Dodaj do ulubionych

Megawish 17.10

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 16:40
Jedziemy do Megawish 17 października słyszałam o różnym poziomie pokoi może
ktoś był i mi doradzi?
Pozdrawiam Aśka
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Megawish 17.10 IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.10.03, 18:46
      Hej! Ja bylam w Megawischu. 2 tygodnie temu wrocilam. Mielismy domek nr.100.
      Bardzo dobre warunki.Lodowka,czajnik,kuchenka w drugim pomieszczeniu. Bylismy u
      znajomych ktorzy mieli nr.465 w drugiej czesci hotelu niczym tak za bardzo
      pokoje nie roznily sie.A z jakiego biura jedziesz ?
    • Gość: Kaktus Re: Megawish 17.10 IP: *.knurowski.net 11.10.03, 11:41
      Wróciłem wczoraj, pokoik zajebioza na 5+ :-))) nawet mam 30 sekundowy filmik ;-)
    • zdzisek99 Re: Megawish 17.10 11.10.03, 14:50
      Polecam lekturę:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=7829275&a=8319496
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8151869&a=8311351
      Ogólnie odradzam - choć można na pewno trafić gorzej niż do Magawish'a.
      • Gość: Martinez Re: Megawish 17.10 IP: *.chello.pl 11.10.03, 18:24
        Witam serdecznie.Faktycznie w Magawishu jest różny standard pokoi.Jest to
        spowodowane tym, iż hotel został wybudowany 30 lat temu i wtedy zostały mu
        nadane 4 gwiazdki.W Egipcie nie ma tak jak w Polsce obowiązku potwierdzania
        standardu hotelu co 3 lata. Mogę tylko zapewnić, że część hotelu zwana Lotus
        jest najnowsza i warunki są tam rewelacyjne (pokoje 400 -> )Są to apartamenty
        składające się z saloniku z sofą, stolikiem, krzesłami. Solonik jest z aneksem
        kuchennym zaopatrzonym w lodówkę, czajnik bezprzewodowy, naczynia, sztućce oraz
        mikrofalówkę. Jest też duża łazienka oraz osobne wejście do sypialni. Pokoje są
        codziennie gruntownie sprzątane (wystarczy położyć na łóżku 1 L.E.)obsługa też
        myje naczynia w aneksie kuchennym i codziennie zmieniane są ręczniki. Jedzenie
        jest świetne - szwedzki stół śniadaniowy jest codziennie ten sam (ale wybór
        jest wielki) a obiadokolacje są codziennie inne.Hotel ma dużą plażę i dwa
        baseny (wszędzie ręczniki i leżaki gratis) woda w basenach jest cały czas w
        obiegu a baseny są codziennie sprzątane. Jest bogaty program animacyjny i wiele
        miejsca do spędzania aktywnie czasu (boisko do koszykówki, boisko do piłki
        nożnej przy plaży, boisko do siatkówki, boisko do squash`a, minigolf, dart,
        bilard, siłownia, sauna, aerobik na plaży, waterpolo itd.).Dojazd busem do
        centrum Hurghady zajmuje około 10-15 minut i kosztuje 2 L.E. za osobę. Busy
        stoją non stop pod hotelem.Na terenie hotelu jest kilka knajpek (Fantasy Bar,
        Cave Bar) ale ceny w nich są dość zaporowe (Piwo 16 L.E. - dla porównania w
        mieście 6 L.E.).Ogólnie na hotel narzekają tylko Ci, co dostali pokoje w
        bungalowach w starej części hotelu.
    • Gość: Photon Re: Megawish 17.10 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 19:13
      powiem ci tyle, stosunkowo zły wyboor hotelu
      tenze lezy sobie na odludziu, kawal drogi do centrum
      pozatym podobno, bo nie widzialem a byli tam moi znajomi z tego samego turnusu,
      pokoje beznadziejne ale to oni juz opisza jak wrooca dzis w nocy
      w kazdym razie podobno ja w ambasadorze *** mialem lepsze pokoje nisz megawish
      • Gość: Kaktus Re: Megawish 17.10 IP: *.knurowski.net 11.10.03, 23:50
        > powiem ci tyle, stosunkowo zły wyboor hotelu
        > tenze lezy sobie na odludziu, kawal drogi do centrum

a w czym problem z tym odludziem ??? to że z Ambasadora można do centum
        zajechać za funta a z Megawish za dwa ??? przecież to jakiś 65-70 groszy
        różnicy ... to ma byż ten zły wybór hotelu ... bo jakoś nie bardzo rozumię sens
        Twojej wypowiedzi :-( Ja osobiście uważam, że pokoiki i obsługa są na medal
        jedyne co było nieprzyzwoite to cena piwa, a i z tym sobie można dać radę :-)))
        • Gość: Tom Re: Megawish 17.10 IP: *.radio.lublin.pl 12.10.03, 10:47

Hej Kaktus, najwyraźniej byliśmy w tym samym czasie w Magawishu. :)

Później skrobnę nieco więcej o hotelu. Teraz jedno. Odludzie (czyli odległość
          od Sakkali) jest ogromnym plusem tego hotelu. Cicho, bez klaksonów itp. A
          dojazd faktycznie 3-4 LE od dwóch osób, kilka minut, wszędzie, do knajpy,
          dyskoteki, o każdej porze dnia i nocy. Więc to, że nie jest w centrum, jest
          plusem, a nie minusem.

A drugi plus? Im dalej od centrum, tym hotele mają większy teren i większą
          prywatną plażę (chociaż nie wszystkie, np. w Long Beach podobna mała plaża).
          Tutaj w Megamisiu (różnie podają - 1,5-2 km) plaża super (część taka sobie,
          płytko nawet 150 m od brzegu i sporo kamyczków i muszelek - druga część rewelka
          z niedużą rafą przy brzegu).

Pokoje? Byliśmy nockę w bungalu i potem w Lotusie. Jak ktoś myśli, że 4**** są
          takie same jak w dobrych hotelach np. w Hiszpanii, to może się zdziwić. Ale
          ogólnie nawet w bungalu było przyzwoicie. A w Lotusie bardzo dobrze. Żarcie
          super, ze,sta nas nie dopadła, baseny duże dwa - lotus pool rewelacja.

Pozdr.
          V&T (tomba33@poczta.onet.pl)
          • Gość: Kaktus Re: Megawish 17.10 IP: *.knurowski.net 12.10.03, 15:35
            nic dodać nic ująć :-)))
    • Gość: żaba Re: Megawish 17.10 IP: *.chello.pl 13.10.03, 11:52
      witam cię photon turnus powrócił jeżeli chodzi o ten hotel może i sam teren
      jest ok ale pokoje jak na hotel**** trzeba wiele sobie wyobrazić a niektórych
      rzeczy a właściwie zwierząt niewidzieć (typu mrówki , karaluch) jak zobaczyłam
      swój pokoj byłam załamamna (a dodam że dojazd z lotniska do hotelu z cudowną
      rezydentką panią M. mońkowską zajoł nam tylko cztery godziny ) ten chwalony
      aneks kuchenny to waląca się szafeczka kuchenna rozwalająca się szafa dywanik
      syfiasty jakby wielbłąd naniego narobił a klimatyzacja chodziła jak czołg
      jaszcze na makstymalnych obrotach jakoś tam było ale jak na noc chcieliśmy
      zmniejszyc zaczeła wydawać dziwne dzwięki posiłek o godzinie 22 był już zimny
      i niedobry obrusy na stołach jakby ze dwa tygodnie niezmiane powiem krótko
      jestem szczesliwa że spędziłam tam tylko jeden dzień i dwie noce a po rejsie
      udało nam się zmienić hotel ( do tego drógiego dotarliśmy o 24 a minmo to
      czekali na nas z gorącym poiłkiem) a jeszcze jedno owszem pokoje są
      różnicowane w megasyfie ale grópą znajomych dokonaliśmy porównania naszych
      pokoi i o zgrozo okazało się że ja trafiłam naprawde na dobry
      pokój pozdrawiam
      • zdzisek99 Re: Megawish 17.10 13.10.03, 12:27
        Właśnie :) skądś ja to znam. Nie wiem kto dostaje pokoje w lotusie - z tego co
        słyszałem to tam mieszkają ludzie z opcją ALL INCLUSIVE. Reszta dostaje
        bungalowy i najczęściej wpychają te o najgorszym możliwym standardzie. Czasem
        udaje się coś wymienić. Jedzenie nieszczególne choć po powrocie z rejsu wydaje
        się duzo lepsze :)
        My jak zobaczyliśmy swój pokój to usiedliśmy i zapłakaliśmy. Tego się nie da
        opisać - to trzeba zobaczyć. Miłych wakacji.
        P.S.1 weź sobie papier i od razu pisz do rezydenta reklamację.
        P.S.2 od razu zgłaszaj w recepcji wszystkie uszkodzenia w pokoju (w
        szczególności rozpadające się piloty TV) - jak tego nie zrobisz a sprzątający
        zauważy to obciążą Cię kosztami 100$ - a w większości pokojów piloty się
        rozpadają.
        • Gość: Kaktus Re: Megawish 17.10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 12:51
          zdzisek99 napisał:

> Właśnie :) skądś ja to znam. Nie wiem kto dostaje pokoje w lotusie - z tego
          co
          > słyszałem to tam mieszkają ludzie z opcją ALL INCLUSIVE.

Źle szłyszałeś bo jakimś cudem tam mieszkałem a nie miałem ALIN. Trafiłem tam
          bez dodatkowych próśb, gratyfikacji itp. i tak samo cała część grupy która
          miała 4****. Nikt nie został poszkodowany i na ponad 50 osób nikt się nie
          skarżył.
          • zdzisek99 Re: Megawish 17.10 13.10.03, 20:23
            No to miałeś szczęście - jak ja byłem ostatnio to ani jeden polak w lotusie
            nie mieszkał (pytałem w recepcji i ludzi z grupy). W lotusie mieszkali wtedy
            sami niemcy, francuzi i włosi. Liczenie na to, że jak się pojedzie do
            magawish'a i trafi się do lotusa wydaje mi się jednak mało prawdopodobne.
            Trzeba więc nastawić się na to co opisuje większość bywalców słynnych już
            bungalowów.
            • Gość: Martinez Re: Megawish 17.10 IP: *.chello.pl 13.10.03, 20:34
              Cała wycieczka z Triady 7+7(wyjazd 19.09 i 20.09) mieszkała w Lotusie i
              wszystko dzięki fajnej rezydentce Dominice.Było rewelacyjnie.
      • pc_maniac Magawish różne opinie ?! 14.10.03, 21:18
        Jeśli macie inne opinie o hotelu Magawish niż wpisane w dziale Egipt - HOTELE
        to wpiszcie tam swoje spostrzeżenia. Niech forumowicze będą mieli skalę
        porównawczą różnych opinii.
        Ten wątek zaś kiedyś przeminie i następni potencjalni turyści nawet go nie
        odnajdą w zalewie innych tematów.
    • Gość: doc7777 Re: Megawish 17.10 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.03, 23:01
      Witam! Czytając niektóre wypowiedzi, odnoszę wrażenie, że dwa tygodnie temu
      wróciłem z hotelu o innej nazwie niż Magawish. Miałem wraz z rodziną All
      Inclusive i mieszkałem w czystym, przyjemnym i zadbanym bungalowie nr 225, a
      nie w Lotusie. Obsługa miła, nie rozpieszczana napiwkami - dostali na koniec
      pobytu. Przez całą dobę dyskretnie obecna ochrona na terenie hotelu. Na basenie
      bliżej plaży serdeczny Mahmud, który szalał wprost za naszymi dzieciakami.
      Jedzenie może i bez szału (cyklicznie powtarzające się menu), ale bez zarzutu.
      Sprawnie działająca klima w jadalni, CZYSTO, przyjemnie. Jak komuś za cicho, to
      może wybrać sobie "rewelacyjne" hotele w centrum Hurghady, z plażą o długości
      rzutu kamieniem i natłokiem ciał. A my może po prostu nie mieliśmy pecha, jak
      niektórzy... Pozdrawiam i życzę udanego pobytu w Egipcie (nawet, jeśli to nie
      będzie Magawish)!
    • Gość: Rafał Re: Megawish 17.10 IP: *.citicorp.com 14.10.03, 17:42
      Polecam centrum nurkowe Colona w hotelu Magawish - jest dość drogie (kurs OWD kosztuje 300 EUR), ale naprawde warto wyłożyć te pieniądze - instruktorzy są
      profesjonalni i bardzo dbają o kursantów. Mam porównanie z innym centrum, które brało tylko 285 USD, ale było beznadziejne i im nie zapłaciłem. A swoją drogą to
      pozdrówcie instruktorów, a szczególnie Dorotę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka