adha1 25.07.03, 19:36 4.08 wybieramy sie z zona do bulgarii (svety vlas ), jaka wziasc ze soba walute, dolary czy euro? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa jaka waluta? IP: *.dip.t-dialin.net 25.07.03, 20:30 Obojetnie! Kazda jest wymienialna. I nie traci sie na zadnej zbyt wiele. Sprawdz ile bedzie Cie kosztowalo kupienie waluty w Polsce i od tego uzaleznij swoj wybor. Ewa Odpowiedz Link
Gość: dvoicka Re: BULGARIA, jaka waluta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.03, 11:56 my wzielismy po prostu karty bankomatowe wyplacalismy tylko dwa razy, w Sofii i w Ruse(chodzilismy po gorach i nie wydawaliśmy zbyt wiele) bez problemow i chyba troche bezpieczniej Odpowiedz Link
Gość: xyz Re: BULGARIA, jaka waluta IP: router:* / 10.0.27.* 29.07.03, 09:25 zdecydowanie euro Odpowiedz Link
joko5 Re: BULGARIA, jaka waluta 05.05.04, 13:59 W Sweti Vlas uważajcie na kantor wymiany walut na ul. Cara Symeona na przeciw wesołego miasteczka, strasznie oszukują. Będąc w tej mniejscowości walutę ($) wymienialiśmy w kantorze znajdującym się w sklepiku z obuwiem równierz na Cara Symeona. Odpowiedz Link
tomaszek193 w BG płacisz w lewach i stotinkach 05.05.04, 15:34 Nie ma praktycznego znaczenia jaką walutą zapłacisz na granicy za prawdziwe i wymyślone przez celników opłaty. Bo tylko wtedy waluta jest potrzebna. Praktycznie w każdym miasteczku są bankomaty, które akceptują nasze karty i wybieraj tyle ile potrzeba. Za wszystko w BG płacisz w lewach i nikt nigdy nie żądał ode mnie innej waluty. BG to naprawdę normalny kraj gdzie panują podobne zwyczaje jak w całej Europie,- benzynę zatankujesz na Shellu lub innej sieciowej stacji płacąc kartą, każda lepsza restauracja także je akceptuje. Odpowiedz Link
joko5 Re: w BG płacisz w lewach i stotinkach 06.05.04, 13:03 W Sweti Wlas nie znalazłam ani jednego bankomatu, w Słonecznym Brzegu jeden. Odpowiedz Link
tomaszek193 Re: w BG płacisz w lewach i stotinkach 06.05.04, 14:32 Sw.Wlas to jeden wielki plac budowy. Za kilka lat będzie tam pewnie wszystko, dzisiaj to jeszcze niezbyt miłe miejsce wypoczynku. Nigdzie nie miałem problemu ze znalezieniem bankomatu, nawet po drodze, w prowincjonalnych miasteczkach. Odpowiedz Link
Gość: Marlew Re: w BG płacisz w lewach i stotinkach IP: *.grohe.de / *.us.infonet.com 17.05.04, 11:26 W Słonecznym Brzegu były w zeszłym roku 3 bankomaty + 2 w Nesebyr, najbardziej opłaca sie wypłacać z bankomatów bo wtedy liczą 1 Euro = 1,95583 lewa a przy wymianie w kantorach jest nawet 1,8 lewa za Euro więc pare procent straty. Właśnie wróciłem z Turcji przez Bułgarię i jestem zafascynowany na nowo tym krajem ale po raz pierwszy rejonami dalej od morza - monastyry itp - juz wiem gdzie za rok na wakacje Odpowiedz Link