Dodaj do ulubionych

stroje w hotelu

31.07.06, 15:38
Mam pytanie odnośnie ubioru do kolacji. Czy panowie muszą mieć długie spodnie? A panie? Czy to zależy od standardu hotelu? Będę wdzięczna za informacje. Tytuł taki co prawda znalazłam na "ABC Forum Egipt" ale pod nim zupełnie inny temat antytalentów językowych.
Obserwuj wątek
    • cairo7 Re: stroje w hotelu 31.07.06, 15:41
      Nie wszędzie muszą.Dużo zależy od standardu hotelu,reszta od własnego
      samopoczucia.Od 4* w górę raczej wymagane długie spodnie do kolacji.
      • xsandrax Re: stroje w hotelu 01.08.06, 14:41
        moim zdaniem wystarczy schludny ubiór.
        mnie np drażniły osoby przychodzące np na lunch w strojach kąpielowych.
        a elegancki ubiór nie jest wymagany, w końcu to wakacje. ;)
        • agulabis Re: stroje w hotelu 02.08.06, 12:34
          W Sea Gull'u (****) i w Grand Azur Horizon (*****) turyści ubieraja się dosyć
          swobodnie ale schludnie. Szorty (u pań i panów) nikogo nie gorszyły. Nie
          zauważyłam aby goście jedli posiłki w strojach kąpielowych.
          • sebcioo Re: stroje w hotelu 02.08.06, 12:56
            > W Sea Gull'u (****) i w Grand Azur Horizon (*****) turyści ubieraja się dosyć
            > swobodnie ale schludnie. Szorty (u pań i panów) nikogo nie gorszyły. Nie
            > zauważyłam aby goście jedli posiłki w strojach kąpielowych.
            W Solymar Sharming Inn niestety tak bylo bardzo czesto i w miare uplywu czasu
            pojawialy sie coraz wieksze i w coraz bardziej widocznych miejscach kartki przy
            wejsciu odnosnie stroju jaki ma byc w restauracji. Tzn: zeby nie bylo odkrytych
            stop, bikini, "przykrotkich" bluzeczek itp
            • sebcioo Re: stroje w hotelu 02.08.06, 12:57
              SSI to ****
            • egipt-hotele Re: stroje w hotelu 02.08.06, 13:08
              sebcioo napisał:
              pojawialy sie coraz wieksze i w coraz bardziej widocznych miejscach kartki przy
              > wejsciu odnosnie stroju jaki ma byc w restauracji. Tzn: zeby nie bylo
              odkrytych
              > stop,

żeby nie było odkrytych stóp? Czyli, że nawet najbardziej eleganckie sandałki
              na cieniutkie paseczki też odpadają:((( Prawdę mówiąc, a bywałam w wielu
              hotelach nie tylko w Egipcie, również 4 i 5* ale po raz pierwszy spotykam sie z
              nakazem chodzenia na kolację w zakrytych butach...
              • cent-urion Re: stroje w hotelu 02.08.06, 18:16
                Bylem w Egipcie w 2 hotelach 5* i mysleze ze nawet przyjscie w slipach na
                kolacje by nikogo nie wzruszlo.To nie sa top hotele konferencyjne etc. jest
                tam watacha roznej masci turystow na wakacjach i nikt nikogo tam do niczego nie
                zmusza.
                • aziza_kama Re: stroje w hotelu 02.08.06, 19:11
                  cent-urion napisała:

> Bylem w Egipcie w 2 hotelach 5* i mysleze ze nawet przyjscie w slipach na
                  > kolacje by nikogo nie wzruszlo.

A ja byłam świadkiem, jak kilka razy wyproszono z restauracji podczas lunchu
                  panie w bikini plus chusta na biodrach i panów tylko w spodenkach plażowych,
                  pomimo, że restauracja była przy samej plaży a hotel zaledwie 4*. I myślę, że
                  słusznie. Jestem osobiście przeciwna chodzeniu na posiłki do restauracji
                  hotelowej w strojach kąpielowych, nie tylko na kolację. Jednak z tym zakazem
                  sandałków czy czegoś takiego to albo jakieś przegięcie, albo autor postu czegoś
                  nie zrozumiał.
                  Poza tym, w większości hoteli w pokojach są przecież wyłozone hotelowe foldery
                  i informatory, w których jest m. in. mowa o strojach obowiązujących w
                  restauracjach. Jeśli chodzi o hotele turystyczne, a o takich tu mowa, to na
                  ogół zakaz dotyczy chodzenia na posiłki w strojach kąpielowych choć czasem jest
                  także zapis, że panowie muszą wkładać na kolację długie spodnie. Nie
                  spotkałam natomiast żadnych zakazów co do ubioru kobiet (poza kostiumami
                  plazowymi rzecz jasna)
    • wojtek37k Re: stroje w hotelu 02.08.06, 19:07
      Jest to uzależnione od standardu hotelu , w wielu ( lecz nie wszystkich )
      biurach podróży w katalogu jest informacja na ten temat , umieszczona przy
      opisie hotelu i w tym wypadku brak informacji typu : przy kolacji wymagany
      strój formalny , czy też poprostu wymagane długie spodnie u panów , jest
      jednoznaczne z tolerowaniem braku takowych w tym hotelu .
      Pozdrawiam Wojtek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka