Dodaj do ulubionych

Znamienne...

18.01.10, 08:13
- Najwyższa frekwencja była w Areszcie Śledczym - krzyczał triumfalnie
Sebastian Tylman, radny PO.
tiny.pl/hmcgt
Euforia rośnie. O 20.20 frekwencja skoczyła na ponad 24 proc. Wtedy lewicowa
radna Niewiadomska-Cudak rozpłakała się ze szczęścia.

Córunia prezydenta Łodzi w ciemnych latach osiemdziesiątych, rządzącym Łodzią
wtedy, kiedy Kropa siedział z potężnym wyrokiem za marzenia o wolności, ma
powody do euforii.
Tak tak, Myli Państwo (jakby powiedział Bolo), wpisaliście się w czerwoną hucpę.
Tak tak, do Was mówię, do tych wszystkich "demokratów", co to walą między oczy
ludzi nie popierających politycznej awantury. Poszliście jak po sznureczku,
jak Wam zagrano. Gratulacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Znamienne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 08:27
      jesteś żenujący, jak Kryże:D
      • Gość: siwy Re: Znamienne... IP: *.toya.net.pl 20.01.10, 23:13
        Głosowałem za odwołaniem Kropiwnickiego. Szybko, bo już teraz zrozumiałem, że
        zrobiłem źle. Żałuję tego i jest mi wstyd, że tak postąpiłem, bardzo pochopnie.
    • iszkariota Re: Znamienne... 18.01.10, 08:30
      O pozornej logice twojego rozumowania świadczy fakt, że i odwołany w przeszłości
      wiceprzewodniczącym komisji uczelnianej ZMS.
      Nie wyrzucaj więc nikomu rodziny, przeszłości, bez dokładnemu przyjrzeniu się
      życiorysowi tego, za którym poszedłbyś w ogień.
      A żeby było jasne, to dla mnie żałosne i świadczace o bezradności jest
      przegladanie życiorysów w poszukiwaniu haków.
      • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 08:38
        Tak tak.
        Zaglądanie w życiorysy jest słuszne lub nie. Zależy kto i kiedy to robi, co nie?
        I żebyś nie wiem co jeszcze napisał dla uzasadnienia swojej radości, fakty są
        nagie. Nie ja tryumfuję z powodu frekwencji w ZK, nie ja ronię łzy ze szczęścia.
    • jazzman1979 Re: Znamienne... 18.01.10, 08:35
      nareszcie moherowa pisbolszewia na śmietniku historii :)
      • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 08:50
        Nareszcie "oświecony" coś wydalił.
        • jazzman1979 Re: Znamienne... 18.01.10, 10:39
          "oświecony" wydalił wniosek ;)

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,61085,4091748.html?i=1
    • Gość: kkk Re: Znamienne... IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 08:48
      Mieszkańcy Łodzi w referendum odwołali z funkcji prezydenta miasta Jerzego
      Kropiwnickiego. Według oficjalnych wyników przekazanych w poniedziałek rano
      przez Miejską Komisję Wyborczą frekwencja w niedzielnym referendum wyniosła 22,2
      procent. Za odwołaniem prezydenta było 127 874 łodzian, czyli ponad 95 procent.
    • Gość: znamienne Re: Znamienne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 09:20
      Znamienne jest opluwanie zwycięzcy gdy uciekło się z placu boju.
      Miałbys pełne prawo dyskutowac gdybys przystapił do walki. Ale
      lepiej było schowac się za nieaktywnym tłumem i teraz stamtąd
      wyrzucać obelgi. Chociaż miej honor i nie zakładaj juz nowych wątków
      jacy to ci Łodzianie sa paskudni i służalczy dla postkomunistów.
      Obrażasz wielu normalnie myslących ludzi.
      Nie przenoś tu swoich paranoi.
      • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 09:28
        Póki co, to wzorem różnej maści "ludzi rozumnych", odbierasz mi
        demokratyczne prawo wyrażenia opinii i odniesienia się do faktów.
        Jednocześnie zarzucasz mi rejteradę, co jest zwyczajnym kłamstwem,
        Otóż wyjaśnię ci, przyjemniaczku, że znikąd nóg za pas nie brałem, ponieważ
        niczego nie żyrowałem, nie uznaję, iż bym miał obowiązek wziąć udział w
        zwyczajnej hucpie.
        Kapujesz?
        • Gość: znamienne Re: Znamienne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 10:16
          zamiast załaniać sie demokratycznym prawem, które olałeś, raczej nie
          rób kolejnej hucpy obrażając wszystkich którzy brali udział w
          referendum.
          • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 10:29
            Prawo, to nie jeszcze obowiązek.
            Pomerdało ci się coś z demokracją... socjalistyczną.
            To za tamtych czasów frekwencja we wszelkiego rodzaju "wyborach", "referendach"
            albo innych plebiscytach, oscylowała wokół 98%.
            Wczoraj była zwykła hucpa polityczna, w którą się wpisałeś. Prawdy nie zaczarujesz.
            • Gość: znamienne Re: Znamienne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 10:36
              I bez żadnego przymusu ponad 90% tych co skorzystali ze swojego
              prawa byli jednomyślni. I nie ma co zaklinac tu historii z PRLu.

Miałes prawo wyraziś swój pogląd aby został Kropa - olałeś tę
              mozliwość. Więc nie ujadaj, że inni skorzystali z obowiązującego
              prawa.

Cokolwiek napiszę i tak dołozysz komunstyczna łatkę - taki masz
              problem. Ja ci w tym nie pomogę. Żegnam monotemetyku.
              • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 10:40
                Niczego nie jesteś w stanie skumać, jak widać.
                Tęsknił nie będę, papatki.
    • brite Tak tak 18.01.10, 09:39
      "Nie myślisz jak ja, toś komuch, albo chociaż zmanipulowany przez komucha."

Biggs, w chwili emocji obniżasz gardę straszliwie.
      • big_news Re: Tak tak 18.01.10, 09:46
        Brite, nie jest moją winą, że tak opisano w prasie reakcje peowców i eseldowców,
        jakimi one w istocie były.
        Nie ja odpowiadam za to, że głosujący przeciw Kropie wpisali się w
        oczekiwania czerwonych
        i podżyrowali zorganizowaną przez nich hucpę.
        Jeżeli uśmiechnięci dzisiaj ludzie, identyfikują mnie jako mohera, to siłą
        rzeczy, na dodatek w świetle faktów, ja lokalizuję ich tam gdzie oni tkwią.
        Wybacz, że się tłumaczę, ale może to pozwoli Ci spojrzeć na sprawę z choćby dozą
        obiektywizmu.
        • Gość: znamienne Re: big IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 10:13
          Po wyborze Kropy opisywano radość radykałów koscielnych, a jakos
          nikt nie uznawał, że wszyscy dali sie wieść na sznurku
          dewocjonalistów. Wtedy mieszkańcy wykazali sie mądrością zbiorową.
          Teraz skoro go odwołali - wykazali sie głupotą zbiorową?
          Oj chłopie - jak ci wieje tak uzasadniasz.
          • big_news Re: big 18.01.10, 10:35
            Nie chce mi się grzebać w przepastnych archiwach, ale gruuubo się mylisz pisząc,
            że nikt czegoś tam nie uznawał.
            Nie mówiąc już o nieustannych praktycznie atakach na Kropę.
            Zresztą, kto by się tam przejmował panem wodzonym po sznureczku, choćby i on nie
            był niczym obwieszony...
          • Gość: beti Re: big IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 13:49
            otóż owóż kolego muszę Ci wytknąć ewidentny błąd i niedopatrzenia. Otóż za radykała kościelnego uważam mojego księdza-dobrodzieja na parafii tudzież dziadka mego. Obaj byli bezgranicznie zdumieni i zdruzgotani wyborem prezydenta Kropiwnickiego. Obaj antysemici, obaj czołowi budowniczy sanktuarium w Niepokalanowie. Obaj dzierżą jakąś tam władzę oraz rząd dusz. Nie wiem jak rzecz ma się z medialnymi skrzatami o skrajnych poglądach- ale takie patologie mnie nie interesują. Dla mnie znamienne jest to, co właśnie przed chwilą usłyszałam na konferencji szefa SLD Grzegorza Napieralskiego, który zapytany o konkretne zarzuty w stosunku do byłego prezydenta, takie które przekładają się na pieniądze, czyli w strefie gospodarki, odpowiedział, że ludzie są rozczarowani stylem władzy, że to, co działo w teatrze...bla bla..i że generalnie to tylko kłótnie były im w głowie i spory. No ja przepraszam? albo on jest kosmitą z innego świata, albo ja? Jakie kłótnie? jakie spory? gdzie w tym gospodarka? kto tu jątrzy i sieje ferment?
        • yavorius Re: Tak tak 18.01.10, 10:23
          Hehe, jedyny obiektywny się znalazł :)))
          • big_news Re: Tak tak 18.01.10, 10:31
            Bez przesady.
            Oczywiście, że nie jedyny.
            W każdym razie przytomny:)))

Ta hucpa Cię skłoniła do... powrotu?
            Hm.
            To chyba wyłączny pozytyw tej awantury;)
    • Gość: Konstant. Re: Znamienne... IP: 78.155.123.* 18.01.10, 09:54
      Po co kolejny watek referendalny?
      • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 10:00
        Raczej - PO referendalny.
    • Gość: Prahnitz A pan Kropa dostał kopa. IP: 212.244.73.* 18.01.10, 10:14
      Obojętnie ile tu jeszcze łez jego zwolennicy wyleją i ile będą grzebać innym w
      życiorysach. Prawda jest taka, że gdyby nie Wąsowicz, który go ciągnął to Kropa
      byłby nikim.
      Witaj Komisarzu! Może wszechstronny Marcinkiewicz by się teraz Łodzi przydał?
      • big_news Re: A pan Kropa dostał kopa. 18.01.10, 10:25
        Wszechstronnych ci u was dostatek.
        Co jeden, to bardziej.
        Się już doczekać nie mogę, hehehe
    • Gość: lavinka z nielogu Re: Znamienne... IP: *.warszawa.mm.pl 18.01.10, 12:18
      Obawiam się,że gorzej już być nie może.... ale kto wie,może się mylę ;)
      • Gość: lavinka z nielogu p.s. IP: *.warszawa.mm.pl 18.01.10, 12:19
        Pisząc gorzej odnosiłam się oczywiście do rządów Kropiwnickiego, partia
        z której się wywodzi wisi mi i powiewa podobnie jak i inne partie
        wywodzące się z AWSu.
        • big_news Re: p.s. 18.01.10, 12:46
          Jeżeli już, to pewne partie się na AWS składały, a nie z niego wywodziły.
          Natomiast jak idzie o gradację złego zarządzania naszym miastem, to akurat Kropa
          jak dotąd jest tym, któremu w porównaniu z poprzednikami wypadałoby tylko
          dziękować, zatem jest u szczytu drabiny. Tak bywa.
          • Gość: :) Re: p.s. IP: 83.142.203.* 18.01.10, 12:56
            Podziękowaliśmy mu wczoraj, na dobre.
            • big_news Re: p.s. 18.01.10, 13:14
              Wasz błąd.
              • jazzman1979 Re: p.s. 18.01.10, 13:34
                podziękowaliśmy mu za wniosek :)))

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,61085,4091748.html?i=1
                • big_news Re: p.s. 18.01.10, 13:43
                  Z powodu tego wniosku (dali ciała, obronić się tego nie da, chociaż sam Kropa z
                  całą pewnością osobiście go nie skrobał) masz powód do radochy, że się tak
                  szczerzysz, czy wręcz odwrotnie, bo mistrzostw w Łodzi nie będzie?
                  Jeżeli to drugie, to ten uśmieszek jest mocno głupkowaty, a jeżeli to pierwsze,
                  to co się o te ME zamartwiasz?
                  Tak czy siak, specjalnie mądry raczej nie jesteś.
                  • dziad_borowy Re: p.s. 18.01.10, 13:50
                    "sam Kropa tego nie skropal", co za dziecinada, daj spokoj. Po to sie jest
                    przelozonym zeby dbac o wlasciwy dobor ludzi, a jak trzeba to za nich odpowiadac.
                    Dzierżż!!!
                    • Gość: bałuty Żal mi Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.10, 13:52
                      - Najwyższa frekwencja była w Areszcie Śledczym - krzyczał triumfalnie
                      Sebastian Tylman, radny PO.

Euforia rośnie. O 20.20 frekwencja skoczyła na ponad 24 proc. Wtedy lewicowa
                      radna Niewiadomska-Cudak rozpłakała się ze szczęścia.

Córunia prezydenta Łodzi w ciemnych latach osiemdziesiątych, rządzącym Łodzią
                      wtedy, kiedy Kropa siedział z potężnym wyrokiem za marzenia o wolności, ma
                      powody do euforii.
                    • big_news Re: p.s. 18.01.10, 15:09
                      W nawiasie jest także parę słów.
                      Najwyraźniej opuściłeś ten fragment.
                  • jazzman1979 Re: p.s. 18.01.10, 13:51
                    nie no walcz , próbuj to obronić, przecież dopiero mamy zobaczyć jaki dobry był
                    nasz podróżnik, a śmieje się z tego dokumentu i z tego specjalisty który to
                    podpisał. I trzeba mieć tupet pis-bolszewika żeby cisnąć ludziom na forum po
                    mądrości, IQ. Nie wiesz kto klika z drugiej strony to zamknij buzię.
                    • big_news Re: p.s. 18.01.10, 15:10
                      Wiem wiem, kto z drugiej strony zacz.
                      Prostak i cham.
                      • jazzman1979 Re: p.s. 19.01.10, 13:27
                        Pozdrawiam,
                        Jazzman.
                  • wojtek800 Re: p.s. 18.01.10, 13:54
                    No tak, Kropa niewinny! Przeciez on sam nie pisal.
                    Co wiecej - on przeciez moze jedynie odpowiadac za swoje czyny.
                    Nie moze wiec brac odpowiedzialnosci za ludzi mu podleglych!

Wiec to, ze Wlokniarzy wyremontowali, to tez nie jego zasluga, bo przeciez wniosku o dofinansowanie wlasnorecznie nie pisal...

Zenada, ale co tu sie spodziewac po kims, kto w zyciu - jak widac - nie mial doczynienia z zarzadzaniem ludzmi i braniem za to odpowiedzialnosci.

Ale uwaga: jest glos bossa wszystkich bossow w sprawie referendum:
                    wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7466518,Kaczynski__Kropiwnicki_wygral_referendum.html
                    Oficjalna linia parti:
                    Trzy kola dobre!

Wykonac!
                    Mozna uzyc wlasnych ozdobnikow: glupek, zmanipulowany, idziesz na pasku, itede.
                    • Gość: a Re: p.s. IP: 83.142.203.* 18.01.10, 13:59
                      nie lubię PO, ale jak słucham jarkacza to wiem, że PO ma mój głos ...
                    • dziad_borowy Re: p.s. 18.01.10, 14:01
                      Wygral bo przegral. Proste. A poza tym zomo.
                      Dzierżż!!!
                    • big_news Re: p.s. 18.01.10, 15:12
                      Mocno się podniecasz.
                      To niezdrowe.
                      Pryszcze w życiu nie opuszczą twojej buziuchny.
                  • Gość: beti Re: p.s. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 15:24
                    jasne że da się obronić. Ja się wczytałam w doc. jakiś już czas temu. na ile
                    mogłam poznałam za-kulisy i gitez majonez. Niektórych subtelności polityki nie
                    rozumiem ale generalnie wsio-gra. tak musi być widać
                • Gość: beti Re: p.s. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 14:00
                  kolega chyba nie zauważył słowa klucza "że w przypadku, jeżeli UEFA ..."czyli że "jeżeli już to nie będziemy rzucać kłód pod nogi, a zrobimy co w naszej mocy". I wiem, że było to słuszne podejście - prezydent i jego pracownicy przygotowali uczciwe sprawozdanie nt. tego czy i jak wyglądałoby zaplecze Euro w Łodzi. I dlatego nie zostało ono przepchnięte. Bo nie ma się co obrażać na prawdę- jest jaka jest i każdy wiedział, że Euro w Łodzi nie będzie. A wniosek trza wysłać było. Bo jesteśmy 3-cim największym miastem w Polsce i to centralnie położonym. To nie było nawet wyjście awaryjne - to było uczciwe potraktowanie sprawy - żeby ci wiecznie nie zadowoleni, nie mogli powiedzieć że "Łódź znowu nic nie robi"...
                  • jazzman1979 Re: p.s. 18.01.10, 14:10
                    widzisz big_news , jak się chce to się da... przynajmniej spróbować :) beti
                    pójdźmy dalej, 20012 to taka furtka na przyszłość :)
                    • Gość: beti Re: p.s. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 14:27
                      ale w sensie że rok : słownie "dwudziestotysięczny dwunasty" - chciałabym się
                      ustosunkować ale nie wiem jak? bo ja mimo wszystko mam sporą, ale ograniczoną
                      jednak wyobraźnię.
                      Ale widzę że podjęliśmy dialog, co mnie niezmiernie cieszy - to poproszę teraz
                      na odpowiedź na pytanie, z którego to pan Napieralski, w stylu iście eseldowskim
                      wybrnął-nie wybrnął. Konkretne zarzuty w sferze gospodarki, takie które da się
                      przełożyć na pieniądze w stosunku do prezydenta Kropiwnickiego. Pan Napieralski
                      nie wpadł na żaden pomysł. No więc - hę? czekam zwarta i gotowa. Nie chcę
                      argumentów teatralnych, wojaży i wydatków na czapki szarfy i sztandary - to u
                      cioci mogę przeczytać w expresie ilustrowanym. Porozmawiajmy poważnie.
                      • jazzman1979 Re: p.s. 18.01.10, 14:32
                        te tablice co pod Centralem 2 stoją, raz
                        Brus, dwa
                        pomnik Wyszynskiego na Retkini, trzy (historia finansowania)
                        • Gość: beti Re: p.s. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 14:54
                          mnie się wydaje ze to w stylu "tonący brzytwy się chwyta" - 7 i pół roku i TAKA
                          afera. być nie może. Ale powiedzmy że potraktuję to na poważnie - przybliż nieco
                          te afery - ich rozmiar finansowy, o co poszło, kto był odpowiedzialny pośrednio
                          czy bezpośrednio.
                          Żeby zachować formę dialogu - sprzątanie tego szamba, jakie zostawiły po sobie
                          wieloletnie rządy sld w łodzi mogło jednak faktycznie przeoczyć takie wybryki
                          jak te tablice. Ale przy jednoczesnym imponującym spadku bezrobocia i zachowaniu
                          deficytu w granicach 5%. Napisałabym jeszcze o wysypie inwestycji, sprawie
                          camerimage, coraz lepszych wynikach Łodzi w międzynarodowych agencjach
                          ratingowych - mamy najwyższy wskaźnik BBB+, szybkiej kolei i innych oczywistych
                          oczywistościach, ale mi się nie chce. JAkoś te dwie tablice przy centralu blado
                          wypadają. Ale i tak chętnie się z aferą zapoznam
                          • wojtek800 Re: p.s. 18.01.10, 15:08
                            Gość portalu: beti napisał(a):
                            coraz lepszych wynikach Łodzi w międzynarodowych agencjach
                            > ratingowych - mamy najwyższy wskaźnik BBB+, szybkiej kolei i innych oczywistycha
                            > oczywistościach, ale mi się nie chce.

Zaraz, zaraz - jaki najwyzszy? Najwyzszy to jest wskaznik AAA, wiec BBB to pare
                            stopni nizej, to raz.

Dwa, szybka kolej - no prosze Cie, ja pierd.le! Co tutaj niby jest takim
                            sukcesem wlasnie Kropy? Bo jak dla mnie, to jest to najbardziej widoczyny
                            przyklad, jak CALA KLASA POLITYCZNA obiecuje, obiecuje, obiecuje. Ile ten remont
                            trwa juz??? A zaraz zobaczymy jego nowa odslone...

Wiec litosci, kobito(?) ;) Ja rozumiem obrone K, ale nie dlatego go wywalili
                            ludzie, bo robil afery, tylko dlatego, ze byl niefajny i ludzi wku....l.

I powiem jeszcze wiecej:
                            To jest tak wlasciwie fantastyczna sprawa, ze ludzie go wywali. To ze padlo na
                            niego - trudno/super (niepotrzebne skreslic).
                            W kazdym badz razie, kazdy nastepny prezio bedzie sie musial liczyc z szybkim
                            impiczmentem, wiec jak sadze bedzie milszy, a moze i nie bedzie az tak
                            ordynarnie klamal(choc tutaj nie licze na zbyt wiele)
                            • Gość: beti Re: p.s. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 15:40
                              po pierwsze - tak masz rację z tym wskaźnikiem - chodzi o to że mamy najwyższy w
                              Polsce. Bo mówimy mam nadzieję o realiach polskich. Nie sldowskich. druga rzecz
                              :"Ja rozumiem obrone K, ale nie dlatego go wywalili
                              > ludzie, bo robil afery, tylko dlatego, ze byl niefajny i ludzi wku....l." - no
                              czyli nic nowego - to już wiemy - że ludzie go nie lubili dlatego go obalili. Ja
                              wielu swoich profesorów nie lubiłam, podobnie z szefami - ale byli i są dobrzy w
                              swoim fachu. Więc jakoś mogę przeżyć a nawet z nimi współpracować bo tak mam, że
                              lubię z najlepszymi. Więc daruj sobie tą pieśń o "nielubieniu" - bo to
                              dziecinada a ja liczę na to że rozmawiam jednak z dorosłymi osobnikami. Jeżeli
                              się rozchodzi o kolej - no to już nie wiem jak mam rozmawiać - ty chyba
                              chciałbyś żeby przetargi trwały tydzień, plany również, budowa takoż. Otóż
                              zainwsetowano już grube pieniądze, są plany i odliczanie rozpoczęte. Przy tym
                              budżet miasta się uchował, dziura nie rośnie...- ja rozumiem że lata rządów sld
                              i integralna dla nich część czyli obiecanki-cacanki rzadko widziały światło
                              dzienne. Ale nie wiem czy wiesz - rządy i persony się zmieniły. I ja widzę
                              obietnice, za którymi poszły czyny. Że więcej póki co tych pierwszych - tak jest
                              z Wielkimi imprezami. A teraz zapewne wszystko pójdzie się bujać - i camerimage,
                              i centrum i szybka kolej.
                              • big_news Re: p.s. 18.01.10, 15:52
                                Szkoda Twojej fatygi.
                                Na tym ugorze nic nie jest w stanie wzrosnąć.
                              • wojtek800 Re: p.s. 18.01.10, 16:26

A ilu tych Twoich psorow i szefow bylo wybieranych przez, ze sie tak wyraze, lud, he?

Bo ja tez jestem - ze sie pochwale - szefem, ale nie wybralo mnie zgromadzenie mieszkancow, tylko moj szef. I moj szef moze mnie odwolac, wiec robie taka prace, zeby ON generalnie byl zadowolony. Innych moge miec w dup.e (czesto tam laduja), ale ON musi byc kontent. I to nie jest dzieciniada, tylko doroslosc w pelnej krasie. Czyli rozumienie podstawowych aspektow swojego miejsca pracy.

Co do przetargow, pozwolen itp - prosze, zaraz sie rozplacze. Dobry Kropa, fachowiec, a inni mu klody pod nogi - to nie ludzie, to wilki ;) Ani on tej budowy nie przyspieszyl, ani jej nie opoznil. Obraz budowy 100 kilometrow lini kolejowej w lat 10 mowi sam za siebie. Zeby tam chociaz grunty trzeba bylo kupowac. Zeby chociaz las karczowac, teren niwelowac, irygowac... cokolwiek. Nie - trzeba bylo zerwac tory i polozyc nowe(upraszczajac nieco). Uuuuu, to jest skomplikowana sprawa, lat nam trzeba 12 do zakonczenia inwestycji.

Budzet:
                                Nie chce sie tutaj czepiac, bo i nie ma specjalnie czego. Ale to tez nie jest powod do budowy pomika. Co wiecej - nie byl to powod, dla ktorego ktos by poszedl i zaglosowal za zostawieniem. Proste? Proste.

I odniose sie jeszcze tutaj do postu gdzie podalem link do danych GUSowskich (www.stat.gov.pl/gus/5840_648_PLK_HTML.htm), ktore Twoj przyjaciel z boiska raczyl nazwac 'papierzyskami'.

Jezeli Wy nie widzicie, ze trzeba dzialan, ktore poprawia standard zycia TU I TERAZ, to sorry, jestescie po prostu slepi. Bedzie miasto z Centrum i Camerimage,
                                ale miasto bez mlodych ludzi, ktorzy sobie najzwyczajnie w swiecie pojada do innych miast, w ktorych nie buduje sie 'Misia na miare naszych mozliwosci nie potrzeb'.

I konczac, krotko o Kropie:
                                Na wlasne zycznie, z mala pomoca przyjaciol(nie idzcie na referendum!) do histori przechodzi (tak , tak!) jako pierwszy lodzki prezydent odwolany przez swoich mieszkancow.

• wojtek800 Re: p.s. 18.01.10, 14:39
                        Ale co jest Twoim zdaniem niepowaznego w ponad 100tys oddanych glosow przeciw K?
                        Ze to jest niby 100tys zmanipulowanych, czy jak? Jak ktos sluszenie juz zauwazyl: jak go wybierali, to byli trzezwi, teraz sa zmanipulowani, tak?

Sprawa jest jasna - ludzie pojecia nie maja co to budzet, wydatki, przychody, amortyzacja, itepe. To jest dla 80%(mily ma dzis nastroj) czary-mary-hokus-pokus. Wiec go wyjeba.i za to, za co go nie lubili - chyba proste, nie? A nie lubili go za styl w jakim ta prezydenture sprawowal - tylko i az tyle. To samo czeka Kaczora, nic juz nie pomoze.
                        A juz podwieszajac sie pod sfere gospodarki, to moze wyjasnisz nam kulisy powstawania Fali, melona dla PSS LKS(kwestie prawne) i - crême de la crême - jak centrum festiwalowe za 250 melonow ma sprawic, ze miszkancom Lodzi bedzie DZIS, JUTRO, ZA MIESIAC lepiej?

I dla jasnosci: ja osobiscie posluchalem apelu Jaroslawa Kaczynskiego i pomoglem w zwyciestwie pana Prezydenta.
                        Wodzu, prowadz!
                        • Gość: beti Re: p.s. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 15:18
                          czego krzyczysz? pierwsze primo - ty chyba nie zrozumiałeś podstawowej kwestii,
                          że to nie ci sami ludzie poszli na referendum co zagłosowali na Kropiwnickiego.
                          I oczywiście, że 80% ludzi pojęcia nie ma o machinerii finansjery. I oczywiście
                          że go cytuję " wyjebą za to że go nie lubili. A nie lubili go za styl w jakim
                          prezydenturę sprawował." No i brawo - zgadzam się w zupełności. Kulis
                          powstawania Fali nie wyjaśnię - wystarczy sprawdzić jak sprawy potoczyły się na
                          arenie prawnej -wszystko czyste jak nie przymierzając cały budżet z 8 lat -
                          czyli jakieś tam niepewności były bo ktoś poszedł na rękę, zaryzykował - jakieś
                          2% winy. Czyli 98% jest oki - nie pytaj mnie o zawikłania czysto prawne bo
                          prawnikiem nie jestem a ekonomistką.
                          I mogę Cię zapewnić że centrum festiwalowe dla Łodzi to strzał w dziesiątkę.
                          Dlatego, że w końcu będzie jakaś oś, wokół której łódź zacznie się kręcić,
                          będzie punt odniesienia. Uwierz mi że zacznie przynosić efekty -ale jak ktoś
                          czeka na efekta na-za-miesiąc no to musimy się chyba przeprosić.
                      • Gość: : Re: p.s. IP: 94.254.167.* 18.01.10, 14:55

Gość portalu: beti napisał(a):

> ale w sensie że rok : słownie "dwudziestotysięczny dwunasty"
                        tak aprop pisowskich bykow:
                        wyborcza.pl/1,75968,7460851,PiS_gwalci_ortografie.html
                        • Gość: beti Re: p.s. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 15:21
                          no ale w sensie że co? argumentuj - bo nie wiem czy przypadkiem nie zostałam
                          zaatakowana? jeżeli tak - przejrzyj historię rozmowy to zrozumiesz
                          kolego/koleżanko. Jeżeli nie - to nie skumałam bazy.
                        • Gość: beti Re: p.s. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 17:05
                          czyli tak jak myślałam - że ktoś tu nie skumał...
    • atreck Re: Znamienne... 18.01.10, 14:47
      Nie karmcie trolla big_newsa. Niech sobie żyje w tym swoim
      poinaczonym świecie
      • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 15:06
        Napisał Honorowy Członek Klubu Poważnych Komentatorów, "wzmacniający" swoje
        posty ukradzionym, wyrwanym z kontekstu zdaniem... trolla.
        Schiza jak nic.
        • atreck Re: Znamienne... 18.01.10, 15:37
          Skończ waść. Jesteś żenujący. Przykro ci że referendum wyszło tak a
          nie inaczej, że lud nie posłuchał Jarka i innych wam podobnych. Żal
          ci że nie mogłeś, a właściwie nie chciałeś skorzystać z prawa, o
          które kiedyś walczył i Kropiwnicki i Kaczyński. Wybrałeś siedzenie w
          domu i tak ci może lepiej. Nie mój problem. Ale uszanuj prowo i
          głosy tych, którzy poszli na referendum i oddali swój glos. Poszli,
          bo uważają że tak należy, że jest to obowiązek.
          Pa.
          • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 15:50
            Żal mi wyłącznie tego, że to co mogło w Łodzi powstać, nie ma już szans.
            Niestety, są tacy, którzy nie są w stanie tego ogarnąć.
            Vide wyżej.
            Pa. Bez najmniejszego żalu, panie podbieraczu.
    • nett1980 Re: Znamienne... 18.01.10, 14:55
      I czym ty sie martwisz? Wygral dwa razy pod rzad, mial czas cos po
      sobie zostawic. Przez pol roku nic sie nie wydarzy, a osoba
      wzbudzajaca kontrowersje i emocje zostanie w pamieci, namasci przed
      wyborami kogos z prawej strony i szafa gra.
      Myslalam i myslam rano i serio nie moglam przypomniec, kto byl przed
      Kropa na tym stanowisku albo byl przecietny ponad miare, albo tak
      jalowy, ze w mojej pamieci sie nie wycisnal.{Jagiello?)
      • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 15:08
        Teoretycznie nie mam czym. Ponieważ jednak (wiem, to głupie i nienowoczesne)
        jakoś mi na Łodzi zależy, to żałuję, że mnóstwo spraw pójdzie się teraz...,
        wiesz co.
        • Gość: beti Re: Znamienne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 15:31
          i to jest prawda to jest fakt.
        • jazzman1979 Re: Znamienne... 18.01.10, 16:19
          "pójdą się teraz ...wiesz co" szarfy i czapki tego grzyba :)
          • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 16:34
            Twoje horyzonty zamykają się na czapkach i szarfach.
            Ja bym w takiej sytuacji zębów publicznie nie suszył.
            No, ale czy ktoś taki jak Ty zdaje sobie sprawę z własnego, niczym
            niewymuszanego kompromitowania się?
            Na zdrówko.
            • jazzman1979 Re: Znamienne... 18.01.10, 16:57
              no to oświeć nas co jeszcze , jak jest co ...
              • Gość: beti Re: Znamienne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 17:09
                widzisz - ja się tutaj z kolegą big_newsem zgodzę. Chyba jednak nie warto
                tłumaczyć ludziom Twego pokroju- bo trzeba by zaczynać od podstaw.
                • jazzman1979 Re: Znamienne... 18.01.10, 17:19
                  czekałaś w innym wątku "zwarta i gotowa" na argumenty i co ? dupa jasio ...
                  • Gość: kkk Re: Znamienne... IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 17:43
                    Szkoda żucać argumenty przed trolle, juz lepiej perły przed wieprze,
                    choc z całą pewnością wieprze i trolle różnią się tylko troszeczkę, tak
                    jakby niezauważalnie
                    • Gość: beti Re: Znamienne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 18:32
                      te! trollu - błąd ortograficzny zrobiłeś. A do poprzednika: ano czekałam i się
                      nie doczekałam - no więc morał jaki?
                      • Gość: kkk Re: Znamienne... IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 18:53
                        Tylko bo nie trollu trollu bo pomyślą że rodzina, skończyliście się i
                        żałosne te wasze podrygi
                        • Gość: beti Re: Znamienne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 19:08
                          ja widzę że u ciebie język nie tylko pod względem gramatycznym czy
                          ortograficznym taki z lekka postny jest. Powiedziałabym ci jeszcze bujaj się ale
                          mi się odechciało. Właśnie wyleciałeś z najniższej ligi.
                          • Gość: kkk Re: Znamienne... IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 20:14
                            bigos jesteś miszcz
                            • Gość: beti Re: Znamienne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 22:13
                              kkk - ja ciebie trochę zupełnie nie rozumiem. Jaki bigos? Bo że jestem miszcz to
                              wiem. To się wie samo przez się. Ale nie wiem jak pokrętnymi drogami twoje myśli
                              biegną więc przetłumacz to na ludzki język. albo zamilknij na wieki.
                              • Gość: kkk Re: Znamienne... IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 22:15
                                Znowu mi mówisz co mam robić? Dziękuję właśnie w niedzielę widzieliśmy
                                jak to jest jak się słucha półgłówków
                                • Gość: beti Re: Znamienne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 22:23
                                  doprawdy - właśnie zafundowałeś sobie strzał w kolano. mam jednak obawy że nie
                                  zrozumiesz o czym do ciebie mówię. Cóż - nie wszystkim jest dane rozumieć.
                                  • Gość: kkk Re: Znamienne... IP: *.toya.net.pl 19.01.10, 21:22
                                    Tak oczywiście masz rację, ja sie ciągle podkładam, dobrze że mi to
                                    uświadomiłeś, dziękuję
      • Gość: Anna Re: Znamienne...że...... IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.10, 15:09
        znowu w łapach czerwonego www.wejdzlodz.fora.pl/ i różowego
    • Gość: leslaw_m Re: Znamienne... IP: *.lodz.msk.pl 18.01.10, 15:28
      mozna bylo to referendum zwyczajnie wygrać.
      pokerowa zagrywka p.t. nie uda się przekroczyc frekwencji 19 % byla
      bez sensu - beda to wypominać przez następnych 10 lat jak to pis
      kiedy mu wygodnie namawia ludzi do nie pojscia do urn.
      strzal w stopę.

gratulacje dla organizatorow mimo wszystko.namowienie 22% do pojscia
      na referendum to jednak coś.

osobiscie mi kropek jest obojętny, ale 95 % głosujących za
      odwołaniem udowadnia ,ze drugie tyle co najmniej zwolenników zostało
      w domach, gdyby nie dziwne kalkulacje mielibysmy ponad 50 %
      frekwencję i nową opinię o łodzi jako miescie obywatelskim, a kropek
      na 95 (sic) procent by zostal, pokonując o kilka punktow czerwonych.
      zycze tym którzy zostali karnie w domach aby ich wybrańcy mieli w
      przyszłości więcej oleju w głowie
      • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 15:37
        No i super.
        Masz oczywiste prawo zarówno do takiej opinii, jak i do przekonania, że w razie
        podwojonej frekwencji (a może i większej), Kropa zostałby na stołku.
        Nie wiem tylko czy zauważyłeś, że wpisujesz się w ten sposób dokładnie w słowa
        Kaczora. Przecież on nie powiedział niczego innego, może tylko kładąc akcent na
        fakt, że Kropa odniósł moralne zwycięstwo.
        No nic, błędów nie robi tylko ten, który nic nie robi. Uczyniono taktyczną
        pomyłkę, można by powiedzieć.
        A ja mimo to mam satysfakcję.
        Owszem, moja "koncepcja" przerżnęła, ale po raz kolejny się okazało, że ludzie,
        którym jakoś tam sprzyjam, nie mają uważania w zakładach karnych. I, że nie
        jestem w jednym szeregu ze spadkobiercami PZPR. W odróżnieniu od gości, co to
        zaznaczyli "za".
        • Gość: ciekawy Re: Znamienne... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.10, 15:55
          big_news napisał:

> nie jestem w jednym szeregu ze spadkobiercami PZPR. W odróżnieniu od gości, co
          to zaznaczyli "za".

Dlaczego cały czas uważasz sie za lepszego?
          Przecież bardzo wielu spadkobierców PZPR też nie poszło głosować.
          Częściowo dlatego, że np. Kropa ich przekonał, że np. nie lubią młodych
          wilczków, że np. nie chciało im się wychodzić z domu, że np. nie chodzą na żadne
          samorządowe akcje, itd.
          Jesteś z nimi w tym samym szeregu.
          • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 16:15
            Tylko teoretycznie.
            W praktyce dzieli mnie od takich przepaść.
            • wojtek800 Re: Znamienne... 18.01.10, 16:29
              big_news napisał:

> Tylko teoretycznie.
              > W praktyce dzieli mnie od takich przepaść.

Na znana melodie : "juz za kilka chwil, za chwil pare...":
              http://tnij.org/fkbd

Jakie wtedy bedzie tlumaczenie? Bo ze 'trzy kola dobre' juz jest zajete...
              • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 16:40
                Nie ciesz się.
                Misio K. od czasu do czasu coś tam sobie nieprzemyślanego palnie, on zresztą
                nigdy nie był do końca moim faworytem, ale żeby to wiedzieć musiałbyś mieć ciut
                dłuższy staż na forum.
                Póki co jest tak, że to nie PiS z komuchami trzyma sztamę, że to radni PO w
                swojej siedzibie, w tym samym czasie co radni SLD u siebie odpalali szampany.
                Widzisz więc, że na razie to nie ja powinienem "się tłumaczyć".
                • wojtek800 Re: Znamienne... 18.01.10, 16:49
                  Oh, misio sobie cos palnie.
                  Ale przeciez on jest TYLKO szefem frakcji w europarlamencie, TYLKO bylym
                  ministerem w kancelarii Prezydenta, TYLKO bylym rzecznikiem tegoz Kaczora.

No faktycznie. Tak sobie lazi i cos tam papla po gazetach w ich najwazniejszych
                  sobotnich wydaniach.

Nie cieszy mnie to. Co najwyzej moze mnie to brzydzic
                  • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 16:55
                    Mam pewność, że brzydzi Cię jeszcze wiele innych rzeczy.
                    W ogóle sprawiasz wrażenie obrzydliwego.
                    • wojtek800 Re: Znamienne... 18.01.10, 16:59
                      No! To lubie! Ihhhhaaa!

Nie zapomnij dodac, ze mam malego i tak w ogole to jestem pedalem co sie
                      kumpluje z Sroda i Michnikiem! Uuuuu, taki jestem zly!

A jak juz to przelkniesz, to przemysl sobie, jak to tanczysz jak Ci zagraja , by
                      nie powiedziec dosadnie .... bez mydla.

• Gość: kkk Re: Znamienne... IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 17:04
                        najzabawniejsze jest to ze kropa prosząc swoich zwolenników o
                        pozostanie w domach sam sobie to manto zafundował, i to wiele mówi o
                        jego zdolnościach i talencie.
                      • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 17:09
                        Wiem, że to lubisz.
                        To przecież Twoje środowisko naturalne.
                        Sam się zresztą świetnie scharakteryzowałeś, ja w tej sprawie nie mam zupełnie
                        już nic do dodania.
                        Co do tańców zaś..., marionetką jesteś Ty, Wojtku. Wymienione wyżej towarzycho
                        wyłącznie pitoli na skrzypkach, podrygują w ich takt tylko tacy jak Ty.
                        Uważaj, żebyś sobie nóżki tak jak czego innego nie zwichnął...
                        • Gość: kkk Re: Znamienne... IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 17:12
                          Jak zwykle odbijanie piłeczki i wycieczki osobiste, ale żeby urazić
                          rozmówcę trzeba reprezentować jakiś poziom bigos a tego ci zarzucić nie
                          można, chyba że ten poziom to dno
                          • Gość: beti Re: Znamienne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 18:46
                            nie w tym rzecz mój drogi - nie w tym... po pierwsze - jasne że łatwiej
                            strywializować sprawę i sprowadzić wszystko do poziomu obelg i wycieczek
                            osobistych (zrób mi tę przyjemność i zauważ proszę kto zaczął). Po drugie -
                            faktycznie - może trudno Cię obrazić bo musiałbyś rozumieć co się do Ciebie
                            mówi. Po trzecie - ja na ten przykład mam tak, że najgorzej czuję się wtedy,
                            kiedy jednak muszę przyznać rację drugiej stronie. Gorzka pigułka, której
                            zapewne nigdy nie skosztujesz - bo przecie zawsze masz rację. Mnie to się nawet
                            czasem zdarza, choć w większości kwestii jestem stała. I tutaj również próbuję
                            postawić się po Waszej stronie- ale takimi "argumentami" mi sprawy nie
                            ułatwiacie. Więc przestań strugać męczennika jedynej słusznej sprawy i idei i
                            przejdź do konkretów - bo nie chce mi się czytać więcej twoich komentarzy które
                            nic nie wnoszą do dyskusji. Szkoda mojego czasu.
                            • Gość: kkk Re: Znamienne... IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 18:51
                              Nie ustawiaj się po naszej stronie bo ja jestem jeden i nie lubię jak
                              ktoś taki stoi obok mnie
                              • Gość: beti Re: Znamienne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 20:04
                                to w końcu "po naszej stronie" czy "jesteś jeden"? - masz ewidentne braki w
                                wykształceniu - jak nie zrobisz błędu ortograficznego,to używasz języka
                                sloganowego tudzież rynsztokowego a do tego masz problemy ze zrozumieniem
                                tekstu. Napisanego przez siebie, swoją drogą.
                                Poza tym nie martw się - ja nie mówię o Tobie- patologiczne przypadki i
                                odszczepieńcy, jak już pisałam, mnie nie interesują.
                                P.S. Też bym nie lubiła jakby koło mnie - marionetki, stała osoba myśląca i
                                mająca odwagę "bluźnić" przeciw jednej słusznej racji i postawie. Też byłoby mi
                                głupio. Niebotycznie. Ale z drugiej strony- chyba najwyższy czas pomyśleć o
                                rozwoju- "kto z kim przestaje takim się staje" - może poboli, ale potem
                                satisfaction guarantee. Pomyśl o tym.
                                • Gość: kkk Re: Znamienne... IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 20:17
                                  Uważasz że mądrze i celnie piszesz? No i spoko mysl tak dalej, nie
                                  przeszkadzam, ja po prostu nie wysilam się pisząc do takich jak ty nie
                                  warto, i nie staraj się stanąć po mojej stronie bo będzie trzeba potem
                                  wietrzyć.
                                  • Gość: beti Re: Znamienne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 22:00
                                    tak - tak właśnie uważam - że piszę mądrze i celnie. I fajnie że nie będziesz
                                    przeszkadzał i że w końcu pojąłeś. Że nie warto się ze mną spierać bo ja
                                    generalnie w potyczkach z tobą wygrywam w przedbiegach. W każdej konkurencji. A
                                    że ty, chociaż próbujesz a tylko się napocisz to potem trza wietrzyć.
                                    Żeby było jasne: Załatwiłam cię w białych rękawiczkach - wycieczki osobiste w
                                    moim kierunku rozpocząłeś ty. Ja ewentualnie bronię się przed atakami. Zwykle
                                    najsubtelniej jak potrafię, ale do niektórych trzeba przemawiać w ich języku. Co
                                    też uczyniłam. Bawię się przy tym przednio.
                                    • Gość: kkk Re: Znamienne... IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 22:19
                                      Wspaniała afirmacja życzę żeby tak kiedyś było bo na razie nie możesz
                                      przestać bredzić, i nie prędko przestaniesz jak widzę. Wygrałeś, jak
                                      twój idol kropa. Tak samo. Ciekawe masz zabawy ale to nie dziwi u
                                      niepełnosprytnych, oni mają swój świat, na szczęście
            • wojtek33 Re: Znamienne... 18.01.10, 16:32
              big_news napisał:

> Tylko teoretycznie.
              > W praktyce dzieli mnie od takich przepaść.

Gówno prawda, zaraz się oprzesz plecami o posłankę Szenyszyn...
              • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 16:41
                Niemożliwe.
                Przecież Ciebie nie rzuci, co nie?
              • Gość: kkk Re: Znamienne... IP: *.toya.net.pl 18.01.10, 17:05
                Musiał by się lepper przesunąć o którego od dawna się opiera
                • Gość: augustyn dobrze jest IP: *.oke2-bras11.adsl.tele2.no 18.01.10, 20:07
                  sorki za brak polskich znakow:

a) bigi daj spokoj ze swoja dialektyka; w sondazach sylydy ma marne
                  poparcie i naprawde pisanie o tym, ze sie wzielo udzial w czerwonej
                  hucpie... towarzysz stalin pisal i mowil o socjaldemokratach per
                  socjalfaszysci, a jarek o wiekszosci co sie z nim nie zgadzala tez
                  roznie, ale w tej samej formule; tej samej czyli rewolucyjnej,
                  bolszewickiej: kto nie jest z nami itede;
                  b) lodzianie, prawie polowa, nie wie na kogo by chciala glosowac
                  albo chce glosowac na kandydata niezaleznego; opinia o radzie
                  miejskiej jest jeszcze gorsza niz o kropie, ergo: ludzie sa
                  niezadowoleni z wladz i skorzystali z prawa, zeby sie tychze pozbyc;
                  c) na krope chcialoby glosowac jakies piec procent lodzian, czy jego
                  zwolennicy zostali w domu, czy nie, zadnego to nie ma znaczenia;
                  kropy po prostu juz nikt nie chce;
                  d) teraz sie zaczyna debata o lodzi, na ktora czekalem juz od
                  dlugiego czasu; rowniez twoja w tym glowa, zeby prezydentem nie
                  zostal jakis tuskopodobny tepy aparatczyk;
                  e) nie placz wiec i do boju, avanti, bez wyzywania tych, co mysla
                  inaczej od ciebie od sprzymierzencow postkomuchow.
                  åmen
                  • przyslowie Re: dobrze jest 18.01.10, 20:20
                    No takie nieszczęście Bigusia spotkało.
                    Ale, Bigi, nie martw się, Tymoszenko z Juszczenką też przegrali....
                    Kup se Galę z prezydentem na otarcie łez.

A dziś nawet ptaszki weselej ćwierkały
                    • przyslowie Re: dobrze jest 18.01.10, 20:23
                      Mamy prezydenta wycałowanego przez Dodę. Żenada.
                      • Gość: augustyn doda caluje IP: *.oke2-bras11.adsl.tele2.no 18.01.10, 21:08
                        to chyba fajnie? mnie sie ta pani podoba. co jest zenujacego w tym,
                        ze ktos kogos caluje, a jeszcze tak atrykcyjny/a?
                        i nie ma co big newsa wyszydzac. jest inteligentny, tylko zarazil
                        sie jadem jaroslawowego bolszewizmu. to uleczalne jest.
                        a bigi ma teraz na forum duza role do spelnienia.
                        wybieramy od dzisiaj prezydenta i radnych tez, ergo: inteligentni
                        ludzie kreujacy opinie sa nam potrzebni. zebysmy nie wpadli z
                        deszczu pod rynne. inaczej, zeby kropienia nie zastapila POwazna
                        UleWa.
                        hej
                        • big_news Re: doda caluje 18.01.10, 21:28
                          Pominę ten post.
                          Coś nie chce mi się szarpać, a nie wątpiąc w Twoje wysokie IQ wiem, że wiesz o
                          co chodzi.
                          • przyslowie Re: doda caluje 18.01.10, 21:38
                            A ja mam niższe IQ od Dody, więc stwierdzę, że czeka nas gorący
                            tydzień mimo trzaskających mrozów: zeznawać mają Zbychu (zrobi tym
                            razem wszystko, by się nie pocić - zrozumiał już swój błąd z
                            potami), a potem Miro.
                            • big_news Re: doda caluje 18.01.10, 21:41
                              No tak.
                              Wreszcie się... doczekałem.
                              Mistrzyni dygresji robi swoje.
                        • przyslowie Re: doda caluje 18.01.10, 21:31
                          Augustynie, uważałam Cię za poważnego człowieka, a Ty zaczynasz mi
                          tu pisać o atrakcyjności Dody. Niech ona sobie będzie atrakcyjna dla
                          urzędującego prezydenta...
                      • big_news Re: dobrze jest 18.01.10, 21:27
                        Znaczy jak się Premier Tysiąclecia od niej nie odżegnywał na żywca w studiu TVN
                        to było wporzo, powinna przy nim wciąż stać, niewierna?
                        Czasami jak coś palniesz, to nie wiadomo śmiać się czy płakać.
                    • big_news Re: dobrze jest 18.01.10, 21:24
                      Se kupię co będę chciał.
                      Zbytek łaski z Twojej strony.
                  • big_news Re: dobrze jest 18.01.10, 21:23
                    a) można zaklinać świat, ale to SLD zorganizowało... hucpę (zdania i określenia
                    nie zmieniam), ludzie się w to wpisali, resztę można sobie dośpiewać
                    b) ludzie tak już mają, że najczęściej są niezdecydowani, a jak już się wysilą,
                    to trudno im dogodzić
                    c) tego akurat nie wiadomo nawet na... 5%, a co gorsza, już nigdy się nie
                    zweryfikuje
                    d) pogadać sobie można. jeżeli ma to mieć miejsce na FŁ, to sobie tylko
                    pogadamy, ale mimo to zastrzegam, że w żadnej mierze angażować się w realu nie
                    zamierzam
                    e) błędnie odczytujesz moje intencje, chociaż, zresztą, jak zwał tak zwał,
                    uparcie jednak będę twierdził, że to referendum nam wszystkim odbije się
                    potężną czkawką
                    • przyslowie Re: dobrze jest 18.01.10, 21:43
                      Ach, zapomniałam.
                      Po tym referendum akurat czkwaki nie mam.
                      A myślisz, że podobało mi się, jak Doda pojawiła się obok Donka?!
                      • big_news Re: dobrze jest 18.01.10, 21:47
                        Jasne.
                        Kto z nami ten swój, co nie?
                        No i nie widziałem, żeby Donek się odganiał od niej.
                        • przyslowie Re: dobrze jest 18.01.10, 21:51
                          Jej wszystko jedno, do kogo się tuli, jak Cukier-Kotka.
                          Znamienne jest....
                          • big_news Re: dobrze jest 18.01.10, 21:55
                            Masz talent.
                            W jednym zdaniu wstrętnie obraziłaś dwie kobiety.
                            No no no...
                            • przyslowie Re: dobrze jest 18.01.10, 21:57
                              A co? To jakieś madonny są czy święte?
                              Chcesz, to je broń. Nie mój problem.
                              • big_news Re: dobrze jest 18.01.10, 22:02
                                Przed kim niby mam ich bronić, przed Tobą?
                                Nie da się.
                                Ty już wydałaś wyrok.
                                • przyslowie Re: dobrze jest 18.01.10, 22:08
                                  Czyli mojego wyroku nie oprotestowujesz.
                                  • big_news Re: dobrze jest 18.01.10, 22:28
                                    Twoje wyroki nie są w żadnej mierze prawomocne. Wydajesz je wyłącznie na własny
                                    użytek i na Twoje szczęście nie mają one szans funkcjonować w szerokiej
                                    przestrzeni publicznej.
                                    • Gość: augustyn pani doda nie jest atrakcyjna? IP: *.oke2-bras11.adsl.tele2.no 19.01.10, 08:35
                                      Cos mi umknelo, bo nie rozumiem wciaz dlaczego jak pani Doda caluje to jest zle?
                                      Przeciez to super atrakcyjna kobieta jest. Bardzo seksi.
                                      Mnie w kazdym razie sie podoba.
                                      Spiewa jakies glupoty, tanczy na lodzie itede, ale to nie o tym chyba, wiec nie
                                      rozumiem.
                                      Dlaczego zle jak Doda caluje? Sie by wydawalo, ze bardzo nawet dobrze...
                                      P.s. Mylisz sie bigi... Dobrze sie stalo! Teraz jest czas na rozmowe. I pytanie
                                      m.in.panow z PO jaki maja plan dla Lodzi. A na razie nie maja zadnego. Ide do roboty
                                      • big_news Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 19.01.10, 08:48
                                        To o Dodzie jest do mnie?
                                        Dziwne.
                                        Ale skoro już, to mnie akurat pani Doda nie kręci. Może ja dziwny jestem, ale
                                        zdecydowanie preferuję naturalność, wszelkie silikony czy inne sztuczności tylko
                                        mnie odstręczają.
                                        PS
                                        Mylisz się, stało się b. źle. Czas na gadki-szmatki jest zawsze. Trwałyby one
                                        bez względu na to czy ktoś miastem zarządza czy nie.
                                        PO planu nie miało, nie ma i mieć nie będzie. Szuflady mają puste zarówno na
                                        szczeblu centralnym jak i w regionach. Mamy więc bezhołowie, Łódź będzie sobie
                                        dryfować, ponad pół roku pójdzie zwyczajnie w pizdu.
                                        • madox44 Te, przyjemniaczku 19.01.10, 10:14
                                          big_news napisał:

> Łódź będzie sobie dryfować, ponad pół roku pójdzie zwyczajnie w
                                          > pizdu.

W nomenklaturze pisuaru co to znaczy ?
                                          • big_news Re: Te, przyjemniaczku 19.01.10, 10:34
                                            Przestań chłeptać pisuarową wodę to zajarzysz.
                                            • madox44 Re: Te, przyjemniaczku 19.01.10, 10:44
                                              Pisuarowa zalatuje kaczym szlamem, naawet mój Burek nie ruszy

big_news napisał:
                                              > .....zajarzysz.

w pisuarowej nomenklaturze co to znaczy ?
                                              • big_news Re: Te, przyjemniaczku 19.01.10, 10:55
                                                Najwyraźniej twój burek ma więcej w głowie od ciebie.
                                                • madox44 Re: Te, przyjemniaczku 19.01.10, 11:21
                                                  Jeszcze to, pisuarowy przyjemniaczku :
                                                  big_news napisał:
                                                  > .....zajarzysz.

• big_news Re: Te, przyjemniaczku 19.01.10, 11:27
                                                    Jak przestaniesz chłeptać wucetówkę, to... zajarzysz.
                                                  • madox44 Re: Te, przyjemniaczku 19.01.10, 11:57
                                                    big_news napisał:
                                                    > Jak przestaniesz chłeptać wucetówkę, to... zajarzysz.

• big_news Re: Te, przyjemniaczku 19.01.10, 12:20
                                                    Zamień się z burkiem przy klawiaturze, on to szybciej skuma.
                                        • Gość: augustyn O Dodzie nie bylo do Ciebie IP: *.oke2-bras11.adsl.tele2.no 19.01.10, 21:10
                                          Ale skoro sie pomylilem i zamiast do Pani oburzajacej sie na
                                          calowanie przez Dode...
                                          Mnie tez silikony nie kreca. Ale Pani Doda nawet bez silikonow jest,
                                          czy moze byla atrakcyjna kobieta.
                                          Nie lubie jak sie ktos czepia ladnych, ze ladni, madrych, ze madrzy
                                          itede Takie to liberalno lewicowe, ze wszyscy sa tak samo ladni i
                                          takoz madrzy. Pani Doda jest ladniejsza od przecietnej Polki, a i
                                          podobno bardziej inteligentna tez. O jej spiewaniu nic, bo to jest
                                          swiatek troche zenujacy dla mnie i sie nim nie zajmuje.
                                          Co do komisarza, czy p.o. prezydenta: Kropa i tak tylko
                                          administrowal. Skad wiec teza o dryfowaniu?
                                          PO ma puste szuflady?
                                          Ano ma.
                                          Zadanie dla lodzian: wybrac bystrzache z pomyslami. Oczywiscie
                                          uczciwego.
                                          Pozdrawiam z daleka.
                                          Augustyn
                                          • Gość: kkk Re: O Dodzie nie bylo do Ciebie IP: *.toya.net.pl 19.01.10, 21:25
                                            ŁPO miała puste szuflady i puste głowy a po 7 latach rządów mówi sie o
                                            paśmie sukcesów a na koniec o zwycięstwie. Takie sukcesy musza
                                            prowadzić do wymiernych zwycięstw i to widać
                                          • przyslowie Re: O Dodzie nie bylo do Ciebie 19.01.10, 21:59
                                            Znam przeciętne Polki ładniejsze i ciekawsze od Dody.
                                            Nie mam czego Dodzie zazdrościć, bo nie muszę lubić też np. Violetty
                                            Villas czy Tercetu Egzotycznego.
                                            Doda to nie mój klimat, przykro mi.
                                        • przyslowie Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 19.01.10, 21:51
                                          Bigusiu, zaimponowałeś mi tym sądem o Dodzie!
                                          Ale tu nie tylko chodzi o silikony (które i tak przeżywają się już).
                                          Czy podoba Ci się sam sposób jej zachowania?
                                          • big_news Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 19.01.10, 22:13
                                            Odpowiem najzupełniej szczerze:
                                            Doda, jej wygląd, zachowanie, perypetie życiowe, inteligencja, kolejni
                                            wielbiciele oraz wszystko co się z ta panią łączą, są mi równie obojętne, co
                                            zeszłoroczny śnieg.
                                            • przyslowie Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 19.01.10, 22:20
                                              Bigusiu, przynajmniej w tym względzie jesteśmy zgodni.
                                              • przyslowie Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 19.01.10, 22:22
                                                A wiesz, dlaczego Królik jest pędzący?
                                              • big_news Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 19.01.10, 22:24
                                                Powaga?!
                                                A mnie się zdawało, że jeszcze troszkę godzin temu mocno się Dodą, no może przy
                                                okazji też Prezydentem, podniecałaś.
                                                Już ci przeszło?
                                                • przyslowie Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 19.01.10, 22:28
                                                  To jak długo mam się nimi podniecać?
                                                  • big_news Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 19.01.10, 22:37
                                                    Hm.
                                                    Skoro Cię Doda wcale nie zajmuje, to nie powinnaś z nią chyba wyskakiwać.
                                                    No, ale ja, jak zwykle, się nie znam.
                                                  • przyslowie Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 19.01.10, 23:01
                                                    Wyskoczyłam z Dodą, bo jej nie lubię.
                                                    Wolę Marylin Monroe,a z dzisiejszych gwiazd może Penelope Cruz,
                                                    Salmę Hayek (choć też niepotrzebnie powiększała sobie biust) i
                                                    jeszcze by się kogoś znalazło.
                                                    Jest tyle wspaniałych, pięknych kobiet!
                                                  • przyslowie Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 19.01.10, 23:03
                                                    W ostateczności mogłaby być nawet Sophia Loren (dobrze się jeszcze
                                                    trzyma) albo Claudia Cardinale.
                                                  • big_news Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 19.01.10, 23:13
                                                    Wolę Polki.
                                                    Bez dwóch zdań.
                                                  • przyslowie Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 19.01.10, 23:21
                                                    Tak, ale kogo tu wybrać:
                                                    Katarzynę Figurę np.?
                                                  • big_news Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 19.01.10, 23:27
                                                    Fajna była.
                                                    Coś ze 25 lat temu.
                                                  • przyslowie Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 20.01.10, 20:33
                                                    Bigusiu, zapomniałam wczoraj kompletnie o Grażynie Szapołowskiej.
                                                  • big_news Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 20.01.10, 20:38
                                                    Zaskoczę Cię:
                                                    wiem, że może się podobać, ale w moim typie nie jest.
                                      • przyslowie Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 20.01.10, 22:35
                                        Bigusiu, to nie dla Ciebie, tylko obrońców tej gwiazdy:
                                        www.youtube.com/watch?v=uX5SvA2qwAA
                                        • big_news Re: pani doda nie jest atrakcyjna? 20.01.10, 22:44
                                          Ja wiem, że Ty specjalną sympatią, za wiele rzeczy, do mnie nie pałasz, ale, że
                                          aż do tego stopnia?!
                                          Przecież ja za całkiem niedługo mam zamiar iść lulu, a Ty mi fundujesz widok
                                          tego palanta nad palanty:/
                                          Tak się nie godzi. Nie wiem co tam jest, wystarczyło mi zobaczyć mordkę
                                          samozwańczego speca od muzy i tyle tam zabawiłem.
                                          Odegram się, zobaczysz.
        • Gość: gosc Re: Znamienne... IP: 188.33.48.* 18.01.10, 21:26
          big_news napisał:

> I, że niejestem w jednym szeregu ze spadkobiercami PZPR. W odróżnieniu od gości, co to
          > zaznaczyli "za".

Jak nie jak tak trolu
          www.tvp.info/informacje/polska/koalicja-pissld-niezrozumiala-dla-polakow
    • staahoo Re: Znamienne... 18.01.10, 22:18

Cudak płacząca ze szczęścia...aż mnie zmroziło. Ile nienawiści
      musiało nagromadzić się w tych miłośnikach demokracji. Gdyby wynik
      referendum pogrążyłby cudaków, kto wie może wtedy w świetle
      jupiterów i przy błysku fleszy, przepełnieni demokratyczną rozpaczą
      skakaliby głową w dół z górki śmieciówki na Rogach.
      • big_news Re: Znamienne... 18.01.10, 22:29
        To najlepiej zaświadczyło o nie samej.
        Demokraci nowego chowu, ze starymi przyzwyczajeniami.
    • Gość: kto? Re: Znamienne... IP: *.zana.trustnet.pl 18.01.10, 22:33
      kto to????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka