sawis 08.08.05, 17:52 Czy ktoś był w tym hotelu??? Jakoś nie mogę go znaleźć w katalogu z hotelami:( albo nie umiem szukać. Zastanawiam się nad ofertą - wylot 15.08 z warszawki z Globtrottersa. Wszystki uwagi mile widziane. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pipipipi Bo użyłeś wymieszanej nazwy(część starej,cześć now 08.08.05, 18:13 Pełna nazwa to Sunrise Ressort (dawniej Tropicana el Pallacio) (*****) Jest sporo o tym hotelu na forum Egipt-hotele. Odpowiedz Link Zgłoś
sawis Re: Bo użyłeś wymieszanej nazwy(część starej,cześ 08.08.05, 18:55 pipipipi napisała: > Pełna nazwa to Sunrise Ressort (dawniej Tropicana el Pallacio) (*****) > > Jest sporo o tym hotelu na forum Egipt-hotele. Super- dzięki za info. Tak nazwę mi podało biuro podróży - a za bardzo się na tym nie znam- mam zamiar lecieć pierwszy raz do egiptu. Odpowiedz Link Zgłoś
pipipipi Re: Bo użyłeś wymieszanej nazwy(część starej,cześ 08.08.05, 19:15 Nie ma sprawy. Jak poszperasz w starszych wątkkach to dokopiesz się nawet do wątku "Co zabrać, a czego nie..." gdzie znajdziesz szczegółowe info jak się zapakować, czy nawet jak się targować. Odpowiedz Link Zgłoś
dorwas Re: Sunrise El Palacio 08.08.05, 22:32 Leć do Palacio w ciemno. Hotel jest super, na pewno nie będziesz żałować. Aha. Nie słuchaj niejakiego Derducha, który zdaje się być arabskim szejkiem i któremu nikt nie dogodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajaba Re: Sunrise El Palacio IP: *.u.mcnet.pl 09.08.05, 08:29 Tak rzeczywiście super jeżeli wakacje lubisz spędzać na poszukiwaniu wolnego stolika w restauracji, wolnego leżaka itp. Byliśmy w Sunrise w marcu i zdecydowanie nie polecam, o niebo lepszy jest Hilton Long Beach. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Re: Sunrise El Palacio 08.08.05, 23:29 Cześć! 5* hotel, byliśmy w nim 2 dni nieplanowanie - bo nam odwołali przelot z Sharm do Katowic, i spędziliśmy 2 dni w Sunrise Palacio Resort i Hurghadzie. Hotel ma wlasną lagunę wchodzącą z morza (hotel jest w kształcie podkowy, a raczej jego zabudowania na 2000 osób), basen z drink barem pośrodku zaraz pomiędzy restauracją, budynkiem recepcji (ogromna hala) i sceną do animacji (duży ruch wieczorem). W hotelu są sklepy, bank, internet cafe, bilard, chyba z 2 czy 3 restauracje, i kupa rzeczy, których nie zdążyłem odkryć. Rafa jest zaraz przy hotelu - na końcu cypla schodzisz po drabinkach do morz i nurkujesz (piękne ryby i twarde korale), albo idziesz do morza z boku hotelu - i wtedy płytka rafa ciągnie się chyba ze sto metrow z głębokością "po kolana" a potem dopiero głębiej. Hotel raczej dla tych co lubią się bawić - disco, tańce brzucha (szkolenie), piłka nożna i siatówka, piłka wodna, itp. Dużo Rusów i Polaków, czasem problem by dostać drinka drink barze - bo kolejki, albo ręcznik plażowy - bo braknie, jak za późno wstaniesz. All inclusive jest do 24.00. Spod hotelu (kompleksu) jedzie busik do centrum Hurghady (Sakkala-tak je nazywają miejscowi) za 5 funtów E. w jedną stronę (jak chcesz jechać sam). Masz kupę sklepów z pamiątkami, ciuchami, sprzętem do snorkelingu, papirusami - targuj się ile wlezie, mów że jesteś z Zanzibaru, i że jesteś Egipcie 20-ty raz, od razu zbijaj cenę conajmniej o 50%, gadaj, gadaj, targuj się, a będziesz zadowolony z prezentów i małych wydanych pieniędzy. Pokoje wygodne, z elektronicznym sejfem (sam go programujesz z własnym PIN-em). Ja bym tam pojechał jeszcze raz. Żarcie dobre, piwo w szkle w restauracji, przy basenie - plastikowe kubki. Pozdro mike-great@gazeta.pl sawis napisał: > Czy ktoś był w tym hotelu??? > Jakoś nie mogę go znaleźć w katalogu z hotelami:( albo nie umiem szukać. > Zastanawiam się nad ofertą - wylot 15.08 z warszawki z Globtrottersa. > > Wszystki uwagi mile widziane. > > Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sawis Re: Sunrise El Palacio 09.08.05, 12:31 Super - dzięki za info- chyba jednak się zdecyduje w takim razie na tą ofertę i na ten hotel. Odpowiedz Link Zgłoś