engela_engela 12.05.09, 17:06 Będe ze znajomymi w Egipcie i wiadomo na niejednej wycieczce, mam dylemat czy wypada zaproponować komus na kim mi zależy (Egipcjanin) taką wycieczkę ? - chciałam mu zrobić prezent. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rubio.3 Re: co o tym myslicie 12.05.09, 17:21 nie sądzę żeby miał jakiś problem w przyjęciu takiego prezentu, chyba że się będzie bał , że w innym autobusie spotka inne narzeczone na tej samej wycieczce Odpowiedz Link Zgłoś
anja.4 Re: co o tym myslicie 13.05.09, 16:22 A ja myśle ze nie będzie zadowolony z takiego prezentu. Moze powiinaś sprawdzic czy nie potrzebuje czegoś wartościowego np telefonu Zapytaj Odpowiedz Link Zgłoś
saretta Re: co o tym myslicie 13.05.09, 21:16 a najlepiej to jeszcze zrób mu prezent w postaci wycieczki do Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
engela_engela Re: co o tym myslicie 13.05.09, 23:01 Do polskich facetów też tak krytycznie jesteście nastawione..ależ są tacy och i ech , i nigdy im nie robicie prezentów .Dlaczego to co tu w Polsce ,od polskich facetów ,o polskich facetach bez zająknięcia jest normalnie odbierane , odbierane jest jako be i fe w stosunku do Egipcjan... Odpowiedz Link Zgłoś
missmalinka Re: co o tym myslicie 14.05.09, 07:13 engela zgadzam sie z toba co do opnini jake wystawiaja tu panie naszym farainom ale z dugiej strony prosze cie pomysl troszke jezeli ty jedziesz do egiptu i jest tam chlopak na ktorym ci zallezy zapropnuj mu te wycieczke ale nie plac za niego w koncu ty przyjechalas do jego kraju i on powinien cie na takie wycieczki zabierac ty bedziesz go oprpwadzac po polsce jezeli cie odwiedzi, ta wycieczka na ktora chcesz go zabrac niech bedzie nie prezentem a niespodzianka integracyjna nie dawaj zadnemu facetowi zadnych prezentow no chyba ze wycieczke organizujecie ty i przyjaciele i kosztuje was tylko bezyna to owszem zapros go to ok w innym przypadku zaproponuj ale odrazu powiedz ze kosztuje to tyle i tyle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zla_wiedzma Re: co o tym myslicie 14.05.09, 07:57 missmalinka napisała: > engela zgadzam sie z toba co do opnini jake wystawiaja tu panie > naszym farainom ale z dugiej strony prosze cie pomysl troszke jezeli > ty jedziesz do egiptu i jest tam chlopak na ktorym ci zallezy > zapropnuj mu te wycieczke ale nie plac za niego w koncu ty > przyjechalas do jego kraju i on powinien cie na takie wycieczki > zabierac ty bedziesz go oprpwadzac po polsce jezeli cie odwiedzi, ta > wycieczka na ktora chcesz go zabrac niech bedzie nie prezentem a > niespodzianka integracyjna nie dawaj zadnemu facetowi zadnych > prezentow no chyba ze wycieczke organizujecie ty i przyjaciele i > kosztuje was tylko bezyna to owszem zapros go to ok w innym > przypadku zaproponuj ale odrazu powiedz ze kosztuje to tyle i tyle > pozdrawiam DOKŁADNIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek też tak myślę 14.05.09, 11:51 Tu tubylec powinien zaproponowac gościowi odwiedzającemu jego kraj wycieczkę krajoznawczą. Można to połączyć z wizytą w rodzinnym siole, poznać przyszłych teściów, zobaczyć rodzinne stado wielbłądów. A ukochanemu zawsze można przywieźć z Polski jakąś pamiątkę, np. na laleczkę w łowickim stroju, krakowską suchą...no ewentualnie dla gadżeciarzy moze byc i empetrójka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
missmalinka Re: też tak myślę 14.05.09, 13:40 no pierwszy raz sie pan wtopek ze mna zgadza moze dluzsza nieobecnosc dobrze na mnie wplynela Odpowiedz Link Zgłoś
78asuan78 Re: też tak myślę 14.05.09, 14:32 Wtopek po czesci masz racje, ale nie kazdy Egipcjanin moze sobie pozwolic na to, czy na tamto, po pierwsze male zarobki; no i pieniadze musi oddac rodzinie, po drugie jak juz jest zona w domu rodzinnym, to nie moze przywiez jeszcze jedna, no i nie kazdy ma wielblady, sa tacy co maja osla. Krakowskiej tez nie jedza, bo to wieprzowina, chyba ze chrzescianie,a tak wogole to lubia jak ich sie obsypuje prezetami, to moga je sprzedac i maja kase dla rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: też tak myślę 14.05.09, 14:52 Co do krakowskie suchej za bardzo się oczywiście rozmarzyłem, ale salami jak najbardziej bojfrendowi mozna przywieźc no nie??? To a propos tego rodzinnego osła ;) Pytanie może bardziej pasujące na wątek "Islam", ale zawsze mnie nurtowało. Męczennik idzie do raju i ma tam chłodne strumyki, zielone gaiki, cysterny wina i 77 dziewic...a jak to jest z naszymi "nawróconymi" paniami? Czy czeka tam na nie 77 prawiczków, czy moze będezie ich mniej z racji tego, że raczej nie odejdą z tego świata metodą na "męczennicę" w modnej arabskiej kreacji czyli pasie z laskami trotylu? A może kobiety maja w islamie jakiś odrębny raj? Odpowiedz Link Zgłoś
anja.4 Re: też tak myślę 14.05.09, 15:24 Wtopek może poświęć wiecej czasu swojej żonie albo dziewczynie. A nie rozczulasz sie na krakowską suchą. Jeszcze trochę i zaczniesz kaszanić. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: też tak myślę 14.05.09, 20:48 Pani Aniu, dla pani ukochanego proponuję rajbany...będą bardzo twarzowe do śniadej cery ;) Odpowiedz Link Zgłoś