Dodaj do ulubionych

Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota

29.06.04, 22:02
W najbliższy piątek planowany jest wstępnie przyjazd parowozu Pm36-2 do
Łodzi. Kurs z Wolsztyna przez Leszno, Ostrów, Kalisz prawdopodobnie na
Olechów. Jeszcze nie znam szczegółów, ale niedługo...

Od paru ładnych lat nie było w Łodzi czynnej fifki - teraz jest okazja aby
taką złapać.

Info za: www.parowozy.com.pl
Obserwuj wątek
    • ls40 Re: Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota 30.06.04, 09:39
      Chodzą s.łuchy, że ma wrócić do Wolsztyna dopiero w niedzielę. Pojawiły się
      także plotki, że ma jechać do Lipiec (i zapewne zjechać do Skierniewic :-) )z
      pociągiem "Retro" z okazji Dnia Reymonta. Za jakiś czas będę miał więcej
      szczegółow.

POzdr.
      Ariel
      PArowozwnia Skierniewice Team
      • michal.ch Re: Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota 30.06.04, 15:10
        ls40 napisał:

> Chodzą słuchy, że ma wrócić do Wolsztyna dopiero w niedzielę.

Też o tym słyszałem i nie mam absolutnie nic przeciwko temu. Mógłby wrócić do
        Wolsztyna nawet w niedzielę, ale za tydzień lub za miesiąc. ;-)

> Pojawiły się
        > także plotki, że ma jechać do Lipiec (i zapewne zjechać do Skierniewic :-) )z
        > pociągiem "Retro" z okazji Dnia Reymonta.

Halo! Zamek! Jasam! Czy coś Wam wiadomo o planach Marcela Szyltenchelma
        (przepraszam jesli pokręciłem nazwisko)? Bo o ile mi wiadomo to parowóz miał
        przyjechać w celach czysto technicznych, ale być może uda się dodatkowo
        wykorzystać fakt jego obecności w Łodzi.

A Skierniewice wreszcie będą miało czynną fifkę - wprawdzie na krótko, ale do
        zdjęć pamiątkowych na obrotnicy przed szopą wystarczy. Ładnie to będzie potem
        w folderach reklamowych wyglądać. ;-)
        • ls40 Re: Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota 30.06.04, 15:30
          Niestety parowóz dojedzie tylko do Płyćwi :-(

Pozdr.
          Ariel
          • Gość: STUDI Re: Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota IP: *.prokom.pl 30.06.04, 15:32
            no tak, bo by zbulwersowal swoja przestarzaloscia jasnie panstwo yuppies z warszafki....
            • michal.ch Re: Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota 30.06.04, 15:34
              Kurcze, a gdzie ta Płyćwia czy jak jej tam? Zapomniałem. Chyba trzeba sięgnąć
              po mapę. :-)
              • Gość: xk Re: Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota IP: *.toya.net.pl 30.06.04, 15:37
                to następna stacja za Lipcami
                napiszcie jak poznacie szczegóły!

pzdr
                • michal.ch Re: Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota 30.06.04, 15:42
                  Gość portalu: xk napisał(a):

> to następna stacja za Lipcami
                  > napiszcie jak poznacie szczegóły!

Szczegóły jeszcze się robią. Może jutro będzie wiadomo już coś więcej. Albo
                  jeszcze dziś wieczorem.
              • michal.ch Re: Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota 30.06.04, 15:40
                michal.ch napisał:

> Kurcze, a gdzie ta Płyćwia czy jak jej tam?

Dobra, już znalazłem. No faktycznie strasznie ich to zbawia, że nie dojedzie do
                Skierniewic. I pomyśleć, że to tak blisko... :-(
                • Gość: Ariel Ciechański Re: Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota IP: *.twarda.pan.pl / *.twarda.pan.pl 30.06.04, 16:00
                  Zapewne koszty,. My zgłaszaliśmy chęć obsłużenia parowozu. A tak to ma wodować
                  straż pożarna...

Pozdr.
                  Ariel
                  • michal.ch Re: Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota 30.06.04, 16:07
                    To znaczy, że sobotni pociąg retro jest już na bank zaklepany?

Zazwyczaj na takich imprezach nawet bez parowozu było trochę ludu. Przy
                    założeniu, że tłum rosnie proporcjonalnie do wielkości atrakcji, jaką sie
                    gawiedzi zaproponuje, obawiam się, że może być ciężko z dostaniem się do
                    pociągu. ;-)
                    • ls40 Re: Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota 30.06.04, 16:46
                      Raczej tak. Ale ztcw to on zawsze był zarezerwowany dla gości Dnia Reymonta. W
                      każdym razie szkoda, że nie powtórzy się sytuacja sprzed 6 lat, gdy
                      obrządzaliśmy w Skierniewicach TK48-39 z KArsznic.

Pozdr.
                      Ariel
                      PArowozownia Skierniewice
                      • michal.ch SOBOTA - kawałek rozkładu 30.06.04, 16:55
                        Dobra, cos się pomyśli. ;-)

Aha, krzyskup zadeklarował, że skontaktuje się z Wolsztynem. Jako powiedział
                        tak i zrobił. Odjazd z Łodzi najprawdopodobniej o 14:55.
                        • krzyskup Re: SOBOTA - kawałek rozkładu 30.06.04, 16:57
                          Z Fabrycznego :)

pzdr,
                          krzyskup

PS. Nie ma ktoś dojść w Wolsztynie? Bo mój rozmówca jakoś tak zdawkowo mnie
                          potraktował.
              • Gość: STUDI Re: Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota IP: *.prokom.pl 30.06.04, 15:46
                Chyba to nastepna stacja po Lipcach.
            • michal.ch Re: Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota 30.06.04, 15:36
              Gość portalu: STUDI napisał(a):

> no tak, bo by zbulwersowal swoja przestarzaloscia jasnie panstwo yuppies z
              wars
              > zafki....

Skierniwice jeszcze w łódzkiem leżą, więc to chyba nie dlatego. ;-)
              • Gość: STUDI Re: Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota IP: *.prokom.pl 30.06.04, 15:47
                Ale tamtedy i stamtad "warszawiacy" do pracy dojezdzaja.
                • yarro Re: Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota 30.06.04, 16:16
                  Szczególnie w weekend.
                  • Gość: STUDI Re: Pm36 w Łodzi !!! - piątek, sobota IP: *.prokom.pl 30.06.04, 16:18
                    Wlasnie, kiedys bedac u znajomych w wawie widzielismy sporo samochodow na trasach wylotowych z rejestracjami z Radomia, Skierniewic, Siedlec.
                    Kumpel rodowity warszawiak skomentowal ze warszawiacy wracaja po pracy do domu...
    • michal.ch PODSUMOWANIE 02.07.04, 20:18
      Parowóz zostanie przyholowany dopiero w sobotę, a nie w piątek, jak pierwotnie
      zakładano. Pm36-2 zostanie wyekspediowana z parowozowni w Wolsztynie około
      godziny 5 rano. Do pokonania ma trasę o długości mniej więcej 285 kilometrów
      (Wolsztyn - Leszno - Kalisz - Zduńska Wola - Łódź), co pozwala przypuszczać, że
      do Łodzi dotrze nie wcześniej niż w okolicach godziny 13. Odjazd pociągu retro
      do Lipiec Reymontowskich z dworca Fabrycznego o 14:50 (lub wg PKP dokładnie o
      14:55). Parowóz jedzie dalej do Płyćwi, gdzie zostanie zatankowany. Powrót do
      Łodzi w niedzielę około 4 nad ranem.
      • michal.ch Uwaga! Mała zmiana 02.07.04, 21:37
        Wg telegramu z PKP w Łodzi fifka będzie już - tu uwaga, trzymać się, bo
        upadniecie z krzeseł - o godzinie 10:50. Sory za słownictwo, ale ten pociąg
        przez pół Polski trochę będzie zapitalał, skoro przyjedzie tak wcześnie.
        • teufel Re: Uwaga! Mała zmiana 02.07.04, 22:27
          W końcu podobno najszybszy parowóz:P
          • Gość: Dziki Re: Uwaga! Mała zmiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 15:12
            Właśnie ją słyszałem jak przejeżdżała przez Widzew
            • teufel Re: Uwaga! Mała zmiana 03.07.04, 15:14
              AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Kuchnia. A ja
              nie byłem;(
              • jasam Masz szansę rano - nie zaśpij n/t 03.07.04, 18:27
                • michal.ch Re: Masz szansę rano - nie zaśpij n/t 03.07.04, 19:49
                  A czemuż to Jasama nie widziałem? Taka okazja.
              • michal.ch Re: Uwaga! Mała zmiana 03.07.04, 19:53
                teufel napisał:

> AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Kuchnia. A
                ja
                > nie byłem;(

Ano właśnie tak się zastanawialiśmy czemu Teufel nie czekał na Widzewie...
            • paudys Re: Uwaga! Mała zmiana 03.07.04, 18:29
              Fakt, trochę gwizdała :)
              A tu zdjęcia tych, którzy czaili się na nią w różnych miejscach :)
              kolej.lodz.pl/dzial.php?dzial=lodzre
              • paudys Re: Uwaga! Mała zmiana 03.07.04, 18:31
                Aha, zdjęcia przedstawiają Piękną Helenę a nie tych, którzy się czaili :P
            • michal.ch Re: Uwaga! Mała zmiana 03.07.04, 19:52
              Gość portalu: Dziki napisał(a):

> Właśnie ją słyszałem jak przejeżdżała przez Widzew

A chociaż cyknąłeś fotkę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka