Dodaj do ulubionych

Niech Kropa zostanie.

28.09.09, 23:05
Niech zostanie, bo:

a) i tak niedługo do końca kadencji

b) mimo wszystkich błędów i problemów miasta, coś się jednak dzieje - idziemy
do przodu, coś się buduje,

c) nowa ekipa wcale nie musi być lepsza

AHA - dla jasności, nie jestem zwolennikiem Kropy i nie głosowałem na niego,
acz dostrzegam plusy i minusy. Apeluję o rzetelną ocenę a nie zacietrzewione
skandowanie "Nie bo nie". Tak to nie sztuka, sztuka zrobić coś konstruktywnego.
Obserwuj wątek
    • irasiad.prof.kaczynskiego Re: Niech Kropa zostanie. 28.09.09, 23:15
      Hehe, uważaj z takimi tekstami - mnie już za to i trollem nazwano, i urzędasem, i przydupasem. Tłumaczenie się, że nie jesteś zwolennikiem niewiele daje.
    • nefnef Gdzie ma zostać? bt 29.09.09, 00:06
      • markus.kembi Re: Gdzie ma zostać? bt 29.09.09, 01:08
        w Izraelu
        • sztamka Re: Gdzie ma zostać? 30.09.09, 21:49
          markus.kembi napisał:

> w Izraelu
          hmm, dobry pomysł
          robiłby jeszcze więcej dla Łodzi

• Gość: student Dożywotnim profesorem zarządzania na AHE niech IP: *.anonymouse.org 29.09.09, 07:07
        zostanie i wykłada o swoich sukcesach....
    • Gość: m_n Re: Niech będzie wiosną IP: *.opera-mini.net 29.09.09, 09:54
      Te Argumenty równie dobrze mogą bronić np Łukaszenki. Zastanów się, czego oczekujesz od prezydenta jednego z największych miast w Polsce i zastanów się czy Kropa mieści się w tych kryteriach. A demagogiczne pytania-samograje zostaw dla mniej wyrobionej publiczności.:)
      • witoldzbazin Re: Niech będzie wiosną 29.09.09, 09:59
        p[rzez głupotę SLD wpadniecie z deszczu POd rynnę :-)
      • irasiad.prof.kaczynskiego Re: Niech będzie wiosną 29.09.09, 10:18
        Zastanów się, czego oczek
        > ujesz od prezydenta jednego z największych miast w Polsce i zastanów się czy Kr
        > opa mieści się w tych kryteriach

O. To jest właśnie demagogiczne pytanie-samograj.

Ale niech będzie. Tylko czego wlaściwie oczekujesz po jego odwolaniu? SLD milczy jakoś na temat spodziewanych korzysci, przebąkuja tylko jakieś farmazony o "normalności".

Czy naprawdę ludziom się wydaje, że te 8 miesięcy rządów tymczasowych przyniesie jakąkolwiek poprawę? Jakim cudem? No ale ok, jak ktoś myślał, że większego burdelu w mieście być nie może, to ma szansę się przekonać. A SLD już zaciera ręce, bo będzie mogło pokazać, że PO i jego komisarz są do niczego.

Ludzie kompletnie nie myślą, co będzie dalej, łykają te hasełka o "normalności" a najważniejsze jest, żeby po prostu Kropiwnickiemu dokopać.

A SLD mogłoby wreszcie się wytłumaczyć z tego poligonu swoją drogą, mają teraz świetną okazję.
        • Gość: m_n Re: Niech będzie wiosną IP: *.opera-mini.net 29.09.09, 10:37
          Niech będzie i co dalej? Odpowiedziałeś sobie na nie? Jakoś widzę tylko odwracanie kota.:) ja sobie odpowiedziałem i wiem jak będę głosował. Nic innego ani nie chce, ani nie mogę zrobić. Co do losów referendum, to moje zdanie jest takie, że do niego dojdzie, lecz nie będzie wystarczającej frekwencji, by było wiążące. No i dobrze. Może tylko w końcu dojdzie do buca, co o nim sądzą łodzianie. Nie sld,nie komuchy, nie antysemici, ale po prostu łodzianie.
          • witoldzbazin stawiam tysiąć że... 29.09.09, 10:50
            jesteś zmanipulowany przez czerwoną propagandę i nijak się to ma do dobra Łodzi
            • Gość: m_n Re: stawiam tysiąć że... IP: *.opera-mini.net 29.09.09, 11:08
              Nie jestem, dawaj tysiąka.:) Jeszcze 2 słowa o referendum: skoro jest duży odzew na inicjatywę sld, to znaczy że było zapotrzebowanie na taką akcję. Sld oczywiście uprawia cyniczną grę polityczną, ale przecież wykorzystuje do tego demokratyczne procedury. To wina Kropy, że dopuścił do takich nastrojów społecznych, które pozwoliły sld na wiadomy ruch. Pewien jestem, że w odwrotnej sytuacji, tj niepopularnym lewicowym preziu pis i po zachowałycz się podobnie. Show must go on.:)
              • witoldzbazin Re: stawiam tysiąć że... 29.09.09, 11:39
                Gość portalu: m_n napisał(a): skoro jest duży odze
                > w na inicjatywę sld, to znaczy że było zapotrzebowanie na taką akcję. Sld oczyw

oszołomstwo zawsze ma duży odzew a zwłaszcza akcję,dziewczyną rosną sutki,a
                chłopakom krew odpływa z głowy niżej hehehe
                • Gość: a Dziewczyną i chłopaką. IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.09.09, 12:36
    • Gość: pdf Niech Kropa zostanie, w domu w ciapciach. IP: *.toya.net.pl 29.09.09, 10:19
      i robi na drutach sobie ciepły sweter.
    • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Niech Kropa zostanie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 11:33
      > b) mimo wszystkich błędów i problemów miasta, coś się jednak dzieje - idziemy
      > do przodu, coś się buduje,

Raczej rozwala....
      • paralentum Taaak 29.09.09, 12:04
        Nie jestem zwolennikiem ani wyborca kropy ale niech on lepiej zostanie.....
        Trzeba być niezłym idiotą żeby coś takiego nasmarować, jeszcze paru takich i
        jeszcze go naprawdę odwołają. Nie wiadomo już czy szef głupszy czy jego
        zwolennicy. Jasno widać że kropa był wybrany przez moher co całą wiedzę o
        świecie czerpie z radia maryja a tam się nie dowie niestety co się dzieje. Teraz
        jasne jest że kropa to pomyłka na kaczych łapkach, wódz indiański, mongoł z
        jurty. Musiał zacząć z przywracaniem pamięci bo już na nic więcej pomysłu nie
        miał. Jeśli coś w tym mieście powstało to raczej wbrew niemu niż z jego zasługą.
        • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Taaak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 12:15
          A ja się cały czas waham... O ile nie zamierzam podpisywać wniosku o referendum,
          bo to polityczna przedwyborcza akcja jedynie (kropę należało odwołać
          wcześniej), ale jeśli dojdzie już do referendum, zagłosuję za odwołaniem. Może
          dlatego, że właśnie mnie jako wyborce (w pierwszej kadencji niestety dostał mój
          głos) rozczarował całkowicie.
          • paralentum Re: Taaak 29.09.09, 12:20
            Przynajmniej teraz wiesz kogo popiera zchn- pedofili i sodomitów.
            • Gość: by kogo POpiera PO na prezia? IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 19:47
    • mirage72 Re: Niech Kropa zostanie. 01.10.09, 07:35
      SLD nabralo naiwnych ludzi do zbierania podpisow, jakby rzeczywiscie
      mialo im sie polepszyc zycie w miescie, a tymczasem chodzi nie tylko
      o sprawe polityczna, ale o to, aby jakies nieroby przejely wladze w
      miescie obiecujac cuda nastepne, a przy okazji kosic kase. SLD juz w
      tym miescie rzadzilo, i niektorzy do tej pory jeszcze siedza. Oj,
      naiwni, naiwni. Pewnie SLD sprawi tak,ze drogi sie same naprawia,
      bez zamykania ulic, wszystko sie samo zrobi, tylko glosujcie na SLD.
      Ludzie, gdzie was poznajdowali LOL
      • Gość: kkk Nieroby to juz przejęły władzę IP: *.toya.net.pl 01.10.09, 09:51
        Jakieś siedem lat temu, jeżdzą w kółko do izraela i udają światowców.
    • Gość: cedryk Co z tego że jeździ... IP: 85.89.161.* 01.10.09, 12:48
      wy chyba nie wierzycie, że dyrektor fabryki sam produkuje rzeczy wytwarzane w
      tej fabryce..

On tu nie jest od tego, żeby podejmował na miejscu wszystkie decyzje, tylko,
      żeby nakreślał wizje rozwoju miasta i pełnił funkcję reprezentacyjną. Szczegóły
      są dla niższego szczebla. A u nas niestety często jest tak, że wizja gdzieś
      ginie pod sprawami dnia codziennego.

Mój ojciec robi interesy z krajami Afrykańskimi. Pieniądze z tego nie są jakieś
      kosmiczne, ale dobre. Mało kto się tym w Polsce zajmuje, bo wszyscy chcą
      szybkiego efektu, a tymczasem trzeba się sporo najeździć do buszu i sporo
      natrudzić, żeby cokolwiek załatwić.

Nie macie zielonego pojęcia o zarządzaniu czymkolwiek i widzicie tylko, że gość
      jeździ gdzieś. Też byście chcieli, więc wytykacie mu to jako błąd. Tymczasem
      spójrzmy prawdzie w oczy, jesteśmy zaściankiem europy, zapyziałym miasteczkiem
      jednocześnie za blisko i za daleko warszawy, by ktoś w nas większe pieniądze
      inwestował. Do tej pory centrum Polski, bez dobrej komunikacji do reszty kraju
      (może za kilka lat coś się zmieni). Owszem mamy masę atutów, uczelnie, tania
      siła robocza, dużo mieszkańców etc, ale to nie zmienia faktu, że jesteśmy
      zapyziali.

Gość się uczepił sensownego pomysłu, Żydzi mają kasę, Żydzi mają diasporę, Żydzi
      mogą tu zainwestować, albo przez ich kontakty można pozyskać tu inwestorów i
      wreszcie ... oni mają sentyment do tego miejsca, bo w końcu Łódź w dużej części
      należała do Żydów właśnie. Już tu nie wrócą na taką skalę, ale zainwestować
      mogliby. Poza tym, na byciu przyjaznym dla kogoś, kogo kto ma syndrom oblężonej
      twierdzy, może raczej wyjść na dobre.

Być może nie ma jakiś mega efektów, bo od razu byście chcieli przeliczyć każdy
      wyjazd na konkretne $, ale tak się nie da. To są efekty miękkie, które będą
      owocowały długo po tym, jak ten gość odejsdzie ze stanowiska. Jakieś kontakty,
      to że piszą w prasie o obchodach rocznicy likwidacji getta, że w ogóle Łódź,
      gdzieś istnieje w świadomości innych.

Nie wiem dlaczego wszyscy psioczą, że kropa jeździ po świecie, a nikt nie
      poprosi o harmonogram wyjazdu prezydenta. Co on tam właściwie robi i z kim.
      Jeżeli 5 dni byczy się na plaży - rozumiem, powód do pretensji, ale jeżeli
      spotyka się z biznesem, z urzędnikami etc to już nie wiem czy to powód do
      narzekania. Myślę, że tak duże miasto stać na to, by jego prezydent osobiście
      jeździł po świecie i promował łódź. Jako ambasador łodzi - aktualny prezydent -
      czemu nie. Mamy jakiegoś innego ambasadora, który promuje, chcialby promować
      miasto? Coś mi się nie wydaje..
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Co z tego że jeździ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.09, 12:58
        Wiesz co - byś się nie kompromitował...

Dyrektor fabryki zarządza fabryką. pRezydenta nie ma w mieście (to pół biedy),
        ale i nie zarządza nim. Przez 7 lat - brak planów zagospodarowania
        przestrzennego. Sam podajesz jak na talerzu - to czym powinien się zająć - czyli
        komunikacją!
      • jureczek99 Re: Co z tego że jeździ... 01.10.09, 13:12
        Marny propagandzista z ciebie.
        Wrzucasz hasełko, czekasz na odzew i udajesz, że masz argumenty.
        No to popatrz na Wrocław. 650 tys. mieszkańców, 3 mld zł budżetu, czyli w sumie
        podobnie finansowo i demograficznie jak Łódź.
        A ilu tam inwestorów - głównie NIE ŻYDÓW, czyli z Azji na przykład, ale i z USA.
        To ci powiem - ponad 20 takich jak Dell, trzech PIĘCIOKROTNIE większych niż
        dell. I nie chrzań, że to dlatego, że to Wrocław. Owszem - dlatego, że oni NIE
        mają Kropy i jego ekipy. Jakby mieli, to pewnie by mieli... della:). I tylko della.
        I jeszcze jedna różnica (z wielu, z wielu). Jak wytłumaczysz, że we Wrocławiu
        mają podobny budżet jak w Łodzi, a odnawiają ROCZNIE za MIEJSKIE pieniądze 60 do
        100 kamienic komunalnych, i to z wymianą stropów często, czyli 30 razy tyle, co
        łódź w... pięć lat.
        I nie wydają na to kilkunastu, może ze dwudziestu czy góra trzydziestu w sumie,
        jak Łódź, ale w sumie - z remontami w kamienicach wspólnot i rewitalizacją
        PODWÓREK - prawie 200 milionów złotyh rocznie.Miejskich, dla jasności.
        Czyli jak to jest. TE SAME w istocie pieniądze w budżecie, a jaki kompletnie efekt.
        Więc nie gadaj nam tu o mega-zarządzaniu Łodzią. W Łodzi NIE MA w ogóle
        zarządzania, za to jest wielkie urzędniczo-polityczne kłamstwo o
        "mega-zarządzaniu", służące li tylko przeżeraniu przez grupę cwanych kumpli
        miejskiej kasy na ozdóbki do kufajki i radosne życie dla kanapowców z jednej
        takiej kropiatej partyjki i paru kupionych.To jest to twoje zarządzanie Łodzią.
        W całej krasie. Wystarczy porównać te parę liczb.
        A co do argumentu - dużo mieszkańców wŁodzi - kolejne kłamstwo. dokładnie 100
        tysięcy MNIEJ niż 12 lat temu. I tempo nie spada.
        Aha - dlaczego jak słyszę "mega-efekty", to od razu widzę ludzi Tomaszewskiego?
        Tylko oni tak w Łodzi mówią. "Super-duper" i takie tam... Wspólna cecha taka,
        czy co?
        • jureczek99 Co by było, gdyby w 2002... 01.10.09, 13:15
          A jak już naprawdę zechcesz pomyśleć, to pomyśl, GDZIE DZIŚ byłby Wrocław i
          gdzie byłaby Łódź, gdyby w 2002 r. u nas wygrał Dutkiewicz, a u nich - Kropiwnicki?
          No, zapraszam do tego eksperymentu myślowego...
          Tylko uważaj, może trochę boleć.
          • Gość: kkk Ale swoją drogą piękny wątek IP: *.toya.net.pl 01.10.09, 13:50
            Niech kropa zostanie bo kto? Najlepiej niech zostanie królem dziedzicznym w
            łodzi, jak można być takim debilem żeby taki wątek założyć nie wiem, ale
            leczenie nic tu nie da.
    • Gość: cedryczek Kurde. ;) IP: 85.89.161.* 01.10.09, 14:59
      Zostałem posądzony ze jestem człowiekiem Tomaszewskiego. ;D (bo napisałem "mega
      efekty", a takim slangiem sie posługują ludzie Tomaszewskiego... (?))

Ja się nie znam na zarządzaniu. Nie mam nic do czynienia z polityką. Jestem
      prawnikiem i to w dodatku teoretykiem.

Nie znam budżetu Łodzi - ani Wrocławia, więc trudno mi porównać. Z tego co
      słyszałem tylko, to Wrocław mu spory dług i duży deficyt, a Łódź nie - ale to
      tylko z gazet.

Moja ocena prezydenta bierze się stąd, że pamiętam co było kilka lat temu a co
      jest teraz i doceniam, że coś się zmieniło. Być może mogło się zmienić na
      jeszcze lepsze - tego nie wiem, bo nie znam uwarunkowań ekonomicznych, nie
      jestem też ekspertem od zarządzania, ale...

ale uważam, że mój tekst z samego początku jest dalej słuszny:

> a) i tak niedługo do końca kadencji
      >
      > b) mimo wszystkich błędów i problemów miasta, coś się jednak dzieje - idziemy
      > do przodu, coś się buduje,
      >
      > c) nowa ekipa wcale nie musi być lepsza

Nie wiem gdzie popełniam błąd, w którym punkcie. Ani nie napisałem że jest mega
      super wypas, ani że jest dupa, tylko, że coś się rusza do przodu i że koniec
      kadencji niedługo, więc po co robić szum. Dajmy starej władzy dokonczyć i tyle.

Nie jestem czyimkolwiek człowiekiem i takie podejrzenia świadczą tylko o
      zajadłości - waszej. Poza tym, myślę, że stado urzędników państwowych i
      samorządowych, którzy w godzinach pracy toczą tu boje, powinna wziąć się do
      roboty a nie jątrzyć i węszyć kto z kim i jak i wierzcie mi nie jestem ani
      politykiem, ani przydupasem politykow, ani urzędnikiem, ani członkiem koterii.
      Jeżeli ktoś chce, mogę podać swoje dane osobowe.
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Kurde. ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.09, 15:15
        > Ja się nie znam na zarządzaniu. Nie mam nic do czynienia z polityką. Jestem
        > prawnikiem i to w dodatku teoretykiem.

No ale nie przeszkadza Ci się wypowiadać na temat zarządzania (polityk, czy co?)

> Nie znam budżetu Łodzi - ani Wrocławia, więc trudno mi porównać. Z tego co
        > słyszałem tylko, to Wrocław mu spory dług i duży deficyt, a Łódź nie - ale to
        > tylko z gazet.

No to nieuważnie czytasz gazety...

> Moja ocena prezydenta bierze się stąd, że pamiętam co było kilka lat temu a co
        > jest teraz i doceniam, że coś się zmieniło.

Przyszły pieniądze z UE to się trochę zmieniło, ale zauważ, że tylko trochę,
        przy pieniądzach, które były do dyspozycji, powinno się zmienić więcej...

• iszkariota Re: Kurde. ;) 01.10.09, 15:20
          wyobraźmy sobie co by było, gdyby nie było pieniędzy, które Unia nam wpycha.
          A to źródełko w końcu wyschnie...
          • witoldzbazin Re: Kurde. ;) 07.10.09, 20:29
            iszkariota napisał:

> wyobraźmy sobie co by było, gdyby nie było pieniędzy, które Unia nam wpycha.
            > A to źródełko w końcu wyschnie...

zabawny jak zawsze hehehe
        • sztamka [...] 07.10.09, 20:27
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • sztamka aaaa..zapomniałam powiedzieć 07.10.09, 20:41
            a raczej przypomnieć:
            jestem bardzo za PO..dają radę:)

ale Kropiwnicki sprawdza się jako szef miasta, mimo swoich poglądów.
            niech zostanie

• witoldzbazin Re: aaaa..zapomniałam powiedzieć 07.10.09, 20:59
              sztamka napisała:

> a raczej przypomnieć:
              > jestem bardzo za PO..dają radę:)

zwłaszcza w hazardzie...bo na rządzeniu i rozwoju to raczej nie :-(
              • paralentum Re: aaaa..zapomniałam powiedzieć 07.10.09, 21:20
                To kropa jest z po??? Też się na niczym nie zna
      • irasiad.prof.kaczynskiego Ostrzegałem 08.10.09, 01:04
        Nie ma co. Polackie zacietrzewienie i tyle.
    • Gość: cedrycze To forum przypomina mi gdzie żyję. Dzięki. :) IP: 85.89.161.* 09.10.09, 00:20

Wychowali mnie rodzice, ktorzy od dziecka wpajali mi, że należy ludzi słuchać.

Na studiach, spieraliśmy się co do poglądów, ale często zdarzało się tak, że
      logiczna argumentacja potrafiła przekonać mnie bądż kolegów (do koncepcji
      przeciwnej oczywiscie).

W pracy robimy burzę mózgów i wspólnie, zespołowo wybieramy koncepcję najlepszą,
      ale dyskutujemy tak długo, dopóki wszyscy się zgodzą.

Na forum zaś, mogę być pewien, że:

- cokolwiek bym nie powiedział, zostanę wyzwany od kretyna, idioty, łapówkarza
      ciemnogród, albo zgniłego liberała

- nie ma szans, żeby ktoś z tu obecnych przekonał się do punktu widzenia kogoś
      innego - to czcze bicie piany, które do niczego nie prowadzi

- w życiu jest jak na forum. To takie zwierciadło. Póki poruszam się w
      bezpiecznym towarzystwie ludzi zbliżonych mi jakimś poziomem (juz czuje glupie
      komentarze do tekstu o poziomie), wszystko jest ok, ale czasem warto uzmysłowic
      sobie, ze istnieje cos wiecej. Inne życie, fryzjerki (choć kryterium
      wykształcenia jest mylące, bo nie jest tak znowu trudno znaleźć kogos z tytułem
      naukowym z klapami na oczach),babcie od radia maryja, tani cwaniaczkowie etc.

Dziękuję, że mi to uzmysłowiliście. :)
      • Gość: kkk jeżeli w pracy IP: *.toya.net.pl 09.10.09, 01:19
        spieracie się tak długo aż wszyscy się zgodzą to to jest pranie mózgów
        a nie burza mózgów, czy ty pracujesz w szkole? to by wiele wyjaśniało
      • Gość: dd Tak cedryczek jesteś za dobry IP: *.toya.net.pl 09.10.09, 10:34
        Od dzieciństwa byłeś za dobry na to forum, od razu wszyscy się na
        tobie tutaj poznali że jesteś lepszy.
        • Gość: cedryczek Re: Tak cedryczek jesteś za dobry IP: 85.89.161.* 13.10.09, 08:26
          czemu mnie nie dziwi Twój post. :)
          • Gość: dd Bo wszsyscy ci to mówią IP: *.toya.net.pl 13.10.09, 09:47
            I dodają: ale już skończ:-) Też nie zaskakujesz, typówka
    • Gość: kkk Re: Niech Kropa zostanie. IP: *.toya.net.pl 09.10.09, 10:46
      argued for so long until all agree that it is brainwashing
      rather than brainstorming, whether you're in school? This would
      explain a lot
    • Gość: kkk This war cemetery of Polish democracy IP: *.toya.net.pl 09.10.09, 10:59
      - The role of the PO, but also other political parties outside the
      PiS is that the interests of the establishment, which is the most
      important actors of the economic game were not violated - an
      interview with prof. Andrew Zybertowicz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka