Dodaj do ulubionych

7+7 Triada Egipt Jordania Syria

28.07.06, 12:00
Mam pytanie, ponieważ czegoś nie rozumiem. Poważnie rozważam możliwości
wyjazdu (...pomimo zawieruchy na bliskim wsch.)na 7+7 Egipt Jordania Syria z
Triady.
Na forum czytam, że podczas części objazdowej mieliście wycieczkę
fakultatywną nad M. Martwe. Tymczasem dzwoniłam do biura Triady i oni
twierdzą, że M. Martwe jest tylko podczas Egipt + Izrael, podczas imprezy
Egipt Jordania Syria – nie ma M. Martwego!! Czy ktoś był na takim objeździe
mógłby wyjaśnić o co w tym wszystkim chodzi? Jak sądzę to pewnie podczas
wolnego czasu pilot coś takiego zorganizował, ale jak można mieć pewność, że
innym razem również to zrobi, skoro nie ma tego w programie i w Ammanie nie
ma czasu wolnego! A tak w ogóle to jakiś bezsens, że nie ma tego w programie,
ktoś napisał, że to tak samo jak być w Asuanie i nie pojechać do Abu Simbel,
ja zgadzam się z tym!
Obserwuj wątek
    • annie2003 Re: 7+7 Triada Egipt Jordania Syria 28.07.06, 12:32
      a to dziwne, gdyż dziś załatwiałam ostatnie sprawy z Triadą przed wyjazdem w
      przyszłym tygodniu i przy okazji podpytałam o tę kwestię. i otrzymałam
      potwierdzenie, że taki fakultet będzie miał miejsce, ale kiedy dokładnie i za
      ile, to powie nam już pilot podczas pierwszego spotkania. trzeba wrócić do
      poprzedniego wątku na temat tego kierunku, tam Brygidka dokładnie opisywała ten
      wyjazd i ja z pewnością z tego skorzystam, mimo iż to będzie już moje drugie
      spotkanie z Morzem Martwym :)
      • sylbow Re: 7+7 Triada Egipt Jordania Syria 28.07.06, 15:12
        Wiem, czytałam ale dzwoniłam do 3 biur w różnych miastach i usłyszałam taką
        samą odp. - nie ma takiej wycieczki! To przez te upały, nie orientują się?!
        Tyle osób pisało, że byli więc musi być, ale w razie czego gdyby jednak nie
        odbyła się, to biuro jest kryte bo nie mają tego nawet w programie.
        A tak abstrahując, w jednym miejscu „dowiedziałam się”, że pewnie jest podczas
        pobytu!!! Podczas pobytu w…Egipcie? A wcześniej obok M. Martwego przejeżdzamy.
        Paranoja!
        • brygidka05 Re: 7+7 Triada Egipt Jordania Syria 28.07.06, 21:36
          Przed swoim wyjazdem ani w katalogu Triady ani w programie objazdu (który otrzymaliśmy od pilotki tuż po wyruszeniu z Nuweiby) nie znalazłam żadnej informacji o ewentualnym fakultecie nad Morze Martwe. Jedyną przewidzianą wycieczką fakultatywną była ta do Palmiry w Syrii.
          Fakultet nad Morze Martwe był propozycją oferowaną od naszej pilotki, a to wszyscy przyjęliśmy z dużym entuzjazmem. Widok z góry Nebo to tylko przedsmak. Zawsze jest lepiej osobiście doświadczyć, jak rewelacyjnie można unosić się w niezwykle zasolonej wodzie oraz pozwolić sobie na odrobinę luksusu w postaci maseczki z błotka na całym ciele.

Jeżeli taka propozycja nie wyjdzie od pilota (jak zauważyłam z ostatnich postów, grupę Triady obsługuje już ktoś inny niż to było u mnie), po prostu sami wyjdźcie z taką inicjatywą - w końcu to pilot jest dla turystów, a nie odwrotnie.

Kompletnym absurdem jest pomysł fakultetu podczas pobytu. To strata czasu, który można spożytkować na inne wycieczki, a ponadto znacznie wyższy koszt (porównajmy odległość z Ammanu do MM a odległość z Sharmu do MM). Chyba rzeczywiście te wysokie temperatury działają na niektórych otumaniająco ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka