Dodaj do ulubionych

LTI Tropicana Grand Azure??

26.07.07, 15:17
Cały czas usiłujemy znaleźć hotel w sharm na wrzesień. W sharm juz raz
bylismy, teraz szukamy czegoś na podróż poslubną. Juz myslałam że wybierzemy
Grand Plaza Resort, ale pojawiło sie sporo negatywnych opinii.

Zależy nam na opcji all, hotel koniecznie przy plaży, z pomostem (rafa!).
Rozważam własnie LTI - czy to dobry wybór? Czy może inne w tej cenie byłyby
lepsze?
Bardzo prosze o radę.
Obserwuj wątek
    • spamer_no_1 Re: LTI Tropicana Grand Azure?? 26.07.07, 15:26
      Tu masz wszystko i trochę więcej napisane ;-)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8515426&a=29039419
      Czego jak czego ale pomostu Ci nie zabraknie - z 600 metrów, plus od jego końca
      150-200 do krańca rafy. Ale rafa piękna i niezniszczona (przynajmniej 2 lata
      temu)

• suziliu Re: LTI Tropicana Grand Azure?? 26.07.07, 16:13
        Dziekuję bardzo. No tak, jak to mówią, wyszukiwarka nie gryzie, nie popisałam
        się :)
        • p_to_the_max Re: LTI Tropicana Grand Azure?? 27.07.07, 14:46
          Hej,
          Ja interesowałem się LTI oraz Grand Plaza Resort. Również będzie to nasza
          podróż poślubna. Zdecydowałem się na Grand Plaza Resort. Wtedy nie było jeszcze
          tych negatywnych opinii ale mailowałem z człowiekiem, który tam był w czerwcu z
          rodzina i mu się bardzo podobało. Później rozmawiałem z Panią, której opinia
          była zła. Podczas rozmowy okazało się jednak, że GPR jest bardzo ok. Problemem
          jest tylko obsługa, która bez bakszyszu jest ospała :-)). Hotel bajkowy, rafa
          cudna itp. Z LTI jest tak, że jest więcej opinii ale pośród nich są również
          bardzo negatywne. Nie zmienia to jednak faktu, że LTI jest ok i ma bardziej
          rozbudowany all in. Prawda jest taka, że jak wybierzesz Grand Plaza Resort i
          przeznaczysz część budżetu na restauracje tematyczne oraz napiwki dla obsługi
          to będziecie traktowani jak król i królowa, a wyjazd uda się super. W LTI
          równie będzie super ale tu będziecie musieli tylko ponosić koszty bakszyszu.
          Bez tego w jednym i drugim hotelu będziesz narzekała na obsługę.

Pozdr
          • trevally Re: LTI Tropicana Grand Azure?? 27.07.07, 14:55
            Dwa lata temu obsługa w LTI była bardzo dobra i nienachalna w kwestii
            bakszyszu. Podstawowe przewagi LTI nad Grand Plazą to dostępność napoi w szkle
            i butelkach (w GP tylko plastikowe kubki), darmowe restauracje tematyczne
            (bardzo fajne, kameralne, w orientalnej mini pokaz tańca brzucha do kotleta ;-
            ) ), dużo lepsze baseny, darmowy lobby bar, bary czynne dłużej, animacja
            międzynarodowa a nie wyłącznie włoska, darmowa siłownia i jakies tam jeszcze
            drobiazgi z których nie korzystaliśmy (fryzjer czy masaż raz w trakcie pobytu,
            nie pamiętam).
    • trevally Re: LTI Tropicana Grand Azure?? 27.07.07, 15:03
      Acha, i co dość ważne ze względu na lokalizację tych hoteli - darmowe busy z
      LTI do Naama Bay i Old Marketu co mniej wiecej 2 godziny (4€ od osoby w Grand
      Plaza). No ale GP jest sporo tańszy od LTI, więc nie ma co się dziwić że oferta
      uboższa
      • p_to_the_max Re: LTI Tropicana Grand Azure?? 27.07.07, 15:38
        Dokładnie, wydaje mi się, że hotele jeżeli chodzi o wygląd sa podobne, tzn
        piękne. Główna różnica to all in. LTI bardzo bogata - tu obejdzie się bez
        dopłaty, GPR uboższa - tu trzeba dopłacać. Pewnie jedna i druga opcja ma swoich
        zwolenników :-)
        • p_to_the_max Re: LTI Tropicana Grand Azure?? 28.07.07, 09:05
          I jeszcze jedno. Myślę, że różnica w all wynika również z narodowości gości. W
          LTI 70% to Rosjanie - tu w all musi być alkohol i wszystko inne, może być
          średniej jakości ale musi być :-), w GPR 90% to Włosi - oni słabego alkoholu w
          all by nie strawili dlatego ich opcja tego nie obejmuje. All z alkoholem jest
          praktycznie tylko dla Polaków i pozostałej garstki innych gości, czyli jest
          robiony na siłę dla wąskiej grupy. Z tego powodu jest uboższy i słabszy
          ilościowo od tego z LTI.

Proponuję też przeczytać najświeższe opinie na temat LTI na
          www.wakacje.pl/hotele/egipt/lti-grand-azur-2080.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka