Dodaj do ulubionych

Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę długie)

11.07.07, 21:52
Witam,
u mojego są siada w/w firm wymieniała okna. Okna stare-wymieniane robotnicy
złożyli koło kontenera na odpady. Praktyka dosyć nagminna, jednakże w naszym
przypadku (mała spółdzielnia - jeden blok i mało miejsca) na takie śmieci
brakuje powierzchni. Odwiedziłem robotników podczas wymiany i poprosiłem żeby
zabrali stare okna bo u nas nie ma miejsca na składowanie. Pomarudzili ale
obiecali, że zabiorą. Po tygodniu czekania sytuacja wygląda tak:
[URL=img469.imageshack.us/my.php?image=obraz064td6.jpg][IMG]http://img469.imageshack.us/img469/6686/obraz064td6.th.jpg[/IMG][/URL]
img469.imageshack.us/my.php?image=obraz064td6.jpg
Zadzwoniłem do KMM Okno. Poprosiłem żeby w miarę możliwości zabrali swoje
smieci. Niestety mało sympatyczna pani powiedziała, że ona nie może mieć
pewności, że to ich robota (ja mam), więc żebym nie zawracał im głowy.
Myślałem, że dla takiej firmy zabranie starych okien to będzie pikuś i zrobią
to dla zasady ale jednak nie. Przyznam, ze pani mnie rozsierdziła, więc
powiedziałem że zrobię zdjęcia ich "dzieła" i wrzucę do Internetu. Pani
powiedziała "a wrzucaj sobie pan", to też tak zrobiłem. Widać im większa
"firma" tym bardziej w główkach się przewraca. Polecam konkurencyjne firmy.
Andrzej
P.S. Sąsiad jest obecnie za granicą więc trudno jest coś przez niego załatwiać
P.P.S Mała firma ze Zduńskiej Woli, która u mnie wymieniała okna zabrała swoje
śmieci prawie bez pytania....
Obserwuj wątek
    • kmmokno Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu 12.07.07, 14:26
      w odpowiedzi na bezzasadne zarzuty Pana dotyczące bałaganu podczas wymiany
      stolarki okiennej pragniemy zwrócić uwagę ,iż ZAWSZE kiedy Klient przy
      podpisaniu umowy o to prosi w dniu montazu zabieramy stare skrzydła okienne.
      Ponadto pragne nadmienić ,iż szkalujący naszą firme Pan nie był stroną w umowie
      a firma KMM OKNO nie trudni się wywozem nieczystości .Zwracam uwagę również na
      fakt ,iż nasza firma otrzymała wspomniany telefon po upływie tygodnia od daty
      montażu co może świadczyć ,że to niekoniecznie nasza firma świadczyła
      wspomnianą usługe.Mamy jednocześnie nadzieję ,że nasi ZADOWOLENI KLIENCI będą
      jak dotąd stanowili najlepszą reklamę naszej firmy.
      Z poważaniem
      Kierownik Działu Handlowego
      Agnieszka Śmietana
      • wredna.suka Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu 12.07.07, 14:27
        Buhahaha.
      • donpeedro Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu 12.07.07, 14:32
        jak zwykle firma chce sie wykpić. normalka
      • 123atomek Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu 12.07.07, 14:46
        uderz w stół a nożyce się odezwą...
        co do odpowiedzi
        - w/g mnie firma powinna trudnić się wywozem SWOICH nieczystości i nie tylko
        wtedy jeśli są uciążliwe dla innych mieszkańców
        - po tygodniu - miałem zapewnienie od ekipy montażowej, że zabiorą ale
        niekoniecznie w dniu montażu.. dałem im tydzień jak z resztą napisałem wyżej
        - przykro mi że pani Śmietana mi nie dowierza... może mógłbym być jej
        potencjalnym klientem... ale widać firma ma ich tylu a konkurencja jest taka
        malutka że jeden mniej czy więcej to nie problem dla takiego "potentata"

pozdrawiam
        Andrzej
        • ruperd Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu 12.07.07, 19:45
          123atomek napisał:

> uderz w stół a nożyce się odezwą...
          > co do odpowiedzi
          > - w/g mnie firma powinna trudnić się wywozem SWOICH nieczystości

Jednego nie rozumiem w Twoich wywodach, a mianowicie zaimka osobowego używanego
          przez Ciebie i napisanego dużymi literami. Skoro to były Twoje stare okna, to
          czemu piszesz "ich nieczystości" ?? Prawidłowo powyższe zdanie powinno wyglądać
          tak:

"- w/g mnie firma powinna trudnić się wywozem MOICH nieczystości"

• m-nick Re: 12.07.07, 20:25
            To nie były JEGO nieczystości, przeczytaj pierwszy post ze zrozumieniem.
            • ruperd Re: 12.07.07, 21:37
              m-nick napisał:

> To nie były JEGO nieczystości, przeczytaj pierwszy post ze zrozumieniem.

Oddaję honor. Faktycznie kiepsko dziś było u mnie ze zrozumieniem tekstu
              czytanego. Mea culpa i biję się w piersi.
        • klikas1 Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu 12.07.07, 22:43
          > - w/g mnie firma powinna trudnić się wywozem SWOICH nieczystości

Zrozumiałem, że te stare okna to były okna SĄSIADA a nie firmy OKNO. Firma zamontowała SWOJE okna i te okna pozostają w otworach sąsiada.
          • misiomis Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu 12.07.07, 23:46
            Taka hipotetyczna analogia (nie wiem czy trafna):
            Jadę do warsztatu wymienić olej i mechanior wylewa ten stary olej
            na trawnik. Olej niby mój, ale nie ja go wylałem. Kto ponosi odpowiedzialność
            za to, że trawnik jest ubabrany?

Z tymi oknami to jest chyba kwestia odpowiedzialności, a nie zaimków.
            Jeżeli przedstawicielka firmy się dziwnie tłumaczy, zamiast stwierdzić,
            że uprzątnięcie okien leży w gestii ich pierwotnego posiadacza, to ja
            rozumiem, że faktycznie obowiązek ten należy do firmy zakładającej okna i pani
            kierownik się do tego mimowolnie przyznaje.
        • Gość: ziom Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.16, 10:51
          panie ANDRZEJ, OD KIEDY TO PANSKIE STARE OKNA SA WŁASNOŚCIA JAKIEJKOLWIEK FIRMY ZAJMUJĄCEJ SIĘ WYMIANA STOLARKI. Pomyśl czasem tepaku że wywozem twoich śmieci powinna zająć się w pierwszej kolejności firma której płacisz za wywóz śmieci.
      • brite Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu 12.07.07, 14:59
        > Ponadto pragne nadmienić ,iż szkalujący naszą firme Pan nie był stroną w umowie

Nie kompromitujcie się i sprzątnijcie te śmieci.
        Polecam wykręcenie 986, może mandacik nauczy porządku.
        • 123atomek Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu 12.07.07, 15:46
          brite, chętnie zgłoszę ale jak udowodnić, że to ich robota? Nie chciałbym aby
          koniec końcem nasza mała spółdzielnia dostała mandat. Jakiś pomysł?

Andrzej
      • binkaa Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu 12.07.07, 15:25
        kiedys był od KMM człowiek od pomiaru u nas
        powiem jedno: beznadzieja ten pomiar
        miałam jeszcze jeden wykonany
        nie wiem jakbym zleciła tej firmie wymiane jakby teraz wyglądały moje okna
        na szczęscie nie zleciłam
      • ixtlilto Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu 12.07.07, 19:28
        kmmokno napisał:

> Mamy jednocześnie nadzieję ,że nasi ZADOWOLENI KLIENCI będą
        > jak dotąd stanowili najlepszą reklamę naszej firmy.
        Jak to cholercia szło...?
        Zadowolony klient powie o tym 4-5 osobom, niezadowolony nawet 20... A jeśli
        dodatkowo napisze to na forum to wieeeelu więcej.
      • antyle25 100 lat do tyłu.... 12.07.07, 20:24
        Szanowna Pani, tego typu odpowiedz świadczy iż takie firmy, jak ta której jest
        pani pracownicą cofają nasz kraj o 100 lat w rozwoju. Nalezy się wielka
        pochwała panu, który zareagował i co najważniejsze , zareagował spokojnie
        prosząc o posprzątanie terenu. Ten człowiek dorósł do bycia Obywatelem a pani -
        co stwierdzam z przykrością- nie. Reakcja powinna byc taka, że natychmiast
        okna powinny byc usunięte. Czemu pani nie spyta swoich pracowników czy usunęli
        te okna? Wtedy sprawa byłaby jasna. Czy zdaje sobie pani sprawe, że ktoś mógłby
        sie zabić o te okna np. dziecki biegnące za piłka? Czy brak wyobraźni i chęc
        zysku przysłoniły firmie KMM wszystko co jest poczciwe.
        • aaa202 Z tym zabiciem się to przesadzasz;) Ale fakt, że 12.07.07, 21:44
          pani Śmietana odpowiedziała opryskliwie, co jest nie bardzo zrozumiałe.
      • juka_2 Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu 12.07.07, 21:22
        Zwracam uwagę również na
        > fakt ,iż nasza firma otrzymała wspomniany telefon po upływie tygodnia od daty
        > montażu co może świadczyć ,że to niekoniecznie nasza firma świadczyła
        > wspomnianą usługe.

Nie widzę związku.
        Upływ 7 dni świadczy o tym, że owa firma nie wykonywała tej usługi.
        Co ma piernik do wiatraka?
    • obi7 Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu 12.07.07, 16:00
      postepowanie tej firmy jest "bardzo profesjonalne"
      oni nie mysla ilu potencjalnych klientow czyta
      • hubar Potencjalny klient 12.07.07, 16:11
        Zgadza się. Właśnie jestem takim potencjalnym klientem, bo szukam firmy które
        wymieni mi okna.
        Dziękuję Pani Śmietanie, jedna firma z listy mniej do wyboru!
        • ania1023 Re: Potencjalny klient 13.07.07, 00:51
          Bojkot brudasow!
          • camelot Re: Potencjalny klient 13.07.07, 01:11
            Po prostu olejcie ich i idźcie do konkurencji. Niech Śmietanka spije swoją
            nawarzoną śmietankę.
        • rozmowy_kontrolowane Re: Potencjalny klient 13.07.07, 08:51
          hubar- polecam tych:
          www.budvar.pl/
          :)
    • tylko-forum Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu 13.07.07, 07:27
      123atomek napisał:

> Witam,
      > u mojego są siada w/w firm wymieniała okna.

Powino być: Mój sąsiad wymieniał okna. Wynajął do tego firmę j.w.

> P.P.S Mała firma ze Zduńskiej Woli, która u mnie wymieniała okna zabrała swoje
      > śmieci prawie bez pytania....

Prawie, czyli jednak umówiłeś się z nimi, że zabiorą...
      A jest tak - sąsiad robi remont i sąsiad ustala z wykonawcą zakres robót i
      związane z tym zakresem wynagrodzenie.
      NIE WIESZ co było w zakresie umowy jak słusznie ci (skądinąd niezbyt miła) pani
      napisała.
      Za wywóz na wysypisko firma musi zapłacić i dlatego powinno byc ustalone
      podczas zawierania umowy KTO wywozi. NIE TY zawierałes umowę.
      Pretensje miej do sąsiada.
      Kiedy ja wymieniałem okna zadbałem żeby zapis o wywiezieniu znalazł się w
      umowie. Potem tylko wyciągnąłem papier kiedy brygada coś tam marudziła...
      • jelonek72 panny z biura 13.07.07, 09:23
        ja tez miałam "niebywale wielka przyjemność" porozmawiania z Paniami z biura
        firmy KMM Okno - miałam reklamację, szybka sobie ot tak po prostu pękła i rysa
        szła przez całe okno. Rozmowa była bardzo nieprzyjemna , jakaś paniusia
        wyjechała na mnie, że na pewno pobiliśmy sami szybę i teraz chcemy sobie jelenia
        znaleźć - nadmienię tylko,że okna były jeszcze na gwarancji. Wyraźnie dążyła do
        tego bym se odpuściła nawet bez oględzin kogoś z ich strony. Nie odpuściłam :)
        przyszedł ich spec - spojrzał na okno i bez problemów zakwalifikował je do
        wymiany ... Mimo ,ze wszystko skończyło się dobrze ja już nie skorzystam z
        usług firmy KMM Okno , nawet gdyby mieli najbardziej atrakcyjną ofertę na rynku.
        A szykują mi się duże okna za duże pieniądze :)

Podsumowując - szanowni Właściciele firmy KMM Okna - wasze biuro, które powinno
        być wizytówką firmy i zachęcać do skorzystania z usług skutecznie odstrasza
        klientów. Wg mnie personel do wymiany - chyba ,że sami właściciele zasiadają w
        biurze - no to proponuje zmianę branży na np zalesianie - drzewa się nie
        poskarżą najwyżej nie urosną :)
    • 123atomek Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu 13.07.07, 09:45
      Sprawa w toku.
      Dzwoniłem wczoraj w nocy do Wydziału Gospodarki Komunalnej UMŁ
      (www.czystemiasto.uml.lodz.pl) na zieloną linię (czynna 24h). Rozmawiałem z
      sympatycznym panem, który po konsultacji powiedział że w kwestii firmy
      wykonującej remont jest uprzątnięcie starych okien. Poradził żeby z firmą
      skontaktował się nasz administrator spółdzielni. Jeśli to nie pomoże - dzwonić
      do Straży Miejskiej.

Andrzej
      • jelonek72 Re: Firma KMM OKNO to śmieciarze :-( (trochę dłu 13.07.07, 10:08
        gratuluje uporu :)! gdybysmy wszyscy tak trwali przy swoim jak Ty to może wiele
        niechlujstwa i cwaniactwa dałoby sie wyplenić
        • antyle25 tak powstaje społeczeństwo obywatelskie 14.07.07, 00:41
          pochwały dla Andrzeja za tą cieżką prace na rzecz Łodzi. Mam nadzieje, że i
          firmy zajmujące się oknami pokaża chęć tworzenia estetycznego środowiska (o jak
          dobrze byłoby gdyby między sobą zawiązały nieformalny układ- że zawsze usuwają
          okna). PS. Nigdy nie zapomnę widoku dzielnicy Widzew w okolicy Bartoka w
          zeszłym roku, gdy wokół "wierzowców" stały setki wymienionych okien i minął
          miesiąc zanim je usprzątnięto. Ciekawe co na widok tych okien pomyśleli sobie o
          Łodzi goście odwiedzający mieszkańcow Bartoka. Ale co ciekawsze: co myśleli
          wtedy mieszkańcy Bartoka i czy któryś z nich zareagował(?). Pozdrawiam
    • el-042 O... Abramka... 15.07.07, 00:11
      Dobrze zgadłem ulicę?

--
      Odpłyń Łodzią z EL-042
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka