Dodaj do ulubionych

Autobus miejski

20.09.10, 11:38
Witam.

Wybierram się w najbliższym czasie do Żychlina. Do miasta dojadę autobusem i tu mam kłopot ze znalezieniem informacji o trasie linii w centrum Żychlina. W necie znalazłem jakieś info o komunikacji w Żychlinie na stronie pasjonatów komunikacji ale dane są z 2004 r.

W związku z tym mam kilka prostych pytań:

1. Jadąc z dworca autobus jedzie ul. Traugutta na pl. JP II. Czy tam jest końcowy czy autobus jedzie gdzieś dalej?

2. Jadąc z miasta do dworca, przystanek początkowy jest na pl JP II? Na mapie u pasjonatów jest jeszcze przystanek na Ściegiennego.

3. Niektóre kursy są do cmentarza. Czy autobus w tych kursach jedzie ul. Traugutta, 1 Maja i kończy przy cmentarzu czy jedzie dalej do centrum do JP II lub do Ściegiennego. A może najpierw jedzie przez pl. JP II a potem Al. Racławickimi na cmentarz?

4. Jadąc w drugą stronę jest kurs z pl. JP II o 10.45 przez cmentarz. Tu już zupełnie nie wiem jak on jedzie i czy też zaczyna się na pl. JP II czy można wsiąść już na Ściegiennego, a może zaczyna spod cmentarza i najlepiej wsiąść na pl. 29 Listopada?

Będę wdzięczny za wskazówki.

Pozdrawiam >>> mario.
Obserwuj wątek
    • prawystarzec Re: Autobus miejski 21.09.10, 08:28
      www.gminazychlin.pl/content.php?mod=sub&cms_id=23
      • m.jozefowicz Re: Autobus miejski 21.09.10, 10:13
        Dzięki, ale już się tam kontaktowałem. Nawet udało mi się dodzwonić do szefa tej części firmy, ale okazało sie, że rozkładów zbiorczych nie ma, bo rozkłady powstają w zeszycie długopisem. Mapki czy schematu także nie ma, więc postanowiłem zapytać miejscowych. Może ktoś jednak korzysta.
        • a_dwokat_diabla Re: Autobus miejski 21.09.10, 16:59
          >Może ktoś jednak korzysta.

Nie korzystam, ale mogę podpowiedzieć tyle, że te autobusy, które jadą do cmentarza jadą ul 1-go Maja, Cmentarną, a wracają Alejami Racławickimi............. oraz odwrotnie (zależy chyba od kursu) W każdym razie za każdym razem jest to wykonane "kółko" miasto - cmentarz - miasto. Pod cmentarzem pętli nie ma. Przystanek na Ściegiennego CHYBA funkcjonuje, bo wiata / przystanek istnieje. Myślę, ale nie mam pewności, że tam jest pierwszy / ostatni przystanek, bo czasem można tam zobaczyć stojący jakiś autobus.
          Do stacji PKP autobusy dojeżdżają na większość zatrzymujących się tam pociągów. Niektóre - przynajmniej kiedyś - jeździły do i ze stacji przez Dobrzelin.
          • m.jozefowicz Re: Autobus miejski 22.09.10, 09:37
            Dzięki za odpowiedź.

Pozostaje w takim razie tylko kwestia tego przystanku na Ściegiennego. Akurat do niego mi bliżej, a wolałbym nie stać na przystanku, z którego nic nie odjedzie.

Pozdrawiam.
            • a_dwokat_diabla Re: Autobus miejski 23.09.10, 18:25
              ODWOŁUJĘ! ! ! ! ! ! na Sciegiennego nie ma śladu po wiacie przystankowej! Nie mam więc pojęcia czy jest tam jeszcze przystanek :(
              • m.jozefowicz Re: Autobus miejski 24.09.10, 09:39
                OK.

Wielkie dzięki za podpowiedzi. Przynajmniej się nie zgubię :) Choć Żychlin to niewielkie miasto, to komunikacja miejska sprawia sporo kłopotów :) paradoks.

Ale gdyby ktoś miał coś jeszcze do powiedzenia to bardzo proszę.

Jak wrócę z wyjazdu to spróbuję zapodać info o tym jak, gdzie, co i jak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka