Dodaj do ulubionych

Egipt w grudniu?

IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 21.09.03, 15:15
Witam, prosze o info od osób, które były w Egipcie w grudniu. Interesuja mnie
informacje na temat pogody, temperatur, jak jest z woda czy mozna się kapac w
morzu o tej porze? dziekuje
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Egipt w grudniu? 21.09.03, 15:33
      Na tej stronie masz szczegółową pogodę w Egipcie. WYstaczy, że podasz
      interesujący Cię termin (np. grudzień 2002r.) i sprawdzić jakie w tym okresie
      panują warunki pogodowe.
      www.wunderground.com/global/stations/62463.html
      Ogólnie w grudniu Egipcjanie się nie kąpią i nie opalają, za zimno. Temp. ok.
      23 st. C. a wody 18-19 nie zachęca ich do plażowania :o)
    • pc_maniac Re: Egipt w grudniu? 21.09.03, 16:38
      Podobno temperatura wody jest wyższa niż podałem.
    • Gość: Magda Re: Egipt w grudniu? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 21.09.03, 17:17
      ja gdy byłam w styczniu opalałam się i pływałam w morzu ale po wyjsciu z wody
      jest raczej chlodno (przez wiatr)dlatego w zime spedzialm wiekszość czasu na
      basenie (oczywiscie odkrytym)

pozdrawiam
      Magda
    • Gość: marta Re: Egipt w grudniu? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.09.03, 18:50
      też wybieram się w grudniu (na Święta) do Egiptu. Z informacji jakie do tej
      pory uzyskałam ( w tym od dziewczyny, która mieszka tam na stale), to temp.
      wody ok.21 stopni (czyli jak Bałtyk w najcieplejszym regionie latem w Polsce)
      powietrza od 20-35 st. Ja też liczę, że będę mogła się kąpać i opalać:)
      Minusem jest to, że wcześnie robi się ciemno. I wieczory są podobno dośc
      chłodne.
    • Gość: altius Re: Egipt w grudniu? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.03, 19:09
      mam dobra promocje na Egipt w grudniu (tylko wyjazd 05.12.03 i caly listopad).
      All inclusive w Menaville w Safadze kosztuje 2100 zl za 2 tygodnie + ok. 250
      zl za oplaty lotniskowe, NW i wize. Warunkiem jest wykupienie wycieczki do
      konca wrzesnia. Menaville ma dobra opinie - sama wybieram sie tam na wakacje w
      pazdzierniku. W tym okresie mozna tez wykupic rejs po Nilu - 3 noce/4 dni za 99
      $. Gdyby interesowaly Cie szczegoly napisz: it@altius.pl
    • beduinka Re: Egipt w grudniu? 17.10.03, 23:14
      Gość portalu: iza napisał(a):

> Witam, prosze o info od osób, które były w Egipcie w grudniu. Interesuja mnie
      > informacje na temat pogody, temperatur, jak jest z woda czy mozna się kapac w
      > morzu o tej porze? dziekuje

czas w grudniu sprzyja zwiedzaniu...nie ma wtedy upałów, które by nas męczyły...
      a pływac też się da...gorszy jest moment wyjścia z wody...
      ja w grudniu (na święta Bożego Narodzenia) byłam 3 lata temu i lecę też
      (inshaalah) w tym roku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka