Dodaj do ulubionych

egipt-hurgada pierwszy raz!

IP: *.tbcn.telia.com 17.11.05, 10:26
i dlatego prosze o praktyczne porady gdzie na plaze-slyszalem o prywatnych
hotelowych w hurgadzie;nurkowanie-gdzie i ile kosztuje;jak z atrakcjami
turystycznymi w okolicy Hurgady-zabytki,widoki,parki narodowe...;co warto
zaobaczyc a cym sie nie zanudzic i nie zastac naciagnietym.Czy przezyje jesli
nie znosze sie targowac i dyskutowac o cenach?
z gory dzieki za porady i info
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: egipt-hurgada pierwszy raz! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 17.11.05, 10:35
      a o czym jest forum? Wszystkie te informacje tu znajdziesz. Nie czekaj na
      gotowca tylko sam sie postaraj.
    • Gość: Kaja Re: egipt-hurgada pierwszy raz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:43
      Własnie niedawno wrocilam z mojego pierwszego pobytu w Egipcie(Hrg).Moje
      rady:wybierz hotel 4*,wycieczki fakultatywne kupuj w lokalnych biurach(sa o
      wiele tansze).Co do targowania - ja tez tego nie lubie, ale tam po prostu
      trzeba sie targowac!Np.za chuste arafatke facet chcial 35 funtow, a kupilismy
      ja za 15 funtow.Troche to trwało,nawet juz wyszlismy ze sklepu, ale wybiegl za
      nami.Nie przeplacaj za busy - radze Ci zapytac np.rezydentki,ile koszt.bus z
      hotelu do...Zycze udanego pobytu:)))
    • kuba_halford Re: egipt-hurgada pierwszy raz! 17.11.05, 10:45
      Gość portalu: adi-gbg napisał(a):

> i dlatego prosze o praktyczne porady gdzie na plaze-slyszalem o prywatnych
      > hotelowych w hurgadzie;nurkowanie-gdzie i ile kosztuje;jak z atrakcjami
      > turystycznymi w okolicy Hurgady-zabytki,widoki,parki narodowe...;co warto
      > zaobaczyc a cym sie nie zanudzic i nie zastac naciagnietym.Czy przezyje jesli
      > nie znosze sie targowac i dyskutowac o cenach?
      > z gory dzieki za porady i info

daj maila to ci wysle "przewodnik" wlasnego autorstwa przygotowany pod katem
      takim zeby zaden bezowy z iq 100 (jak sama zauwazysz to niewiele o swiecie
      naprawde wiedza :))) nie usilowal ci okazji robic i sptrzedac 10* drozej z tego
      powodu bo jestes jego friend najlepszy
    • Gość: Kaja Re: egipt-hurgada pierwszy raz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:46
      Ja nie mialam po powrocie przyżółconych zębow.Jesli miales wybielanie przed
      wyjazdem, to moze piles pozniej coca-cole czy jakies ciemne soki i stad te
      ciemne zeby?
      • Gość: Kaja Upss! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:47
        Sorki, niechcacy odpowiedz do Kuby napisalam tutaj....
        • Gość: Marecki Re: Upss! IP: *.wzserwis.pl 18.11.05, 14:51
          Podstawa to pozytywne nastawienie przed wyjazdem!:)hotel to jedno a
          najważniejsze jest to co można w Egipcie zobaczyć a do tego nie jest Ci
          potrzebny super hotel!:)Wycieczki bierz od miejscowych a zobaczysz wszystkko o
          połowe taniej!!!Ja zwiedzałem z biurem KAY - wszystko było super zorganizowane
          wiec polecam!Pamiętaj...podstawa to Ty i ludzie z Tobą będący a nie hotel czy
          rezydenci!!!
          Pozdrawiam!!!
          • Gość: adi-gbg targowanie i nie tylko IP: *.tbcn.telia.com 20.11.05, 10:52
            czy wszedzie trzeba sie targowac?w aptece,restauracji,na poczcie czy raczej w
            sklepach z pamiatkami i u ulicznych sprzdawcow?
            mam przelot i hotel w cenie ale nie ma posilkow-ile trzeba liczyc na jedzenie?
            czy stara czesc Hurgady DAHAR jest tansza bo nie ma tyle hoteli i tylu turystow?
            jak to jest z tymi prywatnymi plazami?czy sa jakies inne?czy mozna na te
            hotelowe prywante wejsc placac?jaka jest najladniejsza plaza w Hurgadzie i
            okolicach?
            dzieki za info
            • Gość: Kaja Re: targowanie i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 11:24
              W restauracjach maja stałe ceny,wiec sie nie targujesz.W aptekach tez.Sa
              sklepy,ktore maja ceny napisane i tam nie musisz sie targowac(chociaz my przy
              zakupie wiekszej ilosci rzeczy w takim sklepie troche utargowalismy).Kazy hotel
              ma swoja prywatna plaze, na ktora wstep masz gratis.Jesli chcesz skorzystac z
              plazy innego hotelu, to trzeba zapłacic(chociaz niektorym sie udawało wejsc
              gratis). Plaze publiczne sa brudne i niesprzatane.Z Daharu(stara dzielnica Hrg)
              do Sakalli(nowej dzielnicy)bus koszt.1 funt/os.Napisz,jaki hotel wykupiles,to
              moze bede mogla wiecej pomoc.Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka