marta20021 12.07.06, 13:10 czy ktos byl na wycieczce fakultatywnej z alfa starem w wiosce nubijskiej , czy warto jechac, czy lepiej wybrac abu simbel Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szaga33 Re: wioska nubijska 12.07.06, 13:13 warto zobaczyć i to i to, ale jeżeli masz wybór, to zdecydowanie Abu Simbel!!!! Nie zapomnisz tego widoku. ;)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewano2 Re: wioska nubijska 12.07.06, 13:50 Zdecydowanie Abu Simbel! Ale wioska nubijska też jest super! Wielbłady, chaty nubijskie, niesamowite widoki, bajka! Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda73 Re: wioska nubijska 21.07.06, 18:47 Ja również polecam Abu Simbel. Proponuję wykupić wycieczką z lokalnego biura turystycznego, gdyż jest zdecydowanie taniej. My tak zrobiliśmy i z Aswanu płaciliśmy na osobę po 20E, zaś osoby z naszej grupy, które kupiły wycieczkę z polskiego biura podróży płaciły po 65$!!!!!!! za osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_sopot Re: wioska nubijska 12.07.06, 14:25 A ja byłam i tu i tu. Byłam na rejsie "Egipt w przekroju" i program był tak sprytnie skonstruowany,że byliśmy i w Abu-Simbel (koniecznie!!!) i w wiosce nubijskiej (też fajnie). Njlepsze z tej ostatniej były: rejs po Nilu feluką i przejażdżka na wielbłądach (dla chętnych, za dodatkową opłatą, ale warto!) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
cygareta1 Re: wioska nubijska 12.07.06, 15:00 A ile kosztuje wycieczka to Alu Simbel i ile to z Hurgady? Odpowiedz Link Zgłoś
ewano2 Re: wioska nubijska 12.07.06, 15:14 Ojej, z Hurghady to musi być masakra! Z Asuanu jedzie się ze 4 godziny w jedną stronę, a z Hurghady do Asuanu pewnie z 8 godzin! Odpowiedz Link Zgłoś
karolinach3 Re: wioska nubijska 12.07.06, 15:20 No z Hurghady to faktycznie wycieczka raczej dla zapaleńców i będzie kosztowała bardzo słono (o ile ktokolwiek się podejmie organizacji). Abu raczej jako wycieczka fakultatywna z Asuanu funkcjonuje. A z Hurgady musisz liczyć łącznie jakieś 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś