wysoki_adam 16.02.04, 06:31 Wybieram się w maju w taką podróż samochodem. Szukam towarzyszy podrózy, wiek nieistotny, ale młodych duchem ! Wyjazd około 18 maja. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: józek Re: Kijów-Odessa-Krym IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 17.02.04, 16:24 samochodem? zakładam, że już tam byłeś i masz walizkę zielonych na opłatę dla milicji! Odpowiedz Link
wysoki_adam Re: Kijów-Odessa-Krym 17.02.04, 19:29 Przejechałem na Ukrainie około 15 000 (pietnastu tysięcy) kilometrów. Nigdy do tej pory nie zapłaciłem mandatu, ani nie dałem łapówki. Każdy jeździ, jak umie. Odpowiedz Link
Gość: kfasik Re: Kijów-Odessa-Krym IP: *.dom.waw.wp / *.wp-sa.pl 18.02.04, 17:13 Na jak długo się wybierasz? Odpowiedz Link
wysoki_adam Re: Kijów-Odessa-Krym 18.02.04, 18:17 Jeszcze dokładnie nie wiem, myślę, że co najmniej 2 tygodnie. Zastanowimy sie nad tym z kolegą, z którym jadę. Ja chciałabym być dłużej, a on raczej nie. Odpowiedz Link
Gość: jurek Re: Kijów-Odessa-Krym IP: *.lodz.mm.pl 18.02.04, 23:58 wysoki adam jest kobietą? Odpowiedz Link
wysoki_adam Re: Kijów-Odessa-Krym 19.02.04, 12:03 Na pewno nie jestem kobietą, to "literówka" zwykła. Odpowiedz Link
Gość: gg Re: Kijów-Odessa-Krym IP: *.lodz.mm.pl 16.03.04, 15:48 -a jakim autem chcecie jechac? -skad? -chcecie cos ogladac czy wylegiwac sie na plazy? Odpowiedz Link
wysoki_adam Re: Kijów-Odessa-Krym 16.03.04, 20:15 Auto - Lanos lub Polonez, lub obydwa; Wyjazd - z Warszawy; Oglądać przede wszystkim,(trudno o plaże w Kijowie)ale na Krymie trochę odpocząć, a metoda wypoczynku indywidualna. To nie będzie obóz wojskowy i ma nas łaczyć podróż, ewentualnie zakwaterowanie. Poza tym pełna swoboda i indywidualizm. Odpowiedz Link
Gość: gg Re: Kijów-Odessa-Krym IP: *.lodz.mm.pl 16.03.04, 23:43 to mi sie coraz bardziej podoba trzeba to bedzie przemyslec Odpowiedz Link
januszx Re: Kijów-Odessa-Krym 17.03.04, 10:50 Ciekawa propozycja Adamie , to piękne miejsca... pozdrawiam na przedwiośniu... J Odpowiedz Link
terowka Re: Kijów-Odessa-Krym 27.03.04, 18:14 Adamie, jestem bardzo ciekawa twoich wrazen. szczerze mowiac chodzi mi po glowie dokladnie taka sama trasa, tyle ze pod koniec wrzesnia lub na poczatku pazdziernika. Razem z moim chlopakiem planujemy doleciec do Kijowa samolotem i tam ewentualnie (jezeli jest to w miare realne) wynajac samochod i zwiedzic Odesse, Krym i okolice. Podziel sie swoimi wrazeniami/ doswiadczeniami. Czy konieczne sa wczesniejsze rezerwacje? Jak przedstawiaja sie ceny? Pozdrawiam goraco i czekam na reakcje. Odpowiedz Link
Gość: wysoki_adam Re: Kijów-Odessa-Krym IP: *.cci.lg.ua / *.cci.lg.ua 30.03.04, 17:25 Witam, wlasnie wyjechalem z Odessy ale jestem jeszcze na Ukrainie. Wynajecie samochodu na Ukrainie jest trudne i drogie, tylko w niektorych wysokiej klasy hotelach. Wczesniejsze rezerwacje poza sezonem nie sa konieczne, a poza tym trudne. W niektorych hotelach nie slyszano o takiej mozliwosci. Ceny troche znam, ale nie wiem o jakie Ci /Wam chodzi. Ogolnie ceny zblizone do polskich. W marnych hotelach niskie, ale standard fatalny.Po Ukrainie samochodem jezdzic ciezko-marne bardzo drogi i namolna przekupna milicja. Sama Odessa ladna i bardziej europejska niz Kijow, w ktorym ciagle widzialem jakies azjatyckie akcenty.W miescie duzo zabytkow i muzeow. Dobrze znac rosyjski lub ukrainski, a pierwszy raz przyjechac tu z kims kto juz byl i zna nieco dziwne obyczaje. Dzieki za gorace pozdrowienia, przesylam takie nawzajem!!! Odpowiedz Link
terowka Re: Kijów-Odessa-Krym 30.03.04, 23:35 Serdeczne dzieki za Twoja reakcje. Szczerze mowiac dopiero nie dawno wpadlismy na pomysl wakacjina Krymie i musimy zebrac jeszcze kupe informacji na ten temat (m.in. sprawy wizowe dla mojego Mezczyzny). Tak wiec kazda rada/ informacja/ pouczenie sa bardzo mile widziane. POzdrawiam, M. Odpowiedz Link
Gość: waldemar nocoń Re: Kijów-Odessa-Krym IP: *.eurocom.olkusz.pl 20.04.04, 10:08 jak bądziesz w pobliżu Odessy to zapraszam do siebie, mam taki mały domek nad morzem czarnym i akurat w tym terminie tam bede.jestem pod adresem waldenoc@interia.pl chętnie wymienie sie doświadczeniami Odpowiedz Link
wysoki_adam Re: Kijów-Odessa-Krym 21.04.04, 22:47 Dzięki, domek już dawno obejrzałem na zdjęciach i poczytałem o Was. Chetnie porozmawiam, zamierzam odwidzic Iliczewsk, to po drodze chyba Wasz domek? Pozdrowienia ! Odpowiedz Link