andzia.pl 23.10.07, 11:26 0czy warto jechac do tego hotelu? opinie sa dosc pozytywne noi widz ez ecena tez? czy dojazd do plazy z dziecmi będize problemem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikani Re: Alf Leila Wa Leila warto? 23.10.07, 12:09 hotel jak najbardziej polecam byłam tam w zeszłym roku jesli chodzi o plaze nie ma problemu z dojazdem kursuje busik hotelowy chyba co 30 minut a spacerkiem tez nie jest daleko Odpowiedz Link Zgłoś
izabelle4 Re: Alf Leila Wa Leila warto? 23.10.07, 12:47 my jedziemy 4 stycznia na tydzień do tego hotelu prawdopodobnie w zimę jest podgrzewany basen czy to prawda....zbieram wszystkie ciekawostki o nim i proszę o zdjęcia mój adres izek3@buziaczek.pl ....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andzia.pl Re: Alf Leila Wa Leila warto? 23.10.07, 12:54 jaka najniższa cena jest mozliwa za 2 tyg? Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia-0 Re: Alf Leila Wa Leila warto? 23.10.07, 13:52 Witam! sam hotel godny polecenia,bylam tam w zeszlym roku,ale jak to zwykle bywa musza byc i minusy.Hotel jak juz wiesz w 2 lini brzegowej co nam sprawialo troche problemow,bo busik czasami nie jechal,a na piechotke w pelnym sloncu troche meczace.Plaza jak dla nas malo ciekawa,bylam 3 razy w Egipcie i to byla najbrzydsza plaza,ale jest piaszczysta wiec dla maluszkow ok.Kolejny minus tego hotelu to jedzenie ,nalezy uwazac co sie naklada na talerz,bo nie wszystko jest swieze,szczegolnie ryby w ubieglym roku juz sam zapach powalal.Sporo osob bedacych w tym samym terminie co ja zalapalo faraonke ja niestety rowniez.Na 3 pobyty w Egipcie tylko tam mi sie to przytrafilo.Jesli masz jakies pytania to napisz,chetnie odpowiem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
damiangeo Re: Alf Leila Wa Leila warto? 26.10.07, 06:48 Właśnie wróciłem tego hotelu(6 godz. temu :) ). Trafiłem do niego z rodziną przez przypadek, a raczej przez niedbalstwo biura Kopernik (jak i kilka innych osób). Na tym kończą się negatywne uwagi. Z hotelu jestem zadowolony. Pisanie o nieświeżym jedzeniu można w potraktować w kwestii wpadki. Wyżywienie jakie tu zastaliśmy zaskoczyło nawet osoby które nieraz już były w Egipcie. Wybór jest b. duży. Do plaży jest ok. 3km ale sprawę załatwia bezpłatny bus co ok 30min. Co do najbrzydszej plaży mhh. Ciekawe jaka była ta najładniejsza. Ta w Alf Leila Wa Leila jest długa i dość szeroka, jednym słowem ładniejsza niż w kilku 5* które widziałem. Na plaży bar z napojami i obiadem. Poprzedni post przypomina mi typowe narzekanie Polaków: gdzie nie pojedziemy - wszędzie czegoś się czepiamy. W hotelu jest dużo np. niemców co raczej nie świadczy o niskiej klasie hotelu, jednak 4* jakie podaje egipskie ministerstwo turystyki jest (jak zwykle) troche przesadzone. Co do zatrucia (zwanego przez niektórych klątwą faraona): warto po przyjeździe zaopatrzyć się tamtejszej aptece w Antinal(cena ok. 15funtów) i brać go w dawkach 2x dziennie 1 tabl. przez ok. 4 dni.(rada aptekarza). Jeśli mimo tego dopadnie was ta niemiła przypadłość, należy jak najszybciej kupić tabletki przeciw zatruciu(Streptoquin i Drotazid). Odpowiednio szybka reakcja z podaniem leku może skrócić objawy zatrucia do 0,5-1 dnia. Ja po zażyciu Antinalu miałem spokój, ale znajomi po zatruciu, wracali do zdrowia po podaniu Streptoquin i Drotazid. Na terenie hotelu jest apteka, ale nie polecam korzystania z niej ponieważ znajomi nie zauważyli, że aptekarz wydał trochę za mało reszty :(. Natomiast między hotelami Titanic Aquapark&Reasort i Albatros jest apteka w której aptekarz jest człowiekiem pomocnym i rzetelnym. Odpowiedz Link Zgłoś
damiangeo Re: Alf Leila Wa Leila warto? 26.10.07, 06:59 Mała poprawka: do plaży jest 1,5km, jak na zdjęciu poniżej: img138.imageshack.us/img138/4083/alfleilaxg4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
izabelle4 Re: Alf Leila Wa Leila warto? 26.10.07, 10:21 dzięki za miłe informacje Damian jeszcze jakbyś powiedział trochę w sprawie pokoju jaki był,nr ?trochę o animatorach ,ilu ich jest,jadą z nami panny 13 i 15 lat i proszą o odpowiedz....no i czy jest miejsce aby zapalić sziszę ...i z jakim biurem jechałeś bo my z exim ...może masz zdjęcia to przesłałbyś na mój adres izek3@buziaczek.pl....czekam na informację i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia-0 Re: Alf Leila Wa Leila warto? 02.11.07, 17:03 Damianie napisalam,ze naszym zdaniem plaza jest brzydka wiec daruj sobie ten sarkastyczny styl.Wnioskuje,ze nie miales okazji widziec naprawde ladnej plazy z krysztalowo czysta woda i piekna rafa.Ta plaza nie ucieszy osob ktore jada do Egiptu posnurkowac,bo nie ma czego podziwiac zupelny brak rafy.Co do hotelu nie mialam zastrzezen z wyjatkiem jedzenia,a raczej jego jakosci nie wyboru.Czytaj uwaznie,a potem sie wypowiadaj.Uwazasz,ze zazywanie Antinalu zapobiegawczo to dobry pomysl?niestety sie mylisz,a sam fakt,ze przyznales ze ludzie musieli sie leczyc sam swiadczy o problemie z jedzeniem w tym hotelu.W tym roku bylam w hotelu 4 gwiazdkowym i nikt nie chorowal na zemste faraona i inne problemy gastryczne zwiazane z zatruciami.Po to jest ta strona by dzielic sie uwagami i osoba zadajaca pytanie skorzysta lub nie z podanych rad,a twoje uszczypliwosci sa nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba78 Re: Alf Leila Wa Leila warto? 27.10.07, 12:00 a ja posyłam link do kilku fotek z tego hotelu, baseny sa bajka foto.onet.pl/fgvti,o0i0o46944gs,u.html Odpowiedz Link Zgłoś
izabelle4 Re: Alf Leila Wa Leila warto? 08.11.07, 19:54 kto ostatnio był w tym hotelu ,piszcie,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
egiptforum Re: Alf Leila Wa Leila warto? 09.11.07, 14:36 www.travelzone.pl/hotele/egipt/hurghada/alf-leila-wa-leila-fantasia-hotel.html Odpowiedz Link Zgłoś
viki0 Re: Alf Leila Wa Leila warto? 09.11.07, 20:51 Witam! Byłam w tym hoteleu w te wakacje pod koniec lipca - polecam jak najbardziej:) Hotel jest duży: ma parę basenów w tym jeden duży, posiłki jada się w różnych restauracjach. Obiekt przypomina baśniowy zamek: ładna kolorowa terakota na ziemi, fontanny z figurkami, duże wazy:) ogólnie ciepłe barwy i przyjemna atmosfera. Duzy wybór w jedzeniu: mnóstwo warzyw zapiekanych i surowych, desery, naleśniki itp. Klątwa faraona mnie nie dotknęła:) Jak dostaniesz kiepski pokój to zagadaj dyskretnie z recepcjonistą - ja za 10$ dostałam pokój superior:) Do plaży na piechotkę troche daleko szczególnie kiedy temperatura ok 50stC, ale jeżdzą busiki. Plaża dość ładna, z lewej strony mielizna którą możesz przejść z 20-30 metrów w morze a woda do kostek. Zaraz po zejściu z mielizny parę małych rafek koralowych z ciekawymi okazami rybek:) Ja miałam pewnego razu farta bo spotkałam opodal tych raf murzyna, który poprowadził nas dalej w morze gdzie mało ludzi pływa i tam pokazał nam przesliczną rafę z pięknymi i róznorodnymi stworzeniami - nie da się tego opisać:) potem próbowałam sama na nią drugi raz trafić ale woda była często wzburzona i bałam się ryzykować. Wspomnienia mam bardzo miłe. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
izabelle4 Re: zdjęcia 09.11.07, 22:30 dziękuje Ci Viki za informacje....my jedziemy tam w styczniu więc będzie chłodniej i taki spacer na plażę dobrze nam zrobi ....obejrzałam twoje zdjęcia ...są ładnie uchwycone i juz wiem że jest miejsce na palenie sziszy....jeszcze raz dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: zdjęcia 12.11.07, 11:11 mieszkalam przez 2 noce - a wlasciwie 1,5 ale hotel mnie pozytywnie zaskoczyl. mieszkalam w suicie - pokoj rewelacja zdjecia za kilka dni teren hotelu baaardzo fajny - jedzenie restauracja super.... polecam ! Ewa PS - zima plaza nie bedzie potrzebna - woda bedzie już chlodna a wiatry nieprzyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkoza1985 Re: A co z sejfem ?? 17.11.07, 18:30 Czy jest mozliwosc wykupienia sejfu i czy znajduje sie on w pokoju hotelowym - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: A co z sejfem ?? 18.11.07, 20:17 w pokoju nie było a w recepcji czy był - chyba był ale nie pamiętam bo ja nie zdażyłam luknąc - bardziej interesował mnie teren hotelu i atrakcje ... nie pomyslałam o sejfie ... a potem już do Aqua jechałam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda31-31 a co z aerobikiem i innymi cwiczeniami? 18.11.07, 21:49 mam pytanko-czy jest wtym hotelu aerobik i aqua aerobik? Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkoza1985 Re: Polecam !!! 30.11.07, 12:41 Wlasnie wrocilismy z krainy fantazji i jak najbardziej polecamy wraz z narzeczona hotel Alf leila Wa leila, szczerze i goraca. Duze ladne pokoje, mila obsluga ( zostawialismy codzienie banknot jednodolarowy sprzatajacemu i wszystko blyszczlo po naszym powrocie ), jedzenie w czterech restauracjach przepyszne i urozmaicone ( zadna zemsta nas nie dopadla ), co wieczor przedstawienia i animatorzy ktorzy wiedzieli jak zajac wolny czas. Busik na plaze co pol godziny i mozliwosc zjedzenia tam lunchu od 12:00 do 14:00 plus napoje, piwo i wino bardzo umilaly pobyt na przepieknej rozleglej plazy ( po prawej stronie plazy tuz kolo pomostu piekne rafy idealne do snoorklowania ). Cztery bary i nie duza odleglosc do Havana Club zajmowaly dlugie egipskie wieczory niemal calkowicie :D Z minusow to tylko dwa z szesciu basenow maja podgrzewana wode do reszty juz teraz nie dalo si e wejsc :( Najwiekszym jednak problemem w calym Egipcie sa turysci z Rosji, ktorym sto lat jeszcze brakuje do Europy i fakt ze wszystko jest nastawione na nich ( wycieczki po rusku, ich do bani muzyka i wszyscy mowia biegle po rosyjsku a po angielsku niekiedy slabo :/ ) Nie mozna miec niestety wszyskiego i sprawic aby Rosja zniknela z mapy swiata :D ( czesc z was po urlopie w Egipcie bedzie myslala podobnie ). Na sam koniec - uwazjacie na Casanove i jego sklepiki z perfumami w hotelu ( nie dajcie sie naciagnac jak my pierwszego dnia :) za 125 ml nie dawac wiecej jak 30 - 40 $ ) Wycieczki na Giftun i inne wyspy ze snoorklowaniem polecam wykupic z Osama ( kolo recepcji siedza caly czas przy stole z telewizorem, wychodzi to okolo 20 $ za wycieczke z ktorych to my bylismy zadowoleni ) I koniecznie pozdrowcie Fawzyego z baru Sindbad od Marcina i Malwiny, jesli bedziecie potrzebowali lokalnej pomocy w czym kolwiek to tylko do niego ( traficie na niego jak bedziecie chcieli zapalic szisze . Odpowiedz Link Zgłoś
izabelle4 Re: Polecam !!! 30.11.07, 20:08 SUPER!!!Cieszymy się że same pochwały o tym hotelu.. a że dwa baseny podgrzewane to i tak duzo wedlug innych hoteli :)Ilu jest animatorów?? JedziemY tam 4 StyczNia .. Na pewno pozdrowimy wszystkich... Jak przebiegał lot ?? (my lecimy z Eximem) jak macie jakieś zdjęcia to proszę prześlijcie nam na emaila ;p Izek3@buziaczek.pl Pozdrawiam :* Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkoza1985 Re: Polecam !!! 03.12.07, 18:32 Przepraszam bo niedysponuje w tygodniu za duza iloscia wolnego czasu, odezwe sie ponownie w weekend, a animatorow jest kilku - mysle zewystarczajaco i zaplecze dosc duze dla dzieci( place zabaw, chyba dwa budynki przeznaczone tylko i wylacznie dla nich ) jesli o to chodzi ;> Odpowiedz Link Zgłoś
izabelle4 Re: Polecam !!! 07.12.07, 19:25 może są jakieś nowe wieści o tym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
moniakoko a centrum 13.12.07, 06:47 czy daleko jest z tego hotelu do jakiegoś centrum i czym najlepiej się tam dostać Odpowiedz Link Zgłoś
mikani Re: a centrum 13.12.07, 09:06 do centrum jest daleko bo hotel jest prawie na końcu hurgady ale nie ma najmniejszego problemu dostania się tam busem lub taksówka zazwyczaj stoją pod hotelem ale zawsze mozna dojśc do drogi i cos zatrzymac Odpowiedz Link Zgłoś