Gość: Leon IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.07, 19:59 Jakie to szczęście że miastem zarządza kompetentny prezydent Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tstawiu STOP dla kierowców 03.09.07, 20:11 mam pytanie:czy te ulice juz na zawsze pozostaną zamkniete dla ruchu czy tylko na czas remontów? Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Re: STOP dla kierowców 03.09.07, 20:12 Jakie to szczęscie, że poruszam sie po tym mieście komunikacją miejską... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Re: STOP dla kierowców 04.09.07, 16:20 co wreszcie przejazd samochodem sie wydluzyl i zajmuje tyle ile jazda KM. Na szczescie to tymczasowa sytuacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin może zamknąć Kropiwnickiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 20:47 Dzisiaj w rozmowie z policjantem ze 112 dowiedziałem się, że mieszkańcy i pracownicy biur i sklepów przy Piotrkowskiej są tylko "grzecznościowo" wpuszczani na Piotrkowską, bo przecież "można ją było zamknąć". Ja mam inną propozycję - zamknąć p. Kropiwnickiego, który do tego burdelu dopuścił. Trzeba naprawdę mieć gdzieś mieszkańców miasta, żeby dopuścić do takiego bajzlu i jeszcze grozić zamknięciem ulic (albo je zamykać). Czy pan Kropiwnicki chce, żebyśmy pozwali miasto (albo jeszcze lepiej - jego samego) za szkody, jakie ponosimy na skutek tego, że przez opierdzielanie się urzędników dzisiaj remonty i przebudowy muszą być realizowane w morderczych terminach? Czy pan Kropiwnicki i jego koalicja PO-PIS chcą, żeby im przypomnieć, co naprawdę znaczy "prawo i sprawiedliwość"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wl_ski STOP dla kierowców IP: *.retsat1.com.pl 03.09.07, 22:48 Jakie to szczęście, że ulicę Kilińskiego przebudowano tak, aby nie dało się wyprzedzić/ominąć stojącego tramwaju. Przy zamknięciu Kosciuszki/Zachodniej jest jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wl_ski Re: STOP dla kierowców IP: *.retsat1.com.pl 03.09.07, 23:09 No, ale przebudowali i jest lepiej, nie ;> Lepiej... nie mówić Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: STOP dla kierowców 03.09.07, 23:23 Gość portalu: wl_ski napisał(a): > No, ale przebudowali i jest lepiej, nie ;> Lepiej... nie mówić Moment. Wcześniej i tak się nie dało, a teraz przynajmniej poprawiono warunki pieszym. To chyba lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: STOP dla kierowców IP: *.retsat1.com.pl 03.09.07, 23:47 Kolega wl_ski i tak tego niezrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wl_ski Re: STOP dla kierowców IP: 195.205.192.* 04.09.07, 15:01 Nie rozumiem dlaczego miałbym nie rozumieć? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wl_ski Re: STOP dla kierowców IP: 195.205.192.* 04.09.07, 15:07 Potwierdzam - pieszym lepiej. A co do ruchu kołowego - mam swoją teorię - wydzielone torowisko tramwajowe przesunięte z osi ulicy do jej brzegu, pojedyńczy (chyba że by się dwa zmieściły, nie wiem) pas dla samochodów z północy na południe - takie uzupełnienie ulicy Sienkiewicza. Efekt - ludzie chodzą chodnikami, tramwaje jeżdżą wydzielonym torowiskiem, samochody wydzielonym pasem - wszyscy się mieszczą. A dziś - tramwaje stoją w korkach, bo stoją samochody, samochody stoją bo stoją tramwaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: STOP dla kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 15:23 > Potwierdzam - pieszym lepiej. A co do ruchu kołowego - mam swoją > teorię - wydzielone torowisko tramwajowe przesunięte z osi ulicy do > jej brzegu, pojedyńczy (chyba że by się dwa zmieściły, nie wiem) pas > dla samochodów z północy na południe - takie uzupełnienie ulicy > Sienkiewicza. Efekt - ludzie chodzą chodnikami, tramwaje jeżdżą > wydzielonym torowiskiem, samochody wydzielonym pasem - wszyscy się > mieszczą. A dziś - tramwaje stoją w korkach, bo stoją samochody, > samochody stoją bo stoją tramwaje. kiedyś to sprawdzałem i by się nie zmieściło (wydzielone torowisku + nawet jeden pas) moja propozycja to zamknięcie ruchu na odcinku piłsudskiego-nawrot + przeniesienie przystanku tak by oba były przy elei z tym samym systemem świateł co łtr (i ewentualnie dodatkowo pomorska-narutowicza) przez co kilińskiego przestała by być przelotowa na N-S co by zniechęciło na wpychanie się na nią a zarazem pozostało by możliwość dojechania do dworca ...lub ewentualnie przeniesienie jednego toru na sienkiewicza wyglądało by to tak że sienkiewicza ma dwa pasy w jednym kierunku z tym że po jednym jeździ dodatkowo tramwaj i to samo na kilińskiego tylko że w przeciwnym kierunku -tramwaj zatrzymywał by się przy samym chodniku (wygoda dla pieszych), można by go było ominąć z lewej (wygoda dla kierowcy) ale sam tramwaj jak znam życie pewnie i tak by stał w korku za samochodami ...lub ten sam wariant tylko jeden pas + jedno wydzielone torowsko x2 (i by jeszcze starczyło na ścieżkę rowerową) tramwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: STOP dla kierowców IP: *.lodz.msk.pl 04.09.07, 11:58 > No, ale przebudowali i jest lepiej, nie ;> Lepiej... nie mówić I tak by się nie dało, chyba żebyś wyburzył połowę kamienic. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: STOP dla kierowców 04.09.07, 12:41 ukalo napisał: > A wcześniej się dało? :> == Dało się. Przynajmniej przy Rewolucji i Jaracza. Teraz przy Jaracza nie ma przystanku więc to rozwidlenie jest tam na nic, za to ogromna połać ziemi przeznaczona pod ogromne chodniki pomiędzy Rewolucji a Włókienniczą to marnotrawstwo! Spokojnie można było tam zrobić duże przystanki na wysepkach, a samochody uwolnić choćby poprzez danie im możliwości skrętu w prawo w Rewolucji... a tak mamy totalny korek z tramwajem w roli czopu. Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: STOP dla kierowców 04.09.07, 13:02 Przy Rewolucji trzeba by zrobić szersze rozwidlenie niż to przy Jaracza. Może i dobry pomysł, pytanie tylko czy wszystko by się zmieściło, no i czy teren jest miasta. W pozostałych miejscach zwężenie chodnika nic by nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: STOP dla kierowców - tylko na chwile IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.07, 00:16 na szczescie to tylko tymczasowo na czas remontu torowiska. Biedacy z komunikacji miejskiej tylko chwile beda mogli cieszyc sie z ograniczenia ruchu kolowego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fin Re: STOP dla kierowców - tylko na chwile IP: 193.238.16.* 04.09.07, 00:50 Powiedziała bogolka z matiza <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: STOP dla kierowców - tylko na chwile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 12:16 heheheh dobrze jej gadasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: STOP dla kierowców - tylko na chwile IP: *.retsat1.com.pl 04.09.07, 06:48 Panienka to se powinna taksówkami jeździć. One przecież na Kościuszki i Zachodniej mogą wjeżdżać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archifun zakaz parkowania i zatrzymywania na Gdańskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 11:11 wyrzucić parkujace samochody z ul. Gdańskiej - będą dodatkowe pasy ruchu w obu kierunkach, które zabrano na Kościuszki.' to proste jak budowa młotka, ale trzeba użyć mózgu by to zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wl_ski Re: STOP dla kierowców - tylko na chwile IP: 195.205.192.* 04.09.07, 15:12 Skąd tyle zacietrzewienia i złośliwości? I po co? Ulżyło? Bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: STOP dla kierowców - tylko na chwile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 12:16 zebys sie nie zdziwila Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio Dokladnie 04.09.07, 16:22 Kwintesencja tej zasciankowej zawistnej mentalnosci. Nie ciesza sie ze mnaja lepiej ale ze sasiad ma gorzej, typowa Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz.bu Re: Dokladnie IP: 81.168.185.* 06.09.07, 16:57 > Nie ciesza sie > ze mnaja lepiej ale ze sasiad ma gorzej Zapewne nie załapałeś, ale na skutek takiego rozwiązania - mają lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Udrożnić Gdańską! 04.09.07, 12:38 Czy na czas remontu i zamknięcia Kościuszki nie słusznym posunięciem byłbym absolutny zakaz zatrzymywania się na Gdańskiej? Ruch na tej drodze byłby o wiele płynniejszy, gdyby nie zajęte pasy ruchu po obu stronach, przez zaparkowane auta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Udrożnić Gdańską! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 12:55 a dlaczego tylko na czas remontu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Udrożnić Gdańską! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 15:07 ja na czas remontu torowisk dodatkowo zamknąłbym kilińskiego (przynajmniej na odcinku piłsudskiego-nawrot co by skutecznie zniechęciło wpychanie się na nią w ogóle) dzięki temu miało by się alternatywę: zapchane centrum i w miarę sprawna komunikacja tramwajowa może by to na trwałe uświadomiło (przynajmniej cześć ludu) by po centrum podróżować pieszo+komunikacją ...a umł do tego by zacząć poważniej myśleć o 'wewnętrznej obwodnicy' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz.bu Re: Udrożnić Gdańską! IP: 81.168.185.* 06.09.07, 17:03 > ja na czas remontu torowisk dodatkowo zamknąłbym kilińskiego (przynajmniej na > odcinku piłsudskiego-nawrot co by skutecznie zniechęciło wpychanie się na nią w > ogóle) na odcinku Pomorska - Północna i Składowa - Tuwima. BTW burdel jaki jest na Kilińskiego między Północną a Pomorską jest porażający. Fazy świateł tak ustawione, ze na jednym świetle przejeżdża raptem jeden tramwaj i 2-3 samochody. Paranoja. A wracając do zamykania - jeszcze Zielona od Pl. Barlickiego do Wólczańskiej. I w zasadzie komubnikacja publiczna mogłaby jeździć sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
przemeqq STOP dla kierowców 04.09.07, 14:50 Co z tego, że STOP dla kierowców skoro oni i tak wjeżdżają na tzw. bus - pas. W okolicach godz.14tej ani wczoraj, ani dziś nie było żadnego patrolu policji czy straży miejskiej na odcinku od Zielonej do Ogrodowej, a przez minutę na pas dla autobusów wjechało 30 samochodów i to bynajmniej nie parkujących na chodniku (w stronę Bałut). Efekt był taki, że jeden zastępczy autobus stał przy ul. Próchnika, a drugi, za szeregiem aut, na wysokości ul. Więckowskiego. Mimo to jazda jest płynniejsza i chwała urzędnikom za takie posunięcie. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: STOP dla kierowców 04.09.07, 23:19 Ja powiem tak. Jeżdżę od czasu do czasu po Łodzi i przeraża mnie to co robią kierowcy. Pomijając już sensowność ustawiania znaków to po prostu ich nie szanują. Zakaz ruchu co najmniej 75 % nie zauważa, zakaz zatrzymywania taki sam procent nie stosuje się. Skoro już te znaki ustawiono to powinno karać a nie pouczać się kierowców łamiących przepisy. Obserwowałem jakiegoś młotka w wypasionym niby terenowym samochodzie który zgodnie z przepisami musiał skręcić w lewo z Pietryny z Czerwoną a gdy zobaczył że paru innych młotków pojechało na wprost Piotrkowska mimo zakazu ruchu to pognał za nimi już z lewej strony jezdni. Policja i straż miejska wreszcie powinna się wziąć za tych niby wybranych. Im większa i wypasiona limuzyna tym bardziej nie szanują przepisów. I tu nie chodzi o mandaty ale o punkty karne. Gdy jeden z drugim będzie musiał pójść na ponowny egzamin to 90% go nie zda mimo, ze jeżdżą swoimi samochodzikami wiele lat. Odpowiedz Link Zgłoś