IP: *.toya.net.pl 12.06.05, 22:56
Mam pytanie. Dlaczego w dalszym ciągu kursuje linia tramwajowa R na trasie PL
Wolnosci - Zdrowie. Miała przeciez kursować jednorazowao a tym czasem wczoraj
obsługiwała ją bulwa z Telefonicznej i dzisiaj jakis zwykły skład oraz 1
przegubowy Ikarus. Dlaczego nie ma żadnego info o tym na stronie MPK ani w
innych źródłach?
Obserwuj wątek
    • Gość: J.S. Re: Linia R IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 12.06.05, 23:15
      Bulwa? Ikarus? Hohoho, niezle. Byly oznaczone jako "R"?

Tez mnie to dziwi - po raz pierwszy od lat ta linia dorobila sie wiecej niz
      jednego dnia kursowania w ciagu roku i po raz pierwszy od lat nie pojawily sie
      zadne jej rozklady. Generalnie dobrze, ze cos takiego kursuje (przypomina mi
      sie widok sprzed lat: 9bis przy Wlokniarzy), tylko czy to faktycznie potrzebne
      i oplacalne skoro malo kto o tym wie ze wzgledu na brak info?
      • Gość: Lukasz Re: Linia R IP: *.toya.net.pl 13.06.05, 11:37
        Gość portalu: J.S. napisał(a):

> Bulwa? Ikarus? Hohoho, niezle. Byly oznaczone jako "R"?
        Bulwa miałą na wyświetlaczu R i kierunek jazdy a Ikarus z przodu małą tabliczke
        z 2 linijkami tekstu ale byłem za daleko żeby zobaczyć. Bocznej i tylnej
        tablicy nie miał. Ale z tego co widziałem jechał tą trasą co linia R.
        >
        > Tez mnie to dziwi - po raz pierwszy od lat ta linia dorobila sie wiecej niz
        > jednego dnia kursowania w ciagu roku i po raz pierwszy od lat nie pojawily
        sie
        > zadne jej rozklady. Generalnie dobrze, ze cos takiego kursuje (przypomina mi
        > sie widok sprzed lat: 9bis przy Wlokniarzy), tylko czy to faktycznie
        potrzebne
        > i oplacalne skoro malo kto o tym wie ze wzgledu na brak info?

Mało opłacalne na pewno bo jeździ cały czas puste :)
    • Gość: luki Re: Linia R IP: *.toya.net.pl 13.06.05, 00:12
      Gość portalu: Lukasz napisał(a):

> Mam pytanie. Dlaczego w dalszym ciągu kursuje linia tramwajowa R na trasie PL
      > Wolnosci - Zdrowie. Miała przeciez kursować jednorazowao a tym czasem wczoraj
      > obsługiwała ją bulwa z Telefonicznej i dzisiaj jakis zwykły skład oraz 1
      > przegubowy Ikarus.

A dlaczego nie? To przydatne wzmocnienie na tym odcinku w weekendy.
      • Gość: magik "R" <=> "0" ??? IP: *.pl 13.06.05, 08:05
        Tramwaje na tej linii widuje się co tydzień (od jakiegoś już czasu). Sądzę ż
        KMST mógłby obsługiwać ją 5N+5ND, oczywiście z rozmieszczonymi rozkładami na
        przystankah:
        1. Więcej info to więcej pasażerów;
        2. Dodatkowo atrakcja - przejażdżka "starym" składem.
        Kiedyś rzuciłem już takie hasł. Wtedy było potraktowane nieco z przymróżeniem
        oka. Sądzę że do tematu trzeba podejść poważniej. Obecna trasa linii "0" jest
        za długa!!!
        "R" - krótka trasa, częstrze kursy itd., itp. ...
        • Gość: J.S. Re: "R" <=> "0" ??? IP: *.uni.lodz.pl 13.06.05, 09:24
          Powtarzam ci drogie dziecko po raz n-ty:

Na odcinku Pl. Wolnosci-Zdrowie praktycznie nikt nie wsiada, w odroznieniu od
          odcinka Zajezdnia Dabrowskiego-Pl. Wolnosci. Badz wiec laskaw nie wypowiadac
          sie na tematy, o ktorych nie masz zielonego pojecia.
          • Gość: magik Re: "R" <=> "0" ??? IP: *.pl 13.06.05, 10:43
            Gość portalu: J.S. napisał(a):

> Powtarzam ci drogie dziecko po raz n-ty:
            > Na odcinku Pl. Wolnosci-Zdrowie praktycznie nikt nie wsiada, w odroznieniu od
            > odcinka Zajezdnia Dabrowskiego-Pl. Wolnosci.

Mam poważne wątpliwości zwłaszcza co do ostatniego zdania. Miałem okazje
            jechać "0" i widziałem te tłumy - naprawdę tramwaj z winogronami w obecnych
            czasach to rzadkość - masz może jakieś fotki, chętnie bym obejrzał.

Co do odcinka Pl.wolności-Zdrowie mogę przyznać odrobine racji, Ale można trasę
            nieco zmodyfikować np.:

wariant 1:
            ZDROWIE - Konstantynowska - Legionów - Pl.Wolności - Pomorska - Kilińskiego -
            Narutowicza - Zielona - Legionów - Konstantynowska - ZDROWIE

wariant 2:
            jak 1. z tym że "kółko" w drugą stronę

wariant 3:
            ZDROWIE - Konstantynowska - Legionów - Zielona - Narutowicza - Kilińskiego -
            Pomorska - PLAC WOLNOŚCI - Pomorska - Kilińskiego - Narutowicza - Zielona -
            Legionów - Konstantynowska - ZDROWIE

warianr 4:
            ZDROWIE - Konstantynowska - Legionów - Pl.Wolności - Zgierska - JULIANÓW
            (tam i spowrotem)
            • Gość: luki Re: "R" <=> "0" ??? IP: *.toya.net.pl 13.06.05, 11:02
              Gość portalu: magik napisał(a):

> > Na odcinku Pl. Wolnosci-Zdrowie praktycznie nikt nie wsiada, w odroznieni
              > u od
              > > odcinka Zajezdnia Dabrowskiego-Pl. Wolnosci.
              >
              > Mam poważne wątpliwości zwłaszcza co do ostatniego zdania.

To sobie miej, ale dyskutujesz z J.S. - osobą, która niemal nie opuściła kursu
              zerówki przez ostatnie dwa sezony, więc trochę pokory.

> Miałem okazje
              > jechać "0" i widziałem te tłumy - naprawdę tramwaj z winogronami w obecnych
              > czasach to rzadkość - masz może jakieś fotki, chętnie bym obejrzał.

A co chcesz oglądać na tych fotkach? Ludzie wsiadali przy zajezdni, potem na
              pl. Niepodległości, następnie nieliczni po trasie, a od pl. Wolności pojedyncze
              osoby, bo większości żal było wydać 2 lub 1 pln za bilet, w sytuacji gdzie
              mogli na normalny bilet lub (częściej) na gapę przejechać się 43/43bis a potem
              9. Ocenianie predyspozycji potencjalnych pasażerów poprzez "wydaje mi się" bywa
              zgubne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka