Gość: MarcinK IP: *.wshe.lodz.pl 14.12.02, 09:18 Witam Polecam: lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/233320.html Pozdrawiam, MarcinK PS Chyba sobię kupie dziś papierowy DŁ. Co oni tyle fajnych tekstów zamieścili w sobotę? Zamach na mój portfel ;-) ? M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal.ch Re: Duopolis 14.12.02, 15:00 Czyżby renesans prasy w Łodzi i porzucenie mody na afery, tanie sensacje i obsmarowywanie gó... MPK? Zaczyna mi się to podobać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Duopolis 14.12.02, 19:48 Ciekawe co z tego uda się zrealizować? Mam nadzieję, że nasze niedługie członkostwa w UE sprawi, że znajdą się na tą potężną inwestycje wystarczające środki finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Duopolis IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 14.12.02, 21:49 J bardzo dobrze, to właśnie gazety powinny być dopalaczami szybkiego rozwoju naszego miasta.Powiem nawet,że powinny wziąć na siebie odpowidzialność i poprzez swoje artykuły nakierowywać niezdecydowanych polityków do naprawdę ważnych, istotnych inicjatyw i inwestycji.Jeśli dany polityk czytając codzienną prasę będzie czuł,że czas przestać politykować tylko realizować projekty dzięki którym Łódź wybije się na czołówki gazet pod względem inwestcji i szybkiego rozwoju to taka rola gazet jest bardzo ale to bardzo potrzebna. Przykład kiedy Prezydent przed kamerami niechętnie wypowiada się o Manufakturze czy Portalu Łódzkim powinno być natychmiast przez prasę ostro skrytykowane.Nie można bać się,że prasa powinna nieangażować się,wprost przeciwnie prasa musi dawać politykom czasami drogę działania.Popierać to wypowiedziami architektów,urbanistów,ekonomistów ludzi, którzy chcą zrobić dla miasta jak najwięcej jak najszybciej jak najlepiej.Z całym szacunkiem ale do tej pory gazety tlko podsycają obie strony zamiast wziąć na siebie odpowidzialność za rozwój tego miasta i nie bać się piętnować zachowań np.Pana P.Chądzyńskiego który przed kamerami mówi,że on woli,żeby kompleks Poznańskiego-perła w skali eurpejskiej rozpadła się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: chore pomysły IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 08.01.03, 18:02 manufaktura czy inne podobne chore pomysły jak duopolis to jak dziś wszyscy wiemy i widzimy dookoła to odsysanie żywego pieniądza z miasta wzamian za nic,no może nie nic-za agonię lokalnego handlu i przemysłu . Odpowiedz Link Zgłoś