Dodaj do ulubionych

wyburzenie

IP: *.toya.net.pl 25.10.05, 10:52
Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale kilka dni temu zauważyłem, że
wyburzono jeden z moich ulubionych budynków pofabrycznych - ceglaną
elektrownię koło Wróblewskiego. Została tylko klatka schodowa a i to pewnie
zaraz zniknie - SZKODA!
Obserwuj wątek
    • brunelleschi Re: wyburzenie 26.10.05, 09:51
      Proszę o sprecyzowanie, o który budynek chodzi? Czy ten w okolicy skrzyżowania
      z ul. Wólczańską, gdzie firma Orange Castle zamierza wybudować Centrum handlu
      mat. budowlanymi? Czy może starą fabrykę w okolicy ul. Mińskiej, po której
      ocalała bodajże jedynie wieża?
      • Gość: Bart Re: wyburzenie IP: *.mnc.pl 11.11.05, 13:43
        Nie nie, byłem tam i ten przy Wólczańskiej stoi. Chodzi o ten między dwoma
        liniami kolejowymi.
    • jasam Re: wyburzenie 11.11.05, 13:52
      forumowe-obrazki.w.interia.pl/pages/215_fabryka_3.htm
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=735&w=30570559&a=31214612
      pozdr.
      • Gość: luko Re: wyburzenie IP: *.toya.net.pl 17.11.05, 23:38
        No tak - teraz dopiero powrócił ten stary wątek na temat tej fabryki -
        pamiętałem go sprzed kilku miesięcy - ale ponieważ nie widziałem , to zacząłem nowy.
        Tak czy inaczej, to wyburzenie to barbarzyństwo.
        Ja i tak nie mogę pogodzić się z faktem, że Łódź nie jest już miastem kominów. A
        teraz to...
        Ciekawe co zrobią z "niciarką"? Może też wyburzą wraz pobliskimi willami?
        • yarro Re: wyburzenie 18.11.05, 00:13
          Wille przy niciarce? Ke?
    • batpol Re: wyburzenie 30.01.14, 17:21
      Niestety takie teraz są czasy, że wyburzają stare budynki i na ich miejsce stawiają nowe.
      Jestem za tym żeby rozbiórki budynków przeprowadzać tylko tam gdzie jest to konieczne i zagraża bezpośredniemu bezpieczeństwu zdrowia. W innym przypadku lepiej zachować zabytki.
      • Gość: yolka Re: wyburzenie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.14, 15:08
        Słuchajcie potrzebuje firmy ,która zajmuje się wyburzeniami budynków w trójmieście, znajomi polecali mi tę firmę www.pl-kraz.pl/ byli zadowoleni z solidności i terminowości firmy. Czy ktoś korzystał może z ich usług i może powiedziec cos wiecej na ten temat?
        • Gość: kantek Re: wyburzenie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.14, 13:58
          Hmm, nie , tej firmy nie znam, u mnie wyburzeniem zajmowala sie firma Kon Pol , tez solidni , rzetelni i terminowi ;)
          • Gość: wiktor789 Re: wyburzenie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.09.14, 12:47
            jak robiłem gruntowny remont na swoim podwórku to do rozbiórki starego domu zawołałem fachowców z firmy korab.pl/ Oni rozbiórka zajęli się szybko i sprawnie. Nie było żadnych problemów z wywozem gruzu. Dużo mi pomogli i dużo kasy za rozbiórkę nie wzięli. Ja ich polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka