jogger1 14.01.03, 12:40 Co myslicie o pomysle uczenia kogos jezyka, gdy ten ktos uczy was w zamian innego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aard Tandemy jezykowe 14.01.03, 13:11 Bardzo dobry pomysł, o ile obydwie osoby uczą partnera swojego języka ojczystego i o ile co najmniej jedna z nich ma podstawy w języku partnera (jakoś się trzeba porozumieć na początku) lub obie znają inny język obcy (ten sam). Odpowiedz Link Zgłoś
jogger1 Re: Tandemy jezykowe 14.01.03, 13:18 W sumie pytam nie bez powodu. Chcialbym sprobowac takiej wymiany. Ja daje angielski lub niemiecki, a czekam na kogos z francuskim. Odpowiedz Link Zgłoś
mateo31 Re: Tandemy jezykowe 14.01.03, 13:36 jogger1 napisał: > W sumie pytam nie bez powodu. Chcialbym sprobowac takiej wymiany. Ja daje > angielski lub niemiecki, a czekam na kogos z francuskim. > Ta i jeszcze pewnie byś chciał, żeby to była kobieta minimum 175 cm wzrostu wymiary 90-60-90. :-)) Tak łatwo to nie ma. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger1 Re: Tandemy jezykowe 14.01.03, 13:42 Nie, akurat tu sie mylisz. Plec i wiek sa mi obojetne. Ten wpis ma charakter edukacyjny, a nie matrymonialny. Jezeli nie zrozumiales, to tylko zle o Tobie swiadczy. Ale to juz zupelnie inna historia. A swoja droga milo, ze tak bez ogrodek piszesz o swoich motywach wpisywania sie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
aard Tandemy jezykowe ? 14.01.03, 14:05 jogger1 napisał: > Nie, akurat tu sie mylisz. Plec i wiek sa mi obojetne. Fuj, obrzydliwość. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jogger1 Re: Tandemy jezykowe ? 14.01.03, 14:10 aard napisał: > jogger1 napisał: > > > Nie, akurat tu sie mylisz. Plec i wiek sa mi obojetne. > Fuj, obrzydliwość. > ;-) > Bardzo celna riposta. Ciekawe czy wszyscy tu maja takie kosmate mysli czy tylko Was dwoch ? Odpowiedz Link Zgłoś
aric Ogólnie to... 14.01.03, 14:18 Raczej wiekszość, tylko trzeba nimi pokierować, aby dali upust swojej pruderyjnosci.:)) Ty pokazałeś piekny kierunek. Aczkolwiek merytoryczność tandemowej nauki jezykowej jest całkie słuszna i pożadana, wymiana towarowa to zawsze był dobry interes..:) Kosmaty aric to napisał.;) Odpowiedz Link Zgłoś
mateo31 Re: Tandemy jezykowe 14.01.03, 14:38 jogger1 napisał: > Nie, akurat tu sie mylisz. Plec i wiek sa mi obojetne. Ten wpis ma charakter > edukacyjny, a nie matrymonialny. Jezeli nie zrozumiales, to tylko zle o Tobie > swiadczy. Ale to juz zupelnie inna historia. A swoja droga milo, ze tak bez > ogrodek piszesz o swoich motywach wpisywania sie na forum. Wiesz bo ja to w ogóle taki miły chłopak jestem:-) Szkoda, że nie zajarzyłeś żartu. Odpowiedz Link Zgłoś
micin Re: Tandemy jezykowe 14.01.03, 14:39 Mam kuzyna w Łodzi, który mówi biegle po francuzku, z tym, że nie wiem, czy akurat interesowałby go taki sposób nauki. Ale skontaktuj się ze mną na mój e- mail, to podam Ci nr telefonu do niego. A tak poza tym, to witam wszystkich po dłuższej nieobecności:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aric Usmiech proszę.:) 14.01.03, 14:47 My w osobie ja, witamy również.:) Gdzie bywałaś, co słychać w Zelowie.?? Odpowiedz Link Zgłoś
micin Re: Usmiech proszę.:) 14.01.03, 15:11 :-D Gdzie bywałam? Przez tydzień bawiłam się w stolycy (tam też przywitałam Nowy Rok), potem zjazd, praca itd. Na dobry koniec siadł mi komputer- zresztą do tej pory chodzi jak traktor i rzadko go włączam:(( A w Zelowie- stara bida. Zimno, brudno, szaro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: Tandemy jezykowe IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 15:55 pomysł jest bardzo dobry najlepiej jest z nativem:). Obie strony moga sie sporo nauczyc:). Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Tandemy jezykowe 16.01.03, 18:57 Pomysł bardzo fajny i wiem, że w taki sposób można się bardzo szybko języka nauczyć. Najlpiej jeśli conajmniej 2 osob mówią w danym języku (czyli 2 na 2) dzięki czemu mozna zobaczyć jak wygląda "żywy" język tak na codzień w mowie. Odpowiedz Link Zgłoś