Dodaj do ulubionych

Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia

18.07.09, 12:14
Witam :)
15.07.2009 wróciliśmy z moją dziewczyną z hotelu Amwaj (Amłasz) w Sharm.Jest to były hotel Millenium. Zmiana nazwy wyszła mu tylko na dobre. Obecnie w opicji all,alkohol podawany jest całą dobę (Atrium Cafe). Jedzenie również jest całą dobe, oprócz standardowych posiłków wymienionych w katalogu są także późna kolacja (z jednym ciepłym daniem - najcześciej spagetti) 00.00-03.30, to dla osób wracających z wycieczek, wczesne śniadanie - 04.00-06.00 (pieczywo, sery, wedliny, warzywa). W dzien jest podobnie - praktycznie całą dobe mozna coś gdzieś zjeść. Dla osób, które nie zdąrzą na sniadanie(co przy czasie +1h do naszego i 24h alkoholu wcale trudne nie jest :D) jest jeszcze późne śniadanie przy basenie.
Hotel robi bardzo dobre wrażenie - BARDZO czysty, nie da sie przejśc na plaze czy basen, bez zobaczenia jakiegoś pracownika sprzątającego lub czyszczącego cos. Pokoje bardzo duze, komfortowe z ładną łazienką. Codziennie sprzątane - czasami układali tylko pościel i dawali ręczniki, ale generalnie codziennie pościel/ręczniki wymieniane, podłoga myta. Jakość sprzątania, jak zauważyliśmy nie zależy od zostawionego $ a raczej od osoby sprzątającej (mały uszczerbek - osoby sprzątające potrafią czasami odsysać europejskie szampony/balsamy itd.)
Obsługa bardzo miła, absolutnie nie domagają sie napiwków, które warto dawać, bo harują po 15h dziennie za marną hotelową wypłatę.
Teraz trochę o minusach. Jedzenie nie jest bardzo mocną stroną tego hotelu. Jest go co prawda bardzo dużo, zawsze jest uzupełniane, nawet tuż przed końcem posiłków, ale zdażało mi sie jeść dużo lepiej w Egipcie. Również nie ma zbyt wiele owoców (zawsze jest sałatka z mango i jabłka, pomarańcze, jabłka, banany - arbuzy widziałem raz).
Drugim minus za animacje. Nie są dobrze zorganizowane, w ciągu dnia jest jeszcze jako tako, ale wieczorem tylko 2 razy w tygodniu jest coś dla ludzi (wirujący darwish, taniec brzucha, fireshow) - w inne dni wszystko dla Włochów i po włosku.
Trzeci minus to niestety niektórzy nasi rodacy(których w tym hotelu jest okolo 70%), którzy
zachowują się tak, jakby za te 2-3 tysiące kupili sobie wszystkich ludzi z obsługi na własność i przez cały okres ich pobytu, są ich niewolnikami i tylko im mają służyc - a po pierwsze musza nauczyć sie polskiego, bo przecie po angielsku juz delikwetnt słowa nie powie i zdarzało się widziec sytuacje jak gruby slązak krzyczał do barmana TRZY PIWA LEJ!! - NO LEJ!. n/c . Na szczęscie spotalkiśmy też bardzo świetnych ludzi, z którymi można było miło spędzać czas.Na + można policzyc praktycznie całkowity brak rosjan.
Co do rafy do to jest niezła :) Do rafy dochodzi się pomostem, który JEST OTWARTY(bo czytałem różne opinie na ten temat) i jest BEZPŁATNY. Plaża bardzo szeroka, z barem all inc. jednak aby popływać w morzu trzeba przejść pomostem, nie jest to jakiś problem bo troche ruchu pomiędzy leżakowaniem nie szkodziło nam w ogóle :)

Byliśmy z AlfaStaru i generalnie biuro oki, oprócz rezydenta. Arab, ledwo mówiący po Polsku(gdyby mówił po arabsku to podejrzewam, ze zrozumielibyśmy dużo więcej). Nie wiedział nic o hotelu i wszystkie info jakie nam podawał były błędne (mówił ze nie mamy pomostu albo ze jest płatny, ze we włoskiej restauracji wymagana rezerwacja i tylko raz na pobyt, co jest całkowitą bzdurą bo z tej restauracji korzysta sie codziennie bez zadnej rezerwacji). W zasadzie przyszedł tylko po to zeby nam wcisnąć wycieczki, które są w kosmicznych cenach. Goraco polecam biuro e-sharm ale to opisze w osobnym wątku.

Podsumowując - bardzo udany wypoczynek, bardzo komfortowy hotel.
Jeżeli macie jeszcze jakies pytania to tutaj mój mail tigger_81@o2.pl

Pozdrawiam
Sławek
Obserwuj wątek
    • tigger_1981 Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 18.07.09, 12:18
      Dosyć istotne info :) na terenie basenu, lobby, recepcji jest BEZPŁATNY hot-spot.
      • iit2 Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 19.07.09, 12:39
        Napisałam maila do ciebie, jeżeli możesz to odpowiedz na pytania. Z góry dziękuję.
    • roberto-is-one Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 20.07.09, 13:59
      Witam,
      czy wkladaliscie do paszportu jakies $$$ zeby dostac lepszy pokoj???
      czy nie ma to znaczenia??
      • irena54 Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 20.07.09, 14:26
        Witam wrociłam 24.06.2009 z hotelu Millenium przy meldowaniu
        zapytałam jakie pokoje są przydzielone dla biura Alfa Star. I
        okazało sie że śą to pokoje z widokiem na ogród zewnętrzny więc
        dałam do paszportu 10$ i otrzymałam na 1 piętrze z widokiem na basen
        i morze.W zeszłym roku byłam także w tym hotelu ale z biuren Sun&Fun
        i tak doradziła mi rezydentka,że należy najpierw sprawdzić jakie
        pokoje sa wykupione z biur podróży.
        • roberto-is-one Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 20.07.09, 15:07
          Ciekawe jakie pokoje ma wykupione biuro Selectours w tym roku.
          A jak wyglada sprawa z lozkami w pokojach.. sa malzenskie czy
          pojedyncze???
          • irena54 Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 20.07.09, 19:45
            Jeśli powiesz że chcesz szerokie łoze to nie problemów. Jeszcze
            jedna ważna informacja dotyczaca zakupów, Jak wyjdziesz za brame
            wjazdu do hotelu to na lewo około 10 min spacerkiem jest market
            spozywczy otwarty 24 godziny nazywa sie (24 seveN) płacimy tylko
            funtami, zakupisz w nim rewelacyjną chałwę 9 o różnych samakach)1/5
            kg po 12 funtów wspaniały prezent dla rodziny. Jak pójdziesz jescze
            dalej znajduje się w lewo jest następny market. Jak chcesz jescze
            innych informacji to napisz.
            • roberto-is-one Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 20.07.09, 20:42
              Dzieki za info:))
              czy do samego centrum jest daleko i ile kosztuje dojazd??
              jaki jest teraz przelicznik??
            • roberto-is-one Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 20.07.09, 20:44
              aaaa i jeszcze jedno.... czy wtym markecie tez trzeba targowac
              ceny???
              • irena54 Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 21.07.09, 07:33
                Witam centrum Jasmin jest na przeciwko hotelu a jak pójdziesz w lewo
                z hotelu jest centrum handlowe Old Market. Hotel organizuje
                bezpłatny dowóz do Naaba Bay 3 razy w tygodniu o 21,45 w tym jest
                wejściówka do kasyna zapisywać sie można u animatorek( rosjanek) na
                basenie nie ma ograniczeń ile my jeżdziliśmy 3 razy w tygodniu. Po
                pobycie w kasynie jest czas wolny ,powrót jest 0 24,oo. Co sie
                tyczy przelicznika 1$ = 5,6 funta ceny w markecie są stałe ale
                bardzo korzystne.
                • roberto-is-one Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 22.07.09, 17:26
                  Czy jest w hotelu lekarz??
                  • irena54 Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 23.07.09, 07:24
                    Przed wejsciem głównym to holu hotelu po prawej stronie jest
                    budynek (napis clinic) w którm jest gabinet lekarski. Ale można
                    wezwać lekarza do pokoje przez recepcję.Życze miłego wypoczynku i
                    aby nie korzystać z jego pomocy.
          • iwona632 Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 23.07.09, 08:04
            roberto-is-one
            nie wiem kiedy jedziesz z selectours'a
            bo ja we wrzesniu i tez mnie zastanawia jakie maja wykupione pokoje i oczywiscie
            jaki jest rezydent z tego biura
            jezeli bedziesz wczesniej to daj znac moze byc na meila
            iwona.penkala@onet.eu
            • dousnetu Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 25.07.09, 09:31
              Witamm,

Tez jestem ciekawy jakie maja wykupione pokoje selectour na wrzesien, ale pewnie
              w recepcji i tak nie powiedza bo zawsze moga zarobic:) roberto-is-one pisal w
              innym poscie ze tak jak ja leci 01.09.09:)
              • iwona632 Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 26.07.09, 21:54
                Ja wylatuję 15/09 wiec bedziecie przede mna, bede czekala na opinie
                po Waszym powrocie, pozdrawiam
                • iit2 Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 05.08.09, 13:46
                  Napiszę tu,żeby nie powielać tematu tego hotelu,może jeszcze kogoś zainteresuje
                  jakaś informacja.
                  Wróciliśmy wczoraj. Jeżeli ktoś wybiera się z dziećmi około 1 roku - 2 lat, to
                  na pewno nie jest to hotel dla takich rodzin, bo po prostu brak jest morza.
                  Odpływy są codziennie od 10 rano do 18 wieczorem, są wyjątki, więc cały czas
                  spędza się z takim mauszkiem na basenie- brodziku stojąc i pilnując, by się nie
                  utopił. A stojąc tak sobie 2 tygodnie to naprawdę za dużo !!! Na plaży owszem
                  babki z piasku robiło, ale po kilku minutach ucieczka na basen,bo taki upał, a
                  opłukać się w morzu nie da, bo go nie widać!!!
                  Druga sprawa to pokoje, jeżeli jadą młodzi ludzie bez dzieci, to może i fajnie
                  jak dostaną pokój z widokiem na basen i ogród główny, ale tak jak dla nas z
                  dzieckiem pokój od ogrodu ,tego na tyłach był rewelacyjny, bo tam jest cisza i
                  spokój,dziecko się bawi na tarasie, nikt nie chodzi koło okna i oczywiście na
                  parterze,,my mieliśmy pokój 1161 rewelacja !!
                • dousnetu Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 02.09.09, 18:47
                  Witam,

Ja aktualnie tutaj przebywam i to co napisał autor wątku się jak narazie zgadza.
                  W sumie jedynie co sie rozni np: od aqua blue z hurgady gdzie bylem rok temu to
                  drinki:) W kazdym barze byla wystawiana lista co serwuja (ich lokalne drinki)
                  hehe tutaj trzeba sie dopytywac a jak sie poprosi o drinka to standardowo leja
                  czysta + cole:)Ale to dopiero 2-gi dzien:)
                  Jak ktos ma pytania to prosze pisac:) w miare mozliwosci odpowiem na bierząco.
                  Internet jak widac dziala co potwierdzeniem jest ten post:)
                  • black-ineczka Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 09.09.09, 10:04
                    Witam, wybieram sie do tego hotelu 19.09 wyczytałam gdzies ze na
                    plaży nie obowiązuje all czy to prawda??
                    • irena54 Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 09.09.09, 10:47
                      Na plaży jest ALL a także pyszne przekąski od godż.11,oo.Polecam
                      także skorzystać z wcześniejszej rezerwacji do restauracji rybnej
                      która jest na plaży w opcji all.
                    • dousnetu Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 09.09.09, 23:48
                      Hej, tutaj mozesz zobaczyc co jest w all inc. a czego nie ma:
                      amwajhotelsint.com/all-inclusive.aspx
                      Jak wybierasz sie na dwa tygodnie to do pokoju dostajesz kosz owocow ( u nich
                      kosz to 3 owoce na talezu oraz butelke wina:)
                • dousnetu Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 15.09.09, 12:49
                  Witam,
                  Nadszedl czas powrotu, czas spedzony w tym hotelu uwazac za bardzo udany, hotel
                  godny polecenia innym, w sumie to co obszernie napisal autor watku moge
                  potwierdzic:)
                  Zycze innym rowniez milego udanego pobytu.
                  • lolekanabolek Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 21.09.09, 21:22
                    a mogę prosić o jakieś info na temat rafy??
                    jak ją oceniacie?? bo szczerze przyznając nastawiam się głównie na snurkowanie ;-))
                    • iwona632 Re: Amwaj/Millenium Sharm - moja opinia 05.10.09, 21:02
                      Kilka dni temu wróciłam z Sharm z hotelu Amwaj
                      Jezeli chodzi o rafę to przy tym hotelu jest piękna rafa
                      fajny pomost, zejscie po schodkach i super rafa,
                      bedziesz mial co robic,
                      pozdrawiam i zycze udanego snurkowania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka