Dodaj do ulubionych

Całe Bałuty wysprejowane dziwnymi napisami!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 12:39
O jakiegoś czasu często bywam w Łodzi i zaciekawiły mnie napisy na ścianach
pisane sprajem (ten sam charakter pisma). Napisy mówią coś w stylu że zbliża
się koniec świata a ludzie muszą Uczyć się pacierza!!! Mowa o jakimś błedzie
i spisku Wojtyły!!!???! Czy to jakiś Schizofremik?? Jeżeli wiecie o co chodzi
wypowiedzcie się. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Olaf Re: Całe Bałuty wysprejowane dziwnymi napisami!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.09.04, 12:42
      Mówi sie i pisze SCHIZOFRENIK, bo choroba, o której się odnosisz to SCHIZOFRENIA
      • Gość: J.S. Re: Całe Bałuty wysprejowane dziwnymi napisami!!! IP: 195.69.80.* 25.09.04, 13:12
        Pomyliles forum
    • graz.ka Re: Całe Bałuty wysprejowane dziwnymi napisami!!! 25.09.04, 12:43
      Ten "kaznodzieja" produkuje się na murach o wielu lat.
      I jakoś nie ma końca świata.
    • Gość: Gretz Re: Całe Bałuty wysprejowane dziwnymi napisami!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 12:46
      Zgadza sie schizofrenik.... A czy ktos kiedys przylapal tego "kaznodzieje" na
      goracym uczynnku????
    • gray Re: Całe Bałuty wysprejowane dziwnymi napisami!!! 25.09.04, 12:54

chodziły słuchy, że to ten sam co obrzucał urzędy workami z farbą ale może to
      plotka jeno... gość musi mieszkać gdzieś w rejonie łagiewnicka, inflancka,
      marysińska, org. WIN. niektóre z tych 'dzieł' pamiętam od dziecka, ale nowe
      wciąż się pojawiają. obmazał jakiś czas temu front pubu 'bazyliszek' na rogu
      łagiewnickiej i dolnej, ścianę odmalowano a bazgroły pojawiły się znowu kilka
      dni później.

większości wyoracowań nie da się odczytać ale jeden z moich ulubionych tekstów
      widnieje koło przystanku mpk na łagiewnickiej przy stefana:

"uczcie się pacierza! będą pytać! jest błąd w pacierzu stąd murzyn na ziemi!" ;D
    • Gość: Michał M. Re: Całe Bałuty wysprejowane dziwnymi napisami!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.09.04, 12:59
      Raz widziałem jak tworzył te swoje nieczytelne wypociny. Miał ze 40 lat (to
      było kilka lat temu). Namazał, namazał i poszedł. Nie potrafiłem tego odczytać,
      a nie miałem tyle odwagi, żeby zapytać o co chodzi w jego przesłaniu u dlaczego
      niszczy mury.
    • keridwen Re: Całe Bałuty wysprejowane dziwnymi napisami!!! 25.09.04, 13:03
      fakt faktem, wole ogladac to niz 'lks jude' czy 'widzew raus'.
      i o.
      • Gość: Michał M. Re: Całe Bałuty wysprejowane dziwnymi napisami!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.09.04, 14:45
        keridwen napisała:

> fakt faktem, wole ogladac to niz

'lks jude' ... 'widzew raus'.
        Gdyby to była prawda, graliby w ekstraklasie!

(to cytat z dowcipów rysunkowych prezentowanych ostatnio na wystawce na
        Pietrynie ;-)
      • Gość: Michał M. Ops ;-) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.09.04, 14:48
        Ops, pomyłka ;-)

W żarcie rysunkowym jest oczywiście
        'lks jude' 'widzew żydy'.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka