Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Desert Rose

04.06.07, 20:32
Tydzień temu wróciłam z Desert Rose z Triadą. Bez jednej wpadki wszystko było
super. Hotel bardzo rozległy a jednocześnie kameralny, jedzonko pyszne,
chociaż spotkaliśmy parę, która "gdyby nie spagetti to umarlibyśmy z głodu" -
wstyd!
Obserwuj wątek
    • amoonika Re: Wróciłam z Desert Rose 04.06.07, 20:49
      Jade za miesiac z rodzina i znajomymmi - jestem ciekawa ktore numery pokoi to
      pawilony najblizej zatoki okraglej i czy daleko stamtad do jadalni? Czy
      jadalnia jest na zewnatrz czy w srodku? Czy bylo duzo ludzi i szukanie stolika
      wolnego? Czy napoje nalewa sie samemu czy kelner przynosi? Czy mialas problemy
      z zoladkiem "zemsta.." (:O)))? Czy w pokojach sa balkony i mozna tam wysuszyc
      jakies male pranko? No i jak podobala Ci sie rafa przy hotelu? Dziekuje i
      pozdrawiam!
      • kiper.sc Re: Wróciłam z Desert Rose 05.06.07, 20:46
        Nie wszystkie pokoje mają balkony. Nam się akurat taki trafił, ale nie było z
        tym problemu, ponieważ do późna siedzieliśmy w barze lub na sziszy. Nasz pokój
        miał trzy łóżka, ale to tylko dlatego, że przez pomyłkę zamieniliśmy pokoje z
        inną rodziną. Pokoje bez balkonów są większe o balkon, w tym miejscu stoi
        trzecie łóżko. W każdym pawilonie jest osiem takich pokoi. Pawilony najbliżej
        zatoki mają nr 800 ale są droższe i skłądają się z dwóch pokoi - sypialni i
        stołowego. Linki do prania znajdują się w łązience w części z prysznicem,
        wyciąga się je ze ściany. Klimatyzacja sterowana ręcznie, działa bezbłędnie.
        Ręczniki i pościel bielusieńkie. Zemsty typowej nie miałam, jak tylko zaczęły
        się skurcze żołądka zaczęłam brać antinal i przeszło, obyło się bez skutków
        ubocznych. Zemsta ominęła także mojego męża i była to dla nas niespodzianka,
        ponieważ gdziekolwiek jesteśmy wszystko go łapie. W maju nie było problemów z
        miejscami w restauracji i wolnymi leżakami, ba nawet w basenie olimpijskim
        czasami nikt nie pływał. pozdrawiam i życzę tak udanego urlopu jak nasz.
        • amoonika Re: Wróciłam z Desert Rose 06.06.07, 10:04
          Bardzo dziekuje za informacje! Juz nie moge sie doczekac wyjazdu!!!
    • hussy2 Re: Wróciłam z Desert Rose 04.06.07, 20:56
      To super,ja też lecę 15-ego czerwca na dwa tygodnie do tego hotelu i też z
      Triadą.A co do tych od spaghetti,to walnięci są wszędzie.Pozdrawiam
      serdecznie!!!
    • bobo1964 Re: Wróciłam z Desert Rose 04.06.07, 21:32
      Witam serdecznie.
      nie wiem czy zapamiętałem wszystkie pytania do poprzednika ale w miarę powrotu
      pokladów pamięci postaram się odpowiedzieć.Bylem z rodziną w tym hotelu w lipcu
      2006roku z Triadą . Pokoje przy zatoce to 800..., jedzonko super (pomimo wersji
      HB). Dla mnie to nie problem bo i tak bardzo dobrze sobie wyglądam.Posiłki
      można zjeść w środku lub na tarasie. Zemsty brak - recepta Doktora Derducha.
      Rafa martwa ale zawsze jest dużo rybek, które uwielbiają jeść bułeczki.Balkony
      we wszystkich pokojach ( na pranie i trzy osoby chociaż ciasno
      wystarczy).Ogólnie teren bardzo rozległy i ładnie utrzymany.
      Pozdrowienia bobo1964
      • kamilek145 Re: Wróciłam z Desert Rose 05.06.07, 15:23
        mogł bym prosic o pare fotek i skrot Waszych wyjazdow na mail
        k.komorowski5@wp.pl

Dziekuje :)
        jade do tego hotelu 4 sierpnia :)
    • siulka0 Re: Wróciłam z Desert Rose 17.06.07, 12:56
      witam my takze sie zastanawiamy sie nad wuborem tego hotelu pod koniec sierpnia .Tyle ze wykupujemy pobyt 7+7 wiec tylko tydzien spedzimy w tym hotelu.Choc przynzam ze pprzejrzalam niezbyt ladne fotki co do tego hotelu www.holidaycheck.pl/hotel.php?ch=ub&hid=8625&bilderProSeite=9&sortierungSpalte=1&sortierungRichtung=desc&einschraenkung=0&seite=2
      to jest link wiec kto chce niech sobie zobaczy. My wybieramy sie w 8 osob oczywiscie mamy po 20pare lat wiec zalezy nam na rozrywce.wiec zastanawiam sie czy ten hotel jest dostosowany dla kazdego czy raczej dla rodzin z dziecmi.
      • magdusiaibogdan Re: Wróciłam z Desert Rose 24.06.07, 22:35
        Witajcie. Wybieramy sie do tego hotelu we wrześniu. Czy możecie coś napisać o
        plaży hotelowej? czy jest szansa na ładną rafę i kolorowe rybki przy tym hotelu.
        pozdrawiamy. Magda i Bogdan
        • jacek.siurek1 Re: Wróciłam z Desert Rose 27.06.07, 23:48
          Byłem na 7+7 z Triadą w ub roku. Hotel super choć trochę daleko od miasta. W
          hotelu czysto, jedzenie monotonne ale smaczne i dużo. W pobliżu hotelu pasaż
          handlowy i mnóstwo knajp z tanim piwem choć najtańsze jest w mieście. Trzeba się
          targować o cenę dojazdu za każdym razem jest inna. Rafka przy hotelu marna i
          podczas odpływu bardzo przydają się butki do łażenia po ostrych skałkach od
          strony morza. Od strony hotelu jest bezpieczna i dość głęboka zatoka. Dla dzieci
          są animacje i dużo dobrze przygotowanych miejsc do zabawy. Nie korzystaliśmy z
          nurkowania organizowanego przez Triadę lecz sami znaleźliśmy chłopaka który
          wszystko załatwił. Jego adres to salah60046@yahoo.com - chłopak sprawdzony /zna
          angielski i niemiecki/ my "z nim" dużą paczką 2 razy płynęliśmy na rafki
          /obsługa nieco chaotyczna, ale mieli polskojęzycznego opiekuna, nurkowie z
          wieloletnim stażem i uprawnieniami do organizowania szkoleń podst./ , znajomi
          byli na safari i też byli zadowoleni. Salah jest pośrednikiem i zorganizuje wam
          wszystko - choć jak wszystko w Egipcie na standarcie lokalnym podaję także jego
          tel (+2) 0103871758 Jak ktoś ma inne pytania odpowiem w miarę możliwosci.
      • kiper.sc Re: Wróciłam z Desert Rose 25.06.07, 18:13
        Myślę, ze będziecie bardzo zadowoleni. Piękne baseny, słońce, szaleństwa w
        dyskotece zrekompensują niektóre fotki. Zawsze można się do czegoś przyczepić,
        jak ktoś chce to coś znajdzie. My wróciliśmy bardzo zadowoleni i mąż już chciał
        wracać tam w sierpniu.
        • ddb2 zdjecia z Desert Rose 25.06.07, 19:52
          Oto kilka fotek z tego hotelu.
          picasaweb.google.pl/goga04waw/HURGADA
          • pc_maniac Re: zdjecia z Desert Rose 26.06.07, 08:57
            Tutaj forumowicze zamieszczają relacje z tego hotelu:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8443851

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka