Dodaj do ulubionych

Rumunia - noclegi

05.07.05, 18:05
Jakie są możliwości znalezienia jak najtańszych noclegów w Rumunii? Hostele
nie wszędzie są, w niektórych miastach wyszukiwarki znajdują tylko hotele za
ok. 1,5 mln lei/noc w dwojce. Najwięcej info podają chyba na stronach
konkretnych miast, ale tam nie ma cen ani adresow stron hoteli (dzwonienie do
kilku/nastu hoteli ylko po to, by się zapytać, raczej odpada)...
Wie ktoś coś może?
Obserwuj wątek
    • Gość: michał Re: Rumunia - noclegi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.05, 19:04
      A które miasta Cię interesują? Mam sprawdzone miejsca w Suczawie, Braszowie,
      Bukareszcie i (ewentualnie) w Neptunie nad morzem. Mogę się podzielić
      informacją, wszystkie miejsca z tych tańszych (5-15$ za osobę w zależności od
      miasta), ze standardem różnie. Szukałem przy pomocy Internetu, przewodników i
      telefonów. Trochę czasu to zajmuje, ale można wreszcie znaleźć co się chce.
      Więc?
      • Gość: rob Re: Rumunia - noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 19:49
        gdybyś mógł podesłać na maila namiary na tego typu noclegi w Braszowie i
        Neptunie to będę wdzięczny. Wyjeżdzam w piątek.
        • Gość: michał Re: Rumunia - noclegi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.05, 19:56
          Chętnie przeslę, tylko podaj adres.
          • szut Re: Rumunia - noclegi 05.07.05, 21:05
            na początek chodziło mi o Alba Julia, ale te, ktore wymieniłeś też się mogą przydać. Jeśli możesz, to wyślij na gazetowy mail.
            dzięki z góry
            • Gość: marko Re: Rumunia - noclegi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.05, 22:06
              bylem w ub roku i placilem srednio 600 000 lei za pokoj 2 osobowy, oczywiscie
              ta cena to bez klimatyzacji a zdarza sie ze ze sniadaniem np w hostalu w
              sigishoara
              • Gość: michał Re: Rumunia - noclegi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.05, 23:03
                To już bez żadnych "priwów":
                w Brasovie polecam hotel Aro Sport, oto namiary:
                Hotel Aro Sport, Brasov, ul Sf. Ioan 3, tel: 0040268478800.
                Jest w samym centrum obok rynku, można dzwonić, mówią perfekt po angielsku,
                można coś sobie zaklepać, choć chyba nie ma problemów jak się przyjedzie. Cena
                ok 7 EUR od osoby, jak dla mnie ok. Tylko widok z okna do dupy, ale to nie
                ważne.
                W Neptunie (i ogólnie nad morzem) można próbować przez taką stronę coś znaleźć:
                www.turistcenter.ro . ja tak próbowałem, tylko po przyjexdzie okazało
                się, że cena jaką mi zaproponowano jest nieco inna niż rzeczywista. Ogólnie
                bardzo wielu ludzi proponuje kwatery prywatne, to chyba lepszy sposób niż jakiś
                syfiasty postkomunistyczny hotel (a mój taki był, niestety). Ale odradzam
                wybrzeże, to już inna Rumunia, moim zdaniem gorsza, lepiej zostać nieco dłużej
                w górach.
                W Suczawie, to już słynny hotel Socim. chyba znają go wszyscy w miescie. Mowia
                tylko po rumunsku, wiec nie ma co dzwonić nawet. Jedno z oblesniejszych miejsc
                w jakich spalem, ale tylko za 5$ od osoby. Miejsca sa chyba zawsze, czasami
                mialem wrazenie, ze jestesmy jedynymi goscmi.
                Bukareszt jest drogi. Spalem na kempingu, wlasciwie juz na obrzezach miasta,
                ale byl dobry dojazd do centrum. Oto namiary:
                Camping Casa Alba, Bukareszt, ul Privighetorilor 1-3, tel: 0040212305203,
                0040212304525. Maja też stronę: www.casaalba.ro/en/index.htm , tam dużo
                informacji o cenach itp. A, i mówią b.dobrze po angielsku.

To tyle. Powodzenia.
                michał
                • szut Re: Rumunia - noclegi 07.07.05, 08:39
                  dzieki
      • Gość: do Michała Re: Rumunia - noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:30
        W tym roku planuję wyjazd we wrześniu do Rumunii i nie tylko więc jeśli możesz
        to podeślij mi namiary na kwatery do Bukaresztu i Neptuna na
        c.adamski@poczta.onet.pl - z góry dziękuję.
      • Gość: Czarek do Michała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:33
        W tym roku planuję wyjazd we wrześniu do Rumunii i nie tylko więc jeśli możesz
        to podeślij mi namiary na kwatery do Bukaresztu i Neptuna na
        c.adamski@poczta.onet.pl - z góry dziękuję.
    • Gość: Yorick Re: Rumunia - noclegi IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.05, 11:52
      No ludzie,

tak się nie robi. Pomijam, że wątek został założony obok wątku o prawie
      identycznym tytule. Ale nie wypada na Forum, które jest dla wszystkich, prosić o
      info na maila - info może przydać się wielu osobom!
      pzdrv
      • szut Re: Rumunia - noclegi 07.07.05, 12:16
        Gość portalu: Yorick napisał(a):

> tak się nie robi. Pomijam, że wątek został założony obok wątku o prawie
        > identycznym tytule.

Teraz wątki są obok siebie - w momencie, gdy zakładałem nowy wątek tamtego drugiego nie było obok (tzn. w bezpośredniej bliskości) widać.

> Ale nie wypada na Forum, które jest dla wszystkich, prosić
        > o
        > info na maila - info może przydać się wielu osobom!

info się już tutaj pojawiło zresztą

• Gość: wojnaipokoj Re: Rumunia - noclegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:20
        W samym Bukareszcie mogę polecic H.Cerna vis a vis dworca kolejowego.Pokój 2-
        osobowy bez łazienki kosztuje 1 000 000 lei//teraz 1000lei/.Łazienki czyste na
        korytarzu.W Cluj Napoca polecam H.Pac vis a vis dworca kolejowego/pokój 2-
        osobowy ze śniadaniem i łazienką-1050lei,bez łazienki-950lei/po denominacji/.
        W Mamai spaliśmy 1 noc w H.Aurora**/pokój 2-osobowy za 600 lei.Jadąc wzdłuż
        wybrzeża rumuńskiego bez kłopotu można znaleźć nocleg w Costinesti i Vama
        Veche/domki campingowe tuż przd granicą,po prawej stronie/.
    • crayole Re: Rumunia - noclegi 07.07.05, 23:58
      W Brasovie polecam prywatna kwaterę zaraz koło Hotelu Aro Sport (ścisłe
      centrum). Nie korzystałam, ale warunki w porządku i taniej niż w hotelu
      (oglądałam i rozmawiałam z właścicielką). Iby i Wilhelm Czanka; Str. Sf. Ioan nr
      8 ap.4 tel. 0268.476638
      Pani Iby mówi łamaną angielszczyzną, ale dogadać się można.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka