:57
              bardo prosze o mozliwie wyczerpujaca opinie( oczywiscie po powrocie )
              na temat hotelu polozenia, pokoi, jedzenia, uciazliwego lotniska?,
              imrez w hoelu i wycieczek, baseny ,morze, lezaki reczniki, klub dla
              dzieci my lecimy z 14 latka, obsluga, czy all inclusive to taki
              tunezyjski czy chociaz troche europejski z gory dziekuje.
          • Gość: asia Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 19:07
            My lecimy z dwójką chłopaków 13 i 8 lat 17 lipca z W-wy
            • Gość: Olunka Re: Bella Vista Tunezja - do Asi z Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 21:26
              Cześć Asiu ! Daj znać z jakiego biura lecicie. My lecimy z Krakowa.
              Odezwij sie na GG 7848932.
              • Gość: asia Re: Bella Vista Tunezja - do Asi z Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 22:21
                Lecimy ze scan holidays z w-wy,17 lipca,ale jesteśmy łodzianami
                mieszkającymi teraz w bydgoszczy.Spotkamy się na urlopie?O której
                wylatujecie,my ok 8.50
                • Gość: Olunka Re: Bella Vista Tunezja - do Asi z Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 22:53
                  My lecimy w nocy 17/18.07 o 0.05, na miejscu mamy byc 2.40. lecimy
                  na tydzień.
                  • Gość: asia Re: Bella Vista Tunezja - Olunka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 00:14
                    Będziemy Was na miejscu wyglądac,na pewno się spotkamy.Mój mail:
                    joannazag@poczta.fm
                • Gość: Wiola Re: Bella Vista Tunezja - do Asi z Warszawy IP: *.net.pulawy.pl 11.07.08, 17:33
                  CZeść Asia!
                  My wylatujemy z Warszawy 17.07 z dwoma chłopakami 12 i 8 lat ale my mamy wylot o 12:00 z biura Scan Holiday. Czy godzina wylotu się zmieniła?
                  • Gość: sajankawloclawek Re: Bella Vista Tunezja - do Asi z Warszawy IP: *.satfilm.net.pl 11.07.08, 20:53
                    Mam pytanko: kto leciał do tego hotelu ze scan holiday z warszawy? I jakim
                    samolotem? czy było na pokładzie coś za darmo(jedzenie, picie)?
      • Gość: agnieszka Re: Bella Vista Tunezja - do Wisni cerwcowy termi IP: *.subscribers.sferia.net 09.02.08, 22:26
        witam,
        my również lecimy z w-wy 05.06.08 2 osoby dorosłe + 1 dziecko 12 lat
        • Gość: nanka5 Re: Bella Vista Tunezja - do Wisni cerwcowy termi IP: *.chello.pl 18.02.08, 18:42
          witamy :) szykuje się wesoła ekipa :)
        • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja - do Wisni cerwcowy termi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 23:03
          bardo prosze o mozliwie wyczerpujaca opinie na temat hotelu
          polozenia, pokoi, jedzenia, uciazliwego lotniska?, imrez w hoelu i
          wycieczek, baseny ,morze, lezaki reczniki, klub dla dzieci my lecimy
          z 14 latka, obsluga, czy all inclusive to taki tunezyjski czy
          chociaz troche europejski z gory dziekuje.
          • Gość: gosia Re: Bella Vista Tunezja - do Wisni cerwcowy termi IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.08, 22:54
            a kiedy lecicie , bo my 03.07 i moja 13-lata martwi się czy będzie miała towarzystwo.pozdro
            • Gość: Gość Re: Bella Vista Tunezja - do Wisni cerwcowy termi IP: *.171.98.245.static.crowley.pl 10.01.09, 13:04
              Cała ekipa 15 osób w tym 9 osób dorosłych i 6 dzieci: 2
              trzynastolatki, 4 lata,5 lat,1 rok, i 3 lata. Lecimy 05.06.2009r.
      • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 22:51
    • Gość: agnieszka Re: Bella Vista Tunezja IP: *.subscribers.sferia.net 09.02.08, 22:31
      a z jakiego biura ?
      • Gość: wisnia_79 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.crowley.pl 09.02.08, 23:48
        Witaj Agnieszko.My lecimy ze Scan Holiday wiec lecimy o godz. 8.50
        Tunis Air-em.CZyzbysmy mieli sie spotkać?? :-)) Pozdrawiam.
        • Gość: Andrzej Re: Bella Vista Tunezja IP: *.net.euron.pl 16.02.08, 17:28
          My też lecimy ze Scan-em w tym terminie do Bella Visty. 4 dorosłych i 13-latka płci żeńskiej.Na pewno nas "zauważycie"
          • Gość: wisnia_79 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.crowley.pl 16.02.08, 17:39
            To świetnie.Jest nas juz troszkę :-)) Dlaczego jesteście tacy pewni
            że Was "zauważymy"?My dwoje dorosłych i 4-ro latek.Pozdrawiamy.TAk w
            ogóle znacie jakies szcsegóły odnośnie naszego hotelu,lini
            lotniczej,biura podróży itp?Ciekawe jakim samolotem będziemy lecieć.
            • Gość: agnieszka Re: Bella Vista Tunezja IP: *.subscribers.sferia.net 17.02.08, 22:25
              Witam, trochę oglądaliśmy zdjęć hotelu w internecie, podobno to jest
              dawny hotel Occidental Gran Monastir, opinie są rózne ... Narazie
              wstępnie lecimy samolotem o godz. 08.50 W-wa linii tunezyjskich. A
              tak to ciekawe, dlaczego napewno zauważymy :) pozdrawiam
              • Gość: Andrzej Re: Bella Vista Tunezja IP: *.net.euron.pl 18.02.08, 20:45
                Nas po prostu nie sposób "Nie zauważyć" ......
                Ponieważ........
                Sami zobaczycie.
              • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 23:07
          • Gość: Paola Re: Bella Vista Tunezja IP: 217.111.58.* 25.03.08, 12:36
            Hej
            Ja wybieram się do tego hotelu 7 sierpnia na dwa tygodnie z mężem,
            mamą i moją 4-letnią córeczką.
            Kto jedzie w tym terminie?
            • kubeczek1108 Re: Bella Vista Tunezja 03.07.08, 00:06
              Hej, my mieliśmy lecieć 7 sierpnia z Wrocławia ale nie wiedzieć czemu zmienili
              nam termin wylotu na 8 sierpnia. Czy Wam również? Jesteśmy małżeństwem z
              8-letnim synem.
              • zanuaria30 Re: Bella Vista Tunezja 11.07.08, 12:51
                Witaj, jesteśmy ze Śląska:) Lecimy do Bella Vista z 7 na 8 sierpnia.
                Nasza ekipka to ja czyli Żaneta, mąż i 7 letnia córcia... do
                zobaczenia na miejscu:)
        • Gość: nanka5 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.chello.pl 18.02.08, 18:44
          Wisnia my to sie napewno spotkamy , bo my wszyscy tez ze scana wiec pewnie tym
          samym lotem
          • przyszla-mama Re: Bella Vista Tunezja 18.02.08, 21:20
            No to dołączamy...ja, mąż i córeczka 5 lat:)
            Wylot 11.06 na 2 tygodnie.
          • Gość: wisnia_79 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.crowley.pl 23.02.08, 21:27
            To swietnie,spotkamy sie przy "okienku"Scana na lotnisku.
    • Gość: pik303 Re: Bella Vista Tunezja IP: 83.2.53.* 25.02.08, 18:07
      Ja lecę z żoną i czteroletnią córką 05.06.2008 z Poznania. Jestem
      przekonany, że będzie extra ;) Pozdrowienia i do zobaczenia.
      • Gość: KASIA Re: Bella Vista Tunezja IP: *.icpnet.pl 01.03.08, 01:00
        No to się spotkamy my lecimy z synkiem 2-latka. Będzie super bo nie może być
        inaczej. Pozdrówka
    • Gość: mpiterek2 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.tktelekom.pl 25.02.08, 18:28
      witam zastanawiamy sie nad wykupieniem w tym terminie wylotu z
      Poznania my mamy 2 latka. pozdrawiam moze sie spotkamy
    • Gość: KASIA Re: Bella Vista Tunezja IP: *.icpnet.pl 27.02.08, 21:36
      My lecimy z Poznania 5.06-19.06 Ja, mój mąż i synek 2 latka. Kto też leci w tym
      czasie. Może mi ktoś doda otuchy bo to mój pierwszy lot i strasznie boję sie
      samolotu.

Dziękuję Pozdrawiam
      • Gość: wisnia_79 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.crowley.pl 27.02.08, 22:57
        Musisz w takim razie Kasiu porozmawiac z moją zona ona rowniez leci
        pierwszy raz i boi sie latać.tak w ogole to cieszymy sie bardzo,że
        lecicie z dzieckiem zawsze beda miały dzieciaki razniej.I rodzice
        równiez hi hi.Pozdrawiamy i do sklikania
        • ania123457 Re: Bella Vista Tunezja 29.02.08, 15:59
          cześć wszystkim. Pogubiłam się już w tym kto leci kiedy i z jakimi
          dziećmi. Więc napiszę że ja lece z mężem i dziewczynami 7 lat i 2
          lata. A no i w terminie 17.07, lecimy z Warszawy, więc jak już ktoś
          napisał o 8.50. Fajna godzina, w zeszłym roku lecieliśmy do Turcji o
          11, cały dzień stracony biorąc pod uwagę dojazd do hotelu z lotniska
          1.5 godziny autokarem. Więc tym razem cieszę się że do lotniska
          jest blisko.... Może zdążymy na obiad. He he
          A no i linie lotnicze. Tunis Air, już raz z nimi lecieliśmy, ale z
          innego biura (jeszcze z GROMADY). Bardzo delikatnie wtedy lecieli,
          jak na cykora zniosłam lot całkiem dobrze.
          No to jak , leci ktoś z tym terminie z podobnymi wiekowo
          dzieciakami, bo grunt to towarzystwo dla dzieci.... Pozdrowionka
          • artur7171 Re: Bella Vista Tunezja 02.03.08, 19:38
            Witam wszystkich,
            ja z rodzinką (2+1 dziesięciolatek)wylatujemy 03-07-2008r. z Warszawy.
            Pozdrawiam,
            • izaluu Re: Bella Vista Tunezja 03.03.08, 21:30
              Witajcie. Lecę do Bella Vista 10.07 z córką 15 lat, synkiem 10 lat i
              małą córeczką 1 rok, wylot z Warszawy. Może ktoś z Was leci w tym
              terminie ?
              Pozdrawiam
              • Gość: liczner Re: Bella Vista Tunezja IP: *.satfilm.net.pl 22.03.08, 21:53
                my też wylatujemy 10.07 z Wawy 2+2 5 lat chłopiec i 2 latka
                dziewczynka
                • Gość: tommy Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 22:56
                  cześć
                  lecimy 10.07 z Warszawy 2+2 chłopcy 8 i 9 lat.
                  • Gość: Gonia Re: Bella Vista Tunezja IP: 167.23.0.* 25.06.08, 13:19
                    Tommy, my też, a chłopcy 6 i 8.
                  • Gość: Gonia Re: Bella Vista Tunezja IP: 167.23.0.* 25.06.08, 13:20
                    Tommy, my też, chłopcy 6 i 8.
                  • Gość: aga Re: Bella Vista Tunezja IP: 212.244.34.* 31.07.08, 09:39
                    a czy jeden z chłopców mają na imię Konrad?
              • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 23:13
                Witam i mysle ze po porocie bede mogla otrzymac jakies wiadomości na
                temat Hotelu. bardo prosze o mozliwie wyczerpujaca opinie na temat
                hotelu polozenia, pokoi, jedzenia, uciazliwego lotniska?, imrez w
                hoelu i wycieczek, baseny ,morze, lezaki reczniki, klub dla dzieci
                my lecimy z 14 latka, obsluga, czy all inclusive to taki tunezyjski
                czy chociaz troche europejski z gory dziekuje. beatakos@wp.pl
            • Gość: gosia_ha Re: Bella Vista Tunezja IP: *.zep.com.pl 04.03.08, 11:27
              Ja lecę 3 lipca z W-wy z moim 12 letnim synkiem :-)
              • Gość: agniesia0527 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.crowley.pl 06.03.08, 08:46
                Ja lece z 12 latkiem z Gdańska 11 lipca
              • Gość: Dorota Re: Bella Vista Tunezja IP: *.vlan132.shrike.lubman.net.pl 06.03.08, 10:33
                My będziemy z córką 12 lat !? Pozdrawiam może byc miło
                • molbrot Re: Bella Vista Tunezja 06.03.08, 21:29
                  witajcie wszyscy udający się do Tunezji do Bella Vista.Ja również
                  lecę tylko dopiero w sierpniu 14 dokładnie mamy wylot z Rzeszowa,
                  lecimy z 6 latką .Jestem ciekawa kto leci z nami bo jak do tej pory
                  to wszyscy lecą w czerwcu, lipcu a w sierpniu jeszcze nikt?
                  pozdrawiam wszystkich gorąco, Marzena,
                  PS odezwijcie się lecący w tym termine.
                  • Gość: oskarowamama do Molbrot :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 08:20
                    ja lece z 10 latkiem 14 sierpnia do Belle ale z waeszawy -więc w
                    hotelu napewno się spotkamy :))
                    • yummy-yummy Re: do Molbrot :)) 13.03.08, 09:58
                      a ja z 13to latka..7 sierpnia na 2 tygodnie.:))z Krakowa.:))
                      Kto jeszcze w sierpniu,bo cos nas malo.
                      Pozdrawiam.:))
                      • Gość: molbrot do yummy-yummy IP: *.kronet.pl 14.03.08, 13:28
                        Fajnie masz spędzisz aż dwa tygodnie w Tunezji.Jak my przylecimy to
                        będziesz mogła nas wspierać swoją przez tydziń zebraną
                        wiedzą.Pozdrawiam.
                        • yummy-yummy do:molbrot 14.03.08, 21:35
                          Cieszę się,że spędzimy chwilę w tym samym hotelu.Bardzo chętnie
                          podzielę się zebranymi wiadomościami i poradami praktycznymi.:)
                          Ale najbardziej miło będzie nam poznać Was.:))
                          Pozdrawiam.:))
                      • kubeczek1108 Re: do Molbrot :)) 03.07.08, 00:10
                        Hej, my mieliśmy lecieć z Wrocławia 7 sierpnia ale przesunęli nam lot na 8
                        sierpnia. Wam też?
                      • Gość: FRED Re: do Molbrot :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 16:12
                        2 rodzinki czworo dzieci:6,6,12,13 lat
                        14.08 z wawy

pzdr
                    • Gość: marciw Re: do Molbrot :)) IP: 217.153.205.* 07.08.08, 14:40
                      Ja tez lecę 14 sierpnia z 9 letnim synem z Warszawy
                  • Gość: toporki Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 10:22
                    Witam. Nasza rodzinka leci własnie w tym terminie co i Wy 14 sierpień.Nasze
                    córki mają 5 i 7 latek . Z tym ze my lecimy z Łodzi. Pozdrawiamy!!!! Kasia.
                  • toporynka1977 bella vista 14 sierpień 24.03.08, 11:49
                    Witam. Nasza rodzinka leci własnie w tym terminie co i Wy 14 sierpień.Nasze
                    córki mają 5 i 7 latek . Z tym ze my lecimy z Łodzi. Pozdrawiamy!!!! Kasia.
                    • molbrot Re: bella vista 14 sierpień 24.03.08, 17:31
                      Cieszymy się że coraz więcej osób dopisuję się na 14
                      sierpnia.Słyszeliście coś o dopłatach paliwowych?
                      • magdak75 Re: bella vista 14 sierpień 28.03.08, 21:34
                        i my lecimy 14 sierpnia :)To znaczy ja z mężem i dwoma synami 6 i
                        2,5 :) My wylatujemy z Warszawy.

Pozdrawiam
                        magdak75
                      • beatawr1 Re: bella vista 14 sierpień 11.08.08, 20:54
                        Witam ja też lecę z warszawy 14 sierpnia, z synem 13 letnim
                        pozdrawiam
                        • Gość: DorotaiOskar Re: bella vista 14 sierpień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 08:50
                          ja tez 14 sierpnia z 10-ciolatkiem
                        • lawenda27 Re: bella vista 14 sierpień 10.09.08, 18:58
                          Czy był ktoś z Państwa w Tunezji w pażdzierniku ??? Wybieramy się
                          2.10 z Katowic - właśnie do Bella Visty
                  • Gość: marciw Re: Bella Vista Tunezja IP: 217.153.205.* 06.05.08, 11:46
                    Witam
                    Ja równiez lecę 14 sierpnia na 2 tygodnie z 9 letnim synem
                    pozdrawiam
                  • Gość: FRED Re: Bella Vista Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 13:37
                    dwie rodziny 2 plus 2

dziewczynki 6,6,12
                    chłopiec 13

pzdr
            • Gość: Anna Kanik Re: Bella Vista Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 15:19
              Witam ja też wybieram sie w tym terminie z warszawy. 2 dorosłych + 4
              letni syn.
          • Gość: justyna Re: Bella Vista Tunezja IP: *.centertel.pl 06.04.08, 14:09
            Cześć Ania! My też lecimy w terminie od 17.07 na dwa tygodnie. Mamy
            córeczki wiekowo zbliżone do Waszych: 5 i 7 lat. Wstępnie mamy wylot
            z Gdańska około godziny 0.40. Trochę mnie to martwi, ponieważ dzieci
            nie będziemy już klaść i boję się, że będą marudne. Dodatkowo my
            dziewczyny lecimy poraz pierwszy!
            Jeżeli chodzi o hotel, to wzieliśmy all inclusive i dokładnie też
            nie wiemy jak to bedzie wygladalo, może Wy się orientujecie? Napisz
            jeszcze, czy jest możliwość wyboru pokoju?
            I najważniejsze, czy szczepicie się, a może tylko dzieci? Z tego co
            sie zdążyłam zorientować, szczepień obowiązkowych nie ma, z
            zalecanych to słyszałam, że przeciw następującym chorobom: dur
            brzuszny, polio, tężec, krztusiec.
            Pozdrawiam wszystkich lecących w tym terminie.
            • ania123457 Re: Bella Vista Tunezja 07.04.08, 11:23
              Hura, w końcu ktoś w naszym terminie, i dzieci w podobnym wieku.
              Może uzbiera się nas parę osób. Ja jeszcze nie wiem o której lecimy,
              ale mam nadzieję że jak najwcześniej. A Twoje dziewczyny do lotu
              pewnie przytrzyma adrenalinka, a potem padną w samolocie jak muchy.
              Więc macie przed sobą spokojny lot....Też bym tak chciała. O starszą
              nie nie martwię, tylko o młodszą, bo w zeszłym roku szalała w
              samolocie, bo spała w strefie bezcłowej. A wyżywienie All inclusive
              u nas się sprawdza, bo wszycsy jedzą co innego, moje dzieci lubią
              sobie popróbować, więc jedno danie to dla nich mało. A tak mają
              różnorodnie... A dziewczyn nie szczepię jakoś dodatkowo. Raczej
              biorę dużo węgla i smecty. A na polio ,tężec i krztusiec były
              szczepione, a nie wiedziałam nawet że jest jakaś szczepionka przeciw
              durowi brzusznemu. W tych krajach niestey trzeba pamiętać o wodzie
              butelkowanej. W zeszłym roku nam się udało bez sensacji brzusznych,
              ale dziewczyny nie piły tamtejszej wody. Jakbyś miała jeszcze jakieś
              pytanka to podaję ci adres gerjan@wp.pl. Pozdrowionka
              • Gość: arni Re: Bella Vista Tunezja IP: 217.17.41.* 13.05.08, 08:59
                > W tych krajach niestey trzeba pamiętać o wodzie
                > butelkowanej. W zeszłym roku nam się udało bez sensacji brzusznych, ale dziewczyny nie piły tamtejszej wody

Czy lody serwowane w barach są bezpieczne,
                czy dzieci je jadły ?

Pozdr, Arni

• Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 23:09
        Witam i mam nadzieje ze lot byl udany. bardo prosze o mozliwie
        wyczerpujaca opinie na temat hotelu
    • Gość: wasiolka25 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.aster.pl 30.03.08, 15:48
      wielka szkoda my lecimy 31.07 w to samo miejsce to miłej zabawy
      • Gość: maciejmax Re: Bella Vista Tunezja IP: *.fastnet.pl 09.04.08, 21:37
        my lecimy 31 lipca na 2 tygodnie z 7 letnią córką.
      • bucia34 Re: Bella Vista Tunezja 10.07.08, 15:05
        Witam,
        jadę w tym samym terminie tzn. 31.07-14.08 z dwójką dzieci: 7 lat
        córka i 14 miesięcy syn. Może się spotkamy. Lecicie z
        dzieciaczkami???
        Pozdrawiam
        Aga
        • Gość: Maciej Re: Bella Vista Tunezja IP: *.fastnet.pl 13.07.08, 22:40
          No to się spotkamy nasza córka ma 7 lat. Do zobaczenia my wylatujemy z Łodzi
    • Gość: Ania Kanik Re: Bella Vista Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 14:31
      Mam prośbę. 03.07.2008 wylatuje do tego hotelu na wakacje z mężem i
      z 4 letnim synem. Czy możecie po powrocie napisać kilka zdań o
      hotelu. Bo cięko coś o nim znaleźć.Dzikuje.(Na adres:
      plastmal_jako@o2.pl)
      • Gość: mati Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 18:31
        czy ktoś leci do tunezji 29 maja????? wylot z wawy
        • Gość: Cower Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 18:36
          Mati
          czy ty wylatyjesz 29.05 ??
          • Gość: IROKY Re: Bella Vista Tunezja IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 19.09.08, 13:06
            wróciliśmy dzisiaj z Tunezji, hotel B.V. godny polecenia z wyjątkiem małego
            araba o imieniu Max. naciągacz :) :) . warto wycieczki kupowac u p. Gosi,
            rezydentki. wiesz wszystko co i jak a ceny są czasami niższe niz u hotelowych
            naciągaczy. nie mielismy rozmowy powitalnej z rezydentką więc naciągnął nas na
            "karawane", tragedia. reszta ok.

ps. mam nadzieję, że Max dowie się o tej opinii o nim i wyciągnie wnioski.
            • aniabil8 Re: Bella Vista Tunezja 26.09.08, 06:48
              Witam. Wróciliśmy 18.09.. Tunezja to brudny kraj, a tunezyjczycy to
              brudasy. Jedzenie dobre i dużo ale jak oni je przygotowują? Trzeba
              wziążć coś od zapalenia gardła, pnieważ dużo osób cierpi na anginę.
              Dużo ciekawych animacji dla dzieci i dorsłych. Lotnisko nie
              przeszkadza. Nie jest rewelacja ale warto zbaczyć.
              • Gość: lol(a) Re: Bella Vista Tunezja IP: *.sta.asta-net.com.pl 30.09.08, 20:35
                my lecimy 9.9.08 z dzieckiem z tego co czytałam jestem zawiedziona
                tym że jak będziemy to nie będzie już klubu FAN SCAN i jedno pytanie
                czy ktoś leci wtedy co my z dzieckiem oraz z wrocławia ? trochę się
                wystraszyłam tymi bakteriami ... ps. pozdrawiamy tych co lecą z
                nami !!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: lol(a) Re: Bella Vista Tunezja IP: *.sta.asta-net.com.pl 30.09.08, 20:36
                  sory 9.10
              • Gość: IROKY Re: Bella Vista Tunezja IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 15.11.08, 13:28
                angina?? no to może klime trzeba wyłączyć...we wrześniu nie jest tropikalny
                klimat. temperatury umiarkowane.
              • Gość: Prof Ciekawski Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 20:59
                Buahahaha ... żałosne są te wypowiedzi ...
                Angina , bakterie Coli ?? co jeszcze ?? Owsiki i kurza slepota ??

Trzeba było ręce myć i klimatyzacji nie rozkręcać.

P.S.
                Nie czytajcie tych bredni ... szczególnie Żaby ... ona jest chyba
                trochę chora :) Reklamacja, że delfiny się nie chciały bawić ;)

Byłem jest fajnie POLECAM :)
        • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 23:15
          chociaz troche europejski z gory dziekuje. beatakos@wp.pl
    • geokan Re: Bella Vista Tunezja 09.05.08, 23:32
      Witam, a my lecimy 7.08 z Poznania. My z 5,5 letnią córką i 2,5
      letnim synkiem i znajomi z 7 letnim synem. Bedzie wesoło :-)
      • Gość: Cower Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 11:35
        Cos nam Bella Vistanie ;) przycichli :))
        • Gość: wisnia_79 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.crowley.pl 11.05.08, 21:24
          Masz racje.Kurcze a ja wylatuje tam za niecałe 4 tygodnie.Piszcie
          cos ludziska :-)
          • Gość: Anka Re: Bella Vista Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 15:15
            A może już ktoś wrócił. Napiszcie jak było.
        • Gość: M....j Re: Bella Vista Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 11:06
          Witam,wybieram się w to miejsce z synem 10-letnim,wylot z Poznania
          26.06,do 10.07czy ktoś również wylatuje z P-nia?
          • Gość: milyduszek Re: Bella Vista Tunezja IP: 195.205.46.* 19.06.08, 11:22
            Tak, my lecimy z Poznania w tym samym czasie
            • Gość: M....j Re: Bella Vista Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 18:26
              to miło że ktoś leci z P-nia:)
      • Gość: Paola Re: Bella Vista Tunezja IP: 217.111.58.* 26.05.08, 11:55
        hej
        Ja lecę z Poznania z 4 letnią córeczką, mężem i Mamą na 2 tygodnie :)
        • jovanka5 Re: Bella Vista Tunezja 26.05.08, 12:18
          o jacys chłopcy lecą? my 31.07 z Wwy, syn 11 lat
      • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 23:14
        Witam i prosze po powrocie o jakas informacje. bardo prosze o
        mozliwie wyczerpujaca opinie na temat hotelu polozenia, pokoi,
        jedzenia, uciazliwego lotniska?, imrez w hoelu i wycieczek,
        baseny ,morze, lezaki reczniki, klub dla dzieci my lecimy z 14
        latka, obsluga, czy all inclusive to taki tunezyjski czy chociaz
        troche europejski z gory dziekuje. beatakos@wp.pl
      • paolam11 Re: Bella Vista Tunezja 09.07.08, 15:10
        witam
        wlasnie czytalam ze lecisz z rodzinka 7 sierpnia do Bella Vista:)
        Ja lece z mezem, 4 letnia coreczka i z mama rowniez z Poznania

Pozdrawiam
        • geokan Re: Bella Vista Tunezja 09.07.08, 20:02
          Tak jest, już się nie możemy doczekać urlopu. Już niecały miesiąc :-)
          Czytamy opinie i wygląda, że będzie fajnie.
          • zanuaria30 Re: Bella Vista Tunezja 11.07.08, 13:18
            Witam:) w jakim terminie lecicie? ja z mężem i 7 letnią córcią wylatujemy z 7 na
            8 sierpnia:)
            • geokan Re: Bella Vista Tunezja 21.07.08, 00:04
              My lecimy 7 sierpnia z Poznania o 8.45, a więc o 13.00 będziemy już
              na plaży :-)
              • Gość: Zuzka Re: Bella Vista Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.08, 15:03
                mam takie zapytanie?:) jak wyglada kwestia jazdy konnej przy hotelu?
                bo słyszałam ze jest taka opcja.
    • madzia-19 Re: Bella Vista Tunezja 23.05.08, 14:45
      jedziemy 26.06.08 2 dorosłych i chłopaki 7 i 5 lat kto jedzie w tym
      samym terminie piszcie mpreisik@interia.pl
      • Gość: Marta Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 20:24
        W Belli Viście jest cudownie byłam tam z córką 11 lat i synem 6 i
        pół .Jestem zadowoloa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        OBSŁÓGA BYŁA CÓDOWNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Cower Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 22:51
          Marta :) Pisz szybciutko szczegóły na temat hotelu, tak mnie
          zaskoczyłaś ze nie wiem o co pytać. Jestes pierwsza która pisze ze
          wrócila z Bella :))) Prośba o konkrety jakies :))))
          Pozdrawiam
        • Gość: gosia Re: Bella Vista Tunezja IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.08, 19:26
          ponawiam pytanie do marty
          • mona7337 Re: Bella Vista Tunezja 25.05.08, 19:43
            hej Marto, czekamy z niecierpliwoscia na wiadomosci od Ciebie!
            Wybieram sie z rodzinka(corka 5 lat i syn 10) 9 sierpnia na dwa
            tygodnie, wylot z Warszawy. Kto jeszcze wybiera sie w tym czasie?
            • mona7337 Re: Bella Vista Tunezja 25.05.08, 19:55
              Upss, pomylka wylatujemy 7 sierpnia a nie 9(: wiec kto w tym
              terminie?
              • Gość: Cower Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 20:23
                Marta, Marta gdzie jestes :) ???
                Jesli mozesz równiez jaies zdjecia zapodac to ja poproszę

cower@go2.pl

Plus koniecznie opisz swoje wrazenia :))))
              • Gość: yummy-yummy Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 10:55
                Mona,więc się spotkamy w hotelu,ja również 7.08.lecz z Krk.Z córką
                (13 lat).
              • Gość: Paola Re: Bella Vista Tunezja IP: 217.111.58.* 26.05.08, 11:51
                czesc
                Ja też wyjeżdżam 7 sierpnia z córeczką 4 latka, z mężem i Mamą:)
                Lecimy z Poznania na dwa tygodnie:)
                • mona7337 Re: Bella Vista Tunezja 27.05.08, 08:32
                  Paola, my tez wyjezdzamy z Mama wiec moze zrobimy wieczorek
                  zapoznawczy dla Mam?(:
                  Marto,Marto gdzie jestes?
                  • Gość: yummy-yummy Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 10:03
                    Paola i Mona zamilkły....Mam pytanie do Was ,czy wybieracie się na
                    jakieś wycieczki fakultatywne??Pozdrawiam.:)
                    • mona7337 Re: Bella Vista Tunezja 29.05.08, 10:27
                      Czesc yummy-yummy, co do tych wycieczek to wlasnie sie zastanawiam
                      jaka wybrac,bo nie chce zafundowac mojej 5 letniej corce horroru.
                      Moze doradzilabys mi jakas wycieczke? Pozdrawiam:)
                      • Gość: yummy-yummy Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 11:45
                        Mona,nie wiem jak Twoja coreczka znosi trudy podrozy.Nie wiem sama
                        co doradzic.My na pewno wybierzemy sie na Sahare i do Tunisu,i
                        Kartaginy.Moja latorosl jest juz duza,wiec mam troche inne pole
                        manewru.Pozdrawiam.:))
                        • Gość: marek34 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 12:43
                          Byłem w terminie 22-29.05 z córeczką(Patrysia)i żoną.Ogólnie hotel
                          jest fajny,czysty,obsługa miła.Animatorzy starają się jak mogą aby
                          umilić nam pobyt.W tym czasie jak byliśmy hotel miał jakieś 30%
                          gości, dzięki czemu nie było problemów z leżakami i wolnymi
                          stolikami na wieczornych zabawach(polecam sobotę).Patrysia
                          szczególnie polubiła pływanie w dmuchanym kółku na basenach oraz
                          wieczorne mini disco.Poza tym:1.Odgłosy z lotniska są dobrze
                          słyszalne pomimo włączonej muzyki (żonie nie przeszkadzały lecz ja
                          odruchowo zerkałem w niebo szukając samolotu) 2.Zabierzcie coś na
                          owady i po ukąszeniach 3.Przyda się również krem do opalania o
                          faktorze 30-50, zwłasza dla tych co sie opalają "na raka". 4.Na
                          taksówkę do Monastiru wydaliśmy 5 dinarów (1 dinar około 2,2 zł),na
                          powrót też.Inni płacili po 6 nawet 10 ?!. 5.Uwaga na zjeżdżanie
                          na wyprostowanych nogach do basenu.Sam uderzyłem piętą w dno, na
                          szczęście tylko pobolało, lecz inny pechowiec jechał na saharę i
                          wracał do Polski z opuchniętą stopą.Na razie tyle , macie pytania to
                          piszcie, postaram się
                          odpowiedzieć.
                          • Gość: yummy-yummy Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 12:47
                            Marku,napisz cos o samym hotelu,jaki miales pokoj,cos o
                            posilkach,plazy.
                            Z gory dziekuje.:)
                          • Gość: ann Re: Bella Vista Tunezja IP: *.ericsson.net 02.06.08, 15:45
                            witam,
                            mam kilka pytań:
                            1/ czy do gniazdek elektrycznych potrzebne są przejściówki/adapter
                            2/ czy w pokojach są jakieś naczynia
                            3/ czy są suszarki do włosów
                    • Gość: paolam Re: Bella Vista Tunezja IP: 78.152.30.* 11.06.08, 18:27
                      my sie zastanawiamy nad wycieczka 2 dniowa na Sahare ponoc warto :)

pozdrawiam
                  • Gość: paolam Re: Bella Vista Tunezja IP: 78.152.30.* 11.06.08, 18:26
                    czesc mona7337 tez lecisz z Poznania?
                    co do wieczorku to chetnie;)

pozdrawiam
                    p.s. za 2 miesiace bedziemy juz na miejscu:)
              • zanuaria30 Re: Bella Vista Tunezja 11.07.08, 12:15
                Melduję, że ja, mój mąż i córa (7 lat) też wylatujemy z 7 na 8
                sierpnia do Bella Vista:)
        • Gość: Dorota Re: Bella Vista Tunezja IP: *.vlan132.shrike.lubman.net.pl 05.06.08, 08:50
          Marto napisz proszę coś więcej o hotelu. Pożera mnie ciekawość
          odezwij się !!!!!!!!!!!
    • przyszla-mama Re: Bella Vista Tunezja 02.06.08, 13:46
      Marku,
      ja się tam wybieram 12.06 z 5 letnią córeczką i w związku z tym mam
      pytanie odnośnie jedzonka dla dzieci.Czy znajdzie się coś
      europejskiego?wędlinki, mięska? Czy na śniadanie są może kulki
      czekoladowe? Pytam, bo nie wiem czy mam coś zabierać ze sobą z
      Polski?
      Pozdrawiam
      • Gość: gosia Re: Bella Vista Tunezja IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.06.08, 18:13
        ja też mam pytanko o ręczniki na plażę , ponoć są dostępne po wpłaceniu depozytu , dzioęki za info. pozdrawiam
        • Gość: marek34 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:42
          Mieliśmy pokój taki sam,jaki widać na filmie
          www.holidaycheck.pl/travelvideo-Filmy+z+podro%C5%
          BCy_Hotel+Occidental+Grand+Monastir-id_3656-ch_rv-ebene_hid.html ,
          czyli duży pokój przedzielony ścianką(2+2) z widokiem na morze.W
          łazience jest suszarka ze schowanym za klapką gniazdkiem( nie
          potrzeba przejściówek).Miłym zaskoczeniem było posiadanie
          lodówki,gdzie trzymaliśmy przywiezione dla dziecka ulubione kabanosy
          i soczki.W pokojach nie ma naczyń.Nie przejmujcie się,jeżeli
          dostaniecie pokój w gorszej lokalizacji bo tak naprawdę służy on
          tylko do spania a balkon do suszenia strojów kąpielowych i
          ręczników.Jeśli chodzi o plażę to fajny,drobny piasek a woda
          czystsza niż się spodziewałem.Przy okazji uwaga na parasole, można
          przywalić głową o metalowe obręcze(u jednej znajowej rozwalone
          czoło).Kelner donosi napoje i piwo z baru przy plaży,gdzie można
          chodzić na obiady(mały stół szwedzki+grill+pizza z pieca).Na plaży
          można skorzystać z przejarzdżki na wielbłądzie(dromader, 5 dnr za
          ok. 5 minut)oczywiście,jeżeli będzie akurat w pobliżu.Jeśli chodzi o
          posiłki to uważam,że jest w czym wybierać.Duży stół szwedzki z osiem
          rodzajów surówek,osobno gril,owoce ciasta napoje,duszone i pieczone
          mięsa(kurczaki).Moje dziecko akurat nie lubi mlecznych posiłków ale
          widziałem talerze z różnymi chrupkami(były chyba też czekoladowe
          kulki).Z wędlin to niestety tylko coś ala mortadela,lecz moje
          dziecko niejadek zjadało je bez problemu.Ręczniki plażowe można
          wypożyczyć wpłacając kaucję bodajże 20 dnr, my braliśmy swoje.Przy
          okazji napiszę, że będąc w różnych hotelach(np.objazdówka po Grecji
          i Włoszech)nigdy nie korzystaliśmy z hotelowych ręczników, a w Bella
          Vista zrobiliśmy pierwszy wyjątek(chodzi o łazienkowe).Jeszcze
          napiszę,że gdy będąc na basenach zachce się wam siusiu to najbliższa
          toaleta znajduje się w wejściu do fitness klubu-krytego basenu a dla
          dzieci dodatkowo przy placu zabaw.Piszę o tym bo widziałem
          sytuację,gdy chłopczyk chciał sikać na trawę,lecz tata porwał go i
          poleciał do budynku przy stołówce a obok miał kilka metrów(sam o tym
          nie wiedziałem).Staram się nie opisywać własnych wrażeń,żeby nie
          pozbawić Was tego dreszczyku emocji jaki towarzyszy przy oglądaniu
          hotelu i pobycie na miejscu,lecz przekazać kilka praktycznych
          uwag,bo mógłbym pisać i pisać... Jeszcze kursy walut:1 euro-1,81
          dnr, 1$-1.145 dnr.Pozdrawiam
          • jovanka5 Re: Bella Vista Tunezja 03.06.08, 14:25
            zaniepokoiło mnie stwierdzenie o "dreszczyku emocji". To znaczy, że
            nie jest bardzo ok?
            • keitii1 Re: Bella Vista Tunezja 04.06.08, 08:49
              Marku czy są opaski na rękę?
              Jak często słychać te samoloty? Czy to jest klika na godzinę i czy w
              pokojach też słychać te samoloty?
              Pozdrawiam
              A kto leci w terminie 26.06. do 10.07.?
              • Gość: marek34 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 10:11
                Opaski zakładają przy wydawaniu klucza do pokoju.Dostaniecie też
                kartę, za którą raz dziennie możecie wziąść w barze jedną butelkę
                wody.Odgłosy samolotów nie są specjalnie uciążliwe, mojej żonie
                wogóle nie przeszkadzały, jakby ich nie było.
              • Gość: madzia-19 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 11:20
                nie wpisałam autora
              • Gość: madzia 19 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 11:22
                ja lecę z mężem i 2 chłopców z Warszawy
                • Gość: madzia-19 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 11:24
                  mój mail mpreisik@interia.pl
            • Gość: marek34 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 10:01
              Nie zamierzałem nikogo niepokoić, chodziło mi raczej o to, co się
              czuje podjerzdżając pod hotel, wchodząc do środka(np. ja
              pomyślałem "ale super!") czy idąc pierwszy raz na basen, plażę ("ale
              fajny piasek") itp.My jechaliśmy tam z pewną niepewnością co nas
              czeka, dlatego też byliśmy kilka razy mile zaskoczeni tym co
              zastaliśmy.Np. czynny był mini klub dla dzieci, gdzie malowali
              Patrysię i robili tatuaże,puszczali bajki itp. czy też odbywające
              się wieczorem mini disco.Poza tym zachęcam Was do zawierania nowych
              znajomości, wtedy czas milej płynie:-).
              • Gość: wisnia_79 Bella Vista Tunezja IP: *.crowley.pl 04.06.08, 12:22
                Marek,piszesz że dzieki jakiejś karcie mozemy odebrac butelkę wody w
                barze.O co chodzi,czy to jest butelka na osobę?Oczywiscie jak sie ma
                opcję All to chyba i tak można pić do woli w barkach czy
                restauracji.Jak jest z napiwkami dla kelnerów czy pokojówek.Rozumiem
                ze Ty byłes poza sezonem wię c nie miałes problemow z leżakami na
                plaży ale ciekawe czy ja będe miał tez taki luzik jak Ty.Zadaję te
                pytania bo już jutro tam wyjeżdzamy i troche sie denerwuje i
                niecierpliwie.Stąd moje pytania.Dzieki za odpowiedź
                • jovanka5 Re: Bella Vista Tunezja 04.06.08, 12:36
                  Marek mnie trochę uspokoił, tylko ta 1 butelka wody dziennie
                  zabrzmiała groźnie. Wisnia, odezwij się jak wrócisz, ja lece 31
                  lipca. Dużo słońca życzę!
                  • Gość: wisnia_79 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.crowley.pl 04.06.08, 13:25
                    ok odezwę sie napewno.Biegne sie pakować. :-))
                • Gość: marek34 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 12:51
                  Z braku czasu tak na szybko:1. Butelka wody 1,5 l do pokoju., w
                  barach pijecie ile chcecie.2.My zostawialiśmy pokojówce co drugi
                  dzień po dwa dinary(lecz dwa dni byliśmy na saharze), kelnerom nie
                  dawaliśmy czego teraz żałujemy bo ostatniego wieczoru dowiedzieliś
                  my się, że zarabiają (animatorzy również) po około 150 dinarów na m-
                  c przy średniej pensji w Tunezji ok. 500 dinarów.Dawałem barmanowi
                  za drinki, 2 dinary przy pierwszym drinku.Ostatniego dnia brakowało
                  wolnych leżaków więc poprosiliśmy obsługę o 3 komplety(z materacami)
                  i również dostał 2 dnr.Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku :-)
                  • mona7337 Re: Bella Vista Tunezja 04.06.08, 14:08
                    Marku, mam do Ciebie pytanie dotyczace wycieczki na Sahare. Domyslam
                    sie, ze Twoja coreczka jest mala(moja corka ma 5 lat)powiedz mi, czy
                    jest to meczaca wyprawa(jak oceniasz?).Pozdrawiam
                    • Gość: yummy-yummy Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 14:43
                      Marku,byles na Saharze ze scanem?
                      Mona,ja licze,ze sie wybierzesz na te wycieczke..:))
                    • jovanka5 Re: Bella Vista Tunezja 04.06.08, 14:44
                      nie jestem Markiem ale pare lat temu byłam z moim wówczas 4-letnim
                      synem na Saharze - był zachwycony i wcale nie zmęczony!
                      • Gość: gosia_ha Re: Bella Vista Tunezja IP: *.004.c67.petrotel.pl 04.06.08, 18:11
                        Jak dobrze, że istnieją takie fora. Można sie dowiedzieć czegoś
                        interesującego o miejscu gdzie się będzie.
                        Ja 3 lipca lece z 12 letnim synkiem do Bella Vista i tez mam obawy
                        jak bedzie.
                        • Gość: wisnia_79 Bella Vista Tunezja IP: *.crowley.pl 04.06.08, 19:20
                          Ja mam pytanko do marka lub jovanki ewentualnie do wszystkich którzy
                          tam byli.Mianowicie chodzi mi o sejf,jest w kazdym pokoju czy jest
                          jeden w recepcji.Co uważacie na temat zostawienia tam dokumentów lub
                          pieniedzy.Dzięki za odpowiedź.
                          • Gość: karzeł titi Re: Bella Vista Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.08, 23:44
                            Sejf jest w każdym pokoju -oczywiście za opłatą.Przez dwa tyg. nie stwierdziełem żeby coś znikneło z pokoju,nawet polskie 2zł leżało sobie bezzainteresowania nikogo ;-)Samoloty aż tak bardzo nie przeszkadzają-nie przesadzajmy...teraz to pewnie juz bedzie "ciasno" przy basenie i na "pudrowej" plaży-wiadomo sezon ;-))).Animacje wieczorem są świetne-FuFu,Mamadu,Sam,Alex i karzeł TiTi są świetni.Dziewczyny od mini disco też wiedzą jak z dziećmi się bawić. Wkrótce będą animacje po polsku wiec bedzie jeszcze ciekawiej.Jest też żywa małpka na placu zabaw dla dzieci-oczywiście w klatce;-pp nazywa sie "Czita" i ma 3 miesiące ;-)))Jeśli ktoś planuje tylko pobyt w hotelu a chce kupić pare prezentów i boi się arabskich bazarów-polecam przejść sie na lotnisko ( pieszo przez ulice 100m ) też są sklepiki ale co jest fajne brak tych namolnych handlarzyków ;-))) Pytajcie a odpowiem.
                            • Gość: gosia Re: Bella Vista Tunezja IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.08, 21:05
                              ja mam pytanko o ręczniki ( może głupie ale nie chce mi się brać dodatkowego bagażu) czy kaucja jest jedorazowa? ile wynosi za 1 szt? tzn płacę na początku a potem mogę wymieniać sobie na czyste wcześniej jak byłam w innych hotelach miałam kartę i nie było problemu stąd moje pytanko. pozdrawiam
                              • Gość: marek 34 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 12:30
                                Ja nie wypożyczałem ręczników plażowych , ale wyczytałem właśnie na
                                zrobionym zdjęciu z tablicy informacyjnej, że kaucja za ręcznik
                                wynosi 10 dinarów.Z tego rozumiem, że bierzesz ręcznik,dajesz 10
                                dinarów a potem po opalanku oddajesz ręcznik a oni Ci
                                peniążki.Ręczniki łazienkowe są oczywiście bezpłatne ale nie można
                                ich zabierać z pokoju.
                                • Gość: gosia Re: Bella Vista Tunezja IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.08, 12:20
                                  bardzo dziękuję za info pozdrawiam
                                  • Gość: Cower Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 17:54
                                    Na począkek dzieki za wyczerpujące informacje :)))))
                                    Pytanie o bagaz łączyliście go czy kazdy musial miec po 15 kg ?
                                    Pokoje od strony morza maja jakas numrcje ?? w jakich byliscie :))

Macie moze jakeis fotki :) jesli tak poprosilbym cos na maila :)
                                    cower@go2.pl

Czy na sahare mozna zdecydowac sie w ostatniej chwili ??
                                    • Gość: marek74 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 23:05
                                      My zabraliśmy 3 walizki po około 13 kg każda, aby nie mieć nadbagażu
                                      (niby napisali na biletach, że jedna sztuka bagażu do 15 kg).Ale np.
                                      poznane w hotelu małzeństwo z dzieckiem miało jedną z walizek o
                                      wadze około 25 kg.Na okęciu nic nie płacili ale obwiali się, że przy
                                      wylocie z Tunezji zapłacą za każdy 1 kg nadwagi około 10 euro(razem
                                      100 euro !).Z tego co zaobserwowałem w Monastirze zważyli nasze
                                      trzy walizki i zsumowali (poniżej 45 kg).Niestety nie wiem jak było
                                      z tamtymi, choć gdy rozmawialiśmyto się nie skarżyli na jakieś
                                      opłaty.Też się chętnie dowiem od innych, którzy wrócili, jak to z
                                      tymi kilogramamijest? My mieliśmy pokój nr 3006, ale po numerach
                                      pokoitrudno osądzić, czy są z widokiem na morze bo hotel jest dość
                                      charakterystycznie zbudowany .Nie polecam numerów od 1000 (parter)bo
                                      te pokoje są jakoś dziwnie nisko położone. Jeśli spojrzycie na
                                      zdjęcie satelitarne na stronie Scana , to BELLA VISTA to ten na
                                      lewo od zaznaczonego (taka pomyłka :-) ) i brak jeszcze na nim
                                      nowych basenów ze zjerzdżalniami.Z tego co pamiętam na wycieczkę
                                      można się zdecydować w ostatniej chwili jeśli będą wolne miejsca -
                                      trzeba to najpierw zgłosić rezydence a potem płaci się u
                                      kierowcy.
                              • ewakop Re: Bella Vista Tunezja 04.07.08, 21:21
                                kaucja za 1 ręcznik basenowy 10 dinarów płatna przy pierwszym
                                wypożyczeniu, dostaje się kartę,którą się poługuje przy wymianie
                                codziennej wymianie ręczników. Kaucja zwracana przy oddaniu karty
                                (przed wyjazdem).
                                • ewakop Re: Bella Vista Tunezja 04.07.08, 21:23
                                  Polecam skorzystanie z "ichniejszego" Spa na terenie hotelu.
                                  Najlepiej zaraz po przyjeździe. Zestaw (hammam, pealing ciała, algi,
                                  hydromasaż + masaż całego ciała z nacieraniem olejkami) 60 din.
                                  Super!
                                  Ewa
                            • Gość: marek74 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 20:42
                              A oto CZITA s3.tinypic.com/vrq5he.jpghttp:/
                              s3.tinypic.com/fogciu.jpg s3.tinypic.com/i5uln9.jpg
                            • Gość: Sarencja Re: Bella Vista Tunezja IP: *.gprs.plus.pl 19.07.08, 12:34
                              Mam pytanie czy animatorzy się zmieniają co rok
                          • Gość: mark34 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 23:48
                            Wróciłem niedawno z pracy więc trochę póżno to piszę, ale mam
                            nadzieję, że wiśnia jeszcze to przeczyta przed wylotem.My mieliśmy
                            sejf umieszczony w pokoju, w szafie, ale z niego nie skorzystaliśmy,
                            chociaż jadąc tam zamierzaliśmy go wynająć.Po prostu po przybyciu na
                            miejsce umieściliśmy cenniejsze rzeczy w walizce zamykanej na kłódkę
                            i poszliśmy na obiad. Potem tak samo po wyjściu na baseny i tak już
                            zostało do końca.Nie chodzi o to, żebym polecał ten sposób,bo na
                            pewno nie daje takiej gwarancji bezpieczeństwa jak sejf.Z tego co
                            pamiętam opłata za wynajęcie sejfu na tydzień wynosi 20 dnr a na
                            dwa tygodnie 30 dnr.
                            • Gość: yummy-yummy Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 08:38
                              Mam pytanie o sejf.Te 20-30dnr to depozyt za wynajęcie sejfu,czy
                              opłata?Pytam,bo w katalogu Scan Holiday piszą o depozycie.
                              • Gość: marek34 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 12:39
                                Jak już pisałem ja nie wypożyczalem sejfu,lecz mam
                                napisane,że "sejf-1tydz.-20 dinarów; 2tyg-35 din.; kaucja zwrotna -
                                20 din."
                        • elzbietach2 Re: Bella Vista Tunezja 26.06.08, 09:42
                          Witam, no to sie spotkamy. My lecimy z Katowic 10 lipca na 2 tygodnie.
                          Chlopcy lat 10 i 4.
                          CZy jeszce ktos jedzie w tym terminie???
                    • Gość: marek34 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 13:27
                      Do mony.Wyprawa nie jest szczególnie męcząca ,choć upał na postojach
                      daje się we znaki.My mieliśmy jeszcze taki problem, ze Patrysię ( 4-
                      latka) pogryzły na basenie jakieś owady( za póżno zaczęliśmy się
                      psikać)przez co była w autokarze trochę marudna.Do tego była
                      niewyspana zwłaszcza drugiego dnia i ne najlepiej się czuła na
                      początku jazdy jeepami.
                      • jovanka5 Re: Bella Vista Tunezja 06.06.08, 13:44
                        Marku, a jak z TV? cos polskojęzycznego jest?
                        • Gość: karzeł titi Re: Bella Vista Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.08, 23:13
                          było chyba 19 kanałów TV... polski tylko jeden i to w dodatku Polsat2 na który oczywiście nic nie ma ...
                          • Gość: marek74 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 22:31
                            Dodam jeszce, że można sobie pooglądać polskie reklamy na Cartoon
                            Network w sali jadalnej dla dzieci :-)
                      • mona7337 Re: Bella Vista Tunezja 06.06.08, 16:23
                        Marku, dzieki za informacje.Wiadomo, wyprawa z 4-5 latkiem nie jest
                        sielanka ale jesli oceniasz,ze nie jest szczegolnie meczaca to mnie
                        uspokoiles i pewnie sie na nia wybiore.
                        • Gość: Joska1 Re: Bella Vista Tunezja IP: 83.230.7.* 09.06.08, 16:12
                          Witam Was, ja jade z rodzinka 4 wrzesnia i po przeczytaniu Twoich
                          opinii Marku jestem dobrej myśli.Mam pytanko czy przy opcji all
                          prawdą jest, że nie ma mozliwości zabrania czegokolowiek do pokoju.
                          Jedziemy pierwszy raz i jak to bywa z dziecmi nie chca jesc w
                          wyzaczonych porach a potem nagle głód im doskwiera. I czy w pokoju
                          jest szansa przygotowac butelkę mleka dla dziecka?
                          • Gość: yummy-yummy Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 19:20
                            Marku,ja rowniez dziekuje za fantastyczne informacje.:)
                            Mam jeszcze jedno pytanie,czy moglbys cos napisac o wycieczkach
                            fakultatywnych?
                            Pozdrawiam.
                            • Gość: marek74 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 23:27
                              Wiadomo, wszyscy polecają SAHARĘ EXPLORER , która jest podobno mniej
                              męcząca od TUNIS KARTAGINA, ale na pewno droższa (niestety).My z
                              braku czasu byliśmy na Saharze i raz w Monastirze na
                              zakupach.Większość rzeczy kupiliśmy w "Yasmina Center", sklepie przy
                              Medynie, gdzie są wystawione ceny i nie trzeba się targować.W
                              głównym hallu hotelu jest punkt, gdzie można wykupić więcej
                              wycieczek niż oferuje Scan Holiday np. karawanę na wielbłądach
                              gdzieś nad morzem.
                          • Gość: marek 74 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.08, 23:13
                            Teoretycznie jest zakaz przynoszenia jedzenia do pokoju, lecz my (i
                            nie tylko) braliśmy po jedzeniu np. owoce czy francuskie
                            rogaliki.Przygotowywaliśmy również dziecku w pokoju kaszkę manną do
                            jedzenia z ulubionym kabanosem, gdy nie miała ochoty zjeść kolację:-
                            ( .Wodę gotowaliśmy sami "minutką".
                            • Gość: Joska1 Re: Bella Vista Tunezja IP: 83.230.7.* 10.06.08, 13:48
                              Bardzo wielkie dzieki za informację.Mam jeszcze kilka pytań jesli
                              byłbyś uprzejmy na nie odpowidziec bedzie super: czy w ofercie
                              miałeś piwko? i lody?i może to idiotycze ale czy w menu sa ziemniaki
                              (dla moich dzieci to podstawa posiłku prawie tak jak kabanosy;-)Czy
                              szczepiliście dziecko bo słyszę rózne opinie moje dzieci to 5 i 1
                              rok i najbardziej obawiam się problemów żoładkowych.To chyba narazie
                              tyle. I ciesze się ze jest któs kto tak chętnie odpowiada na nasze
                              pytania. Dzięki temu łatwiej nam bedzie
                              przedzierać "szlaki"Pozdrawiam Joska1
                              • Gość: marek74 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 21:14
                                Piwko to podstawa lody też sa wliczone w cenę w restauracji, ale my
                                nie jedliśmy moja zona obawiała się własnie klapotów żołądkowych, bo
                                słyszała że lodów należy unikać. Inni natomiast jedli i nie słychać
                                było zeby mieli jakies kłopoty. Jesli unika się picia wody z kranu
                                to raczej nie powinno być kłopotów.My nie szczepilismy dziecka
                                dodatkowo.Ziemniaki sa ale nie przy kazdym posiłku, my czesto
                                jedlismy przy plazy na obiady frytki albo ryż, bo tam ziemniaków
                                raczej nie było. Natomiast frytki są zawsze.
                                • Gość: Joska1 Re: Bella Vista Tunezja IP: 83.230.7.* 10.06.08, 21:50
                                  Ale dostałam wyczerpujące informacje!!!!:-). Naprawde wielkie dzieki
                                  jeszcze raz. Pozdrawiam serdecznie
                                  • Gość: karzełek titi Re: Bella Vista Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.08, 09:51
                                    szkoda ze ten czas tak szybko leci -poprzebywałbym tam jeszcze z tak chociaż z tydzień :-)))....
                            • Gość: Dorota Re: Bella Vista Tunezja IP: *.vlan132.shrike.lubman.net.pl 16.06.08, 08:27
                              Do Marka lub wszystkich innych osób wypoczywających w tym hotelu mam
                              jesze parę pytań:czy w pobliżu hotelu jest jakiś bankomat, czy można
                              płacić kartą czy raczej należy zabrać gotówkę. Jaka jest plaża?
                              chodzi mi o podłoże, czy zabierać buty do wody, czy są jeżowce? Z
                              góry dziękuję za odpowiedź
                              • Gość: marek74 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 09:56
                                Tak, jest bankomat w pobliżu, na lotnisku :-),info od rezydentki.Tak
                                przy okazji to kolejny plus bliskości lotniska obok exspresowego
                                transferu :-))).Proponuję jednak zabrać gotówkę .Piasek na plaży
                                jest drobniejszy od naszego bałtyckiego, jak napisał karzełek titi
                                jest "pudrowy".Dno schodzi bardzo bardzo łagodnie,nie słyszałem i
                                nie czytałem aby występowały tam jeżowce, raczej trzeba uważać w
                                niektórych miesącach na meduzy ( chyba wrzesień).
    • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 21:35
      jedziemy do Bella Vista 30.07.08 prosze o opinie na beatakos@wp.pl
      jakie wrazenia czy warto jak klub dla dzieci SCAN FAN jedzenie no
      i co jeszcze mozna napisac???!!! dziekuje za odpowiedz
      • Gość: mikimałs Re: Bella Vista Tunezja IP: *.limes.com.pl 04.07.08, 00:05
        Wróciliśmy właśnie i generalnie pobyt w bella vista oceniamy na duży
        plus- chociaz było juz sporo osób i niekiedy o 7.30 warto było sobie
        rezerwować leżaki przy basenie dla dzieci. ale po prostu chcielismy
        tam. czyto w pokojach, normalne i smaczne jedzenie (i często
        widzielismy panią pewnie z ich sanepidu, spacerowała sobie i brała
        próbki potraw do woreczków, więc dbają o to, by nie było zatruć), b.
        fajni animatorzy (a zwłaszcza opekun małpki cziki na placu zabaw -
        przesympatyczny gość, dzieciaki go uwielbiały). b. sensowna
        rezydentka skana, duża wiedza i konkretne i pomocne informacje.
        Mankamenty - znajomość języków obcych przez panie w recepcji (trochę
        z nich były zmanierowane księżniczki, znacznie lepiej załatwiało się
        jakieś drobiazgi czy informacje z 2 facetami tam rezydującymi - ale
        z 2 strony - może wrażenie mylne, po prostu mi 2 podpadły, bo po
        angielsku trochę, po niemiecku nic - nie miałem pewności, czy w
        ogóle wiedzą o co mi chodziło). No i niestety - spory mankament:
        animatorki klubu skanbo. Osoby b. sympatyczne, którym rzeczywiście
        można było dać dziecko pod opiekę na kilka godzin (widziałem nie
        raz, jak chodziły z takimi maluchami szukając rodziców na leżakach,
        szły po picie itp). Więc jako opiekunki - bardzo ok. Natomiast
        prawie 0 pomysłow na aktywność dzieci - tylko rysowanie, malowanie
        twarzy albo bajki w telewizorze, albo "piotruś" w karty. aktywizacja
        w danym momencie może 5 dzieci - reszta : klocki lub tv. więc
        opiekunki, a nie animatorki. wiele dzieciaków się tam nudziło - i po
        30 minutach chciało do rodziców - taka opinię słyszałem od
        przynajmniej 4 rodziców (kiedys przy piwku po wspólnej grze pojawił
        się temat). przez 2 tyg. był 1 mini golf i 1 mini olimpiada (o
        której dowiedzieliśmy się, gdy były rozdawane dyplomy). po
        ubiegłorocznym wyjeździe ze skanem do turcji - gdzie w ciągu 1 tyg.
        było dla dzieci: olimpiada, wspólne budowanie zamku, wspólne
        szukanie skarbu piratów, + różne zabawy (WSPÓLNE!)ok 15 dzieci w
        basenie lub na trawniku - kolosalna różnica. mimo, że też jako
        rodzic dopytywałem się pań K. i Z. kiedy coś będzie (0 konkretnych
        odpowiedzi, odnośnie prognozy powtórki "olimpiady" miałem 3 terminy -
        żaden się nie ziścił). Oczywiście też 0 info np. na drzwiach klubu
        czy na tablicy przy klubie skanbo np: "jutro od 10 do 12 gramy w
        minigolfa" - żeby np. przyspieszyć sniadanie malucha. Znacznie
        większą aktywność wykazały te panie w animacjach wieczornych
        (zresztą b. ok) - przygotowywanych wraz z animatorami z hotelu po
        minidisco (musical grease itp). Cóż - pojechałem sobie po nich, ale
        powtarzam - zapewniały dobrą opiekę dzieciom, zeby gdzieś same nie
        poszły itp, natomiast na pewno w b. nikłym stopniu aktywizowały
        dzieci w wieku 4-6 lat. stąd przez pierwsze 2 dni dzieci było sporo
        w klubie skanbo, a później - garstka, raczej na zasadzie przyjścia
        na 30 min zobaczyć, czy coś bedzie ciekawego.
        • Gość: byly turysta bella Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 00:11
          w sumie to z dziecmi jedziemy na wakacje a moze lepiej zostawic
          dzieci u tesciowej i bawic sie na... animatorki skanbo w bella vista
          sa ok dzieciaki je uwielbialy. Tez slyszalem opinie dwoch rodzin ze
          hotel jest brudny, animatorzy do bani, brud itp. ja osobiscie jestem
          bardzo zadowolny z pobytu w tym hotelu.
          • Gość: mikimałs Re: Bella Vista Tunezja IP: *.limes.com.pl 14.07.08, 21:21
            do "były turysta bella": no zgadzam się z toba, z dziecmi jedziemy
            na wakacje i dlatego wybieramy taki hotel, gdzie są przygotowywane
            też dla nich atrakcje. i jak wspomniałem - rok wcześniej w Turcji
            takich atrakcji przez tydzień było kilka razy więcej niż tu przez 2
            tygodnie. I nie chodzi mi tu o jakieś wielkie programy, a po prostu
            o zabawę w gronie(!) rówieśników - np. 10 dzieci, a nie z 1 czy 2
            dzieci nawet na najfajniejszej zjeżdzalni. Rok wcześniej były to np.
            zabawy z piłeczkami od pingponga w dziecięcym basenie, wspomniane
            szukanie skarbów, zamki na piasku, gry na trawniku czy zabawy w
            kółku (śpiewanie piosenek, jakieś figury czy zadania itp) - nic
            wymagająceg specjalnych rekwizytów czy nic wydumanego (jakiej
            inwencji oczekujemy od hasła "po południu idziemy na plażę zbudować
            zamek!"?). Dlatego funkcja pań animatorek tak mi się nie podobała -
            bo pojechały sobie tam na wakacje, i znacznie więcej angazowały się
            w animacje wieczorne - po mini disco (zresztą fajne programy), a nie
            w czasie otwarcia klubu skanbo. dlatego jak powyżej - opieka na 5,
            angażowanie dzieci (np 5 -latków) do wspólnej zabawy - na góra 2,
            organizacja tych "atrakcji" (oczywiście z wyj. bajek w tv, malowania
            twarzy i gry w piotrusia - czyli po prostu informacja że następnego
            dnia bedzie taka i taka zabawa) na -1. Więc dlatego , że miałem
            takie pozytywne doświadczenia z wcześniejszych wyjazdów nie
            zostawiłem dziecka u babci, a wybrałem ofertę scana - i głównym
            kryterium był ten klubik (bo w reszcie hoteli - generalnie to samo -
            baseny, all inclusive, dyskoteka itp.) Dzieci nie są wybredne - chcą
            się po prostu bawić z rówieśnikami, więc mój synek też wkrótce miał
            grono kolegów na basenie - ale jest też faktem, że mając zazwyczaj
            leżaki właśnie obok basenu dziecięcego i klubu skanbo widziałem, jak
            dzieciaki pojawiały się tam na kilka - kilkanascie minut - i wracały
            do basenu, bo w klubie skanbo było najzwyczajniej nudno. A
            dodatkowym przykładem na zaangażowanie pań Z i K jest to, że kilka
            razy spytałem się o konkretne gry (np. zawody sportowe), usłyszałem
            konkretny termin - i nic z tego terminu nie wyszło. Raczej nie
            jestem malkontentem, bo cała reszta w hotelu była ok lub raczej ok i
            przy kolejnym urlopie będę brał go pod uwagę - naprawdę dobry urlop
            za znośną cenę. Ale jak widziałem rzeczy, które są nie ok - to nie
            bedę tego upiększał, zwłaszcza, że było to w gestii polskich
            organizatorów. napisałem o tym (sygnalizując temat i prosząc o
            kontakt) - do scana, zabaczymy, czy się odezwą, czy też oleją
            klienta.
            • rrino Re: Bella Vista Tunezja 06.08.08, 21:50
              hej wybiera się ktoś do bella vista 28 sierpnia 2008 z Krakowa?:)
          • Gość: lipek Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 22:11
            Z Bella Vista wróciłem z rodzinką 31.07. - jak na Tunezję hotel jest
            super. Jedzenie może troche monotonne, ale mocno przystosowane do
            Europy. Animacja jest na naprawdę wysokim poziomie - bardzo fajne
            wieczorne show (nie wszystkie, ale widać zaangażowanie).Scanboo dla
            dzieciaków -super - z obecnościa maskotki , czyli słonika (byłem w
            poprzednich hotelach ze Sscanboo i maskotki nie mieli). Obecność
            lotniska absolutnie nie przeszkadza - samoloty latają, ale nie
            stanowią żadnego dyskomfortu. Czysta zaleta - transfer z lotniska
            do hotelu trwa ok. 2 min.
            Jak na Tunezję - o.k.

• Gość: wczasowiczka Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 20:40
          Co za bzdury wypisujesz? Dziewczuny p.Kasia i Madzia sa swietne, dawaly sobie
          robie bardzo dobrze rade! kazde dzieciatko jest inne i interesuje sie czyms
          innym,. Codziennie bylo cos innego,konkursy,olimpiady,malowanie, zabawy i
          spiew,. pamietaj ze to Ty masz dziecku czyms zajac czas a nie podrzucic jak
          sroce i narzekacze ona zrobila to zle. My bylismy zadowoleni bardzo. A co do
          dziewczyn-to wcale nie jest łatwo upilnowac sporej grupki maluchów.
          • patka.ben Re: Bella Vista Tunezja 28.08.08, 20:59
            Witam serdecznie
            mam pytanie,który hotel wybrać Bella vista czy Djerba Sun?
            Z tego co oglądaliśmy wybralibyśmy Bella Vista ponieważ dla syna są
            atrakcje w formmie zjeżdżalni...(chciałabym zobaczyć Tunezję bo
            ciąge tylko Egipt wygrywa wakacje;()
            Jeżeli mogłabym poprosć o fotki na meila patka.ben@wp.pl i
            napiszcie jak wygląda all w tym hoteliku?Czy to prawda , że zdarzają
            się kradzierze w pokoju?
    • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 21:39
      bardzo prosze o opinie o tym hotelu my lecimy 30.07.08 na
      beatakos@wp.pl dziekuje
      • Gość: marek74 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 10:01
        najnowsze relacje z BELLA VISTY znajdziecie na tym forum
        pt. "Właśnie wróciliśmy z Bella
        Visty"forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=21193&w=80780226&a=80780226&v=2&wv.x=0
      • Gość: marek 74 Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 10:52
        Jeszcze raz
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21193&w=80780226
        • Gość: Dorota Re: Bella Vista Tunezja IP: *.vlan132.shrike.lubman.net.pl 16.06.08, 11:17
          Bardzo dziękuję za info. Już nie mogę doczekac się wyjazdu, a po
          waszych opawieściach jeszcze bardziej pozdrawiam i życzę kolejnych
          wspaniałych podrózy
          • Gość: Mini disco Re: Bella Vista Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 23:55
            wrócił ktoś czy nie ?? piszczie jak tam temperatury, czy leżaków przy basenie starcza dla wszystkich i czy tłok na stołówce w czasie posiłkow. No i najważniejsze jak tam się sprawują nasze polskie animatorki które od 15 czerwca tam urzędują.Wogóle piszcie wszystko....(szkoda ze nie ma tam podglądu jakiejś kamery online non stop na hotel :)) Pzdro
            • Gość: Agatomek Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 11:59
              Szukaj tam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21193&w=80780226&v=2&s=0 Są nowe wpisy. Pozdrawiam.
              • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 20:24
                czy ktos moze odpowiedziec czy na kolacje obowiazuja dlugie spodnie
                dla Panów w reestauracji czy wszystko jest raczej na luzie???

• ewakop Re: Bella Vista Tunezja 04.07.08, 21:10
                  Jest na luzie. Nie można wchodzić na stołówkę w kostiumach
                  kąpielowych.
                  Ewa
              • monikas27 Re: Bella Vista Tunezja 04.07.08, 14:54
                witam,
                lecimy do Bella Visty 10.07 z Warszawy 2 os. dorosłe + 2 córy, 5 -
                latka i 14- mies.
                Czy ktoś wie czy można kupić gdzieś w pobliżu jedzenie w słoiczkach
                dla dzieci ? Bo moje młodsze dziecię "ichniejszego" żarcia nie
                ruszy :)
            • ewakop Re: Bella Vista Tunezja 04.07.08, 21:12
              Leżaków sporo,ale ludzi tłum, więc dla wszystkich nie wystarcza.
              Temperatura ok 40 stopni, wiaterek od morza super, gorąca się więc
              aż tak nie odczuwa.
              Ewa
              • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 17:46
                mam pytanie- czy ktos mial ze soba laptopa i jak wygladaja te sprawy
                internetowe czy jest jakis dostep do internetu (zeby odbrac poczte)
                i za ile? dzieki za odpowiedz!!
                • Gość: ann Re: Bella Vista Tunezja IP: *.chello.pl 05.07.08, 23:36
                  jest kącik internetowy, jaka cena nie wie wiem, nie korzystałam
                  • Gość: karzeł Ti Ti Re: Bella Vista Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.08, 19:03
                    a grają jeszcze taką piosenkę ponoć Hit lata "Pi pi pi"... ile ja jej się naszukałem w necie ale juz mam i "ram zam zam" też ... teraz tylko ustawić w telefonie jako dzwonek, tak nostalgicznie ;-)))
                    • Gość: sylwia Re: Bella Vista Tunezja IP: *.rzeszow.mm.pl 08.07.08, 10:08
                      Witam Jade z corka 5 l z Rzeszowa do Bella Vista 24 lipca Czy ktos rowniez w tym
                      terminie jedzie?
                      • Gość: Zuzka Re: Bella Vista Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.08, 12:34
                        równiez wybiram się do tego hotelu z dziadkami i rodzeństwem ( 9 lat
                        i 13, sama mam 17 :) 14 sierpnia. leci ktos może w tym terminie?
                        wylot z Poznania. prosze o jakies informacje na maila.
                        zuzankant@interia.pl z gory serdecznie dziękuje :)
                      • alicjak77 Re: Bella Vista Tunezja 14.07.08, 21:28
                        Do Sylwia Nareszcze ktoś kto jedzie 24 lipca. Bałam się ze tylko my
                        tam jedziemy. Wylatujemy z Poznania. mamy 3,5 letnią coreczkę:
                        Pozdrawiam Do zobaczenia na miejscu
                        • Gość: Sylwia Re: Bella Vista Tunezja IP: *.rzeszow.mm.pl 16.07.08, 14:16
                          Do Alicjak77 Swietnie ze jedziecie mialam te same obawy ze tylko ja tam jade
                          Pozdrawiam i do zobaczenia!
                      • alicjak77 Re: Bella Vista Tunezja 17.07.08, 19:09
                        do Sylwia.Której macie wylot z Rzeszowa?? My wylatujemy 8.45 z
                        Poznania więc liczęze ok 13 bedziemy w hotelu.
                        • Gość: sylwia Re: Bella Vista Tunezja IP: *.rzeszow.mm.pl 17.07.08, 19:58
                          Niestety my duzo pozniej bo o 23 mamy wylot wiec w hotelu bedziemy dopiero w
                          pozno nocy
                          • alicjak77 Re: Bella Vista Tunezja 17.07.08, 21:07
                            To macie praktycznie cały dzień w plecy ale za to my mamy wylot
                            31.07 o 5 rano. Pewnie spotkamy się na miejscu choc w tym gąszczu
                            turystów może być trudno :) Pozdrawiam
                            • Gość: Sylwia Re: Bella Vista Tunezja IP: *.rzeszow.mm.pl 20.07.08, 10:58
                              Witam! My natomiast mamy samolot 31 o godzinie 19 takze caly dzien siedzimy
                              jeszcze na plazy Mam nadzieje, ze jednak sie spotkamy na miejscu Pozdrawiam!
                • Gość: jarek Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 23:44
                  wi fi niestety nie ma, jest kacik internetowy ale drogi, wogole tez
                  mialem laptopa nie wiem po co lezal w szafie - wakacje w tym hotelu
                  sa super. bylem od 19.06 do 03.07 i chetnie tam wroce.
                  jesli chcesz wiedziec wiecej (zdjecia itp) pisz na mail okjarek@o2.pl
                  pozdrawiam
            • Gość: jarek Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 23:58
              a moze jeszcze w pokojach kamerki ;) oczywiscie zart, hotel i
              animatorzy sa ok. nie bede opisywal szczegolow, wrocilem 03.07 i
              jestem mile zadowolony bylo super. polecam hotel
    • Gość: sajankawloclawek Re: Bella Vista Tunezja IP: *.satfilm.net.pl 09.07.08, 22:28
      4.09.2008 lecę z narzeczonym do Tunezji do hotelu Bella Vista. Czy ktoś tam już
      był i co sądzicie o tym hotelu i o otoczeniu? A może ktoś leci w tym samym terminie?
      • 1.jacek1 Re: Bella Vista Tunezja 23.08.08, 11:04
        Właśnie wróciliśmy z wakacji w tym hotelu. W naszej opinii 4* to
        wielka pomyłka. Oto podstawowe zarzuty:
        - kolejki do barów (15-20 min oczekiwania np na napoje podczas
        wieczornych animacji - obsługuje tylko 1 barman na ok 300 osób)
        - brakuje szklanek, talerzy - zbyt mała ilość na taką ilość turystów
        - kolejki do snack baru (brudny), po naleśniki
        - brudne szklanki - myją je barmani tzn płuczą w wodzie
        - napoje zimne - lokalne! (typu podróbki coca coli, fanty)
        - jedzenie bardzo monotonne stały zestaw przez 14 dni (all inclusiv)
        - w basenie odpadają płytki - dobra zabawa dla dzieci polegająca na
        ich wyławianiu; notorycznie kaleczone stopy
        - zbyt mała ilość leżaków, parasoli o godz. 8.00 brakowało wolnych
        (byliśmy w sezonie może później będzie lepiej)
        - lotnisko 300m vis a vis hotelu; widać hotel z okna samolotu (duża
        ilość startów i lądowań ale do wytrzymania)
        - wieczorami intensywny zapach z pobliskiej spalarni śmieci
        - zdarzają się częste kradzieże w pokojach (należy chować wszystko
        co przedstawia wartość: perfumy, biżuterię, sprzęt FOTO, pieniądze)
        Do plusów możemy zaliczyć:
        - super organizacja czasu dla dzieci przez animatorki Klubu Scan
        - pokój jeżeli jest położony w nowej części jest super (duży, z
        widokiem bezpośrednio na morze)
        - bliskość plaży (bezpośrednio położony z bezpłatnymi leżakami
        hotelowymi oczywiście też za mało na tak duży hotel)
        - czysta i ciepła woda w morzu
        - baseny po kontroli "snepidu" uzyskały klarowną wodę
        Moim zdaniem hotel zasługuje max na 3*. Został rozbudowany (część
        hotelowa) dwa lata temu bez zwiększenia infrastruktury
        gastronomicznej, plażowej. Zastanawiające jest także to że nazwa
        Bella Vista jest 3 jego nazwą. Pierwsza nazwa to Festival, potem był
        Occidental Grand Hotel, ateraz Bella Vista.
        • Gość: Dorotaioskar Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 11:46
          1.jacek1 napisał:

> Właśnie wróciliśmy z wakacji w tym hotelu. W naszej opinii 4* to
          > wielka pomyłka. Oto podstawowe zarzuty:
          > - kolejki do barów (15-20 min oczekiwania np na napoje podczas
          > wieczornych animacji - obsługuje tylko 1 barman na ok 300 osób)

Czy aby napewno bylismy w TYM samym hotelu (wróciłam 22 sierpnia
          lotem o 4:55) - nie czekałam NIGDY dłużej niz 3-5 minut

> - brakuje szklanek, talerzy - zbyt mała ilość na taką ilość
          turystów

tu tez się nie zgodzę - jesli coś przybrakło - kelner zanraz nam
          donosił - nigdy nie czekałam

> - kolejki do snack baru (brudny), po naleśniki

owszem- trzebabyło swoje odstać -nasz "rekord" ok 10 minut - a z tym
          brudem to przesada - nad Bałtykiem bywa gorzej

> - w basenie odpadają płytki - dobra zabawa dla dzieci polegająca
          na
          > ich wyławianiu; notorycznie kaleczone stopy

siedzielismy w basenach po kilka godzin dziennie - niczego nie
          wyłowilismy, poza kolczykami, 1 zegarkiem, i okularami - kafelek
          owszem gdzieniegdzie brakowało - ale nie napotkałam leżących luzem i
          stóp tez nie pokaleczyłam

> - zbyt mała ilość leżaków, parasoli o godz. 8.00 brakowało wolnych
          > (byliśmy w sezonie może później będzie lepiej)

troche jeżdzę, i jeszce nie trafiłam do hotelu, w którym przy
          basenie ilośc leżaków = ilości gości ; pierwszego dnia po przylocie
          dałam jednemu z "basenowych" dinarka -i nie miałam najmniejszego
          problemu z leżakami nawet o 11-ej w południe - a braki to w dużej
          mierze zasługa (tu niestety zgeneralizuję) naszych rodaków, którzy
          już po 6-ej rano gnali niczym harty nad basen z ręcznikami,
          zajmowali leżaki - i potem godzinami a nawet dniami(bo pojechali na
          wycieczkę) z nich nie kożystali.

> - lotnisko 300m vis a vis hotelu; widać hotel z okna samolotu
          (duża
          > ilość startów i lądowań ale do wytrzymania)

ale dzieki temu, można była wstac dopiero na 30 minut przed odprawa
          bagażowa na lotnisku -a nie tak jak coniektórzy półtorej godziny czy
          dwie albo wcale nie spali...

> - wieczorami intensywny zapach z pobliskiej spalarni śmieci
          mch... nie przypominam sobie, abym miała katar -ale do mojego pokoju
          na pierwszym piętrze z widokiem na morze nic nie dolatywało..

- zdarzają się częste kradzieże w pokojach (należy chować wszystko
          > co przedstawia wartość: perfumy, biżuterię, sprzęt FOTO, pieniądze)

nam ani znajomym nic nie zginęło , po dwóch dniach pobytu na saharze
          telefon leżał na stoliku jak go zostawiłam, nie wspominam o napiwku
          dla sprzątaczek - które były nietknięte - sprzątająca wzieła
          dopiero, jak jej osobiście do ręki włożyłam..

Grzybów w łazience nie miałam, suszarka była - funkcjonalna nawet.
          Odnośnie kubków - fakt to jest takie mycie/płukanie - miałam swoje
          osobiste -ale nie zawsze chciało mi się z nimi chodzic, więc piłam z
          ichniejszych -żyjemy, żadnej "zemsty faraona" nie mieliśmy, liszai
          itp sie nie nabawilismy, a ich cola -moze i podróbka-a Polsce ich
          mało? -nam smakowała.

Pozdrawiam
          Dorota - w przyszłym roku tez tam jedziemy -do tego samego hotelu. :)

• Gość: Miss Bella Vista Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 12:10
            Tak czytam te wypowiedzi i muszę przyznać rację Dorocie i
            Oskarowi.Takich wypowiedzi w stylu Jacka1 to na forum Właśnie
            wróciliśmy z Bella Visty,jest pełno.Już tam tych wszystkich
            polaczków wybrzydzaczków utemperowali.Dorota my byliśmy w czerwcu w
            Bella vista również jedziemy tam za rok może sie spotkamy.Pozdrawiam
            wszystkich pozytywnie nastawionych oraz cały Animation team z Bella
            Visty są świetni.!!!!
            • Gość: DorotaiOskar do Miss Bella Vista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 10:17
              byłoby super :) my na 99% bedziemy jechac w lipcu -ale to okaże sie
              przy rezerwacji.
              Pozdrawiam
              Dorota

• Gość: Miss Bella Vista Re: do Miss Bella Vista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 12:50
                My też chcemy jechać albo koniec czerwca i lipiec,albo początek
                lipca.Byłoby super.A wy byliście sami? macie dzieci?
                • Gość: DorotaiOskar Re: do Miss Bella Vista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 13:54
                  teraz byłam tylko ja z synem (10 lat), w przyszlym roku wybieramy
                  się w trójkę :) - mam nadzieje, że nic nie pokrzyzuje nam planów i
                  polecimy cała rodzinka.
                  w razie pytan. mój @ vernalis@wp.pl

Pozdr Dorota
                  • Gość: Miss Bella Vista Re: do Miss Bella Vista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 15:26
                    Ja byłam z mężem i dziećmi, 12 letnim synem i 6 letnią córcią.Mój @
                    goga3@op.pl
                    • Gość: xxx Re: do Miss Bella Vista IP: *.broadband.pl 26.08.08, 00:32
                      Tyko uważajcie na bakterie coli w basenie... niestety moje dziecko złapało...
                      wróciłam 21.08... niestety basen dla dzieci to syf... 40 stopni u dziecka...
                      dramat... drgawki i wątpliwa pomoc medyka z Tunezji... sorki ale byłam w
                      kilkunastu hotelach na świecie i ten nie powinien mieć 4*... Pozdrawiam... i nie
                      jestem Polaczkiem, któremu trzeba cokolwiek utemperować i nie wybrzydzam bez
                      powodu... nie oceniajcie nikogo, bo inni Was nie oceniają kim jesteście...
                      • Gość: xxx Re: do Miss Bella Vista IP: *.broadband.pl 26.08.08, 00:40
                        Niestety, ale zgadzam się z opisem 1.jacek... może z polskim morzem daje sie ten
                        hotel porównać, ale do 4* dużo im brakuje... ale cóż, jaka cena taka obsługa i
                        warunki i niestety... :-( ... jaka cena tacy Współtowarzysze w hotelu... :-(
                        • Gość: goga Re: do Miss Bella Vista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 09:49
                          Po co te komentarze nikt nikogo nie zmusza,a jeżeli uważasz że jaka
                          cena tacy współtowarzysze w hotelu to jesteś taki(taka) sam jak ci
                          wszyscy ,przecież też tam byłeś(byłaś).Nie ma oczym mówić!!!
                          • mona7337 Re: do Miss Bella Vista 26.08.08, 14:22
                            Wrocilismy z rodzinka 21.08 i powiem,ze bylo super! Moje dzieci 2 tygodnie
                            spedzily w basenie i nic im nie bylo(nadal nie jest) wiec moze nie mam sensu
                            straszyc innych ktorzy tam beda jechac! A jesli chodzi o wspoltowarzyszy w
                            hotelu to sama sobie wybierasz towarzystwo- nikt cie do niczego nie zmusza! Na
                            moim wyjezdzie poznalam super ludzi i uwazam ten wyjazd za bardzo udany!
                            Pozdrawiam wszystkich i zapewniam, ze z dobrym nastawieniem bedzie super!
                            • Gość: yummy-yummy do Mony7337 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 09:54
                              Monia,pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!
                              • mona7337 Re: do Mony7337 27.08.08, 20:53
                                Yummy-yummy! całusy dla Was a specjalne od Młodej dla Cioci!!!!!!!!

• Gość: zuzka Re: do Miss Bella Vista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 10:46
                  właśnie wróciłam z bella visty! jexdzimy ze scanem od wielu latr ale
                  ten hotel to poprostu rewelacja!! Przede wszytskim animatorzy! Dico
                  Alex Ronaldo Snoopy Mamadu Tito Sam ;*** cudowni!! chcemy jechac za
                  rok ale niesttey juz nie bedzie tych amych animatorów :(
                  • mona7337 Re: do Miss Bella Vista 28.08.08, 12:26
                    Do Zuzki. A wiesz do kiedy animatorzy tam beda bo nam mówili, że kontrakt maja
                    na 1,5 roku z tym hotelem ale nie wiedzą czy tyle wytrzymają.
                  • Gość: Miss Bella Vista do zuzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 13:09
                    Witaj Zuzka,czy masz może filmiki z show naszych SUPER animatorów?Mi
                    został niestety jeden reszta przez pomyłkę się usunęła.Byłabym
                    bardzo wdzięczna.pozdrawiam
            • 1.jacek1 Re: Bella Vista Tunezja 29.08.08, 18:15
              jeżeli było tak OK to dziwne jest to że rezydentka biura wypłaca NA
              MIEJSCU odszkodowanie za "utrudnienia" wynikłe w hotelu, czym
              potwierdziła nasze zastrzeżenia dotyczące jakości świadczeń, poza
              tym odwiedź proszę kilka innych hoteli **** i będziesz wiedziała o
              co mi chodzi
              • molbrot Re: 1 jacek1 29.08.08, 23:30
                Witam
                Mam pytanie a co to za utrudnienia napotkałeś?i jakie odszkodowania
                wypłaca pani Małgorzata?Może i ja się załapię?????
                Pozdrawiam

• Gość: DorotaiOskar no ja tez bym chciała "cos wyrwać"... :P n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 08:51
              • Gość: Elcia755 Re: Bella Vista Tunezja IP: 213.25.195.* 08.09.08, 11:44
                Czy Ty wracałas tym nieszczęsnym opóźniobnym samolotem lini Kartago
                do W-wy o 12:00 28-08-2008 ?
            • Gość: Dorcia Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.08, 22:30
              My wróciliśmy z BELLA VISTY 28.08.08r. BYŁO SUUPER! Bylismy ze
              znajomymi 4 dorosłe osoby i 4 dzieciaków, nie mamy zadnych zarzutów,
              jesteśmy zadowoleni i nasze pociechy również. Obsługa rewelacyjna,
              NIE KRADNĄ, jedzenie b.dobre-każdy znajdzie coś dla siebie, samoloty
              nie przeszkadzają, w barze wcale nie trzeba stać w kolejce po 30
              min - bzdura, może jacek1 miał pecha? Dzieci nie chorowały, wróciły
              zdrowe. ANIMACJA REEEEWELACJA!!!!!!!!Mam nadzieję, że jeszcze tam
              kiedyś wrócimy Pzdr Dorcia
              • Gość: zuz Re: Bella Vista Tunezja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 22:47

mam filmy :)z basenów. Z PiPi i "Atete" tzn tej drugiej piosenki :D
                chetnie użyczę :)
                a tyle co wiem od animatorow to niby ich nie ma być ale nie wiem nic
                dokładnie :) teraz są do 15 wrzesnia chyba. wiem zę Snoopy mówił że
                go juz nie bedzie w przyszłym roku :) jak ktoś zainteresowany zdj
                to prosze pisac na maila :) zuzankant@interia.pl
                po zdaniu matury wracam do bella visty chociaż by na tydzien !
                podrózuje od dizecinstwa i to były najcudowniejsze wakacje :)
        • Gość: zaba Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 13:15
          Witaj
          Jak widac te same masz odczucia jak my składacie reklamację?? My
          złożylismy i na razie się przepychamy ze SH ale im nie mamy zamiaru
          odpuścić.
    • jovanka5 Re: Bella Vista jakie "atrakcje" 10.07.08, 09:58
      co mozna robic poza plazowaniem? Jakies "spa" na terenie hotelu?
      • Gość: Titi Re: Bella Vista jakie "atrakcje" IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.08, 14:00
        oto atrakcje-taniec flagowy hotelu Bella Vista - kto był ten zna i jako drugi film- skecz w wykonaniu animatorów z karłem Titi na czele ;-)) pl.youtube.com/watch?v=LfmwT3lZdAE&feature=related i drugi
        pl.youtube.com/atch?v=0DOsjZ1BW3s&feature=related POZDRAWIAM
      • Gość: jarek Re: Bella Vista jakie "atrakcje" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 23:51
        gra w pilke nozna, siatkowke na plazy, pilka wodna, tenis... oraz
        platne atrakcje jak skuter wodny itp. juz w pierwszy dzien
        porozmawiaj z animatorami sa super wszystko ci opowiedza. ps. szkoda
        ze juz wrocilem ;)
      • Gość: sajankawloclwek Re: Bella Vista jakie "atrakcje" IP: *.satfilm.net.pl 11.07.08, 12:14
        dowiedzialam sie ze jade do bella visty w trakcie ramadanu, podobno nigdzie nie
        sprzedaja alkoholu w tym czasie. byl tam ktos w trakcie ramadanu?
        • Gość: jarek Re: Bella Vista jakie "atrakcje" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 21:47
          w hotelu alkohol bedzie nawet w czasie ramadanu.
    • sajankawloclawek Re: Bella Vista Tunezja 16.07.08, 15:54
      Pytanie do wszystkich którzy tam byli i mieli opcję ALL. jak wygląda to z
      alkoholem? czy są tylko lokalne alkohole? i czy jest jakiś wybór w drinkach? czy
      w ogóle drinki są w opcji All. Jadę ze Scan Holiday ale nie napisali w ofercie
      nic o drinkach tylko tak ogólnie że są dostępne alkohole. Proszę od odpowiedź.
      • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 17:40
        dziekujemy w sumie wszyscy za te opinie zawsze cos wiecej wiemy
        przed wyjazdem i mozemy sie jakos nastawic bo klamka zapadla wczasy
        wykupione my lecimy 01.08. 0 godz.00.20 z Katowic

mam pytanie o pokoje my jestesmy w skladzie 2+1 czyli z opini wynika
        ze pokoj bedzie w czesci starej (zielonej)tej gorszej czy
        rzeczywiscie tak moze byc i czy na miejscu za doplata mozna cos
        zminienic???

• Gość: jarek Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 23:06
        drinków będziesz miala do oporu, whisky gin piwo wodka wino itp.
        zabawy i slonca jest jeszcze wiecej. ;)
        • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 20:42
          inne opinie moze troche nowsze i ciekawsze na stronie

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21193&w=80780226&v=2&s=1
          • Gość: beatakos Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 22:28
            Czyzby nik juz nie powrocil z Bella Visty w okolicach 18.07 i nie
            mozemy poznac innych opinii????
            Prosze piszcie !!!
            • Gość: mamaduu Re: Bella Vista Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.08, 14:26
              Czyzby nik juz nie powrocil z Bella Visty ??!!!
              • Gość: Miss Bella Vista Właśnie wróciliśmy z Bella Visty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 20:37
                Dużo ciekawych wypowiedzi znajdziecie na forum pt.Właśnie wróciliśmy
                z Bella Visty,pozdrawiam
              • Gość: turysta Re: Bella Vista Tunezja IP: *.sta.asta-net.com.pl 14.08.08, 19:34
                wróciłem dzisiaj 14.08 jak macie pytania to pomogę
                • Gość: areta29 Re: Bella Vista Tunezja IP: 89.174.8.* 17.08.08, 21:40
                  Witam
                  Jestem ciekawa Pana opinii, z tego co wiem są skrajne. Gorąco polecono mi ten
                  hotel(biuro podróży), więc zdecydowałam się i zarezerwowałam belle vistę. jednak
                  po przejrzeniu stron , opinii i zdjęć dotyczących tego hotelu postanowiłam
                  zamienić ten hotel na inny.Okazało się że dużo bardziej komfortowe hotele są w
                  tej samej cenie co bella vista.Mam pytanie czy rzeczywiście baseny są w złym
                  stanie, mam na myśli odpadające kafelki i syf, grzyb w pokojach?
                  • Gość: rysioomisio Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 23:16
                    Witam.
                    Jak juz Pani zmienila hotel to po co ta opinia??
                    14.08.2008 wrocilem z bella vista. i co moge powiedziec?
                    ja i moja rodzina (2+1) jestesmy zadowoleni.
                    kafelki nie odpadaly ( chyba ze uzyc czasu przeszlego - odpadly i ich nie bylo),
                    w kazdym razie ja odpadajacych nie widzialem. a w basenie sidzialem jakies pare
                    godzin dziennie.
                    u mnie w pokoju pani sprzatala bardzo porzadnie, chociaz chodzily sluchy ze nie
                    wszedzie bylo tak dobrze.
                    grzybow u mnie nie bylo.
                    pozdrawiam
                    PS. Samolotow nie slychac, transfer blyskawiczny :)
                    • Gość: Wezyr Re: Bella Vista Tunezja IP: *.broadband.pl 19.08.08, 00:19
                      Witam,
                      ja tez wrócłem 14.08 i potwierdzam, kafelki (w zasadzie małe
                      kwadraciki) odpadały i kilka osób poraniło stopy. Grzybów faktycznie
                      nie widziałem - byłem w nowej części. W starej nie było lodówki i
                      suszarki (w pokoju u znajomych).
                      Może miałbym miłe wspomnienia, gdyby nie "liszajec" na twarzy u
                      mojego dziecka po basenie (zresztą nie tylko u mojego) i silne
                      zatrucie - aktualnnie trwają badania jaką bakterią... :-(
                      Samoloty w zasadzie nie przeszkadzają... słychać je tylko nad ranem,
                      czasami bardzo...
                      Ogólnie jak na Tunezję nie jest źle, ale 4* to chyba nawet jak na
                      realia Tunezyjskie trochę za dużo.
                      Rozrywka dla dzieci SUPER, baseny, animacje, pizza, naleśniki.. dla
                      dorosłych troche mniej...

Pozdrawiam Wszystkich którzy byli w tym hotelu od 31.07 do 14.08...
                      tych z Poznania i Warszawy też :-)...
                      • Gość: Wezyr Re: Bella Vista Tunezja IP: *.broadband.pl 19.08.08, 00:30
                        aha, i jeszcze jedno.. uwaga na kubki i szklanki w barach, nie są myte tylko
                        płukane... najlepiej sobie samemu umyć i kazać nalewać właśnie w nie... może to
                        głupie, ale myslę, że rozsądne...
                        pzdr.
              • Gość: kaska Re: Bella Vista Tunezja IP: *.wieszowanet.pl 05.09.08, 21:34
                wrócilismy 4.09 było bardzo fajnie
                • lidlip Re: Bella Vista Tunezja 05.09.08, 22:39
                  hotel super polecam jedynie linie lotnicze karthago trochę dały ciała za rok też
                  lecę ale innymi liniami
    • jovanka5 Re: Bella Vista Tunezja 18.08.08, 10:20
      ja też jestem zadowolona. akurat animacje nie bardzo mi sie
      podobały - ale przeciez nie ma obowiązku oglądania (widziałam dwie,
      i przestałam chodzić), ale wiem że innym sie podobało.Klub dla
      dzieci - bardzo w porzo, syn znikał na parę godzin i wracał
      zachwycony. Zawsze mozna sie do czegoś przyczepić (np. troche mało
      parasoli), ale bez przesady. Może nawet wrócimy tam za rok.
    • jovanka5 Re: Bella Vista Tunezja 26.08.08, 14:45
      do zaba: ciekawa jestem co reklamujecie? nie znalazłam nic co było
      by niezgodne z umową. No chyba że to, ze syn złapał tam anginę -
      tego nie było w umowie
      • Gość: zaba Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 23:25
        Nie wsadzaj nosa w nieswoje sprawy jovanka5 no chyba ze ty jesteś
        pracownikiem SC jak poniektórzy tutaj którzy tak pochlebnie wyrażają
        się o tym hotelu i obrażają innych tu piszących.
        • jovanka5 Re: Bella Vista Tunezja 27.08.08, 09:41
          zacytuj mi fragment, w którym cię obraziłam. nie jestem
          pracownikiem, byłam z SC pierwszy raz, nie wszystko mi się podobało -
          o czym niżej pisałam. Tyle, że przeczytałam umowę i nie widzę do
          czego można się przyczepić. Ale chętnie sie dowiem
        • Gość: Elcia75 Re: Bella Vista Tunezja IP: 213.25.195.* 08.09.08, 11:42
          do zaba. mam prosbe o kontakt elciakolo@poczta.onet.pl
          W sprawie pisania reklamacji ja tez napisałam.
    • Gość: marcin Re: Bella Vista Tunezja IP: 83.18.131.* 07.09.08, 13:19
      Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, kto jest wykonawcą piosenki pipipi,
      ew gdzie można ją znaleźć?
      • Gość: pipi Re: Bella Vista Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.08, 09:06
        PiPi www.zarzis.info/modules/mydownloads/MUSIQUE/100zarzis/Juini-band/beepbeep.mp3 nie wiem kto śpiewa
    • Gość: justyna Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 11:14
      witam ja lecę z synem 9 latek 04.05 do tego hotelu z poznania
      • Gość: goga Re: Bella Vista Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 10:57
        Ja lecę z rodzinką2+2 6 sierpnia z Wrocławia.Dodam że w tamtym roku
        też byliśmy w Bella Vista.Wypowiedzi wyżej.Pozdrawiam
        • reali-sta1 Re: Bella Vista Tunezja 15.07.09, 20:37
          Gość portalu: goga napisał(a):

> Ja lecę z rodzinką2+2 6 sierpnia z Wrocławia.Dodam że w tamtym roku
          > też byliśmy w Bella Vista.Wypowiedzi wyżej.Pozdrawiam
          Oj to się spotkamy. Myślałam że nie bedzie tam rodaków. Lecimy 31.07.09 i
          będziemy do 14.08.09.Leci Grześ 8 lat, Paweł 17 lat ich mama i babcia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka