Dodaj do ulubionych

Hotel Desert Rose...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 21:32
Właśnie mam zamiar go zarezerwować. Pytanie tylko czy HB czy ALL? Hotel 5*,
ale czy na te swoje gwiazdki zasługuje?
Dodam, że nie zamierzamy z mężem wylegiwać się przy hotelowym basenie.
Wybieramy się na 7+7 i chcemy jak najwięcej zobaczyć, tzn. dodatkowo to, co
nie uwzględnione w rejsie, a warto...
Więc nasunęło mi się pytanie: czy ten hotel jest warty polecenia i w jakiej
opcji?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: funia Re: Hotel Desert Rose... IP: *.sroda-wielkopolska.sdi.tpnet.pl 25.01.06, 08:53
      Oj chyba nikt w tym hotelu nie był. I co ja bidulka mam teraz zrobić? A czas
      nagli (niby do jutra muszę się zdecydować i wpłacić zaliczkę)
      • gosik23 Re: Hotel Desert Rose... 25.01.06, 10:39
        Witaj
        z tego co wiem w tym hotelu nie ma all.
        Ja sie z meżem również wybieram do tego właśnie hotelu w sierpniu, tak jak Ty
        na 7+7 (rejs). Długo zastanawialiśmy sie na wyborem hotelu ten jest około 15 km
        od Hurghady,ale dzieki temu podobno są tam piekne rafy i niezła plaża. Również
        planujemy kilka dodatkowych wycieczek fakultatywnych, dlatego tym bardziej all
        nie jest wskazane.
        pozdrawiam Gosia
        • Gość: ela Re: Hotel Desert Rose... IP: *.ssk.pl / *.ssk.pl 25.01.06, 11:04
          mój sąsiad był w tym hotelu i bardzo sobie go chwalił. A on jest bardzo
          wymagającą osobą co do czystości,jedzenia,itp jedyne na co narzekał to brak
          balkonu , bo miał jedynie duże panoramiczne okno. Sam hotel jest położony
          bliziutko hotelu Golden 5/polecam go/ a obok jest jeszcze jakiś inny też fajny
          ale zapomniałam. Z tego co wiem to w tym hotelu Desert rose nie było
          wersji /all/ ale może coś się zmieniło. Hotel ten jest położony dosyć daleko od
          centrum Sakkala /ok 16 km/ ale to w niczym nie przeszkadza bo dojeżdza tam co
          godzinkę hotelowy busik. Ja mieszkałam w hotelu /long beach/ jest położony ze 4
          km dalej od deserowego i polecam go.
          Mieszkałam również w centrum Hurghady w hotelu Sea gull i ten hotel polecam /w
          nim są wersje all i hb /jest naprawdę przyjemny/ polecam też hotele Sultan
          beach, magawisch,bella vista,są 4*
        • Gość: funia Re: Hotel Desert Rose... IP: *.sroda-wielkopolska.sdi.tpnet.pl 25.01.06, 11:34
          a dokładnie kiedy jedziesz i z jakim biurem?

pozdrawiam
          Beata
          • gosik23 Re: Hotel Desert Rose... 25.01.06, 12:19
            jade z Triada na początku sierpnia
            Gosia
            • funia771 Re: Hotel Desert Rose... 25.01.06, 12:25
              no własnie my też chyba z Triadą od 25.08 - więc się miniemy???

odbierz @
    • miriam_73 Luuuudzie, wyszukiwarka działa!!!! 25.01.06, 11:14
      Nie, nie zupełnie nikt nie był... Tylko kurka duchy napisały to:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8443851&v=2&s=0
      • Gość: funia Re: Luuuudzie, wyszukiwarka działa!!!! IP: *.sroda-wielkopolska.sdi.tpnet.pl 25.01.06, 11:29
        Tak widziałam to - tyle tylko, że to wypowiedzi z 2003...
        Napisałam tutaj, oczekując bardziej aktualnych relacji.
        • miriam_73 Re: Luuuudzie, wyszukiwarka działa!!!! 25.01.06, 11:56
          Są i wypowiedzi z 2005 r. A ty napisałać, cytuję "nikt w tym hotelu nie był".
          • funia771 Re: Luuuudzie, wyszukiwarka działa!!!! 25.01.06, 12:06
            hmmmm, przepraszam jeśli uraziłam kogoś. Nie miałam takiego zamiaru.
            Pozdrawiam
    • Gość: Monika Re: Hotel Desert Rose... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:42
      Byłam w tym hotelu w 2004 roku. Jest to duzy kompleks, z 3 basenami. Zabudowa
      jednopietrowa. W okresie, w ktorym bylam dobudowywano balkony na parterze (na
      pietrze juz byly).Do plazy bardzo blisko, sporo lezakow na niej. Pokoje
      przestronne, czyste. Wszelkie awarie usuwane natychmiast. Jedzenie jak to na
      wycieczkach troche monotonne, ale sporo egipskich specjalow:)Mnostwo ciast. Do
      Hurghady 15-16km, spod bramy glownej jezdza busiki, 2Le od osoby - jezdza
      nonstop. Nie ma problemu z wnoszeniem w torbie zakupow (napoje, przekaski). Nie
      ma problemu z dostaniem prowiantu na wycieczki wykupione na miescie (z
      obiadokolacja czekaja nawet do 24). Opcji all chyba nie bylo.

Pozdrawiam
      • Gość: funia Re: Hotel Desert Rose... IP: *.sroda-wielkopolska.sdi.tpnet.pl 25.01.06, 15:46
        a powiedzcie mi proszę, skoro HB, to ile mamy mniej więcej zabrać kieszonkowego
        (po rejsie tydzień pobytu)?
        Nie wliczając fakultetów. Dodam, że nie chodzi mi o rozrzutność na prawo i lewo
        (żadnego "szpanowania"), ale z drugiej strony nie jadę w tę podróż żeby
        oszczędzać.
    • tecu Re: Hotel Desert Rose... 25.01.06, 15:51
      Spędziłem w tym hotelu 2 tygodnie w sierpniu 2004 a w zeszłym roku byłem w Sea
      Star więc mogę porównać te 2 hotele i mogę stwierdzić że Desert Rose podobał mi
      się bardziej. Dzięki dużej powierzchni nie czuć że mieszka w nim dużo ludzi.
      Nigdy nie było problemów np. z leżakami czy miejscem na stołówce. Gdy ja byłem
      w Desert była dostępna tylko opcja HB. Hotel posiada 3 baseny "dzięki" którym
      na plaży byłem tylko raz. Wieczorami poleca Sheesha Corner i Piano Bar -
      naprawdę fajna atmosfera. Jeśli masz jakieś pytania chętnie odpowiem.
    • Gość: kewi Re: Hotel Desert Rose... IP: 195.136.125.* 27.01.06, 09:25
      desert rose, warto
    • Gość: megan Re: Hotel Desert Rose... IP: 80.50.250.* 28.01.06, 16:12
      Witam,
      tez sie tam wybieram, tylko boje sie tych wysokich temperatur, ponoc w wakacje
      do Egiptu i jeszcze na zwiedzanie to jezdza samobojcy-jak myslici???
    • Gość: Magda Re: Hotel Desert Rose... IP: 196.205.129.* 30.01.06, 12:08
      Desert Rose ma tylko HB
      • Gość: funia Re: Hotel Desert Rose... IP: *.sroda-wielkopolska.sdi.tpnet.pl 30.01.06, 12:12
        tak już wiem o tym ;)

• Gość: Toemk PL Re: Hotel Desert Rose... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 06:25
          Ma też FB. 8$ za osobę za dobe.
    • Gość: olivia Re: Hotel Desert Rose... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:22
      sto % polecam...no jest swietny nie mozna sie w nim nudzic czytsy ladny fajny i
      wogole..
      • Gość: Ja Re: Hotel Desert Rose... IP: *.chello.pl 05.02.06, 18:03
        Dołączę się do pytania, które padło wcześniej, a na które brak odpowiedzi: ile
        wg doświadczenia osób, które już były w Desert Rose, mniej więcej kasy zabrać
        ze sobą na "drobne wydatki" (wyjazd na 2 tyg.)?
        • pc_maniac Czy naprawdę musicie być egoistami??? 06.02.06, 07:58
          Dołączę do prośby o PISANIE O HOTELACH na FORUM HOTELE.
          Właśnie dzięki takiej postawie jaką sami reprezentujecie, potem sami
          twierdzicie, że nie ma żadnych nowych informacji o hotelach.
          A skąd mają się brać te informacje jeśli uparcie zadajecie pytania o hotele
          tutaj na forum ogólnym, nie zaś tam?

Więc jeśli naprawdę zależy Wam by więcej osób skorzystało z informacji o danym
          hotelu (a nie egoistycznie liczyć, że "jedynie ja potrzebuję takiej
          informacji") to proszę zadawać pytania na forum hotele i tak podawać odpowiedzi
          na nie.
        • Gość: M. Re: Hotel Desert Rose... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 10:41
          Ja w 2004 roku na 2 tygodnie mialam 800 dolarów na 2 osoby. W Desert Rose HB.
          Bylam na nastepujacych wycieczkach: Luksor, Kair (jednodniowe), Giftun ze
          snoorkowaniem (3 razy), jazda na wielbladzie. Dosc duzo pamiatek kupilam - dla
          12 osob. I przywiozlam 200 $.
          Pozdrawiam
    • dawi581 Re: Hotel Desert Rose... 15.02.06, 13:54
      czy ktoś wybiera się do tego hotelu od 26 maja?
      pozdro
      • jola22222 Re: Hotel Desert Rose... 19.03.06, 21:20
        Nie. Będę tam od 13.05.przez tydzień. Chętnie podzielę się wrażeniami.
    • Gość: dawi Re: Hotel Desert Rose... IP: *.stat.gov.pl 15.02.06, 17:51
      czy w tym hotelu lepsze pokoje sa w bungalowach czy w budynku hotelowym?
    • Gość: koma Re: Hotel Desert Rose... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 16:40
      O której zaczyna się obiadokolacja w Desert Rose?
      Słyszałam żę dopiero o 20.00. To trochę póżno.
      A śniadania?
      • pc_maniac Jeszcze raz apeluję- rozmawiajcie na forum HOTELE! 17.02.06, 18:12
        Jeszcze raz apeluję o zadawanie pytań związanych z tym hotelem na forum EGIPT-
        HOTELE.
        Każda informacja, która znajdzie się tutaj niestety po dość krótkim czasie jest
        już nieosiągalna dla nowych forumowiczów, gdyż wątki spadają w lawinowym tempie
        na dalsze strony.
        Zaś forum HOTELE jest odwiedzane przez dużo większą ilość internautów niż forum
        Egipt, gdyż wpisanie nazwy hotelu w wyszukiwarkach, w zdecydowanej części
        kierują właśnie na forum HOTELE, a nie tutaj.

Naprawdę szkoda by tak istotne informacje o hotelach poprostu się marnowały.

Z góry dziękuję.
        • Gość: Gocha jadę w lipcu do Desert Rose IP: *.vlan.euronet.net.pl 04.03.06, 19:00
          słyszałam że niezły jest ten hotel, ale jakie są rozrywki wieczorne to ważne!!!
          • Gość: gocha Re: jadę w lipcu do Desert Rose IP: *.vlan.euronet.net.pl 04.03.06, 19:02
            słyszałam, że jest bardzo drogo i trzeba zabrać sporo dolców czy to prawda?
            • pc_maniac Re: jadę w lipcu do Desert Rose 04.03.06, 19:55
              Prawda jest taka, że pomimo próśb by rozmawiać o tym hotelu na forum HOTELE, Ty
              złośliwie dyskutujesz tutaj sama ze sobą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka