Dodaj do ulubionych

Sztab kryzysowy

25.05.05, 15:20
Czy KToś wie czy w Sieradzu jest Sztab Kryzysowy? Może Macie jakies na niuego
namiary ?
Obserwuj wątek
    • mapi4 Re: Sztab kryzysowy 25.05.05, 18:18
      A o jaki rodzaj kryzysu ci chodzi, bo wydaje mi się, że taki sztab jest powoływany dopiero wtedy gdy jest taka potrzeba? Na co dzień funkcjonują przecież normalne instytucje, np. Urząd Miasta z Prezydentem, Starostwo Powiatowe ze Starostą na czele... no chyba, że uważasz, iż aktualna sytuacja w karju i w mieście jest tak zła, że wymaga działań kryzysowych... i w zasadzie z takim poglądem nie trudno sie zgodzić!

• paenka Re: Sztab kryzysowy 25.05.05, 18:59
        sztab kryzysowy zawsze jest i ktos musi byc odpowiedzialny za niego i wlasnie jestem ciekawa kto
        • mapi4 Re: Sztab kryzysowy 25.05.05, 19:29
          To proste. W mieście prazydent miasta, w gminie wójt, w powiecie starosta itd.
    • anilek_swiety Re: Sztab kryzysowy 26.05.05, 08:27
      w Sieradzu innego kryzysu niz istniejacy nie przewiduje sie, przynajmniej w
      rozumieniu pl.wikipedia.org/wiki/Kryzys_psychiczny wiec po jaka cholere
      jakis sztab. To kolejne "cialo spoleczne" zeby ciagnac podatki od zyjacego non
      stop w kryzysie polaka. Kryzys przechodzi kazda matka, ktora kazdego dnia musi
      cos do garnka wlozyc a "nasi" politycy znowu ja kolejnym podatkiem oskubali,
      itd. :-))
      • paenka Re: Sztab kryzysowy 26.05.05, 11:02

sztab kryzysowy to lista ludzi ktorzy w razie kryzysu moga szybciej dotrzec albo pomoc w zaistnialej sytuacji. z tgo co mi wiadomo to w przypadku grupy ludzi o ktora mi chodzi to ci ludzie sa wolontariuszami i nie biora kasy za to ze sa:/
        • siradz Re: Sztab kryzysowy 27.05.05, 07:40
          Jak znam życie to znaczna część w tej grupie "wolontariuszy" to zwykli
          złodzieje, albo inni cwaniacy. Jest taka jedna grupa co to teraz o niej dużo w
          tv się mówi, czasami mówią że wspieranie jej było przepustką do lepszego
          miejsca przy korycie.
          • ebusia_fam_fatal Re: Sztab kryzysowy 27.05.05, 09:21
            Wy chyba nie kumacie co to. to sa ludzie, maja kursy pokonczone pierwszej
            pomocy na przyklad. a gdy dzieje sie cos niedobrego to sie sprawdza czy w tym
            rejonie mieszka ktos ze sztabu i jego najpierw tam wysyla, zanim
            dotrze "fachowa" pomoc. kasy za to nie biora i nikogo nie okradaja. cwaniactwem
            bym tego nie nazwala, tylko tak, ze oni sa dobrymi ludxmi chyba raczej co?
          • paenka Re: Sztab kryzysowy 27.05.05, 11:09
            w sumie to mnie obraziłeś
            • siradz Re: Sztab kryzysowy 27.05.05, 11:52
              Dlaczego? możesz mi wytłumaczyć, przeciez nie napisałem wszyscy, jesli sie ktos
              trafia taki co robi to bezinteresownie to wierz mi sa to śaldowe ilości.
              Politycy też powinni swoją działalność polityczną bezinteresownie wykonywać a
              jaka jest prawda wszyscy widzą. Jedyne co ich interesuej to jak tutaj wiecej
              kasy od społeczeństwa wyciągnąć.
              • ebusia_fam_fatal Re: Sztab kryzysowy 27.05.05, 12:01
                nie odwracaj kota ogonem. mowa o wolontariuszach, Ty piszesz ze to zlodzieje,
                obrazajac ich, a teraz twierdzisz, ze pisales o politykach (a gdzie tam
                wolontariat??) i jak to sie ma do tematu? przeprosilbys, a nie...
                • siradz Re: Sztab kryzysowy 27.05.05, 15:48
                  a w czym ten wolontariat? może i ja skorzystam hihihihi
                  • paenka Re: Sztab kryzysowy 27.05.05, 19:49
                    w czym mozesz pomoc? masz jakis kurs pierwszej pomocy? moze jakis inny kurd ratownictwa?
                    • anilek_swiety Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 12:23
                      z tego co zrozumialem to Ty mialabys pomoc siradz-owi, fakt pytanie pozostaje
                      zasadne " w czym mozesz pomoc? zdradz te tajemnice to moze i ja sie zglosze
                      zebyc mi pomogla :-)
                      • paenka Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 13:50
                        chodzi o wpisanie kilku osob do sztabu. Osoby te posiadaja kursy ratownictwa i medyczne ale w glownej mierze chodzi o wpisanie do sztabu grupy poszukiwawczo ratunkowej ratownicy.org
                        • mapi4 Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 16:22
                          A może tutaj:
                          www.powiat.sieradz.net/index.php?dzial=starostwo&tekst=centrum_z
                          • paenka Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 16:39
                            ooo od razu lepiej dzieki dzieki wielkie:)
                            • mapi4 Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 16:52
                              paenka napisała:

> ooo od razu lepiej dzieki dzieki wielkie:)
                              >

W UM Sieradz też jest coś takiego, ale dziś strona miasta nie chodzi, w każdym bądź razie w UM najlepiej porozmawiać w takich sprawach bezpośrednio z panem Bodzakiem
                            • anilek_swiety Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 16:59
                              ten urzad ma chyba troche inne obowiazki, cos mi sie tak wydaje, ale jestem w
                              stanie sciaganac dokladny zakres obowiazkow takiego urzedu :-)
                              • mapi4 Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 17:06
                                A po co? Przeciez na stronie która podałem jest wszystko...

"1. Powiatowe Centrum Zarządzania Kryzysowego powiatu sieradzkiego realizuje zadania związane z ochroną przeciwpożarową, przeciwpowodziową, bezpieczeństwa publicznego i zapobiegania innym nadzwyczajnym zagrożeniom życia, zdrowia ludzi i zwierząt oraz degradacji środowiska naturalnego.

2. Powiatowe Centrum Zarządzania Kryzysowego stanowi bazę analityczno- informacyjną oraz techniczną Starosty oraz Powiatowego Zespołu Reagowania Kryzysowego.

3. Powiatowe Centrum Zarządzania Kryzysowego umożliwia Staroście realizację podstawowych zadań związanych z zapewnieniem koordynacji i współdziałania wszystkich jednostek organizacyjnych administracji rządowej, samorządowej oraz organizacji pozarządowych działających na terenie Powiatu Sieradzkiego w stanie zagrożenia życia ludzkiego lub innych sytuacji kryzysowych."

Czy potrzeba jeszcze czegoś więcej?

• paenka Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 20:02
                                  nawet ejsli sie informacje powtarzaja nie szkodzi im wiecwej tym lepiej trzeba byc przygotowanym na kazda ewentualnosc i na potencjalne rozmowy:) dzieki za pomoc:)
                      • paenka Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 13:51
                        krótko mowiąc jesli sie zgubisz moge cie poszukac i znalezc
                        • anilek_swiety Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 15:30
                          no to mie znajdz :-)
    • zgierzak Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 01:07
      Czy ci chodzi o agendę ZSRM?
      • anilek_swiety Re: Sztab kryzysowy 01.06.05, 07:41
        a co to jest?
    • szaramysza9 Re: Sztab kryzysowy 12.08.05, 08:28
      Tak,jest, przy UM.
      Na wypadek ataków terrorystycznych opracowują teraz procedury

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka