ptasie_mleczko 25.05.05, 15:20 Czy KToś wie czy w Sieradzu jest Sztab Kryzysowy? Może Macie jakies na niuego namiary ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mapi4 Re: Sztab kryzysowy 25.05.05, 18:18 A o jaki rodzaj kryzysu ci chodzi, bo wydaje mi się, że taki sztab jest powoływany dopiero wtedy gdy jest taka potrzeba? Na co dzień funkcjonują przecież normalne instytucje, np. Urząd Miasta z Prezydentem, Starostwo Powiatowe ze Starostą na czele... no chyba, że uważasz, iż aktualna sytuacja w karju i w mieście jest tak zła, że wymaga działań kryzysowych... i w zasadzie z takim poglądem nie trudno sie zgodzić! Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Sztab kryzysowy 25.05.05, 18:59 sztab kryzysowy zawsze jest i ktos musi byc odpowiedzialny za niego i wlasnie jestem ciekawa kto Odpowiedz Link Zgłoś
mapi4 Re: Sztab kryzysowy 25.05.05, 19:29 To proste. W mieście prazydent miasta, w gminie wójt, w powiecie starosta itd. Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Sztab kryzysowy 26.05.05, 08:27 w Sieradzu innego kryzysu niz istniejacy nie przewiduje sie, przynajmniej w rozumieniu pl.wikipedia.org/wiki/Kryzys_psychiczny wiec po jaka cholere jakis sztab. To kolejne "cialo spoleczne" zeby ciagnac podatki od zyjacego non stop w kryzysie polaka. Kryzys przechodzi kazda matka, ktora kazdego dnia musi cos do garnka wlozyc a "nasi" politycy znowu ja kolejnym podatkiem oskubali, itd. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Sztab kryzysowy 26.05.05, 11:02 sztab kryzysowy to lista ludzi ktorzy w razie kryzysu moga szybciej dotrzec albo pomoc w zaistnialej sytuacji. z tgo co mi wiadomo to w przypadku grupy ludzi o ktora mi chodzi to ci ludzie sa wolontariuszami i nie biora kasy za to ze sa:/ Odpowiedz Link Zgłoś
siradz Re: Sztab kryzysowy 27.05.05, 07:40 Jak znam życie to znaczna część w tej grupie "wolontariuszy" to zwykli złodzieje, albo inni cwaniacy. Jest taka jedna grupa co to teraz o niej dużo w tv się mówi, czasami mówią że wspieranie jej było przepustką do lepszego miejsca przy korycie. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Sztab kryzysowy 27.05.05, 09:21 Wy chyba nie kumacie co to. to sa ludzie, maja kursy pokonczone pierwszej pomocy na przyklad. a gdy dzieje sie cos niedobrego to sie sprawdza czy w tym rejonie mieszka ktos ze sztabu i jego najpierw tam wysyla, zanim dotrze "fachowa" pomoc. kasy za to nie biora i nikogo nie okradaja. cwaniactwem bym tego nie nazwala, tylko tak, ze oni sa dobrymi ludxmi chyba raczej co? Odpowiedz Link Zgłoś
siradz Re: Sztab kryzysowy 27.05.05, 11:52 Dlaczego? możesz mi wytłumaczyć, przeciez nie napisałem wszyscy, jesli sie ktos trafia taki co robi to bezinteresownie to wierz mi sa to śaldowe ilości. Politycy też powinni swoją działalność polityczną bezinteresownie wykonywać a jaka jest prawda wszyscy widzą. Jedyne co ich interesuej to jak tutaj wiecej kasy od społeczeństwa wyciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Sztab kryzysowy 27.05.05, 12:01 nie odwracaj kota ogonem. mowa o wolontariuszach, Ty piszesz ze to zlodzieje, obrazajac ich, a teraz twierdzisz, ze pisales o politykach (a gdzie tam wolontariat??) i jak to sie ma do tematu? przeprosilbys, a nie... Odpowiedz Link Zgłoś
siradz Re: Sztab kryzysowy 27.05.05, 15:48 a w czym ten wolontariat? może i ja skorzystam hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Sztab kryzysowy 27.05.05, 19:49 w czym mozesz pomoc? masz jakis kurs pierwszej pomocy? moze jakis inny kurd ratownictwa? Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 12:23 z tego co zrozumialem to Ty mialabys pomoc siradz-owi, fakt pytanie pozostaje zasadne " w czym mozesz pomoc? zdradz te tajemnice to moze i ja sie zglosze zebyc mi pomogla :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 13:50 chodzi o wpisanie kilku osob do sztabu. Osoby te posiadaja kursy ratownictwa i medyczne ale w glownej mierze chodzi o wpisanie do sztabu grupy poszukiwawczo ratunkowej ratownicy.org Odpowiedz Link Zgłoś
mapi4 Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 16:22 A może tutaj: www.powiat.sieradz.net/index.php?dzial=starostwo&tekst=centrum_z Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 16:39 ooo od razu lepiej dzieki dzieki wielkie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mapi4 Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 16:52 paenka napisała: > ooo od razu lepiej dzieki dzieki wielkie:) > W UM Sieradz też jest coś takiego, ale dziś strona miasta nie chodzi, w każdym bądź razie w UM najlepiej porozmawiać w takich sprawach bezpośrednio z panem Bodzakiem Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 16:59 ten urzad ma chyba troche inne obowiazki, cos mi sie tak wydaje, ale jestem w stanie sciaganac dokladny zakres obowiazkow takiego urzedu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mapi4 Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 17:06 A po co? Przeciez na stronie która podałem jest wszystko... "1. Powiatowe Centrum Zarządzania Kryzysowego powiatu sieradzkiego realizuje zadania związane z ochroną przeciwpożarową, przeciwpowodziową, bezpieczeństwa publicznego i zapobiegania innym nadzwyczajnym zagrożeniom życia, zdrowia ludzi i zwierząt oraz degradacji środowiska naturalnego. 2. Powiatowe Centrum Zarządzania Kryzysowego stanowi bazę analityczno- informacyjną oraz techniczną Starosty oraz Powiatowego Zespołu Reagowania Kryzysowego. 3. Powiatowe Centrum Zarządzania Kryzysowego umożliwia Staroście realizację podstawowych zadań związanych z zapewnieniem koordynacji i współdziałania wszystkich jednostek organizacyjnych administracji rządowej, samorządowej oraz organizacji pozarządowych działających na terenie Powiatu Sieradzkiego w stanie zagrożenia życia ludzkiego lub innych sytuacji kryzysowych." Czy potrzeba jeszcze czegoś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 20:02 nawet ejsli sie informacje powtarzaja nie szkodzi im wiecwej tym lepiej trzeba byc przygotowanym na kazda ewentualnosc i na potencjalne rozmowy:) dzieki za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Sztab kryzysowy 29.05.05, 13:51 krótko mowiąc jesli sie zgubisz moge cie poszukac i znalezc Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysza9 Re: Sztab kryzysowy 12.08.05, 08:28 Tak,jest, przy UM. Na wypadek ataków terrorystycznych opracowują teraz procedury Odpowiedz Link Zgłoś