02.07.14, 09:43
Drodzy moi mieszkancy Lodzi. Czy na Wschodniej da sie mieszkac? Czy jest na niej w miare bezpiecznie? Slyszalam o tej ulicy bardzo negatywne opinie, a ostatnio wybralam sie na przechadzke ok. 22 w nocy. Przezylam, ale troche ludzi zmeczonych zyciem sie naogladalam, wiec jak to jest z ta Wschodnia?
Obserwuj wątek
    • rennie77 Re: Wschodnia 03.07.14, 10:03
      Nikt nie mieszka na Wschodniej czy w poblizu?
      • rennie77 Re: Wschodnia 07.07.14, 10:12
        Czy jest jakies przyjazniejsze forum Lodzi, na ktorym jest mniej reklam, a wiecej swobodnej rozmowy i wymiany informacji?
    • Gość: student Re: Wschodnia IP: *.opera-mini.net 07.07.14, 12:55
      Mieszkałem cały rok na Wschodniej niedaleko Narutowicza. Mimn, iż moi znajomi również wypowiadali się nieprzyjemnie o tej okolicy, to jednak nie narzekałem za wiele.
      Mi najbardziej przeszkadzał wszechobecny brud, chodniki pełne psich kup i masa śmierdzących meneli. A poza tym, to spoko :-)
      • Gość: tyśka Re: Wschodnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.14, 13:53
        też jestem zainteresowana co do bezpieczeństwa mieszkania na tej ulicy:) bo niedługo się tam wprowadzamy z mężem bliżej pomorskiej...
        • rennie77 Re: Wschodnia 09.07.14, 15:23
          Daj prosze znac, jak Ci sie bedzie tam mieszkalo :). Trzymam kciuki, zeby bylo bezpiecznie i milo!
      • rennie77 Re: Wschodnia 09.07.14, 15:24
        Chodniki pelne psich kup sa niestety wszedzie... w Lodzi. Przepraszam z gory wszystkich lodzian, ale tak obsranego miasta chyba jeszcze nie widzialam. Menele? Typ starszych panow zmeczonych zyciem jest akurat najmniej niebezpieczny, znacznie bardziej boje sie mlodych gniewnych.
    • saczek1 Re: Wschodnia 14.07.14, 21:00
      Mnie się wydaje że jak człowiek będzie miał dostać w twarz na ulicy to i tak dostanie niezależnie czy to będzie wschodnia, kilinka, abramka czy inna ulica o lepszej reputacji.
    • mamahubcia13 Re: Wschodnia 23.07.14, 11:22
      Witaj. Mieszkam na Wschodniej zaraz przy Pomorskiej. I powiem że nie jest najgorzej. W poprzednim miejscu zamieszkania ( przy Bałuckim Rynku) był dramat. Pełno dresów i kiboli. Wieczorem strach było wyjść z domu. Tutaj nic takiego się nie dzieje. Oczywiście że też są żule,ale są oni co najważniejsze niegroźni. Po pewnym czasie znają cię z widzenia. Mówią Dzień Dobry :) Ja mieszkam w malutkiej kamienicy i jest spokój. Nie masz się czego obawiać :) Będzie dobrze. Wschodnia to podobno "zła" ulica. Ale to stwierdzenie jest na pewno wyolbrzymione. Ja mieszkam tu od czterech lat. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka