Gość: spragniony IP: *.toya.net.pl 09.05.11, 09:00 W puszce to może być mielone dla kota! SZKŁO poproszę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaczus (Tomek) Porter, co wiosnę czyni. Renesans Browarów Łódz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.11, 09:02 Nie ma się z czego cieszyć. Piwo w puszce to nie to, czego oczekują wielbiciele takiego piwa, natomiast wielbiciele "mocnego fulla" raczej nie kupią piwa za 4 zł.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piciu_piciu Porter, co wiosnę czyni. Renesans Browarów Łódz... IP: 194.42.116.* 09.05.11, 09:05 święte słowa. puszkowe to niech piją harnasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grabarz Porter, co wiosnę czyni. Renesans Browarów Łódz... IP: *.netburg.pl 09.05.11, 09:35 Jak dobrze pamietam to byl kiedys Kaltenberg i sprzedawal sie niezle... a Porter to klasyk z Lodzi... ale nie w puszce!!!Ale jak sie przespalo ostatnie 10 lat to chyba juz nic nie pomoze...chyba ze darmo beda rozdawac...hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dildo Re: Porter, co wiosnę czyni. Renesans Browarów Łó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.11, 10:17 a do Kaltenberga były jeszcze chipsy firmowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pianka Porter, co wiosnę czyni. Renesans Browarów Łódz... IP: *.toya.net.pl 09.05.11, 10:14 Kiedy dowiedziałem się, że można kupić łódzkiego Portera, specjalnie udałem się na Pojezierską. A że puszce, trudno, lepsze to niż nic. Mam pytanie czy w innych Tesco też można kupić, bo szukałem w Tesco na Widzewie i nie znalazłem. Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Porter, co wiosnę czyni. Renesans Browarów Łó 09.05.11, 10:55 > Kiedy dowiedziałem się, że można kupić łódzkiego Portera, Portera można kupić też w sklepach firmowych na Północnej oraz na Nawrot 88. Na Nawrot są też jeszcze dostępne firmowe szklanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzermensch Nie wierzę w renesans - firma będzie wegetować sta IP: *.4web.pl 09.05.11, 10:39 czając się powoli aż w końcu ktoś ją kupi za grosze. A czemu ? "Browary Łódzkie to spółka pracownicza. Właścicielką pakietu większościowego jest Izabela Paszak "... i wszystko jasne. Jestem piwoszem - popieram browary reginalne a nie wielkoprzemysłowe piwa z tabletki takie jak lech czy tyskie czy żywiec - różniące się jedynie ... kolorem tabletki wrzucanej do kadzi ;-) Pijałem wielel lat temu łódzką 12tkę z d browaru Anstadta na Sędziowskiej.... Browar łódzki miał okazję (i tradycje) stać się wspaniałym browarem regionalnym na miarę Ciechana ... a czym jest dziś browar w milionowej aglomeracji ? rozsypującą się firemką kierującą się głownie na produkucje piwa dla żuli w puszkach...byle taniej i bardziej łomotało.... rezygnacja z nalewania do butelek jest wymowna... ten cały anty-pr zarządu jescze bardziej. szkoda szkoda i szkoda. Tzw "pracownicy" (jakim cudem przejęli tą społkę ????) to tak naprawdę likwidatorzy browaru. Chcą tylko utrzymac jak najdłużej swoje miejsca pracy. A lata lecą i z dawnej pozycji rynkowej zostają okruchy. Na dawnej marce portera czy łodzkiego mocnego nie da się już długo jechac - pamięta ją już dziś (w braku jakiejkolwiek propocji i pomysłu na nią) jedynie grupa pasjonatów. Interes i perspektywa społki nie ma znaczenia.... tak się kończy historia łodzkiego browarnictwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V. Porter Spirytusowy IP: *.cbm.pan.pl 09.05.11, 10:52 Maz-patriota lokalny, kupil artykulowego portera i az zaplakal! Sama sprobowalam- mowiac kolokwialnie- spirytus az gryzie w gardlo!! Nie polecamy, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzermensch ps. i żeby było jasne: społka pracownicza też może IP: *.4web.pl 09.05.11, 11:55 funkcjonować dobrze. pod warunkiem, że będzie się liczyć interes społki a nie perspektywa miski tylko. A tu stracono szansę. To że zarząd nie docenia roli pr i ma gdzieś wyjaśnianie tego opinii publicznej to dodoatkowy dowód na to że nastawili się na klientelę, która gazet raczej nie czyta a jesli już to super ekspres ;-) Odpowiedz Link Zgłoś