Dodaj do ulubionych

Sunrise El Palacio

08.08.05, 17:52
Czy ktoś był w tym hotelu???
Jakoś nie mogę go znaleźć w katalogu z hotelami:( albo nie umiem szukać.
Zastanawiam się nad ofertą - wylot 15.08 z warszawki z Globtrottersa.

Wszystki uwagi mile widziane.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • pipipipi Bo użyłeś wymieszanej nazwy(część starej,cześć now 08.08.05, 18:13
      Pełna nazwa to Sunrise Ressort (dawniej Tropicana el Pallacio) (*****)

Jest sporo o tym hotelu na forum Egipt-hotele.
      • sawis Re: Bo użyłeś wymieszanej nazwy(część starej,cześ 08.08.05, 18:55
        pipipipi napisała:

> Pełna nazwa to Sunrise Ressort (dawniej Tropicana el Pallacio) (*****)
        >
        > Jest sporo o tym hotelu na forum Egipt-hotele.

Super- dzięki za info. Tak nazwę mi podało biuro podróży - a za bardzo się na
        tym nie znam- mam zamiar lecieć pierwszy raz do egiptu.
        • pipipipi Re: Bo użyłeś wymieszanej nazwy(część starej,cześ 08.08.05, 19:15
          Nie ma sprawy.

Jak poszperasz w starszych wątkkach to dokopiesz się nawet do wątku "Co zabrać,
          a czego nie..." gdzie znajdziesz szczegółowe info jak się zapakować, czy nawet
          jak się targować.
    • dorwas Re: Sunrise El Palacio 08.08.05, 22:32
      Leć do Palacio w ciemno. Hotel jest super, na pewno nie będziesz żałować.
      Aha. Nie słuchaj niejakiego Derducha, który zdaje się być arabskim szejkiem i
      któremu nikt nie dogodzi.
      • Gość: kajaba Re: Sunrise El Palacio IP: *.u.mcnet.pl 09.08.05, 08:29
        Tak rzeczywiście super jeżeli wakacje lubisz spędzać na poszukiwaniu wolnego
        stolika w restauracji, wolnego leżaka itp. Byliśmy w Sunrise w marcu i
        zdecydowanie nie polecam, o niebo lepszy jest Hilton Long Beach.
    • mike-great Re: Sunrise El Palacio 08.08.05, 23:29
      Cześć!
      5* hotel, byliśmy w nim 2 dni nieplanowanie - bo nam odwołali przelot z Sharm
      do Katowic, i spędziliśmy 2 dni w Sunrise Palacio Resort i Hurghadzie. Hotel ma
      wlasną lagunę wchodzącą z morza (hotel jest w kształcie podkowy, a raczej jego
      zabudowania na 2000 osób), basen z drink barem pośrodku zaraz pomiędzy
      restauracją, budynkiem recepcji (ogromna hala) i sceną do animacji (duży ruch
      wieczorem). W hotelu są sklepy, bank, internet cafe, bilard, chyba z 2 czy 3
      restauracje, i kupa rzeczy, których nie zdążyłem odkryć. Rafa jest zaraz przy
      hotelu - na końcu cypla schodzisz po drabinkach do morz i nurkujesz (piękne
      ryby i twarde korale), albo idziesz do morza z boku hotelu - i wtedy płytka
      rafa ciągnie się chyba ze sto metrow z głębokością "po kolana" a potem dopiero
      głębiej. Hotel raczej dla tych co lubią się bawić - disco, tańce brzucha
      (szkolenie), piłka nożna i siatówka, piłka wodna, itp. Dużo Rusów i Polaków,
      czasem problem by dostać drinka drink barze - bo kolejki, albo ręcznik
      plażowy - bo braknie, jak za późno wstaniesz. All inclusive jest do 24.00. Spod
      hotelu (kompleksu) jedzie busik do centrum Hurghady (Sakkala-tak je nazywają
      miejscowi) za 5 funtów E. w jedną stronę (jak chcesz jechać sam). Masz kupę
      sklepów z pamiątkami, ciuchami, sprzętem do snorkelingu, papirusami - targuj
      się ile wlezie, mów że jesteś z Zanzibaru, i że jesteś Egipcie 20-ty raz, od
      razu zbijaj cenę conajmniej o 50%, gadaj, gadaj, targuj się, a będziesz
      zadowolony z prezentów i małych wydanych pieniędzy. Pokoje wygodne, z
      elektronicznym sejfem (sam go programujesz z własnym PIN-em). Ja bym tam
      pojechał jeszcze raz. Żarcie dobre, piwo w szkle w restauracji, przy basenie -
      plastikowe kubki. Pozdro
      mike-great@gazeta.pl

sawis napisał:

> Czy ktoś był w tym hotelu???
      > Jakoś nie mogę go znaleźć w katalogu z hotelami:( albo nie umiem szukać.
      > Zastanawiam się nad ofertą - wylot 15.08 z warszawki z Globtrottersa.
      >
      > Wszystki uwagi mile widziane.
      >
      > Pozdrawiam.
    • sawis Re: Sunrise El Palacio 09.08.05, 12:31
      Super - dzięki za info- chyba jednak się zdecyduje w takim razie na tą ofertę i
      na ten hotel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka