Dodaj do ulubionych

Wakacyjnie- egipt (itaka)

24.04.09, 10:42
Witam,
pewnie nie tylko mi zamarzył się egipt a z tego co wiem jest to kierunek szalenie popularny więc tym bardziej jest to dla mnie zachęta. Więc od czego warto zacząć, który region najlepiej będzie wybrać? przeglądałam ofertę Itaka a tu kuszące Marsa el alam, Sharm el sheikh, Hurghada że poważnie ciężko mi będzie samej podjąć decyzję dlatego proszę o pomóc, może byliście z tym biurem?

Wakacyjny szał planowania wakacji uważam za rozpoczęty! :)
Obserwuj wątek
    • anuulka Re: Wakacyjnie- egipt (itaka) 24.04.09, 10:55
      Wakacyjny szal planowania rozpoczal sie w grudniu ub.r.

Ja bym Ci polacala Hurghade. Mniej "sztuczna" niz Sharm, tansza,
      rownie daleko do Kairu jak i Luksoru ;))
    • jeff1965 Re: Wakacyjnie- egipt (itaka) 24.04.09, 11:00
      > Wakacyjny szał planowania wakacji uważam za rozpoczęty! :)

No to chyba trochę zaspałaś ,tutaj są ludzie którzy planowanie rozpoczęli już w
      listopadzie. Ja sam zamawiałem w styczniu. Co do wyboru regionu musisz podać co
      Cię interesuje (zwiedzanie, nurkowanie, leniuchowanie).
    • miriam_73 Re: Wakacyjnie- egipt (itaka) 24.04.09, 12:09
      ??? Dopiero otwierać sezon? Teraz to już "po ptokach" i first minutes ;-) Ja mam
      wszystko zaplanowane od listopada/grudnia 2008 :)))

Co do Itaki - nie pomogę, gdyż byłam z nimi tylko na objazdówce w Toskanii (było
      bardzo OK).
      • bogna71 Re: Wakacyjnie- egipt (itaka) 24.04.09, 13:23
        Itaka mi podpadła, bo tydzień przed wylotem zmienili mi i termin wylotu (z 9.00
        rano na 23.45 dzień wcześniej) i hotel, który w grudniu sobie zarezerwowałam
        (wylot był w maju).
        Po przylocie nad ranem do hotelu (po całej nocy w samolocie, bo mieliśmy jeszcze
        nieplanowane wcześniej międzylądowanie w Poznaniu z wysiadaniem z samolotu)
        okazało się, ze nasze pokoje nie są dla nas przygotowane i kwitliśmy w recepcji
        od 8 rano do ok. 13 - byliśmy z dzieckiem i Rodzicami, było to dosyć męczące.....
        Chociaż biorąc pod uwagę, że część biur stawia turystów przed faktem dokonanym i
        o zmianie hotelu powiadamia ich dopiero na lotnisku w Egipcie, to powinnam być
        wdzięczna Itace, że dała mi jeszcze możliwość wyboru nowego hotelu;))))
        Ale ja z nimi już raczej nie pojadę, w tym roku testuję Alfa Star:)
        • ka.siulka Re: Wakacyjnie- egipt (itaka) 24.04.09, 14:07
          Szał planowania trwa u mnie przez calutki rok ~ wiem jak to jest i dlatego popieram fakt, że Egipt cieszy się ogromną popularnością także nie ma więcej co gdybać tylko pora zadziałać w tym kierunku. Z moich osobistych doświadczeń i spostrzeżeń polecam Sharm El Sheikh w którym byłam właśnie z Itaką, biurem do którego nie mam zbytnich uwag, na moich wczasach wykazali się wzorową organizacją więc rzeczywiście radzę wybrać coś u nich (bogata oferta jest tu dużym ułatwieniem) to jak jeszcze jakieś wątpliwości? Egipt to cudowna pogoda, piękne rafy a tym samym genialny wypoczynek
    • andrzejtx Re: Wakacyjnie- egipt (itaka) 27.04.09, 11:51
      Z Itaką byłem w Sharm, a konkretnie w hotelu Amarante, który bardzo
      polecam.
      fotoforum.gazeta.pl/u/andrzejtx.html
      Wczasy były jak najbardziej udane.Jedynym, co mogę zarzucić Itace,
      jest to, że dla tego biura jesteśmy klientami do chwili wymeldowania
      z hotelu.Potem nawet gdy lot jest wielokrotnie przekładany i
      wylatujemy w końcu następnego dnia przed południem - Itaka ma nas
      gdzieś i jesteśmy zdani wyłącznie na siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka