Dodaj do ulubionych

gwiazdki w hotelach

08.11.06, 20:44
Witam
Mam takie nietypowe pytanie do tych którzy byli w hotelach w Egipcie.
Czytałam wiele razy, że trzeba uważać na to, do jakiego hotelu sie jest
zakwaterowanym, bowiem BP czasami po przyjeździe kierują do hotelu o * niższą
niż wczesniej opłacony. Chciałabym sie uniknąć takiej wpadki, tym bardziej że
przylot mam w nocy. Czy na hotelu, lub w recepcji są oznakowania ile gwiazdek
ma dany hotel? czy tez muszę mieć jakiś katalog przy sobie i sprawdzać w
opisie?
Obserwuj wątek
    • konstancja15 Re: gwiazdki w hotelach 08.11.06, 22:54
      Myślę, że to zalezy z jakim biurem jedziesz. Z tymi sprawdzonymi nie ma żadnych
      wpadek.Ja przynajmniej nie miałam.Często jest tak, że biura, zauważ, dodają
      swoją opinię na temat standardu hotelu. I tu mozna sie pomylić, tzn. jest to
      subiektywna opinia danego biura, nie zawsze mająca związek z realnym
      standardem.A raczej z tym, że zależy im żeby dany hotel się
      sprzedawał.Osławiona Faarana club ma np. wg Alfastar 4+(moim zdaniem 3+) podczs
      gdy sąsiedni Iberotel ma tylko 4 ( zasługuje na tyle a raczej więcej).Niektóre
      hotele lubią się poprostu chwalić swoimi gwiazdkami... Ale raczej wtedy kiedy
      jest to 5.No i wtedy nie masz wątpliwości!!! Gwiazdki są widoczne z daleka!!!
    • ana.ania18 Re: gwiazdki w hotelach 11.06.18, 19:02
      Ja uważam, ze gwiazdka gwiazdce nie jest równa. Np. hotel 4 gwiazdkowy w Grecji moim zdaniem nie ma się co równac takiemu 2-3 gwiazdkowemu w Polsce ale oczywiście nie każdemu. Zależy jak się trafi. Polecam artykuł na blogu o gwiadkach w hotelu :) www.realshopaholic.pl/2017/02/co-oznaczaja-gwiazdki-w-hotelach.html
    • radosny_hemoroidek Re: gwiazdki w hotelach 11.06.18, 19:26
      Należy kierować się przede wszystkim opiniami o danym hotelu, lokalizacją. Ilość gwiazdek to kwestia wtórna.
      Przykład: W Marsa Alam przy jednej zatoce leżą obok siebie dwa hotele, Pensee i Utopia. Oba mają tyle samo gwiazdek, cztery.
      Pierwszy - to syf i malaria, bardzo zniszczony hotel i ciągle śmierdzi, bo zieleń jest podlewana ściekami z kanalizacji. Żarcie też bardzo słabe. Za płotem jest Utopia - inny świat, bardzo dobrze prowadzony przez egipską rodzinę czterogwiazdkowy hotel. Czyściutko, jedzenie fantastyczne w dużym wyborze i aż się nie chce wracać. Różnica w cenie - to ok. 500 zł za 2 tygodnie.
      • radosny_hemoroidek Re: gwiazdki w hotelach 11.06.18, 22:09
        Jestem naprawdę ciekaw, czemu Moderacja usunęła moje własne uzupełnienie do powyższego posta, że najlepiej przejrzeć sobie opinie na trip adv isorze....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka