Gość: kkkkk IP: *.toya.net.pl 13.03.10, 00:08 Byłem, widziałem i jeszcze mi w uszach dzwoni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Yaro Rammstein zagrał w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 00:09 Wlasnie wrocilem. Rewelacyjny koncert. Mam porownanie do koncertu sprzed kilkunastu tygodni z Pragi. Po prostu polska publicznosc bije na glowe czeska! Atmosfera, przygotowania fanklubu - na 6. Najbardziej znamienne: Til w Pradze nie potrafil nawet porzadnie podziekowac, w Lodzi "rozgadal" sie na dobre. Kilkakrotnie dziekowal po polsku, a uklon na koniec koncertu - szacun! Troche an poczatku zaszwankowalo naglosnienie (brak basu) ale przy drugim-trzecim utworze juz bylo idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowniku Re: Rammstein zagrał w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 00:31 kilkakrotnie dziękował po polsku? może mnie uszy mylą ale wydawało mi się że max 2 razy i raz prośba: ręce w góre /dobrze że nie ręce do góry/ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowniku Re: Rammstein zagrał w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 00:36 cenzura działa? dziękował max 2 razy i raz prośba: ręce w górę /nie mylić z ręce do góry/ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaro Re: Rammstein zagrał w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 07:41 Nie mam zamiaru sie spierac o to ile razy dziekowal. Dwa to dwa - niech bedzie. Pare razy oznacza ze wiecej niz raz;-)) W Pradze nie podziekowal po czesku ani razu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowniku Re: Rammstein zagrał w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 00:40 Czy w gazecie jest cenzura? wygląda na to że jest.... dlaczego wykasowywane są niektóre posty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzka Re: Rammstein zagrał w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 14.03.10, 02:03 czy w internecie są półinteligenci??? są więc dlaczego ich wpisów nie ma??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trb Re: Rammstein zagrał w Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 12:43 Wychwyciłem: 2x "dziękuję bardzo"; "ręce w górę", "rammstein was kocha" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w Ło... IP: *.pl 13.03.10, 00:26 Koncert super, ale najważniejsze, że w Łodzi - w końcu mamy halę na poziomie i nie musimy się błąkać po Polsce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olobolo Atlas Arena ???? IP: *.chello.pl 13.03.10, 10:44 Łódzka Atlas Arena to ŻENADA w temacie akustyki tego obiektu !!!! Dno i jeszcze raz dno !!! Akustyka na poziomie warszawskiego torwaru o którym krążą legendy wśród akustyków z zachodu. Co za debil to projektował ? Wygląd ładny widoczność super ale dźwięk to jeden wielki pogłos i rezonans. Na DM było to samo. Poza tym gdzie tam są parkingi ???? Kasy zabrakło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Atlas Arena ???? IP: *.toya.net.pl 13.03.10, 19:56 jak ktoś jest głuchy to tak ma!! byłeś wogóle na koncercie?? Akustyka była zarąbista!! było słychać każde pociągnięcie struny w gitarze. każde uderzenie w perkusję!!coś zarąbistego...!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look głupi katowicki trolu IP: *.lodz.mm.pl 13.03.10, 23:27 powiem ci prawdę w oczy - Spodek to syf i nigdy nie dorowna Arenie i nie pomoze twoje pier..dolenie. A w Katowicach postarajcie zie wreszcie o restauracje, bo mcdonald to obciach. Naglosnienie z ekranami akustycznymi i telebim to nieosiagalne marzenie gierkowskiego spodka. buahaha... zal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzka Re: Atlas Arena ???? IP: *.toya.net.pl 14.03.10, 02:07 znalazł się spec :) słucham zatem z ciekawosicą gdzież to można zlaeźć lepszą akustykę??? podaj namiary chociażby w europie... wiesz jeździło się , słuchało się i tu jest liga światowa... ale pewniesz boisz się o swoj spodek... łódź jest najlepsza w polszy... spodek jest ciekawy... u nas jest lepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w Ło... 13.03.10, 00:28 "Hałasował Combichrist"??? Oldschool gabber :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 00:55 kuuuuuurde, brak mi slow zeby opis to co sie tam dzialo :) po prostu maaasakra - i potwierdzam, dobrze ze mamy Arene - teraz moze czesciej do nas beda przyjezdzac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w IP: *.tvk.torun.pl 13.03.10, 09:34 dzieki kropiwnickiemu macie cos jeszcze - wolne w 3 króli to byl jego projekt z ostatnich 10 lat i w koncu go przeprowadzil zanim nieudacznika wypieprzyli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guzik Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w Ło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 01:38 klawo zagrali, klawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek_Wrocław Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w IP: *.centertel.pl 13.03.10, 03:38 Dopiero co wróciłem do Wrocławia. Szok, najlepszy koncert na jakim byłem. Udało się dostać tuż pod scenę - metr od barierek :) Wspaniała pirotechnika, chyba z tydzień będą wietrzyć arenę :D Oprócz świetnego show podziw wzbudził Lorenz żeglując na pontonie przez publiczność i machając naszą flagą, nie pomylił kolorów ;-) o pianie nie wspomnę. Sama Atlas Arena budzi podziw, macie tam naprawdę świetny obiekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anton Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w IP: 212.191.172.* 13.03.10, 08:38 Obiekt jest naprawdę świetny - a łodzianie odwołali w referendum władze, które ten obiekt postawiły:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
grego-riuss Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w 13.03.10, 09:12 Gość portalu: Anton napisał(a): > Obiekt jest naprawdę świetny - a łodzianie odwołali w referendum władze, które > ten obiekt postawiły:DDD Obiekt obiektem, koncert koncertem. Za kadencji tych władz nie było ani jednego takiego koncertu, za to co rusz były koncerty disco pod hasłem (s)hity na czasie serwowane przez radio eska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdsdasda Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w IP: *.tvk.torun.pl 13.03.10, 09:35 wybierajcie koscielnych do urzędu, to bedziecie tak mieli Odpowiedz Link Zgłoś
tolekbanan7 Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w 13.03.10, 10:05 To właśnie za kadencji Kropiwnickiego zaplanowano koncerty DM i Rammstein. Chyba że wierzysz w tajemniczą moc Dariusza 3500 mieszkań Jońskiego, który 17.01 przybył na złocistym rydwanie i sprowadził do Łodzi te zespoły. Szanuję to. Za budowę Areny odpowiedzialny był podwładny Kropiwnickiego, Witold Nykiel. Kilka dni temu Joński go "przeniósł". Niedługo zapewne dowiemy się, że Arena jest sukcesem Jońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burza Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w IP: *.toya.net.pl 14.03.10, 02:12 tak jak za jego kadenci chcieli wycofać się z rewitalizacji manufaktury a że sie nie dalo to zostali przy pomysle przypisujac sobei zaslugi... walic kropka !!!! na szczesice niegdy wiecej!!!!! mamy dosc partactwa mamy dosc niechlujstwa.. mamy dosc gospodarza ktorego ni ma mamy dosc zenady!!!! czekamy na nas wszystkich na najlepszych na wyjatowcyh Łodzian czekamy bo chcemy zeby nas widziano bo wiemy ze zaslugujemy... !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIRMA Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.10, 15:38 hala fajna, tylko że poprzednie władze miasta wybudowały ją na terenach dzierżawionych przez ŁKS, ŁKS miał tam boiska treningowe, władze obiecały że wybudują nowe miejsce treningowe dla ŁKS-u, jak nie było tak dalej nie ma, po prostu złodzieje oszukali ŁKS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sers Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w IP: *.astral.lodz.pl 13.03.10, 19:25 Jakie tereny łksu... To sa tereny miejskie, wiec rownie dobrze moga tam skocznie postawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIRMA Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w IP: 81.168.185.* 13.03.10, 22:15 a umiesz wieśniaku czytać? gdzie napisałem że to są tereny ŁKS-u? ŁKS je dzierżawił, a to chyba różnica, a wiesz co to w ogóle znaczy?? dziecko neo, hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burza Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w IP: *.toya.net.pl 14.03.10, 02:14 no i powiem jeszcze jedno oszusci załatwili 1:4 ::D ciacho!!!!! to jest teren MOSIR czyli miasta a nie Łksu... będziecie płacić będziecie wymagać daj daje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w IP: 217.17.37.* 13.03.10, 09:38 a co wy macie? guzik z pętlą, wieśku :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w 13.03.10, 10:49 Wypraszam sobie takie teksty pod adresm Torunia. Kto ma ojca dyrektora? Odpowiedz Link Zgłoś
egzorcysta_666 Super objekt 13.03.10, 09:44 Wyraźnie było słychać jak ekrany pochłaniające dźwięk likwidowały rezonans. Np. w Spodku było zawsze to echo, które zabijało rytm. Ale Atlas Arena jest nowoczesna więc to jasne, że tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafel Re: Super objekt - goowniana akustyka IP: *.chello.pl 13.03.10, 10:49 egzorcysta_666 napisał: > Wyraźnie było słychać jak ekrany pochłaniające dźwięk likwidowały rezonans. Np. > w Spodku było zawsze to echo, które zabijało rytm. Ale Atlas Arena jest > nowoczesna więc to jasne, że tak jest. Głuchy chłopie już byłeś ... rezonans i pogłos był w trakcie całego9 koncertu a akustycy nie dali rady zbilansować tego syfu i musieli zdjąć basy z frontów od 3-4 utworu. Akustyka tego obiektu to syf. Za mało wypełnienia sufitu i zbyt poszatkowana szkieletowa konstrukcja. Jednie dobrze słychać była na poziomie płyty ale to właściwości fali a nie akustyka obiektu. Do Globen Areny i Sazkiej to nam brakuje jeszcze duuuuuuużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amg Re: Super objekt - goowniana akustyka IP: *.toya.net.pl 13.03.10, 17:48 Te, kolego z Warszawy - nie zazdrość nam tak Areny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Super objekt - goowniana akustyka IP: *.toya.net.pl 13.03.10, 19:59 chyba jesteś głuchy albo byłeś na prochach. Akustyka boska, każde uderzenie pałeczką w perkusję było słychać, zero odbić..zero nakładania dźwięków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytniak Spodek to stary syf, ktory powinno sie zburzyc IP: *.lodz.mm.pl 13.03.10, 20:36 Nie porownujecie juz Spodka do nowoczesnej halo w Łodzi lub jakiejkolwiek nowej hali. Spodek to niestety archaiczny megasyf. ja nawet nie porownuje go z Atlas Arena bo to porowanie gowna ze złotem, gdzie oczywiscie złoto to nowoczesna Atlas Arena. Sory za szczerosć jesli uraziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nathanan Niemców nienawidzę od dziecka IP: *.toya.net.pl 13.03.10, 09:52 ten język fujjjjj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szabla Re: Niemców nienawidzę od dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 10:08 Ja od dziecka nienawidzę takich polaczków jak ty, wzbudzacie tylko wstręt i obrzydzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 ram Re: Niemców nienawidzę od dziecka IP: *.wroclaw.mm.pl 13.03.10, 19:55 Tu się zgodze z kolegą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dunlp Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w Ło... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.10, 10:51 Arena rzeczywiście super, byłem na kilku koncertach i na tym zaskoczyła mnie pozytywnie organizacja wejścia takiego tłumu ludzi, kolejki posuwały się naprawdę szybko. Koncert super zespół zaskoczył dwoma bisami (standardowo dają jeden) a efekty pirotechniczne jak zawsze na najwyższym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l.point Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w Ło... IP: *.ip.netia.com.pl 13.03.10, 10:57 wiecie co... chciałem napisać ze to był piękny wieczór... że cieszę się z koncertu... ale jak czytam Wasze posty (nie wszystkie oczywiście) to mi się humor popsuł... zła hala, złe nagłośnienie, brak parkingów, zły Kropiwnicki, Łódź=Bałuty i takie inne duperele... typowo polskie zachowanie... wszystko na nie... może czas zacząć brać prozac? życzę więcej uśmiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w Ło... IP: *.chello.pl 13.03.10, 11:15 Czy ktoś może podać tytuły kawałków, jakie lecieły po kolei? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w Ło... IP: *.core.ynet.pl 13.03.10, 11:39 a ja byłam na koncercie Rammsteina w Birmingham w lutym wArenie ,chociaż jestem już babcią byłam zachwycona.Cudownie graja super efekty pirotechniczne całość rewelacja .Jednak metal to jest co lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w Ło... IP: *.retsat1.com.pl 13.03.10, 11:42 Byłem, widziałem, jestem bardzo zadowolony. Komentując poprzednie wpisy: - akustyka na płycie - super. Ja bym dla odmiany zdjął trochę z góry bo była zbyt natarczywa i wszelkie szczegóły się zlewały. - organizacja: szatniarze koszmarnie powolni. Nie wiem czemu na halę nie można było wnosić napojów z zakrętkami. Aha, i jeśli można wnosić wszelkiej maści urządzenia rejestrujące obraz i dźwięk (widziałem na płycie ludzi z lustrzankami) to po jaką cholerę w regulaminie jest, że nie można? Tak to wziąłbym lepszy aparat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trb Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 12:39 Był zakaz wnoszenia aparatów z wymienną optyką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1 Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w IP: *.centertel.pl 13.03.10, 12:00 Kolejny zakompleksiony frustrat? Zawsze wypełzacie na wszelakich forach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trb Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w Ło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 12:41 Ile tysięcy widzów było obecnych? Znana jest dokładna liczba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herman Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w IP: *.toya.net.pl 13.03.10, 17:25 15 tysiecy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w Ło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 12:45 Mogłem szerzej otworzyć usta mając to światło w buzi :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SL Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w IP: *.chello.pl 13.03.10, 21:40 Koncert petarda na maxa. Mały minus to rzeczywiście spieprzone nagłośnienie. Jakby przesterowana cała sekcja głośników po prawej stronie (takie wrażenie na płycie). Ale w stosunku do całości to mały pryszczyk. Mam nadzieję że kiedyś przyjadą do 3miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIRMA Re: Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.03.10, 15:33 hahaha, wieśniaki zazdroszczą i tyle :) no i u nas w Łodzi mówi się poprawnie po Polsku w jako jednym mieście :) nikt u nas inaczej nie akcentuje i nie przerabia słów, w Krakowie, Warszawie, Wrocławiu to wy macie jakąś gwarę wiejską, hahahaha, nauczcie się mówić to pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akslazor Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w Ło... IP: *.toya.net.pl 13.03.10, 22:28 szkoda tylko ze nikt nie zegnał ich na lublinku. Odlatywali dzisiaj. Pojawili się ok 11:30. NIe było ani jednego fana. WIęc gdzie ten fanklub?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pussy Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w Ło... IP: *.wejherowo.vectranet.pl 13.03.10, 23:46 Każdy widzi coś innego? Coś mi się wydaje, że autor tekstu a) nie był na koncercie, b) był zbyt daleko, żeby widzieć szczegóły c) widzi to, co chce. Till na wysokościach nie dokonał samospalenia, tylko "wylał" z wielkiej kany deszcz ognia na klawiszowca, który "był w wannie"... Inne nieścisłości też są. Dla autora pewnie wszystko jedno, ale dla fanów nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia Komentarze fanów Rammstein 14.03.10, 10:56 www.lastfm.pl/event/1265030+Rammstein+at+Arena+%C5%81%C3%B3d%C5%BA+on+12+March+2010/shoutbox?page=1 O dziwo, nikt tam nie pluje na Arenę, a wszyscy chwalą koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Pytanie do Sadzyńskiego i Jońskiego... 14.03.10, 11:13 Macie przed sobą całe lato. Czy zrobicie coś z elewacją hali? Np. pomalowanie wstrętnego, betonowego pierścienia wokół? Jakby było coś zrobione, byłby to jakiś tam sztandar waszej pracy i nikt by nie powiedział, że jest to zmarnowane kolka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggun Re: Pytanie do Sadzyńskiego i Jońskiego... IP: 89.174.4.* 14.03.10, 11:55 a o co chodziło z tymi barierkami, dotarłem na koncert około 19 i juz nie moglem przedostac sie przez barierki które znajdowały sie 20 m od estrady ;/ dla kogo byly przeznaczone miejsca przy samej scenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truefan Re: Pytanie do Sadzyńskiego i Jońskiego... IP: *.toya.net.pl 14.03.10, 13:42 Miejsca byly dla prawdziwych fanow ktorzy czekali w kolejce wiele godzin przed otworzeniem drzwi i weszli jako pierwsi do hali. Warto bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_konia W czym ci przeszkadza surowy beton? 14.03.10, 12:05 Chcesz by Arena wyglądała jak bloki na Retkini, pomalowana w bieliźniane kolory i w rybki oraz piramidy??? Surowy beton jest piękny, tak jak surowa cegła. Odpowiedz Link Zgłoś
minigry.amor.pl Guzik prawda 14.03.10, 23:00 Hala prędzej czy później będzie poprawiona. Pytanie kto to zrobi i kto pozostawi po sobie pomnik dobrego smaku? Czyżby PO liczyło, ze będą mieli prezydenta i on to wykona? Czy zrobi to Sadzyński dla reklamy PO i nowego prezydenta? To sprawa "pomnikowa", a takie najbardziej zwracają uwagę. Goły beton na pierścieniu to pomyłka... Dalsza częśc hali to hit! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggun Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w Ło... IP: 89.174.4.* 14.03.10, 11:56 a o co chodziło z tymi barierkami, dotarłem na koncert około 19 i juz nie moglem przedostac sie przez barierki które znajdowały sie 20 m od estrady ;/ dla kogo byly przeznaczone miejsca przy samej scenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: necro-punk Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w Ło... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 12:30 Ochrona z fusów, naprawde upajała się tym, że można kogoś upomnieć, buractwo części z nich było jedynym słabym punktem imprezy, ale tak to już jest jak się emocjonalnym dzieciom władzy nad innymi trochę odda. Rażący brak szacunku, choć nie powiem tego o każdym z nich, niektórzy byli złoci i pomocni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w Ło... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.03.10, 17:12 Super impreza, scena mogłaby być trochę wyżej bo nie każdy wszystko widział, ale i tak było extra. Co do imprezki "after party" to już mała porażka z mojego punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trochę fotek Hymn piekieł, czyli Rammstein na koncercie w Ło... IP: *.toya.net.pl 14.03.10, 17:49 znajdziecie tutaj Rammstein w Łodzi - zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś