Dodaj do ulubionych

NZS w Łodzi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:31
Czy ktoś słyszał audycje w niedziele w radiu Żak?
Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: NZS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:33
      cała audycja dostępna jest na www.zak.lodz.pl Członkowie NZS i inni studenci
      koniecznie powinni tego posłuchać.
      • Gość: sluchacz Re: NZS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:58
        niezłe jaja....a kto należy do NZS i słyszał o tym???
        myślę, że nikt...
    • pawel-strzalka Re: NZS w Łodzi 22.02.06, 21:02
      coś pan przewodniczący nie chciał się przyznać, że łódzki NZS nie jest tym samym
      NZS-em co ogólnopolski :>
      • Gość: gosc Re: NZS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:20
        a czy dobrze słyszałem, że zamieszany w sprawę jest pan Lech Sekyra -
        pełnomocnik Prezydenta Miasta Łodzi ????
        dla ciekawych link:
        www.uml.lodz.pl/index.php?menu2=1&zapytanie=1,05&poz=1&id=3047
    • Gość: gosc Re: NZS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:27
      jeszce jeden cytat tym razem z Rzeczpospolitej (czerwiec 2004):
      "Rzeczpospolita" pisze, że dzisiaj przed ratuszem w Warszawie będą
      manifestowali członkowie Niezależnego Zrzeszenia Studentów. Chcą oni, by
      prezydent Warszawy wprowadził do NZS kuratora. "Podstawowy zarzut manifestantów
      brzmi: Prawo i Sprawiedliwość przejęło kontrolę nad NZS, widząc w tej
      organizacji swoją partyjną przybudówkę. Dowód? Nowy przewodniczący NZS Paweł
      Szczeszek kandydował poprzednio z listy PiS na posła i radnego" - czytamy w
      dzienniku.

"Nikt z władz krajowych NZS nie należy do PiS, a przewodniczący Szczeszek
      zrezygnował z członkostwa w partii" - odpiera zarzut Lech Sekyra, rzecznik
      prasowy NZS. Po ostatnim zjeździe w grudniu ubiegłego roku w NZS nastąpił
      rozłam. Organizacje uczelniane, które nie uznały wyników wyborów władz
      krajowych - ich zdaniem zmanipulowanych - utworzyły Porozumienie Krajowe NZS.
      Jak twierdzą przeciwnicy Szczeszka, swój wybór zawdzięcza wprowadzeniu na zjazd
      firmy ochroniarskiej, która wpuszczała na salę obrad tylko jego zwolenników.
      Lech Sekyra twierdzi natomiast, że grudniowy zjazd został przeprowadzony bez
      naruszania prawa. NZS po 24 latach działalności, nie ma nawet stałej siedziby,
      a jej konto obciążają długi w wysokości 400 tysiecy złotych" -
      pisze "Rzeczpospolita

A przecież w Łodzi NZS na rozpoczęciu roku akademickiego wręczał ulotki PiS i
      Lecha Kaczyńskiego.....

słowo stało się ciałem
      • Gość: gosc Re: NZS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:04
        ten link wyjaśnia moim zdaniem czemu ulotki PiS były rozdawane przez łódzki NZS
        pod kierownictwem pana Brząkały:
        ks.sejm.gov.pl:8009/kad4/075/40752118.htm
        to chyba dowód wdzięczności
    • Gość: gosc Re: NZS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:29
      jeszcze jeden ciekawy link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=245&w=9660181&a=9660181
      • Gość: troll monolog? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:04
        • Gość: gosc Re: monolog? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:06
          niestety...ale może kogoś to zainteresuje....bo mnie to dziwi
          • pawel-strzalka Re: monolog? 22.02.06, 22:14
            może wszyscy po prostu wiedzą co to jest NZS i o co tam chodzi, ciekawe ile osób
            wie, że jeszcze w okolicach listopada/grudnia niektórzy członkowie łódzkiego NZS
            opowiadali o planach rocznicy strajków, jako o "nocowaniu na materacach na
            jednej z uczelni i piciu bimbru do upadłego, tak jak 25 lat temu"
            to, że spotkania członków NZS kończą się zazwyczajmega imprezą, nie jest
            tajemnicą nawet dla słabo poinformowanych :>
            • Gość: gosc Re: monolog? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:23
              No ja przyznam się że jestem porażony tym. 25 lat temu walczyło się o
              niezlaeżność organizacji studenckich i uczelni od partt politycznej.
              Dziś myślę, że strajkiem nie ma co walczyć bo są od tego m.in. takie miejsca
              jak to gdzie w sposób bezpośredni można pisać na ten temat.
              Niemniej jest to przerażające, że łódzkich studentów, wśród których powinno się
              krzewić etos NZSu sprzed XXV lat, nie stać na to by mieć w pełni niezależną
              organizację studencką i pozwalają z organizacji studenckiej robić przybudówkę
              PiSu.
              A swoją drogą PiS gdyby miał honor nie posuwałby się do takich działań. Wszakże
              to Prawi i Sprawiedliwi....
    • Gość: ANKA Re: NZS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:25
      Na ten temat już był duży artykuł w GW swego czasu....
      Jak widac nic sie nie zmienilo. Pan Sekyra z Brząkałą nadal rządzą w NZS
      • Gość: olka Re: NZS w Łodzi IP: *.lodz.agora.pl 23.02.06, 18:28
        mam nadzieję, że jeszcze kiedyś NZS bez jakichś tam UL czy RŁ przy nazwie
        zaistnieje w Łodzi
    • Gość: NZS-iak Re: NZS w Łodzi IP: *.femur.pl 23.02.06, 19:27
      Jako członek NZS-u nie zgadzam sie z tymi zarzutami. NZS Regionu Łódzkiego jest
      legalnie zarejestrowaną organizacją przez sąd w Łodzi i wszelkiego typu zarzuty
      co do nielegalności NZS RŁ są bez podstawne.
      • Gość: krzychu Re: NZS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 19:36
        Masz rację członku!
        Jest jednak kilka różnic między NZS Regionu Łódzkiego a NZS:
        1. NZS Regionu Łódzkiego nie ma prawa używać nazwy NZS
        2. NZS Regionu Łódzkiego nie ma prawa używać logo NZS
        3. Przewodniczący NZS Regionu Łódzkiego został usunięty z NZS
        4. NZS Regionu Łódzkiego popiera partię polityczną i jednego kadnydata na
        stanowisko prezydenta co jest złamaniem ordynacji wyborczej (agitacja na
        uczelni, która jest apolityczna z założenia)

Więc legalnie może działać pod warunkiem, że:
        1. zmieni nazwę
        2. zmieni logo i nie będzie się podszywać pod NZS
        3. poinformuje wszystkich członków że nie należą do NZS tylko do Stowarzyszenia
        pana Brząkały.

pozdrawiam Członków
    • Gość: Luke Re: NZS w Łodzi IP: *.femur.pl 23.02.06, 19:35
      NZS w Łodzi istnieje i jest najprężniej działająca jednostką Niezależnego
      Zrzeszenia Studentów w kraju o czym świadczą Obchody i liczne akcje
      przeprowadzane przez nas. Jesteśmy otwarci na nowych członków i jeżeli ktoś ma
      jakieś wątpliwości lub pytania dotyczące NZS-u Regionu Łódzkiego może się
      zgłosić osobiście do biura na ul. Moniuszki 4a pok. 208, mailowo
      nzs@nzs.lodz.pl. lub na forum portalu studenckiego www.student.lodz.pl/forum.
      Odpowiemy na każde pytanie wyjaśnimy wszelkie wątpliwości
      • iluminacja256 Re: NZS w Łodzi 23.02.06, 19:39
        To ja tak z zupelnei innej beczki...jak dla mnie farsą było głównei to, ż e
        rocznica 25 lecia strajków studenckich odbywała sie w auli pewnego gmachu,
        która to aula po 25 latach wygląda identycznie jak 25 lat wcześniej -
        niezmieniło się nic ,łacznie z nagłośnieniem , a może i krzesłami...I to jest
        własnie przykład tej pręzności NZS-u...Aż sie nie chce wierzyć, z e coś
        takiego jest mozliwe - ciekawe czy za kolejne 25 lat, choć nagłośnienie w tej
        auli zacznie działać...
        • Gość: ja Re: NZS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 12:50
          słuchaj byłeś na tej auli ? czy coś tam nie działało?pozatym aula nie jest
          własnośćią NZSu RŁ i to nie nasza wina ze wiele tam sie nie zmieniło miej o to
          pretensje do UŁ bo to ich aula i ich krzesła a tak jeśli chodzi o szczegóły to
          krzesła wydaje mi sie że nie miały 25 lat wiem bo i ja je ustawiałem
      • Gość: krzychu Re: NZS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 19:43
        Tylko nie używajcie cudzej nazwy i logo do swojej działalności.
        Ci którzy należą do NZS lub należeli do niego byli przekonani w 100% że należą
        do NZSu który jest spadkobiercą tradycji NZSu sprzed 25 lat.
        Tymaczasem NZS RŁ jest tak niezależny jak Lepper i Giertych i ma zobowiązania
        wobec polityków. Bierzecie pieniądze od PiSu co jest uzależnieniem się od
        polityki. Rozdając ulotki PiS na uczelni łamiecie prawo.
        I TO JEST NZS?????
        To z NZS nie ma nic wspólnego.
        Umrzecie w momencie gdy całe szambo się wyleje i zostaniecie odcięci od kasy z
        UMŁ i UŁ bo wreszcie Prezydent dowie się jakim jesteście NZSem oraz Rektor UŁ
        dowie się w jaki sposób go oszukiwaliście.

• Gość: adam Re: NZS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 16:55
        No pięknie....a ja myślałem, że to Urząd Miasta dał kasę a wy podzieliście się
        tą kasą i resztę wydaliście na organizację kiepskich obchodów no i jak na
        łódzki NZS przystało niezłej bibki dla swoich.
    • Gość: Jurek GRATULUJE INTELIGENCJI PROWOKATOROM IP: *.femur.pl 23.02.06, 19:41
      Trole , przestańcie pisać z tego samego adresu, bo nawet dziecko wie że to
      prowokacja.

Zresztą powodzenia. Kto mieczem wojuje od miecza ginie :)

Hej
    • Gość: Luke Re: NZS w Łodzi IP: *.femur.pl 23.02.06, 19:46
      OK zgadzam sie z tobą sądy w Polsce nie wiedzą co robią legalizują nielegalne
      organizacje itp.
      • Gość: krzychu Re: NZS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 19:48
        KRS nie sprawdza czy nazwa jest zastrzeżona czy nie. KRS nie sprawdza czy ktoś
        używa cudzego znaku graficznego. Od tego są Urząd Patentowy i Sądy Cywilne do
        których zawędrujecie na 100%
    • Gość: Rebelka Re: NZS w Łodzi IP: *.retsat1.com.pl 25.02.06, 15:00
      O tym jaka jest organizacja nie stanowią przepisy czy rozporządzenia, a już na
      pewno nie to, co ktoś sobie napisze w jakiejś gazecie czy też palnie podczas
      audycji radiowej! O tym jaka jest organizacja stanowią ludzie, którzy ją
      tworzą! Niektórzy o tym zapomnieli i jak widać żerują na łatwowierności ludzi i
      wykorzystują władzę, jaką mediom dała wolność słowa. Jeśli umiecie jeszcze
      samodzielnie myśleć, to zastanówcie się o co w tej całej sprawie chodzi i kto
      tu rzeczywiście pociąga za sznurki... Komuś przeszkadzają młodzi ludzie, którzy
      robią coś więcej poza studiowaniem.

Pozdrawiam Wszystkich, którzy dotąd włożyli wiele pracy w takie projekty jak
      WAMPIRIADA, FUKSÓWKI czy PORTAL STUDENCKI www.student.lodz.pl. Przykro mi, że
      musicie tego wszystkiego wysłuchiwać. Mam nadzieje, że nie odbierze Wam to
      chęci do działania. Tak już jest, że jeśli ktoś coś robi, to inni znajdą wiele
      okazji, żeby mu kłody rzucać pod nogi...
      • Gość: na swoim Re: NZS w Łodzi IP: *.toya.net.pl 25.02.06, 17:19
        Moniko, wszystko fajnie, robicie dużo ciekawych rzeczy ale dlaczego nie pod
        własnym szyldem? dlaczego wykorzystujecie nazwę znanej organizacji z tradycją??
        podpisujecie się jej logiem?? nazwijcie się JAKAŚ ORGANIZACJA STUDENCKA a nie
        NZS!!
        • Gość: zarodek_w_zanadrzu Re: NZS w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 25.02.06, 18:16
          A niby jaka ciaglosc z tradycja maja dzisiejsi dzialacze NZS szczebla
          krajowego??? Nigdy nie nalezalem do NZS i nie bede nalezal (studia juz za mna),
          pan Sekyra i Brzakala nie wzbudzaja we mnie nadmiernego zaufania, ale oni
          zapisywali sie kilka lat temu do NZS. Dlaczego wedlug ciebie nie maja prawa do
          tej nazwy?
          • pawel-strzalka Re: NZS w Łodzi 25.02.06, 18:30
            Z tego wniosek, że kazdy członek NZS może założyć sobie swoją odrębną
            organizację o nazwie NZS i być szczęśliwym, że wokół niego jest 5000 innych NZS-ów
            łódzki NZS nie jest spadkobiercą tradycji NZS-u sprzed 25 lat, w przeciwieństwie
            do ogólnopolskiego NZS pod który się podszywa <albo i nie, to zależy od tego, na
            jakie pytanie trzeba odpowiedzieć>
            • Gość: zarodek_w_zanadrzu Re: NZS w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 25.02.06, 18:33
              Mylisz sie. Z tego wynika, ze wladze centralne NZS powinny pojsc na ugode z NZS
              Regionu Łodzkiego i zarejestrowac komisje uczelniane łodzkiego NZS. Bedzie to z
              korzyscia dla obu stron. Naprawde dla mnie ta awantura to przyklad typowego
              polskiego piekielka.
              • pawel-strzalka Re: NZS w Łodzi 25.02.06, 18:42
                A czemu władze centralne mają iść na ugodę? "Dla dobra świata studenckiego"?
                Niech zarząd łódzkiego NZS-u zacznie mówić wreszcie wprost, że przywłaszczył
                sobie nazwę NZS i wszystko co z nią związane <jak ostatnio zauważyliśmy także
                historię> i przyzna się do wporwadzania środowiska studenckiego w błąd.
                • Gość: zarodek_w_zanadrzu Re: NZS w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 25.02.06, 18:48
                  Widzisz. Tak sie sklada, ze dokladnie wysluchalem tej audycji. Na pewno
                  Brzakala i Sekyra nie sa w porzadku i jakos to powinni odpokutowac, ale nie
                  wiedze powodu, zeby miala cierpiec na tym cala organizacja. Z tego co
                  uslyszalem bodaj 3 lata temu doszlo do czegos w rodzaju rozlamu w NZS. Na
                  skutek tego rozlamu nie ma w Łodzi struktur ogolnopolskiego NZS, a formalnie
                  istnieje jedynie lokalne stowarzyszenie (nie uznawana przez wladze krajowe).
                  Nie jest to jednak jakis przekret Brzakaly, ze takie stowarzyszenie
                  zarejestrowal, tylko praktyka dzialania NZS (stowrzyszenie istnialo juz
                  wczesniej). W innych miastach rowniez lokalne struktury NZS zarejestrowane sa
                  jako lokalne stowarzyszenia (dzieki temu moga podejmowac akcje i prowadzic
                  dzialalnosc wydawnicza bez posrednictwa centrali). Zatem uwazam, ze powinno sie
                  cala sytuacje uzdrowic i obie strony powinny sie ze soba dogadac.
                  • Gość: na swoim Re: NZS w Łodzi IP: *.lodz.agora.pl 26.02.06, 16:50
                    a co z okłamywaniem członków, ze należą do komisji uczelnianych które nie
                    istnieją? a co z tym że do Głuchołazów pojechały komisje z uczelni które nie
                    istnieją? a co z tym jak wybierano w Łodzi delegatów na zjazd?
                    A CO Z PRAWDĄ? (ale patetycznie mi wyszło:P)
                    • Gość: zarodek_w_zanadrzu Re: NZS w Łodzi IP: *.lodz.mm.pl 27.02.06, 21:48
                      Mysle, ze to panie Tomku powinni miedzy soba wyjasnic czlonkowie NZS...
                    • Gość: łodzianin Re: NZS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:11
                      Zadałeś tu pytania na które na pewno nie odpowie ci ani pan Brząkała ani pan
                      Sekyra, którzy tam byli. Pan Brząkała odpowiedziałby Ci napewno zaczynając od
                      słów: Wampiriada to nasz sukces, nasz pomysł...itd.
                      A tak prawdę powiedziawszy to jakim cudem 2 osoby owinęły sobie wokół palców
                      całą brać studencką?
                      A może takim cudem o jakim opowiadała w audycji ich koleżanka, która o ile
                      dobrze pamiętam należała formalnie ale nie praktycznie do Zarządu NZS wóczas UŁ.

Moim zdaniem tym całym szambem powinna zająć się niezależna prokuratura choć
                      mam wątpliwości czy ministrowie z PiS oraz ich podwładni pozwolą aby włos z
                      głowy spadł ich młodszym kolegom: panu Brząkale czy Sekyrze.
                  • Gość: łodzianin Re: NZS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:19
                    Rozumiem, że usłyszałeś też, że NZS RŁ brał pieniądze od PiS i Komitetu
                    Wyborczego Lecha Kaczyńskiego aby rozdawać ulotki na uczelni co jest
                    pogwałceniem moim zdaniem prawa (uczelnie nie mogą być miejscem agotacji
                    politycznej).
                    Ciekawe czy są faktury za te usługi w Komitecie Wyborczym Kaczyńskiego oraz PiS-
                    u.? A może ktoś to sprawdzi: np. Urząd Skarbowy w Łodzi sprawdzi dokumenty NZSu
                    a Komisja Wyborcza sprawdzi rozliczenie komitetów wyborczych.

Moim zdaniem pan Brząkała powinien z hukiem opuścić łódzki NZS a pan Sekyra
                    Urządz Miasta Łodzi no chyba że prezydent Kropiwnicki popiera takie działania
                    wśród swoich współpracowników a studenci należący do NZS RŁ solidaryzują się z
                    wątpliwą niezależnością od partii politycznej swojego stowarzyszenia.
    • Gość: Luke Re: NZS w Łodzi IP: *.femur.pl / *.femur.pl 27.02.06, 18:27
      Ludzie o co wam chodzi wyciągacie sprawy z lat poprzednich jak np jakiś artykuł
      z GW (nikt z obecnego NZS RŁ nie był w tych czasach nawet studentem nie mówiąc
      już o dzialalności w NZS)

Jakie okłamywanie członków dotyczące komisji uczelnianych (sam byłem na
      spotkaniu z rektorem jak rejestrowaliśmy na PŁ komisje uczelnianą)

Chciałbym sie zapytać w jaki sposób NZS krajowy kontynuuje tradycje NZS-u z
      przed 25 lat, w ogóle to coś wy robicie czy tylko siedzicie i próbujecie
      zniszczyć jednen z najrężniej działających NZS-ów w Polsce)

To my kontynuujemy tradycje NZS-u nie Wy

I to my chcialiśmy abyście nas zarejestrowali a wy nam odmuwiliście i nadal to
      robicie(o czym nawet przewodniczący powiedzial w audycji radiowej)
      • Gość: obserwator Re: NZS w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 08:47
        Po pierwsze na tym formu są inni niż tylko ci co "was" nie chcą zarejestrować.
        Po drugie jak nie chcą to widać mają powody inne niż to że nie lubią Pana
        Brząkały i Sekyry.
        Po trzecie NZS z tego co czytam to nazwa zastrzeżona tak jak COCA-COLA. Więc
        skoro ktoś ukradł nazwę NZS to chyba nie może mieć pretensji do własciciela
        nazwy że ten nie chce pogłaskać po głowie złodzieja.

Po czwarte: proszę korzystac ze słownika ortograficznego nie odmuwić a odmówić.

Pozdrawiam zacietrzewionego Luke...:)
        Dziekuję za informacje o NZSsie
        Dziękuję Radiu Żak za profesjonalną próbę wyjaśnienia sprawy.

Studenci! Stwórzcie w Łodzi prawdziwy NZS i go zarejestrujcie. Wówczas tacy
        panowie jak Brząkała i Sekyra (nieźle wykorzystał NZS jako trampolinę skoro
        jest pracownikiem UŁ i zatwierdza przyniesione przez kolegę Brząkałę pisma..)
        nie będą mieli nic do gadania.
        • Gość: Luke Re: NZS w Łodzi IP: *.smrw.lodz.pl 01.03.06, 18:34
          Fakt na ortografii to ja sie nie znam

Skoro już się czepiamy to Sekyra nie jest pracownikiem UŁ(Uniwersytet Łódzki)
          tylko UMŁ (Urząd Miasta Łodzi) i wcale z tego powodu nie mamy większych dodacji
          z UMŁ zaryzykował bym stwierdzenie że mamy nawet mniejsze

Radio Żak napewno nie przeprowadziło profesionalnej próby wyjasnienia sprawy
          (zero obiektywizmu)

Skoro KK NZS ma prawa do nazwy to niech zgłosi to do sądu ale moim zdanien
          nazwa Niezależne Zrzeszenie Studentów oraz logo NZS należa do wszystkich
          studentów

Masz rację będę uparcie bronił NZS RŁ ma wiem że mam rację chyba ze ktoś
          przedstawi dowody na to że sie mylę i nie mówię tu o pisaniu dennych postów na
          forum

Pozdrawiam
          • Gość: łodzianin Re: NZS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:28
            Aby sprawę wyczyścić powinno się to sprawdzić w Urzędzie Miasta. Należałoby
            sprawdzić kto popierał i akceptował wnioski NZS RŁ o pieniądze z UMŁ. Czy
            Prezydent Łodzi miał w tym swój udział czy też pan Sekyra skutecznie tworzył
            zasłonę dymną że NZS RŁ to to samo co NZS? A może rzecznik Prezydenta Miasta
            spróbuje zająć jakieś stanowisko w tej sprawie.

A teraz osobiście do Ciebie Luke!
            Skoro jesteś takim aktywnym działaczem NZS RŁ sam spróbuj wyjaśnić jak jest i
            jak było. Sprawdź czy ktoś Twojej łatwowierności nie wykorzystał. Sprawdź czy
            to co mówi PAN PRZEWODNICZĄCY BRZĄKAŁA to prawda. Sprawdź czy NZS RŁ wystawiał
            faktury za agitację polityczną prowadzoną na uczelni. A jak będziesz sam pewien
            tego wszystkiego to dopiero broń zaciekle ludzi, którzy moim zdaniem nie
            powinni stać na czele organizacji studenckiej ani pracować jako Pełnomocnicy
            ds. organizacji młodziezowych czy studenckich w UMŁ.
            • Gość: Józef Re: NZS w Łodzi IP: *.femur.pl 02.03.06, 18:01
              Synku, sądząc po twoich płytkich wypowiedziach, myślę że jesteś pedałem.

Przepraszam jeżeli ta prawda (bolesna jednak) dotknęła cie.

Pozrawiam,
              Józef Marczyński

Działacz z przed 25 lat który brzydzi się takiemi karierowiczami jak ty.
              • Gość: prawdy!! Re: NZS w Łodzi IP: 212.160.172.* 03.03.06, 08:56
                Drogi Józefie a jak to sie stało że nagle po 25 latach znów znalazłeś się
                biurze NZS specjalnie po to by napisać tą wiadomość? No coż wiele osób o
                dziwnych tożsamościach pisze tu z tego samego adresu IP !!!
                Brońcie sie we wlasnym imieniu!!!
              • Gość: łodzianin Re: NZS w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 08:23
                Luke
                Ortografia Cie zdradza....
                Nie kryj się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka