Gość: iza IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 21.09.03, 15:15 Witam, prosze o info od osób, które były w Egipcie w grudniu. Interesuja mnie informacje na temat pogody, temperatur, jak jest z woda czy mozna się kapac w morzu o tej porze? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pc_maniac Re: Egipt w grudniu? 21.09.03, 15:33 Na tej stronie masz szczegółową pogodę w Egipcie. WYstaczy, że podasz interesujący Cię termin (np. grudzień 2002r.) i sprawdzić jakie w tym okresie panują warunki pogodowe. www.wunderground.com/global/stations/62463.html Ogólnie w grudniu Egipcjanie się nie kąpią i nie opalają, za zimno. Temp. ok. 23 st. C. a wody 18-19 nie zachęca ich do plażowania :o) Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Egipt w grudniu? 21.09.03, 16:38 Podobno temperatura wody jest wyższa niż podałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Egipt w grudniu? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 21.09.03, 17:17 ja gdy byłam w styczniu opalałam się i pływałam w morzu ale po wyjsciu z wody jest raczej chlodno (przez wiatr)dlatego w zime spedzialm wiekszość czasu na basenie (oczywiscie odkrytym) pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Egipt w grudniu? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.09.03, 18:50 też wybieram się w grudniu (na Święta) do Egiptu. Z informacji jakie do tej pory uzyskałam ( w tym od dziewczyny, która mieszka tam na stale), to temp. wody ok.21 stopni (czyli jak Bałtyk w najcieplejszym regionie latem w Polsce) powietrza od 20-35 st. Ja też liczę, że będę mogła się kąpać i opalać:) Minusem jest to, że wcześnie robi się ciemno. I wieczory są podobno dośc chłodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: altius Re: Egipt w grudniu? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.03, 19:09 mam dobra promocje na Egipt w grudniu (tylko wyjazd 05.12.03 i caly listopad). All inclusive w Menaville w Safadze kosztuje 2100 zl za 2 tygodnie + ok. 250 zl za oplaty lotniskowe, NW i wize. Warunkiem jest wykupienie wycieczki do konca wrzesnia. Menaville ma dobra opinie - sama wybieram sie tam na wakacje w pazdzierniku. W tym okresie mozna tez wykupic rejs po Nilu - 3 noce/4 dni za 99 $. Gdyby interesowaly Cie szczegoly napisz: it@altius.pl Odpowiedz Link Zgłoś
beduinka Re: Egipt w grudniu? 17.10.03, 23:14 Gość portalu: iza napisał(a): > Witam, prosze o info od osób, które były w Egipcie w grudniu. Interesuja mnie > informacje na temat pogody, temperatur, jak jest z woda czy mozna się kapac w > morzu o tej porze? dziekuje czas w grudniu sprzyja zwiedzaniu...nie ma wtedy upałów, które by nas męczyły... a pływac też się da...gorszy jest moment wyjścia z wody... ja w grudniu (na święta Bożego Narodzenia) byłam 3 lata temu i lecę też (inshaalah) w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś