Dodaj do ulubionych

wioska nubijska

12.07.06, 13:10
czy ktos byl na wycieczce fakultatywnej z alfa starem w wiosce nubijskiej ,
czy warto jechac, czy lepiej wybrac abu simbel
Obserwuj wątek
    • szaga33 Re: wioska nubijska 12.07.06, 13:13
      warto zobaczyć i to i to, ale jeżeli masz wybór, to zdecydowanie Abu Simbel!!!!
      Nie zapomnisz tego widoku. ;)) Pozdrawiam
    • ewano2 Re: wioska nubijska 12.07.06, 13:50
      Zdecydowanie Abu Simbel! Ale wioska nubijska też jest super! Wielbłady, chaty
      nubijskie, niesamowite widoki, bajka!
      • jagoda73 Re: wioska nubijska 21.07.06, 18:47
        Ja również polecam Abu Simbel. Proponuję wykupić wycieczką z lokalnego biura
        turystycznego, gdyż jest zdecydowanie taniej. My tak zrobiliśmy i z Aswanu
        płaciliśmy na osobę po 20E, zaś osoby z naszej grupy, które kupiły wycieczkę z
        polskiego biura podróży płaciły po 65$!!!!!!! za osobę.
    • anna_sopot Re: wioska nubijska 12.07.06, 14:25
      A ja byłam i tu i tu. Byłam na rejsie "Egipt w przekroju" i program był tak
      sprytnie skonstruowany,że byliśmy i w Abu-Simbel (koniecznie!!!) i w wiosce
      nubijskiej (też fajnie). Njlepsze z tej ostatniej były: rejs po Nilu feluką i
      przejażdżka na wielbłądach (dla chętnych, za dodatkową opłatą, ale warto!)
      pozdrawiam!
      • cygareta1 Re: wioska nubijska 12.07.06, 15:00
        A ile kosztuje wycieczka to Alu Simbel i ile to z Hurgady?
        • ewano2 Re: wioska nubijska 12.07.06, 15:14
          Ojej, z Hurghady to musi być masakra! Z Asuanu jedzie się ze 4 godziny w jedną
          stronę, a z Hurghady do Asuanu pewnie z 8 godzin!
        • karolinach3 Re: wioska nubijska 12.07.06, 15:20
          No z Hurghady to faktycznie wycieczka raczej dla zapaleńców i będzie kosztowała
          bardzo słono (o ile ktokolwiek się podejmie organizacji). Abu raczej jako
          wycieczka fakultatywna z Asuanu funkcjonuje. A z Hurgady musisz liczyć łącznie
          jakieś 2 dni.
          • marta20021 Re: wioska nubijska 12.07.06, 19:07
            dziekuje wszystkim za pomoc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka