kiper.sc 11.07.08, 09:02 Jaki hotel lepszy Arena Inn, czy Panorama Bungalows? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
egipt-meg Re: El Gouna 11.07.08, 14:40 w czerwcu byłam w Arenie Inn-jest to niewielki hotel-i w tym cały urok ,można spokojnie wypocząć.Jedzenie było bardzo dobre- urozmaicone,obsługa hotelowa bardzo miła-dużo ludzi z obsł.hotelowej zna j.polski.Znajomi byliw w Panoramie i po wymianie zdań na temat tych hoteli wyszło że W Arenie jest lepiej.Życze dobrego wyboru i miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
thelook Re: El Gouna 11.07.08, 19:21 Byłam i tu, i tu. JEsli w panoramie macie bungalow - to jest fajnie, bo zupelnie inaczej niz w hotelu.Ale ogolnie - wole Arene. Jest bardziej europejska, czystsza, obsługa sie bardziej stara, jedzenie dobre, pokoje czyste (choc troche surowo urządzone) i basen niewielki. Ale stawiałabym 70 do 30 dla Areny. Odpowiedz Link Zgłoś
kiper.sc Re: El Gouna 12.07.08, 13:48 Dziękuję bardzo za wypowiedzi, tak więc klamka zapadła - jedziemy do Areny. Wylatujemy 6 sierpnia, może ktoś z nami? Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-meg Re: El Gouna 12.07.08, 14:15 witaj.dobry wybór!życze miłego wypoczynku.aaa czy wiesz o tym ,że na kolacje -mężczyzni obowiązkowo w długich spodniach(no...takich conajmiej do łydki-nie kródsze) Odpowiedz Link Zgłoś
kiper.sc Re: El Gouna 12.07.08, 18:07 Tak, słyszałam, mam nadzieję, że mąż sie nie ugotuje! Cieszę sie że zobaczymy El Gounę, w ubiegłym roku byliśmy w Desert Rose i było fajnie, teraz to nasza druga podróż do Egiptu - nie widzieliśmy jeszcze Kairu. Czy pamiętasz może czy jest wycieczka z przewodnikiem po Hurgadzie? I gdzie dokładnie jest ten sklep wolnocłowy, oraz czy można wejść bez problemu do inne go hotelu, aby pooglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-meg Re: El Gouna 12.07.08, 20:03 ja byłam w Egipcie z biurem podr.triada i po Hurghadzie naszym przewodnikiem była nasza rezydentka,a że pani Kasia -nasza rezydentka mówiła tylko to co z kartki przeczytała tak że nic ciekawego sie nie dowiedzieliśmy,o ile wiem do Hurgady z wycieczką jadą rezydenci(przynajmiej tak jest w Triadzie),co do sklepu wolnocłowego to byliśmy tylko na lotnisku.Do innych hoteli można wejść bez problemu-my oglądaliśmy różne hotele w El Gunie. Odpowiedz Link Zgłoś
leets Re: El Gouna 13.07.08, 12:23 Witam Ja wraz z mężem i parą przyjaciół lecimy 28 sierpnia do Ocean View. Jak szperałam trochę po necie, to wyczytałam,że na El Gounie jest sklep wolnocłowy w porcie. Więc jesli Hurghadę już znasz a interesuje Cię tylko sklep,to nie ma potrzeby wykupować citi tour po Hurgadzie. Zaznaczam,że nie jestem pewna czy tak jest. Może odezwie się ktoś i nam podpowie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sebastianll Re: El Gouna 13.07.08, 20:02 Przy samej marinie jest sklep wolnocłowy na pewno są kosmetyki ale nie pamiętam czy jest też alkohol a samej El Gouny pozazdrościć Odpowiedz Link Zgłoś
leets Re: El Gouna 14.07.08, 16:32 Dzieki za podpowiedź. Ja też się cieszę na El Gounę, choć lecimy tam pierwszy raz. To mój drugi raz w Egipcie. Pierwsza była Hurghada. Teraz już tylko dni odliczam do wymarzonego uropu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
neurkrzysztof Re: El Gouna 18.07.08, 01:01 Z olbrzymią satysfakcją przeczytałem wskazówki i cieszę się, że przypadkiem dokonałem dobrego wyboru. Lecę 29.08 do Arena Inn w El Gounie ( z Triadą)- po raz pierwszy w Egipcie. Też nie mogę już się doczekać urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
kiper.sc Re: El Gouna 18.07.08, 20:49 My jedziemy tydzień po Tobie, także na pewno spotkamy się w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
joovie Re: El Gouna 07.08.08, 15:46 29.08 z Warszawy, do zobaczenia na miejscu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karima0206 Re: El Gouna 12.08.08, 08:36 Witam, Również wybieram się w podobnym terminie 30.08.2008 ale do hotelu Rihana inn , oile wiem to w el Gounie jest sklep wolnocłowy. Będziemy w jednym kompleksie wiec może sie spotkamy:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
erdee Re: El Gouna 12.08.08, 20:44 Wróciłem 2 tygodnie temu z Arena Inn - potwierdzam poprzednie informacje, zdecydowanie polecam ten hotel. Czyste pokoje, bardzo miła obsługa, dobre jedzenie (duża różnorodność). Miejscowość bardzo fajna, zupełnie inna niż Hurghada. Dużo zieleni. Praktycznie nikt nie zaczepia nachalnie turystów. Sklep wolnocłowy jest w Abu Tig Marina (10 minut jazdy od hotelu Arena Inn motorową rikszą - płatność 10 funtów egipskich - czyli niecałe 2 USD za 2 osoby w jedną stronę - można też dogadać się z kierowcą busiku z hotelu). Odpowiedz Link Zgłoś
liloo7 Re: El Gouna 14.08.08, 20:04 Nie ma potrzeby sie z nikim dogadywać - transport tani w EG odbywa sie Toktokami lub Tuktukami - 8 funtów egipskich za kurs Tuktukiem i 5 funtów eg. za osobę Toktokiem czyli przy 2 lub 3 osobach Tuktuk a przy 1 osobie Tok tok Odpowiedz Link Zgłoś
jagna0025 Re: El Gouna 26.08.08, 10:19 właśnie wróciłam z hotelu Panorama w EG i było naprawdę super. Z czysty sumieniem mogę polecić. Pokoje duże i wygodne tylko łazienki trochę zaniedbane, ale w klapkach pod prysznicem można przeżyć. Jedzenie smaczne, różnorodne /ziemniaki w mundurkach- palce lizać/, fajny basen przy nim barek. Ogólnie El Gouna niezwykle przyjazna i sypatyczna, wieczore można sobie z przyjemnością pospacerować po centrum- DownTown. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-meg Re: El Gouna 26.08.08, 16:37 WITAM.JA W EL GUNIE BYŁAM W CZERWCU I TEŻ BARDZO....BARDZO...MIŁO WSPOMINAM TO MIEJSCE.BYŁO SUPER :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiper.sc Re: El Gouna 26.08.08, 18:46 A ja już wróciłam z Arena Inn - szkoda!!! Było suuuuuuuuuuuuuper. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
neurkrzysztof Re: El Gouna 14.09.08, 14:07 A ja wróciłem wczoraj z El Gouny. Rzeczywiście było super. Wszystkie opinie o Arena Inn całkowicie sie potwierdziły. I już tęsknię za wieczornym Downtown. Odpowiedz Link Zgłoś