Dodaj do ulubionych

kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VISTA?

30.05.09, 17:48
proszę o relację....
Obserwuj wątek
    • buziaczek27 Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 30.05.09, 20:41
      Ja wróciłam dwa dni temu Aqua Blue. Trudno tak poprostu coś napisać.
      Ogólnie jestem zadowolona.
      -Jedzenia dużo, rozmaite, obsługa miła, hotel czysty. Czytałam różne
      opinie na temat tego hotelu, ale tych negatywnych nie mogę
      potwierdzić. Prawda jest taka, że jak by człowiek chciał się
      przyczepić to zawsze można do czegoś. Ja w Egipcie byłam 4 razy
      zazwyczaj w 4* hotelach ale np. mojemu mężowi ciasta najbardziej
      smakowały w 3 gwiazdkowym hotelu - więc ciężo coś generalizować.
      Codziennie na obiad był kurczak, ryby, baranina, ryż, frytki,
      ziemniaki, różnego rodzaju sałatki, warzywa na zimno i na ciepło itd.
      Ja uważam, że każdy coś znajdzie dla siebie. Pyszna jest pizza w
      barze przy basenie z falami.
      -Prawdą jest to, że jest bardzo dużo Polaków w tym hotelu.
      -Animacje są fajne i dużo jest animatorów i w tym dwóch po Polaków.
      Proszę pytać o konkrety, odpowiem .

• olica78 Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 03.06.09, 01:30
        Witam, mam takie pytanko czy załatwialiscie sobie jakies opaski z Albatrosa?
    • buziaczek27 Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 30.05.09, 20:47
      Zapomniałam napisać i jednej ważnej sprawie. Ja wybrałam ten hotel ze
      względu na zjeżdzalnie. Ale te niestety nie działały, jedna była
      zupełnie zamknięta. Do 3 następnych robiłam dwa razy podejścia, ale
      za każdym razem nie udało się zjechać w ludzkich warunkach - w
      trakcie zjazdu, trzeba było się odpychać nogami i rekami. Nie było
      odpowiedniego prądu wody w zjażdzalni.
      • mol-pol Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 02.06.09, 22:17
        Witam a z jakiegó biura byłaś. Ja jadę 19 czerwca z Kopernika i
        troche sie obawiam. Trochę złych opini sie naczytałem. Nie wiesz
        może jak jest z dodatkową dobą. Mam powrót 15 dnia i nie wiem co
        zrobić wykupic , ile to kosztuje i wogóle
        • lamot Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 02.06.09, 23:23
          Ja poproszę o ceny fakultetów od miejscowych na ośrodku i co polecasz. Lecimy z
          Alfa Star 05.06.2009 r. Słyszałem coś o mega quadach od Romana czy 6 latek
          będzie bezpieczny. Ile zabrać kasy 2+1, chcemy do Kairu snorkowanie i safari?W
          Co z mitycznymi zielonymi opaskami, czy konieczne?
          Dzięki
          • kameelperd Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 03.06.09, 08:27
            Witam, my lecimy we wrześniu ze Sky Clubu. Też bardzo interesuje nas
            kwestia możliwości z korzystania z dobrodziejstw pozostałych hoteli
            pickalbatros. Sky Club, z którego lecimy ma podpisaną umowę z trzema
            z tych hoteli i podobno nie ma problemu z korzystaniem z całego
            kompleksu ale wolalabym sie upewnić. Mam takie pytania:

- jak konkretnie wygląda możliwość korzystania z całego kompleksu?
            (o co chodzi z tymi bransoletkami)
            - jakie są pokoje, czy wskazane jest dawanie jakiegoś bakszyszu przy
            meldunku, żeby mieć pokój w miarę fajnie usytuowany?
            - jak wygląda możliwość dojazdu do centrum Hurghardy? czy są busy,
            jeśli tak to w jakiej cenie? ile kosztuje taksówka?
            - jak jest z leżakami? czy trzeba zrywać się o świcie żeby zająć
            sobie jakieś fajne miejsca przy basenie lub na plaży?
            - jak okolica hotelu? czy to całkowite "zadupie", czy można liczyć
            na jakies sklepiki, tudzież inne atrakcje?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Choć już nic nie zmienię, bo wakacje
            wykupione to z czystej ciekawości chciałabym wiedzieć czego się
            spodziewać. Pozdrawiam
            • agi-n4 Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 03.06.09, 11:16
              kameelperd napisała:
              mam takie same wątpliwości i pytania i jeszczed dodatkowo chciałabym
              wiedzieć ja jadę z 6 letnimdzieckiem i mezem w lipcu co sądzicie o
              wycieczce do kairu czy to nie bedzie zbyt męczące dla dziecka i reż
              co ztymi opaskami zielonymi
              > Witam, my lecimy we wrześniu ze Sky Clubu. Też bardzo interesuje
              nas
              > kwestia możliwości z korzystania z dobrodziejstw pozostałych
              hoteli
              > pickalbatros. Sky Club, z którego lecimy ma podpisaną umowę z
              trzema
              > z tych hoteli i podobno nie ma problemu z korzystaniem z całego
              > kompleksu ale wolalabym sie upewnić. Mam takie pytania:
              >
              > - jak konkretnie wygląda możliwość korzystania z całego kompleksu?
              > (o co chodzi z tymi bransoletkami)
              > - jakie są pokoje, czy wskazane jest dawanie jakiegoś bakszyszu
              przy
              > meldunku, żeby mieć pokój w miarę fajnie usytuowany?
              > - jak wygląda możliwość dojazdu do centrum Hurghardy? czy są
              busy,
              > jeśli tak to w jakiej cenie? ile kosztuje taksówka?
              > - jak jest z leżakami? czy trzeba zrywać się o świcie żeby zająć
              > sobie jakieś fajne miejsca przy basenie lub na plaży?
              > - jak okolica hotelu? czy to całkowite "zadupie", czy można liczyć
              > na jakies sklepiki, tudzież inne atrakcje?
              >
              > Z góry dziękuję za odpowiedzi. Choć już nic nie zmienię, bo
              wakacje
              > wykupione to z czystej ciekawości chciałabym wiedzieć czego się
              > spodziewać. Pozdrawiam
              • kameelperd Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 03.06.09, 12:42
                agi-n4 - ja byłam w ubiegłym roku na wycieczce w Kairze tylko z
                Sharm ale o ile się dobrze orientuję to podobna odległość. Co do
                udziału dzieci w tej wycieczce powiem tak - 10-latkowie mieli dość,
                młodszych dzieci nie było na anszej wycieczce. Nie dość, że było
                bardzo męcząco (zimnica w autokarze, upał na zewnątrz, dwie noce w
                podróży), to jeszcze dla dzieci nie było żadnych artakcji.
                Zwiedzanie muzeum starożytności, wizyta w perfumerii czy instytucie
                papirusu - dzieciom poprostu się nudziło. Cieszyłam się, że mąż
                został z synkiem w hotelu. W tym roku mąż pojedzie zobaczyć Kair a
                ja będę w hotelu z dzieckiem bo uważam, że dla 4,5 latka ta
                wycieczka nie jest żadnym rarytasem. To jest oczywiście moja opinia,
                byc może są dzieci, które zainteresowałoby 4 godzinne zwiedzanie
                muzeum starożytności, godzina na wąchaniu perfum czy oglądaniu
                papirusów ... mój syn wolał pławić się w basenie:)
                • agi-n4 Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 04.06.09, 09:42
                  Dzięki niewiem sama co robić generalnie co roku staram się gdzie
                  indziej pojechać w egipcie jeszcze nie byłam i może będę tam
                  pierwszy i ostatni raz. Kochani co ztymi opaskami zielonymi gdzie
                  sie o nie starać w recepcji? I co mam powiedzieć zielone poproszę
                  czytałam na innych forach i każdy pisze ci innego będę wdzięczna za
                  każdą informację
                  • oleole111 opaski 04.06.09, 15:06
                    byłam w maju - zielone opaski to lipa. Masz opaskę i korzystasz z restauracji
                    wszystkich trzech hoteli. Z tematycznych (rezerwacja) w Albatrosie też. I o tym
                    mówi od razu rezydent na dzień dobry.
                    bakszysz - druga lipa. Banalny powód - obłożenie jest tak duże, ze po prostu nie
                    za bardzo jest pole manewru. A jak dasz to wezmą, a co. Jeśli pokój Ci nie
                    będzie odpowiadał, to pójdziesz na recepcję i powiesz, że chętnie dasz 15-20$
                    jak ci coś fajnego znajdą. Jeśli będą mieli to Ci pokażą pokój i transakcja ok,
                    a jak dasz z góry to możesz się zdziwić.
                    • oleole111 Re: opaski 04.06.09, 15:08
                      Chodzi o to, że biała opaska da ci to samo co zielona.
                      • buziaczek27 Informacje- odpowiedz na pytania 04.06.09, 18:51
                        Witam.
                        Postaram się odpowiedzieć na pytania Was nurtujące
                        1. Nie ma problemów z korzystaniem z całego kompeksu. Tak naprawdę
                        to jest jeden hotel, tyle, że czesć budynków nalezy do jednego
                        hotelu a część do następnego Aqua Vista. Na plaży będąc
                        przechadzaliśmy się po okolicy i w pewnym momencie obsługa
                        powiedziała, że my możemy kożystac tylko z "zachodniej" części bo
                        wschodnia to już inny hotel.
                        2. Nie opłaca się dawać bakszyszu ja dałam i dostałam najgorszy i
                        najmniejszy pokój z całej grupy, która była meldowana z naszego
                        biura podróży
                        - nie kożystałam z taxi ani busa- ale podobno wystarczy w recepcji
                        zgłosić dzień wcześniej chęć podwózki do miasta i oni załatwiają
                        taxi hotelowe.
                        -my leżaki idąc na śniadanie rezerwowaliśmy, bo zależało nam na
                        konkretnym basenie, ale nie widziałam ogólnie tłoków. Na plaży jak
                        chciałam poleżeć ok. 12 w południe, to nic nie było wolnego. Więc
                        rozłożyłam sie jak inni na piasku. Plaża jest duża i szeroka więc
                        nie było z tym problemu
                        -okolica to niestety "zadupie" poza sklepikami przy hotelach nie ma
                        nic, tylko kikla hoteli i każy ma kilka sklepików z pamiątkami i
                        apteką.
                        • buziaczek27 Re: Informacje- odpowiedz na pytania 04.06.09, 19:05
                          Ceny fakultetów (te które wiem wyglądają następująco)
                          Wyspa Giftun - 40 dol, ale wytergował znajomy za 35 i dziecko 5 lat
                          gratis
                          Quady - 40 dolców. Cena jak w biurze podróży, ale oni twierdzą, że
                          będzie więcej atrakcji.
                          Łódz podwodna 35 dolców dziecko 5 lat gratis.

Generalnie ceny są takie same jak w biurze podróży, ale oni twierdz,
                          że np. jak są w biurze dwie wyspy do zwiedzanie, to u nich są 4.

Co do quadów - to ja odradzam dla 6 latka. Owszem jest to fajna
                          sprawa na pustyni poszaleć, ale nie dla takiego dziecka. Moi znajomi
                          byli ale na dzipach.

Kair odradzam z dzieckiem 6 letnim. To jest bardzo męcząca
                          wycieczka - trwa ok 24 godziny.

Co do opasek to sprawa wygląda tak, że majac opaskę aqua vity
                          (zielona) korzystasz z innych restauracji. Ja będąc tylko tydzień,
                          nie zastanowiłam się nawet przez chwilę aby isć gdzieś indziej
                          zjeść. Byłam w Egipcie już 4 raz i w każdym hotelu jest praktycznie
                          to samo do jedzenia nie zależnie czy to 3 czy 4 gwiazdkowy hotel.
                          Więc nie sądzę, aby tam było coś innego. W aqua blue jest też
                          podział na tematyczne posiłki, tyle, że na jednej sali a nie w
                          czterech malutkich restauracyjkach. Bo te restauracjie w aqua vista
                          sa malutkie jak u nas kafejki podzielone ścianą i balustradą na
                          zewnątrz.

• oleole111 Re: Informacje- odpowiedz na pytania 04.06.09, 19:29
                            mając białe bransoletki jadłam z rodziną w viscie (miałam bliżej z pokoju) i
                            nikt mnie o nic nie pytał - pytałam rezydentkę i ta stwierdziła, że to jest
                            jeden kompleks i mogą korzystać z DOWOLNEJ RESTAURACJI. Ceny u Heńka trzeba
                            targować, np. za quad safari (to duże z kolacją, wizytą u beduinów itd.)
                            zapłaciliśmy 100$ za 2 os dorosłe i 2 dzieci (7 i 4,5). Oczywiście dostaliśmy
                            też chusty. Chciał 140. A jak się okazało, można było zejść do ....80$. Dzieci
                            nie pojechały na quadach na pustynię - opiekun (tłumacz) pojeździł z nimi wokół
                            wioski i popilnował na placu zabaw. Ale jeśli chcesz możesz zabrać dziecko przed
                            soba. Osobiście to nie polecam, gość woził ich długo i byli zadowoleni, a potem
                            mąż dostał quada i jak czekaliśmy na jepy też zrobił im małą wycieczkę.
                            Co do usytuowania hotelu: może i poza miastem, ale za 4$ (20 funtów egipskich)
                            dojedziesz do sekali albo na stare miasto. Super ceny, fajna wycieczka (po
                            kolacji, bo wcześniej jest za ciepło).
                            Pamiętaj: wychodzisz przed hotel, łapiesz taxi i ustalasz cenę! Jak nie ustalisz
                            to zapłacisz 20$! A jak powiesz 4$ to taksówkarz powie ok i już nic się nie
                            zmieni. Jeśli pierwszy powie że nie jedzie za ty;le to złapiesz następnego.
        • buziaczek27 Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 04.06.09, 19:55
          Ja byłam z Tuj-em. A co Kopernika to niestety nie mam miłych
          wspomnień bo byłam z nimi w zeszłym roku ale w Sharm, i nie chcieli
          nas zawieść do tego hotelu co mielismy wykupiony. Co do dodatkowej
          doby to polecam tuz (jedną dobę) wczesniej zapytać w recepcji
          poniewaz wczesniej to oni sami nie wiedzą czy będą mieli za kilka
          dni pełne obłożenie czy bądą mieli pustki. Wiadomo, że nawet jak się
          z nimi dogadasz o wykup pokoju na kolejną dobe a inne biuro
          przwieźie kolejnych turystów to ciebie "wywalą" z pokoju. A co do
          cen nie mam pojęcia jakie na chwilę dzisiejszą królują. W zeszłym
          roku w 5 gwiazdkowym hotelu w Egipcie znajomy płacił 60 dolców i w
          tym miał ALL do północy.
          • rysiek_tbs Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 04.06.09, 20:05
            Buziaczek 27 napisałaś, że jak nie był miejsca na leżakach na plaży
            to leżałaś na ręczniku jak inni. Jak się miała sprawa cienia, czy
            można poleżeć na plaży na ręczniku i piachu będąc w cieniu?
            Wybieram się tam latem a lubię długo pospać i obawiam się o wolne
            parasole i cień który dają. Czy będę leżał na piasku czy leżaku to
            sprawa drugorzędna ważny cień.
            • wojtek37k Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 04.06.09, 21:02
              Ktoś tu opisująć Hurghadę nieźle "popłynął" z opisem . W Hurghadzie
              nie ma starówki (starego miasta) , jest za to sympatyczna dzielnica
              arabska Dahar , jest stare centrum turystyczne Sakkala i nowe
              Village Road . Taksówka z Aqua Blu do wyżej wymienionych miejsc w
              kosztach powinna się kształtować do Dahar 15-20 funtów , Sakkala 15
              funtów , Village Road 10 funtów . Takie ceny za przejazd do w/w
              miejsc powinny być przez was wymagane i kropka , to i tak o 100-150%
              wiecej niż wskazuje licznik . Tak , tak oni tam mają liczniki w
              taksówkach jakoś od 1,5 roku chyba .

Rysiu w tym hotelu nie ma obowiązku długich spodni ;-) , ale mnóstwo
              ludzi tak łazi na kolację , ale podreślam obowiązku w tym hotelu nie
              ma .

Pozdrawiam Wojtek
              • oleole111 Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 04.06.09, 22:02
                > Ktoś tu opisując Hurghadę nieźle "popłynął" z opisem . W Hurghadzie
                > nie ma starówki (starego miasta) , jest za to sympatyczna dzielnica
                > arabska Dahar
                jasne, opisując: czytasz ze zrozumieniem i wywnioskowałeś, że jak napisałam do
                starego miasta to chodzi mi o starówkę jak np. w W-wie lub Kraku? Dakhar jest
                jedną z najstarszych części Hurgady. "Opisywał"
                !!!
                • nene2000 Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 04.06.09, 22:09
                  Wojtek,
                  dzięki za ceny , bo ja jadę w 3 baby i taksówkarz z pewnością zrobiłby na nas
                  interes, gdybym nie znała cen. :)
            • buziaczek27 Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 05.06.09, 12:04
              Witam. Odpowiadając na pytanie o cieniu na plaży, to niestety
              rozkładając sie na piasku, nie mozna było "znaleźć" cienia. Ale
              polecam poszukać leżaków na klifach - tam tez są parasole...tam
              szybciej coś znajdziecie w późnej godzinie.
    • olekbartek Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 06.06.09, 12:24
      o ktorej jest wymeldowanie z pokoju?
      • meg.j Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 06.06.09, 16:20
        A jaka jest cena za wycieczkę do Kairu?
      • buziaczek27 Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 07.06.09, 17:01
        Wymeldowanie z pokoi jest o 12 w południe.
        • agi-n4 Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 07.06.09, 19:25
          Skoro wymeldowanie jest o 12 a ja wylot do Polski mam coś koło 20 to
          czy jest możliwość przechowania bagażu? I jeszcze jedno pytanie
          gdzieś czytałam że strasznie głośno jest w hotelu bo niby gdzieś
          blisko jest dyskoteka jadę z dzieckiem prosze o jakieś rady o jaki
          pokój z której strony się starać albo jakieś numery DZieki za
          wszelie info
          • kajkapajka Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 07.06.09, 20:56
            5 czerwca wróciłam z Aqua Blue . Animacje i dyskoteki w amfiteatrze trwają do
            ok. 23 potem jest spokojnie , ja mieszkałam dość blisko i specjalnie mi nie
            przeszkadzało .
            • 1magi Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 08.06.09, 12:04
              I jak było?:) My lecimy 31.07.09r. pierwszy raz do Egiptu do Aqua
              Blue.
              • anaesmiewa Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 23.07.09, 13:12
                Tydzień temu wróciłam z Aqua Blue - byłam z dzieckiem 8 lat - pobyt
                bardzo udany - w recepcji przy zakwaterowaniu dałam 10 USD i
                poprosiłam o pokój z widokiem na baseny - mieliśmy pokój na parterze
                z widokiem na basen ze sztuczną falę, blisko restauracji głównej.
                Koleżanka dała 5 USD i już niestety nie dostałą z widokiem na
                baseny :-(
                Chętnie odpowiem na pytania.
              • aga-ks Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 23.07.09, 23:31
                wrocilam 10 lipca z aqua blu jest ok.do dyspozycji jest kilka
                basenow zjezdzalnie ,szachy,boiska do pilki tenisa ,mini golf polska
                animacja prowadzona przez scanholiday i sky club napewno bedzie
                bardzo goraco ale woda w basenie jest chlodna co do pokoi to jest
                roznie czasami w recepcji odrazu upominaja sie o bakszysz niezawsze
                jest tak ze dasz kase i masz piekny pokoj czasami to przypadek przy
                nas turysci dali 20 dol.i trzy razy wymieniali bo pierwszy dostali
                maly z mala lazienka i z kiepskim widokiem my mielismy pokoj
                familjiny tj.2 pokoje z dwoma balkonami w kazdym tv klima duza
                lazienka i aneks kuchenny pozdrawiam i zycze milych wakacji
                • ewcias0 Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 24.07.09, 13:32
                  A czy leciałaś z Scan Holiday? i czy dawałaś jakiś napiwek do
                  paszportu żeby dostać pokój familijny?
                  • aga-ks Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 24.07.09, 20:47
                    bylismy ze scanholiday i pokoj familjiny byl w ofercie + wyjazd do
                    hotelu alf lejla walejla na show pokaz swiatel z kolacja w cenie
                    • strus1977 Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 25.07.09, 20:26
                      Ja byłem z rodziną w Viście (wczoraj powrót) nie dawałem żadnej kasy
                      do paszportu i miałem świetny pokój na parterze przy samym basenie.
              • kangoor Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 29.07.09, 00:00
                Ja lecę z W-wy Scanem do Aqua Blue. ktoś jeszcze? Ile kosztuję
                wycieczka do Kairu , czy lepiej jest kupić u w miejscowym biurze?
                Ile kosztują wycieczki na rafy?
                • aga-ks Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 29.07.09, 20:32
                  kair ze scana kosztuje 85dol.rafy mozna kupic w hotelu u miejscowych
                  mase osob wyjezdzalo od nich prawie polowe taniej niz z biura
                  • aga-ks Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 29.07.09, 20:36
                    moglam sie pomylic co do wycieczki do Kairu to chyba 75dol.
                    • ewcias0 Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 24.08.09, 10:05
                      Mam pytanie do osób, które mieszkały w pokoju rodzinnym 2+2.
                      Czy w pokojach jest jakiś mały czajnik bezprzewodowy i lodówka?
                      I czy w pokojach jest butelkowana woda mineralna?
                      • wojtek37k Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 24.08.09, 12:02
                        Lodówka była , czajnik nie , wodę butelkowaną przynosisz sobie sama
                        do pokoju , rozdają ją w barach przy basenach i w trakcie posiłku w
                        restauracji Karkadath
                        • ewcias0 Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 25.08.09, 15:52
                          Wojtku,
                          dzięki za info.
                          Lecę w piątek - a może ktoś jeszcze teraz leci do Aqua Blu?
                          • mahnamahna Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 26.08.09, 09:52
                            Lecimy teraz (w piątek) do Aqua Blue :)
                            • ewcias0 Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 26.08.09, 10:14
                              O to super. My lecimy z Warszawy 2+2 ( syn 14 lat i córka 5 lat)
                              A Wy skąd lecicie? Też z dziećmi ?
                              • mahnamahna Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 27.08.09, 12:30
                                lecimy z Gdańska 2+1 (dziewczynka 8 lat)
                              • mahnamahna Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 14.09.09, 09:09
                                jak było? Podeślij zdjęcia :)
                          • mahnamahna Re: kto wrócił ostatnio z Aqua Blue oraz AQUA VIS 26.08.09, 10:13
                            Tutaj jest lista wyjazdów w najbliższym czasie :)
                            hotele.oceniacz.pl/wyjazdy/571/aqua_blue_resort.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka