3.m.6 25.01.11, 07:43 Mam do Pani redaktor Dominiki Kawczyńskiej prośbę o zamieszczenie sprostowania . Autorem rysunków zamieszczonych w artykule " Chopin był emo " jest pan Mariusz Andryszczyk . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3.m.6 Chopin był emo. Rozmowa z Balbiną Bruszewską 25.01.11, 10:48 Pisząc o sprostowaniu miałam na mysli wydanie gazetowe "Gazety Wyborczej " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omatko Chopin był emo. Rozmowa z Balbiną Bruszewską IP: *.toya.net.pl 25.01.11, 15:44 Emo, to jest może Bruszewska. Zresztą, jedyna komentująca jak na razie swój wywiad. To co się robi z Chopinem w ramach Roku Chopinowskiego woła o pomstę do nieba. Kompletnie spieprzono ten rok - wyjątkiem jedynie jest otwarcie warszawskiego muzeum - reszta to hucpa. Brakuje jeszcze Chopina na rolkach, w wersji skinhead, Chopina reklamujacego Castoramę. A te nadęte teksty o tym niby odczytaniu na nowo postaci pianisty wywołać mogą jedynie śmiech, zwlaszcza, że zazwyczaj płyną z ust tych, którzy nie zadali sobie nawet trudu, bo się z Chopinem zapoznać. I ciekaw jestem czy zarówno NIFC, Semafor, jak i Bruszewska zastanowili się choć przez chwilę dla kogo ma być ten film. Bo ja - sądząc z konferencji, zapowiedzi, opowieści - wieszczę mu los gratisowego dodatku rozdawanego japońskim turystom w ramach ciekawostki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonidas Re: Chopin był emo. Rozmowa z Balbiną Bruszewską IP: *.130.rev.vline.pl 25.01.11, 15:56 świetny komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁKS :) Re: Chopin był emo. Rozmowa z Balbiną Bruszewską IP: *.centertel.pl 25.01.11, 16:46 a moim zdaniem wcale nie taki świetny - oczywiście możemy próbować oceniać twórczość ludzi zajmujących sie sztuką zamin zakończą swoją pracę, ale .... poczekajmy na film i wtedy komentujmy pozdrowienia dla całej Łodzi artystycznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szablonowyfan Re: Chopin był emo. Rozmowa z Balbiną Bruszewską IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.11, 17:47 Zgadzam się z LKS - najłatwiej jest stękać w domowym zaciszu siedząc przed monitorem. Ciekawe, czy powiedziałbyś to samo prosto w twarz internetowy krytyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omatko Chopin był emo. Rozmowa z Balbiną Bruszewską IP: *.toya.net.pl 25.01.11, 18:14 Zarówno Bruszewska jak i Gazeta na prawo i lewo trąbią o tym projekcie - byly artykuly, konferencja, pokazy rysunków, figurek, szkiców, a także opowiadanie o koncepcji filmu. Koncepcji, która moim zdaniem wpisuje się w ogólny pomysł oobchodów Roku Chopinowskiego: Szopen na rolkach, Szopen emo, Szopen skinheadem, Szopen internautą, Szopen hip hopowcem.. Wszystko po to by zaciekawić, by pokazać jaki Szopen był coooool, porządny z niego był ziom! Szkoda tylko, że to wszystko da się określić jednym słowem - hucpa. Tak więc pozwolę sobie twierdzić, że wiem o czym piszę i moje opinie nie są ot, tak narzekaniem by narzekać, po prostu materiałów już dość by wyrobić sobie opinię. A pani Bruszewskiej bez wahania powiedziałbym w twarz to samo - jej pomysł na Szopena wpisuje się w ogólną modę, by nie wnikać w ogóle w esencję zjawiska, lecz by zrobić je łatwiej przyswajalne dla gawiedzi. Szopen emo - w sam raz dla gimnazjów, dzieciaki to łykną. Pozostaje nam żałować, że nie będzie chodził w bojówkach i freestylował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taaa Chopin był emo. Rozmowa z Balbiną Bruszewską IP: *.net-partner.pl 25.01.11, 18:34 Fryderyk Shopping, ewentualnie Fryderyk Chopping (piano) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Chopin był emo. Rozmowa z Balbiną Bruszewską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 19:15 "Chopin był emo." Hitler też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: }wacek Chopin był emo. Rozmowa z Balbiną Bruszewską IP: *.toya.net.pl 25.01.11, 21:22 Dalsze komentarze: szwarcman.blog.polityka.pl/?p=605 Odpowiedz Link Zgłoś