Dodaj do ulubionych

spacery zimą-dylematy

21.08.05, 11:12
Może sie powtarzam, ale cały czas stoję przed dylematem zwiazanym z zakupem
wózka, i tak sobie myslę na ile wogóle bedzie mi potrzebny wózek głęboki z
gondolą, Dzidzius pojawi sie w listopadzie,wiec przy jesienno-zimowej pogodzie
maluszek będzie werandowany jak będzie miał około 6 tygodni, stopniowo po 10,
15 min. Poza tym temperatura nie może być nizsza niż 5 st. Zastanawiam sie na
ile tak naprawde przyda mi sie gondola, bo przeciez nie będę maluchowi
serwować godzinnych spacerów, zreszta sama nie wiem....jak to jest.

Kasia
Obserwuj wątek
    • anpiku Re: spacery zimą-dylematy 21.08.05, 11:32
      Cześć Kasiu!
      Mam trzyletniego Kubusia, urodził się 21 stycznia i po 3 tygodniach dwa dni
      werandowania, dzień czy dwa krótko na dworek a potem wychodziliśmy na godzinkę
      do półtorej.Po spacerku wracałam, dostawał cycusia i jeszcze ze dwie godzinki
      spał na balkonie więc nie bardzo wiem o co chodzi z tym "niewychodzeniem" w zimie.
      Kubula w tym okresie w ogóle nie chorował i rósł jak na drożdzach.Teraz jestem w
      31 tygodniu, termin porodu mam na 27 października i jak wszystko będzie dobrze
      to w okolicach Bożego Narodzenia wyjechiemy na narty...
      Z Kubą byliśmy w Krynicy na nartach(mieszkamy w Lublinie) jak miał 6 tygodni...
      Nie mamy gondoli tylko taki wielofunkcyjny Chicco Duo Air-chyba tak sie nazywa.
      Do tego torba ze sztywnym dnem i śpiworek.
      Damy radę, dzieciaczki sa delikatne ale spacerki zimowe dobrze im robią.Oby
      tylko były zdrowiutkie czego Tobie i sobie gorąco życzę
      Pozdrawiam
      ania
      • kk_pysiak Re: spacery zimą-dylematy 21.08.05, 11:41
        Dziekuje Aniu za radę, widze że nie warto trzymać sie kurczowo porad gazetowych,
        wiele rzeczy "wyjdzie w praktyce".

Pozdrawiam Kasia
        • niunia64 Re: spacery zimą-dylematy 21.08.05, 11:59
          Trzeba dużo spacerować, żeby hartować dzidulkę. Taki dylemat mogą mieć
          marcóweczki, ale listopad to początek zimy, a malec zmarznie w spacerówce.
          Gondolka może również służyć jako "fotelik" do auta, jeśli ma specjalne haki do
          mocowania (w Chicco są) chociaż te nosidełka są poręczniejsze, ale to niestety
          trzeci element do zakupu. Najlepiej kupić 2lub 3 funkcyjny wózek.

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;18;33/st/20051116/dt/6/k/c633/preg.png

• r.kruger Re: spacery zimą-dylematy 21.08.05, 12:09
            Ja mam po Miku graco quatro tour to głęboko-spacerowy wózek który zamyka się
            jak gondole,mam nadzieje że wystarczy.Miko urodził się w styczniu i było ok...
            • kk_pysiak Re: spacery zimą-dylematy 21.08.05, 13:01
              cześć Krugerku, właśnie wczoraj oglądałam ten wózek i równiez bardzo mi sie
              podobał, zastanawiałam sie czy ta wkładka, mini -gondola wystarczy na zimę .

Kasia
    • ariana1 Re: spacery zimą-dylematy 21.08.05, 19:41
      Ja tam nie werandowałam, bo po dwóch próbach moja córka wyła wniebogłosy, więc
      odpuściłam sobie i po ok. 3 tyg. wyjechałam od razu na godzinny spacer. A
      urodziłam w końcu listopada. Po miesiącu spacerowałyśmy już 2 godziny a w
      styczniu - po 3 godziny po lesie. Przed wyjściem na codzienny spacer
      powstrzymywała mnie tylko śnieżyca, wichura albo ulewa. Mały deszcz albo śnieg
      nie liczył się.
    • budzik11 Re: spacery zimą-dylematy 22.08.05, 09:30
      Ja też zamierzam spacerować z dzieckiem, żeby się hartowało, wystarczy
      odpowiednio obrać, ew. osłonić wózek przed wiatrem i śniegiem i w drogę.
      • abiela Re: spacery zimą-dylematy 22.08.05, 10:01
        Nie rozumiem czemu chcesz tyle tygodni czekac? Ja zamierzam jak najszybciej
        wychodzic, jak tylko sama bede w stanie i nie bedzie akurat sniezycy i
        nawalnicy. Gondole bede miala twarda, wybrana taka wlasnie ze wzgl. na zime.
        • gomaz Re: spacery zimą-dylematy 22.08.05, 12:02
          Doświadczona pani neonatolog na szkole rodzenia mówiła, że nie trzeba czekać
          iluś tam tygodni z wychodzeniem na spacerki, bo przecież pierwsze wyjście
          fundujemy maluszkowi już w momencie opuszczania szpitala..! Na moje pytanie jak
          to się ma z dzieciątkami listopadowymi potwierdziła, że można wychodzić
          właściwie od razu. Natomiast graniczną temperaturę poniżej której lepiej zostać
          w domu podała minus 10 stopni, należy też oczywiście wziąć pod uwagę wichury i
          inne nawałnice. I oczywiście wysmarować buźkę maluszka kremikiem i odpowiednio
          ubrać smile)).
          • abiela Re: spacery zimą-dylematy 22.08.05, 13:00
            gomaz napisała:

> Doświadczona pani neonatolog na szkole rodzenia mówiła, że nie trzeba czekać
            > iluś tam tygodni z wychodzeniem na spacerki, bo przecież pierwsze wyjście
            > fundujemy maluszkowi już w momencie opuszczania szpitala..! Na moje pytanie
            jak
            >
            > to się ma z dzieciątkami listopadowymi potwierdziła, że można wychodzić
            > właściwie od razu. Natomiast graniczną temperaturę poniżej której lepiej
            zostać
            >
            > w domu podała minus 10 stopni, należy też oczywiście wziąć pod uwagę wichury
            i
            > inne nawałnice. I oczywiście wysmarować buźkę maluszka kremikiem i
            odpowiednio
            > ubrać smile)).

Bardzo mi sie podoba to podejsciewink
            • kk_pysiak Re: spacery zimą-dylematy 22.08.05, 17:48
              To mój pierwszy dzidziuś,więc nie mam zupełnie doświadczenia, natomiast o tych 6
              tygodniach i temperaturze wyczytałam w miesięczniku o dzieciach.

Kasia
              • ariana1 Re: spacery zimą-dylematy 22.08.05, 19:43
                I oto jak życie weryfikuje literaturę smile
    • gabi72 Re: spacery zimą-dylematy 22.08.05, 21:44
      trzeba chodzic na spacery i to nawet zima.bede starala sie jak najszybciej to
      zrobic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka