Dodaj do ulubionych

Wymarzony Rząd RP

14.10.06, 17:31
Premier - Jan Maria Władysław Rokita (bo nikt tak tego nie pragnie jak on)
MSWiA - Czesław Kiszczak (olbrzymie doświadczenie, człowiek honoru)
MEN - Robert Biedroń (otwarty umysł, gruntownie wykształcony, posiada
doświadczenie w pracy z dziećmi)
MF - Leszek Balcerowicz (mistrz schładzania, studzenia i wygaszania, Autorytet)
MSZ - Bronisław Geremek (powszechnie znany w świecie piewca Sprawy Polskiej)
MRR - Grzegorz Schetyna (jak mało kto dba o własne pólko)
MSP - Jan Kulczyk (kto lepiej zadba o własny skarb?)
MB - Wojciech Jaruzelski (zgoda buduje, niezgoda..., także człowiek honoru)
MPiPS - Henryka Bochniarz (znana z ogromnego serca i prosocjalnych zachowań;))
MS - Aleksander Kwaśniewski (doskonała sylwetka, kondycja oraz wcześniejsze
doświadczenie na tym stołku)
MT - Władysław Frasyniuk (kierowca, cóż więcej trzeba?)
MZ - Anatolij Kaszpirowski (dać mu obywatelstwo, a uzdrowi wszystkich Polaków)
MNiSW - Magdalena Środa ("profesor", osoba znana z braku uprzedzeń, tolerancja
to jej drugie imię, hehehe)
MON - Bronisław Komorowski (precz z amerykańskimi samolotami, starczą nam
drzwi od stodoły)
MŚ - Stefan Niesiołowski (nieobce mu wszak muszki, komary i inne trutnie)
MKiDN - Kazimierz Kutz (daw. Kuc, pełen kultury gość, ale i bluzgnąć jak nikt
inny potrafi)
MS - Adam Michnik (człowiek poza wszelkimi podejrzeniami, tja...)
Rzecznika Rządu nie wymieniam z imienia i nazwiska. Pewnie bez trudu się
państwo domyślają, kto najlepiej będzie reprezentował to towarzystwo. A i o
uzasadnienie nie jest przecież trudno.
:)
Obserwuj wątek
    • pawel-strzalka Re: Wymarzony Rząd RP 14.10.06, 17:50
      aż zaczynam żałowac że Ty nie jesteś rzecznikiem obecnego rządu, w gadaniu
      głupstw jesteś niezastąpiony :)
      • big_news Re: Wymarzony Rząd RP 14.10.06, 17:53
        No wiesz?! Czyżby którakolwiek kandydatura nastręczała Ci wątpliwośći?! A może
        znasz bardziej godnych pretendentów? To wal śmiało, nie krępuj się;)
    • miejskie_narty Re: Wymarzony Rząd RP 14.10.06, 18:23
      punkt 11 do mojego poradnika:
      Nieuczciwe zestawienia, w zasadzie można podciągnąć pod punkt 9 (Półprawdy). Wpleć nazwiska/cechy nielubianych polityków w listę innych, im bardziej skompromitowanych/kompromitujących, tym lepiej. Aby wartko się czytało znajdź jakikolwiek wspólny mianownik, może być hipotetyczny, byleby śmiesznie było (w razie czego w nawiasie dodaj: hehehe). Np. "Zagadka: Co łączy Kaczyńskiego, Stalina, Berię, Urbana i Polpota? Żaden z nich nie jest Niemcem, hehehe".
      • big_news Re: Wymarzony Rząd RP 14.10.06, 18:37
        miejskie_narty napisał:

> punkt 11 do mojego poradnika:
        > Nieuczciwe zestawienia, w zasadzie można podciągnąć pod punkt 9 (Półprawdy). Wp
        > leć nazwiska/cechy nielubianych polityków w listę innych, im bardziej skompromi
        > towanych/kompromitujących, tym lepiej. Aby wartko się czytało znajdź jakikolwie
        > k wspólny mianownik, może być hipotetyczny, byleby śmiesznie było (w razie czeg
        > o w nawiasie dodaj: hehehe). Np. "Zagadka: Co łączy Kaczyńskiego, Stalina, Beri
        > ę, Urbana i Polpota? Żaden z nich nie jest Niemcem, hehehe".

6. Odpowiadając na posty nigdy nie odnoś się do meritum wypowiedzi, lecz czepiaj
        się szczegółów, uwypuklając niedoskonałości
        logiczne, gramatyczne i ortograficzne. Ostatecznie mów o zupełnie czym innym
    • h8red Re: Wymarzony Rząd RP 14.10.06, 20:58
      A co Ci się nie podoba w obenym rządzie, że chciałbyś go zmienić?
      • big_news Re: Wymarzony Rząd RP 14.10.06, 21:13
        Wiesz, rzadko bywa tak, żeby nie mogło być lepiej;)
    • malfurion.stormrage Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 12:05

Jednakowoż radzi jesteśmy, że udało Ci się ejakulować.
      • big_news Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 12:09
        Wy, czyli kto? Towarzysze, obojniacy, krasnoludki, ogórki, a może dwie taczki
        załadowane piachem? I skąd u was takie wyszukane słownictwo, wy_twory?
        • malfurion.stormrage Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 12:10

Szara sieć, kochanie, szara sieć.
          • big_news Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 12:12
            Nie wierzę. Jeżeli już, to szara masa, misiaczki.
            • malfurion.stormrage Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 12:28

Znowu dyga? Nie krępuj się, przecież każdy chce być szczęśliwy.
              • big_news Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 12:37
                "Myślące" taczki. Kto by pomyślał? Ale nie martwcie się. Ktoś podrzuci was do
                kowala. Wyklepie wam to co potrzeba.
                • malfurion.stormrage Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 12:39

I znowu mokre spodenki. Masz wystarczająco dużo chusteczek?
                  • big_news Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 12:42
                    Chore te taczki, oj chore. Ktoś musiał na was wczoraj nieźle pojeździć, co nie
                    misiaczki? Stąd te wilgotne skojarzenia...
                    • malfurion.stormrage Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 12:48

Dobra, nudne się robi. A napisz jeszcze raz o tym wymarzonym rządzie ale użyj
                      innego zestawu Wrogów Narodu, tylu ich przecież...
                      • big_news Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 12:55
                        A może taczki się pokuszą o "stworzenie" takowego? Nie? No tak, jakim cudem
                        wy_twory kowalskie mogłyby nakreślić coś podobnego... Nie to im w drążkach.
                        • malfurion.stormrage Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 13:18

No nie mów, że Ci się nie chce, że spoczniesz kiedy w Ojczyźnie panoszy się
                          Wiadomo_Kto!
                          • big_news Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 13:22
                            Jedyne, czego mi się nie chce, to z wami gadać.
                            • malfurion.stormrage Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 13:33

No to nie gadaj tylko konstruuj następny secik w celu zmieszania łże-elit i
                              wykształciuchów z błotem! Ku chwale Ojczyzny, obywatelu big_news! Partia liczy
                              na Was. Partia potrzebuje ludzi z lekkim piórem, satyryków, żeby wyśmiać Wrogów,
                              podważyć wiarygodność, nawet kłamstwem. I to nawet lepiej wygląda, żeście
                              niezrzeszeni. Do pracy Obywatelu, odpoczniecie jak wygramy!
                              • big_news Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 14:15
                                Proste taczki, to i prostej sprawy nie kumają. Na niczyje zamówienie nie piszę.
                                Mieści się to w waszych ładowniach? Ot, taką mam fantazję i już. To był już mój
                                rzeczywiście ostatni post w tym wątku, w odpowiedzi na pokrzykiwania
                                jednokołówek. Więc więcej się już nie trudcie. Daję wam wolne.
                                • jmanek Czy łódzkie lotnisko straci 25 mln??? 15.10.06, 19:31
                                  brawo mały przez opieszałość tego rządu stracimy kase którą inwestorzy już w
                                  niego ładują......zmień ten rząd brawo!!!!
    • orientman Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 12:18
      Ty to naprawde masz nudne zycie...
      • big_news Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 12:20
        Po czym to wnosisz?:)
        • michal19755 Brednie! 15.10.06, 15:01
          Drogi big_newsie. Gdyby prawicowy rząd, rządzic potrafił, wprowadzając w życie
          mądre ustawy uchwalane przez prawicową większość w sejmie... może warto byłoby
          pisać takie wredne zestawienia gabinetu cieni.
          Niestety prawicowy rząd jest nieudolny, nieprzygotowany do rządzenia,
          nieefektywny... do dupy jest po prostu. Dokładnie tak samo jak prawicowy rząd
          AWS-UW. Też był do dupy. Na obydwie opcje głosowałem i się (do pewnego stopnia
          i... czasu) z nimi identyfikowałem.
          I coś mi sie wydaje, że dopoki tacy jak Pan będą tożsami z prawicowym
          elektoratem, dopóty prawicowe rządy do dupy będą. Niestety.
          Augustyn
          • big_news Re: Brednie! 15.10.06, 15:25
            Wychodzi na to, drogi panie Michale, że koniecznie muszę przenieść swój głos na
            ugrupowania lewicowe. Cała głupota spłynie w ten prosty sposób na tamtą stronę,
            a prawica, wreszcie wyzwolona ze wszelkiego duractwa, nareszcie rozwinie
            skrzydła i urządzi nam raj na Ziemii. Że też wcześniej nie wpadłem na to i
            marnowałem swój głos na takich jak pan:/
            Tylko zaraz, zaraz... Czy to przypadkiem nie będzie tak, że jeżeli nie oddam na
            pana głosu, to za skarby nie będzie mógł pan rządzić?! No i kto nas wtedy
            uszczęśliwi? Bo przecież nie ta zgłupiała przeze mnie lewica chyba? Ech...
            • michal19755 Re: Brednie! 15.10.06, 19:21
              Drogi Big_newsie!
              Lewica, to nie jest moja działka. Myślę jednak, że lewicowych durniów wystarczy
              i Pana osoba nie jest lewicy specjalnie potrzebna.
              Ma Pan taką jakąś uprowską manierę żeby łączyc kwestie odległe, po to, by dojść
              do wcześniej założonych wniosków. Taka tania sofistyka, udająca mądrość i
              błyskotliwość.
              Wciąż liczę (choc w tych wyborach na skutek wyPiSania się udziału, biernego,
              nie biorę) na Pana głos.
              Proszę tylko o jedno: mniej złośliwości, słownej żonglerki itd. Ad rem Panie
              big_news.
              Naprawdę nie służy prawicy Pana zachowanie, które sprowadza się do mantrowania:
              "A Michnik pił wódkę z Kiszczakiem...".
              W polityce, jak w biznesie: są cele i srodki do ich realizacji (kompetentni
              ludzie z mocnymi "kręgosłupami", pieniądze (podatnika w tym wypadku), prawo
              itd.).
              Mam nadzieję, że Pan jest w stanie to pojąć.
              Pozdrawiam i namawiam do autorefleksji.
              Augustyn
              • big_news Re: Brednie! 16.10.06, 09:13
                Odjęło mi mowę... Na chwilkę.
                I napiszę bez złośliwości, ale szczerze.
                Nie sądziłem, że można być tak pokrętnym. Rozumiem, że liczy się każdy głos. Że
                o potencjalnego wyborcę trzeba zabiegać. Ale pan jednocześnie zachęcając mnie do
                poparcia siebie, wali mnie na odlew. Zdaję sobie oczywiście sprawę z faktu, iż
                politycy zdolni są do wszelakich zachowań. Lecz z aż taką "szczerością" jak
                dotąd jeszcze się nie spotkałem. Co jest niby takiego złego w tym, że otwarcie
                piszę i pokazuję niecne sprawki tego czy owego? Co to za zbrodnia wykonana moimi
                rękoma, kazała panu nieskrywanie zakwalifikować mnie do grona durniów? To co
                piszę, a co nie każdemu musi odpowiadać, jest otwarte i bezpośrednie. Nie
                pretenduję do kręgu wybitnych intelektualistów. Jestem zwykłym zjadaczem chleba.
                Nie bardziej lotnym od przeciętnego forumowicza. A pan ustawiał się w roli
                bezwzględnego belfra, mającego na dodatek pretensje, że jego uczeń nie nadąża
                za mistrzem. Zrozumiałem już wcześniej, czemu panu nie po drodze z PiS-em. Teraz
                tylko utwierdziłem się w swoich przypuszczeniach. I na całe szczęście, że
                postanowił pan opuścić jego szeregi. I to właśnie ja pozdrawiając, namawiam pana
                bez ogródek do introspekcji.
                • michal19755 Re: Brednie! 16.10.06, 11:48
                  Przykro mi Panie big_news, ale Pan się wogóle nie odnosi do tego, co inni (w
                  tym i ja)piszą. Rozmowa z Panem przypomina pogawędkę z moją teściową. Ja o
                  jednym, ona drugim... bez żadnego związku. Dlatego rezygnuję z dalszej "wymiany
                  myśli".
                  A Pana głos... no cóż, na nic pewno moje zapewnienia, że pokrętny nie jestem;
                  jeżeli Pan się ździebko zmieni, dojrzeje intelektualnie, zacznie odróżniać
                  opinie od faktów, wnioskowanie indukcyjne od dedukcyjnego (licealiści to już
                  potrafią-przynajmniej Ci moi), zrezygnuje z taniej sofistyki, zapomni o
                  wszechobecnych spiskach... wtedy bardzo chętnie zobaczę "krzyżyk" postawiony
                  przez Pana przy moim nazwisku (trzy lata mamy na to-wystarczy). I tylko wtedy!
                  Pozdrawiam.
                  Augustyn
                  • big_news Re: Brednie! 16.10.06, 11:56
                    I znowuż to nieznośne mentorstwo.
                    Krzyżyk to i owszem, stawiam, ale na panu.
                    Aha, i koniecznie nich pan pozdrowi teściową. Nie znam kobiety, ale już ją
                    lubię. Oraz wszystkich tych, którzy za nic nie mogą znaleźć z panem nici
                    porozumienia.
    • jmanek My chcemy jak Jarek Leppera na premiera !!! 15.10.06, 19:25
      ...
    • jelonek72 Re: Wymarzony Rząd RP 15.10.06, 21:00
      wymarzony rząd hmmmm a po co nam rząd ?, przecież mamy dwóch wybitnych braci,oni
      mogą byc sterem, okrętem i żeglarzem ... a dla mnie mogą być i narodem ,
      wszystko w jednym - o przepraszam w dwóch + kot ma się rozumieć
    • cassani Re: Wymarzony Rząd RP 16.10.06, 09:23
      jeszcze jedno stanowisko
      Król - Jaroslaw I
      • big_news Re: Wymarzony Rząd RP 16.10.06, 09:25
        No to jeszcze jedno:
        CESARZ - ten ze zdjątkiem w klapie.
        • big_news Muszę coś dodać: 16.10.06, 09:27
          CESARZ jako Namiestnik Boski - chyba bije Króla?;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka