blondynka 07.06.06, 22:04 Wybieram się 22.07 na dwa tygodnie do tego hotelu. Czy ktoś coś wie na jego temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cle_oo Re: Aqua Blue Resort Hurghada 08.06.06, 11:15 narazie nic nie wiem, mam zamiar spędzić tam 2 tygodnie i dobrze się bawić, po powrocie, a będzie to 24 czerwca opiszę swoje wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chuda Re: Aqua Blue Resort Hurghada IP: *.pekao.com.pl 08.06.06, 11:26 Ja też się tam wybieram w II połowie sierpnia. Jak dotychczas opinie są bardzo pozytywne. To nowy Hotel działa dopiero drugi sezon. Ostatnio, ktoś się wypowiadał, że zasługuje na pięć *, a dostał cztery * tylko ze względu na położenie w drugiej linii, czyli nie bezpośrednio przy plaży. Pozdrawiam i czekam na opinie po waszych powrotach, bo z tego co widzę jadę najpóżniej. Odpowiedz Link Zgłoś
amon-re Re: Aqua Blue Resort Hurghada 09.06.06, 23:42 My w parę dni po Tobie lecimy. Może się spotkamy na miejscu. Hasło rozpoznawcze ... Efka Marhefka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
amon-re Re: Aqua Blue Resort Hurghada 09.06.06, 23:51 derduch napisał: > O, znowu pijany! > Pijany będę tam - tu jestem trzeźwy. Tam też nie będę bardzo pijany bo dziecko będzie patrzyło ;-) Chociaż właśnie ze względu na młodą pierwszy stacjonarny urlop od paru lat - cięzko na trzeźwo będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Aqua Blue Resort Hurghada 10.06.06, 00:09 Mnie upija gra tych <autocenzura> pod wodza tego w <autocenzura><autocenzura> alkoholika. A Frankowski i Dudek w studio... Odpowiedz Link Zgłoś
amon-re Re: Aqua Blue Resort Hurghada 10.06.06, 00:11 derduch napisał: > Mnie upija gra tych <autocenzura> pod wodza tego w <autocenzura> > ;<autocenzura> > alkoholika. A Frankowski i Dudek w studio... Bo Ty taki uroczo naiwny wciąż jesteś .... i wierzysz że nagle zacznie być inaczej niż było. A KUKUŁA Z BĄKIEM KOLEGO :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chuda Re: Aqua Blue Resort Hurghada IP: *.pekao.com.pl 12.06.06, 13:24 Lecimy w trzy rodziny z dzieciakami w wieku od 8 do 13 lat z Biura Exim, a Wy Odpowiedz Link Zgłoś
amon-re Re: Aqua Blue Resort Hurghada 12.06.06, 16:52 A my z jedną Panną 3.5 letnią :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chuda Re: Aqua Blue Resort Hurghada IP: *.pekao.com.pl 13.06.06, 10:11 No to cóż do zobaczenia na miejscu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek_72 Re: Aqua Blue Resort Hurghada 21.06.06, 08:49 Hotel jest bardzo ładny, umieściłam jego opis na forum hotele ale został usunięty, nie wiem dlaczego:( Nowiutkie budynki, czyste, spore pokoje z indywidualną klimą, telewizorem, z dużą szafą, mała jest tylko łazienka ( z prysznicem). Na terenie hotelu jeden duży basen, jeden z ruchomymi falami i 5 mniejszych basenów, kilka barów, restauracja bardzo ładna, jedzenie urozmaicone ( no może z wyjątkiem śniadań, ale to tak samo jak w innych hotelach), bardzo ładna i duża recepcja. W nocy hotel jest świetnie oświetlony i wygląda dosłownie jak pałac. Jest tam amfiteatr, prawie codziennie organizują jakieś pokazy i zabawy tam. Są dobre animacje, aerobic w wodzie, piłka dla facetów, nauka tańca brzucha, bardzo dobrze zajmują się tam dziećmi. Są też oczywiście 4 niezłe w sumie zjeżdżalnie, a do parku wodnego gdzie wstęp jest płatny można dojechać w 2 minuty. Odległość od centrum to ok.20 km. Plaża jest wspólna z hotelem Albatros , trzeba dojść ok.700m albo można dojechać busem za darmo, na plaży leżaków nie brakuje, natomiast przy basenach tak i trzeba wstawać o 6 rano żeby leżaki zarezerwować bo potem nie ma już tam czego szukać, to taka mała wada. Bardzo ważne:trzeba mieć buty do chodzenia po rafie bo inaczeje bardzo ciężko jest wejść do morza, rafa mała ale jest co oglądać. Generalnie z pobytu wróciłam bardzo zadowolona i nawet rezydentka tam trafiła się bardzo miła.W razie kolejnych pytań chętnie pomogę, pozdarawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chuda Re: Aqua Blue Resort Hurghada IP: *.pekao.com.pl 21.06.06, 09:09 Mam jeszcze kilka pytań, jeżeli mogłabyś napisać parę zdań. 1. W jakim języku odbywają się animacje angielski czy niemiecki 2. Jakich narodowości są goście 3. Czy w hotelu jest dyskoteka 4. Czy ze stolikami podczas posiłków jest tak samo jak z leżakami na basenie 5. Czy w wersji all serwują dla dzieci lody 6. I które pokoje ewentualnie odradzasz, żebym wiedziała w razie czego jak rozmawiać na recepcji. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek_72 Re: Aqua Blue Resort Hurghada 21.06.06, 13:32 Z tego co pamiętam to animacje odbywały się przeważnie po niemiecku,ale wszędzie można porozumieć się po angielsku, chociaż wydaje mi się że były też jakieś animacje w języku angielskim. Goście to w większości Niemcy (dlatego te animacje w j.niemieckim), a Polaków było bardzo mało. Nie było dyskoteki, ale jak pisałam jest ten amfiteatr i tam się wszyscy gromadzą i naprawdę można czasem było się pośmiać. Stolików w restauracji jest sporo i zazwyczaj nie było absolutnie żadnych problemów, raz tylko musieliśmy czekać bo nie było nic wolnego. Kolacja jest chyba od 19 i wtedy idą wszyscy dlatego lepiej iść tak o 20. Są lody ale niestety tylko dla dzieci (szkoda), można je znaleźć w barze przy recepcji. Jeżeli chodzi o pokoje to hotel jest zupełnie nowy i wszystkie pokoje są niezniszczone, fajnie umeblowane, tylko różnią się widokiem z okna, ja miałam widok na pustynię, ale nie pojechałam tam po to żeby wyglądać przez okno i zupełnie mi to nie przeszkadzało, a miało też plusy, bo co prawda widok na basen jest ciekawszy ale za to muzyka gra do późnych godzin i nie da razdy usnąć, także dla dziecka to może być problem. Trzeba pamiętać o tych leżakach i koniecznie o butach na rafę i nie polecam tych które można kupić na miejscu i u nas tych tańszych za ok.40zł bo podeszwa w nich jest po prostu za miękka i tak naprawdę kiepsko chronią.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chuda Re: Aqua Blue Resort Hurghada IP: *.pekao.com.pl 21.06.06, 13:51 Serdecznie dziękuję za wszystkie informacje. My na szczęście jedziemy w trzy rodziny, więc w razie czego wystarczy nam nasze towarzystwo. Niestety zarówno my jak i nasze dzieci preferujemy język angielski. Jeżeli animacje będą po niemiecku to dzieciaki nie będą nic rozumieć, ale mówi się trudno. Jeszcze raz dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jessica Re: Aqua Blue Resort Hurghada IP: *.titi.sycomp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:57 witam serdecznie my wybieramy sie 24 ale do albatrosa tuz obok mam nadzieje ze sie spotkamy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chuda Re: Aqua Blue Resort Hurghada IP: *.pekao.com.pl 22.06.06, 08:48 Bardzo się cieszę, na pewno się spotkamy, podobno Polaków jest tam niewielu, głównie Niemcy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś