martacicho 01.03.07, 20:55 Właśnie sie zastanawiam jakie podają w hotelach wyżywienie ..europejskie czy typowo regionalne-egpiskie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl Re: wyżywienie egipskie czy polskie??? 01.03.07, 21:19 to sie zdecyduj:polskie, europejskie czy egipskie? Kuchnia miedzynarodowa najczesciej jest serwowana. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: wyżywienie egipskie czy polskie 01.03.07, 21:22 Takie jak w każdym hotelu basenu morza śródziemnego. Ogólnie breja bez smaku i przypraw. Jak chcesz dobrze pojeść to tylko w lokalnych restauracjach. Naprawdę warto bo kuchnia arabska jest świetna tylko żarcie hotelowe nie ma z nią nic wspólnego. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
hary333 Re: wyżywienie egipskie czy polskie 01.03.07, 21:27 Polski żołądek i Egipskie restauracje - nie wiem czy ktoś przeżyłby tydzień? Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: hary333 01.03.07, 23:16 ale watroba juz nie ta co ???? od odkazania ma sie rozumiec:) :P ewa Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: cameltravel 02.03.07, 10:12 Z pewnością masz rację. W końcu prawie 2 lata w All-u zrobiło swoje no i ten rum z colą na okrągło. Ale nie jest tak zle. Niedługo wracam na stare śmieci :) Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: cameltravel 02.03.07, 10:32 Może wypijemy butle razem w HRG za tydzień? A może coś z Polski Ci potrzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: wyżywienie egipskie czy polskie 02.03.07, 12:14 "Polski żołądek i Egipskie restauracje - nie wiem czy ktoś przeżyłby tydzień?" Jak narazie chyba jeszcze żyję :)))) A przynajmniej wiem jak smakuje prawdziwe jedzenie a nie ta papka serwowana w wiekszosci hoteli. Bez porównania Odpowiedz Link Zgłoś
asoltysiak Re: wyżywienie egipskie czy polskie 02.03.07, 10:24 Witam, uważam że tylko egipskie :) jest pyszne, aromatyczne, super doprawione......inne:) Byłam na początku lutego i jadłam tylko na mieście mimo wykupionej opcjii All nic mi nie było i nie jest a dodam że alko nie spożywam :) Jeśli chodzi o hotele - to absolutnie nie ma możliwości spróbować jak smakuje egipskie jedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: wyżywienie egipskie czy polskie 02.03.07, 12:03 A jakie potrawy polecacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: wyżywienie egipskie czy polskie 02.03.07, 13:00 Whiski :-) Kiedy lecisz w końcu? Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: wyżywienie egipskie czy polskie 02.03.07, 13:32 10 marca . Na zdrowie, ale nie wiem gdzie można tą co kaca robi kupić Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: wyżywienie egipskie czy polskie 02.03.07, 13:42 No to złapiemy się w HRG i z zakupami wytłumaczę :-) Jak będziesz miał ochotę oczywiście. Służę również pomocą w utylizacji zakupionych alkoholi . Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: wyżywienie egipskie czy polskie 02.03.07, 15:00 a ty kiedy i gzie ( hotel ) . Co do utylizacji przez ciebie mojego ... czyżbyś też był z Poznania ???? Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: wyżywienie egipskie czy polskie 02.03.07, 15:05 9 marca Dana Beach. A z Krainy Podziemnej Pomarańczy nie jestem, zaoferowałem tylko pomoc, żebyś nie musiał tak wielkiej ilości toksyn wchłaniać. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: wyżywienie egipskie czy polskie 02.03.07, 15:33 Dzięki za pomoc ja z Pyrlandii , więc co moje to moje , a co twoje to moje. Najpierw jadę po nilu a potem jak wiesz fortuna 3 . zaprosić to się dam . z całą taką nieśmialością. A co z tą kuchnią arabską ??? Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: wyżywienie egipskie czy polskie 04.03.07, 15:07 Czy nikt nie poda nazw potraw arabskich ??? piszecie o nich bez konkretów . Gdzie i za ile ?? jakie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
madziaa20 Re: wyżywienie egipskie czy polskie 02.03.07, 22:43 Co do jedzenia w hotelach to zależy co Ci smakuje, w większości przypadków to jedzenie arabskie - niedoprawiane pod turystów, zaś te europejskie (np.a'la włoskie) również nie za bardzo ma się do śródziemnomorskiego, najlepiej samemu doprawiać... Znam takich co jadali w Mc Donald bo uważali, że tam prawdziwe żarcie...bllleeee... Codziennie sporo warzyw, prawie codziennie coś z ryby i kurczaka oraz innych bliżej nieokreślonych gatunków mięs...jak pytasz to śmieją się i mówią, że to z camela... - mnie to odpowiadało... Mam koleżankę z Syrii, która jak zrobi kuskus to przez tydzień nie można oddychać...w hotelu tego nie masz... Odpowiedz Link Zgłoś
martacicho Re: wyżywienie egipskie czy polskie 03.03.07, 17:44 ok widzę,że poradzę sobie w Egipcie.. Odpowiedz Link Zgłoś