pablos11 01.07.05, 12:15 Witam zanim wybierzemy biuro polecam odwiedzenie strony Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów tam jest wiele informacji na temat biur które są rzetelne i mają klauzle niedozwolone w umowach www.uokik.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stiwi Re: Raport UOKiK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:21 Może byś podał bezpośredni link do tych informacji na tej stronie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiwi Re: Raport UOKiK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:23 Chyba chodzi o to? tinyurl.com/967zc Odpowiedz Link Zgłoś
pablos11 Re: Raport UOKiK 01.07.05, 12:24 Na stronie tytułowej główna wiadomość www.uokik.gov.pl/index.php?id=p_news&obid=3732&lang=0&samSession=8414a0074e1666a2940c835acf3e08b7 Odpowiedz Link Zgłoś
basbusaa Re: Raport UOKiK 01.07.05, 13:03 Czyli co jest ważniejsze?? Umowa którą się podpisuje z biurem czy ustawa o usługach turystycznych?? Jeśli ustawa tz., że jeśli będę miała zmieniony hotel to mogę się domagać odszkodowania od biura podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
pablos11 Re: Raport UOKiK 01.07.05, 13:22 Bez wątpienia ustawa jest ważniejsza, dlatego trzeba przed podpisaniem przeczytac to co jest drobnym maczkiem i próbować wyrzucic punkty sprzeczne ale trzeba znac niestety ustawę która ma juz 8 lat. Trzeba byc świadomym konsumentem Odpowiedz Link Zgłoś
basbusaa Re: Raport UOKiK 01.07.05, 13:46 Czyli jeżeli znam ustawę i mimo to podpiszę umowę z biurem że mogą zmienić np.hotel to po powrocie jeżeli hotel zmienią mi na inny to mogę ubiegać się o odszkodowanie?? Chodzi mi tylko o hotel z którego nie będę zadowolona i który będzie odbiegał od hotelu w którym miałam być, bo jeśli jestem zadowolona to nie będę się bawić w odszkodowania, bo nie ma to sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta Re: Raport UOKiK IP: *.toya.net.pl 01.07.05, 14:25 Z tego co słyszałem w TV UOKiK ma stworzyć wzorcową umowę, która będzie obowiązywała wszystkie biura zrzeszone w Izbie Turystyki. Umowa ta nie będzie pozwalała na takie klauzule, zwalniające z odpowiedzialności BP, jak do tej pory. Moim zdaniem byłby to słuszny krok w kierunku poważnego traktowania turystów. Ale ciekawe co z tego wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś