Gość: A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 09:53 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: JAKIMI LINIAMI DO EGIPTU?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 09:56 za szybko wciesnęlam enter:-) ok , lecę 1 wrzesnia z poznania jakimiś egipskimi liniami. czy ktos już nimi lecial? w jakim są stanie samoloty.. czy to bezpieczne??? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: JAKIMI LINIAMI DO EGIPTU?? 12.08.05, 10:10 "Jakimiś egipskimi", tzn, jakimi ??? Bo jeśli chodzi o AMC i Air Cairo - to doświadczenia mam pozytywne jak najbardziej i żadnych zastrzeżeń co do bezpieczeństwa . A na tym forum duuużo juz się o tym mówiło. Radzę zaprzyjaźnić się z wyszukiwarką - działa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: JAKIMI LINIAMI DO EGIPTU?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 10:19 Chodziło mi o AMC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maber Re: JAKIMI LINIAMI DO EGIPTU?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 10:36 Do Poznania lataja nie tylko AMC... Być moze bedziesz leciec Air Memphis... Ja nimi leciałem... Zadnych zastrzezen, tylko troszke ciasno w porownaniu z LOT- em... :D Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: JAKIMI LINIAMI DO EGIPTU?? 12.08.05, 13:39 Ja tez lecialam z Amc z Poznania i bylo okropnie. Mielismy wyleciec o 10 rano we wtorek a wylecielismy okolo 3 rano w srode . Samolot , ktory po nas przylecial , wyladowal na trawie , scial 3 lampy a my siedzielismy na lotnisku (juz po odprawie) z 5 godzin , zanim ktos pomyslal , zeby nas wypuscic. Musielismy czekac na samolot z Kairu , przylecial po nas Airbus , starszy od wegla i w dodatku z zepsutymi drzwiami !!! Zamykanie ich trwalo dobre 5 min. i odbywalo sie przy pomocy paru czlonkow zalogi i kopniec! Do tego okazalo sie , ze mamy miedzyladowanie w Koszycach . Po godzinie stania na plycie , dosiadla sie grupa Slowakow. Samolot pelny do ostatniego miejsca a my z niewiadomych przyczyn ( tankowanie juz sie odbylo) stoimy nastepne 2 godz. W samolocie jest cholernie duszno , ludzie sie tlocza przy drzwiach ( w ktorych stoi obsluga , blokujac wyjscie) , zeby zaczerpnac powietrza. Sam lot tez byl fatalny , pare razy zamykalam oczy i wlaczalam muzyke na full , zeby jakos to przetrwac , a nie naleze do panikarzy. Lot powrotny byl ok. Trzeba przyznac , ze maja dobrych pilotow i milo obsluge , ale ja po takich atrakcjach bede wybierac oferty z innym przewoznikiem. Tym bardziej , ze Amc wpadki zdarzaja sie duuuzo czesciej niz innym liniom. Na dodatek postawa Eximu byla zenujaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maber Re: JAKIMI LINIAMI DO EGIPTU?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 14:11 No to przygód przynajmniej troszke przeżyłaś... :D Odpowiedz Link Zgłoś
neferett Re: JAKIMI LINIAMI DO EGIPTU?? 12.08.05, 15:40 Ano bylo troszke atrakcji "gratis". Najsmieszniejsze jest to , ze ja przed ta przygoda bylam naprawde pozytywnie nastawiona na latanie egipskimi liniami. Nie twierdze , ze kazdego czeka podobna przygoda. Z reszta zawsze moze byc gorzej : znajomy meza lecial w Chinach swietnym samolotem: kozy na pokladzie a dzwi przywiazane jedne do drugich sznurkiem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aim Re: JAKIMI LINIAMI DO EGIPTU?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 11:51 My wlasnie wrocilismy CentralWingsem - w tamta strone najmniejszy z Boeingow 737 - bardzo ciasno ale bez najmniejszychklopotow, z powrotem najnowszym boeingiem 737-500 , super wygodnie, widac ze nowka i byl prawie o 50 minut szybszy, takze bez najmniejszych problemow. Co LOT to LOT. tylko brak jedzenia ale jakosc wazniejsza. Pozdrawiam Egiptomaniakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYSIA Re: JAKIMI LINIAMI DO EGIPTU?? IP: *.lodz.mm.pl 13.08.05, 21:11 Wczoraj wróciłam w obie strony leciałam Air Cairo i mam jak najbardziej pozytywne odczucia. Nie masz sie czego obawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moly Re: JAKIMI LINIAMI DO EGIPTU?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 01:05 ja leciałam AMC z Poznania - kompletna beznadzieja.. Samolot naaaaaaaaprawdę wiekowy :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moly Re: JAKIMI LINIAMI DO EGIPTU?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 01:05 ja leciałam AMC z Poznania - kompletna beznadzieja.. Samolot naaaaaaaaprawdę wiekowy :(( Odpowiedz Link Zgłoś